salut dragi loganisti , o sa va prezint pe scurt ce vreau sa aflu.problema sta in felul urmator , fratele meu a cumparat masina prin credit brd iar acum vreau sa o trec pe numele meu , eu continuand sa platesc suma respectiva la banca.m-am uitat in contract dar nu am vazut nimic legat de vanzarea masinii.vreau sa fac act de vanzare-cumparare totul legal.este posibil sa trec masina pe numele meu ? stima
Intrebare Legata De Banca
Collapse
X
-
Cel mai bine este sa intrebi chiar la banca unde are fratele tau creditul. E posibil ca politica bancilor sa difere de la una la alta.
Acum sa'ti spun ce stiu de la un prieten, care are un credit auto la BRD: daca masina este inmatriculata pe numele fratelui (persoana fizica), el are drept de proprietate asupra ei, deci o poate vinde fara probleme, urmand sa plateasca ratele in continuare.If it ain't broke, don't fix it!
-
Salutare, atata timp rata masinii este platita nu cred ca intereseaza pe banca cine este proprietarul. Mai problematic este daca are Casco pe masina. Trebuie sa te interesezi la asigurator. Numai bine.Asigurari RCA cu livrare gratuita in Bucuresti. Partener Destine Broker.
Comment
-
esti sigur ca masina respectiva nu reprezinta garantie pentru acel credit? Eu stiu ca trebuie sa existe o anexa la contractul de credit denumita "contract de garantie" unde este descris bunul adus in garantie, iar prin acel contract i se interzice vanzarea masinii in caz contrar banca are dreptul sa ceara rambursarea integrala a soldului creditului.
Da-mi un pm cu numele si cnp-ul fratelui tau sa fac o verificare, sa vedem daca masina e garantie sau nu.
Din punct de vedere bancar, contractul de credit si implicit cel de garantie nu este cesionabil. exista 2 metode prin care poti "cumpara" masina fratelui tau:
1. platesti tu tot creditul - ra,nursare anticipata integrala
2. se face o intelegere intre tine si el (scrisa sau verbala)Last edited by yrman; 19 January 2011, 23:11.sigpic
Comment
Comment