bah,F_atractie=m1*m2/K*R^2, da? cam cata masa ar trebui concentrata in varful unui deal, astfel ca un obiect sa fie miscat din loc prin simpla atractie universala? ar pica avioanele acolo, mah, s-ar indoi pomii, ar avea toti varfurile crescute spre dealul ala. da-o dracu' de atractie si de mascon...mai un pic si devine poarta inter-dimensionala o simpla cacatoare din varful dealului.
Fenomene Stranii
Collapse
X
-
Am reeditat postul care era un pomelnic si am doar o singura intrebare:
Sa-mi spuna si mie, careva, care este cauza magnetismului ( sa nu veniti doar cu explicarea procesului ca va carp ) . Pana atunci suntem precum aia acum cateva sute de ani cu Pamantul Plat.Last edited by darksid3; 2 May 2011, 02:30.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
unde dai si unde crapa
ziceam eu ceva de dealuri?
ca si in filmarea de la paltinis de mai sus, e o iluzie optica sau cum vreti sa-i spuneti voi.
acolo chiar am mers cu bicicleta si drumul coboara cu toate ca in filmare senzatia e ca ar urca.
cand mergi cu masina si intalnesti asa zisul "fals plat" unde zici ca esti pe plat dat in realitate este un urcus?
aia nu o poti numi tot iluzie optica?Intalniri LC.Sibiu sambata ora de vara 17 / ora de iarna 16 in Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO).
Comment
-
Cel mai bine va duceti in zona si puneti polobocul jos si vedeti cum stati.
Chestia cu magnetismul o scot din calcul din start, altfel cred ca am fi avut Triunghiul Bermudelor II.
P.S. Am patit si eu acelasi lucru in zona Iasiului! Am oprit masina, parea panta dar de unde, masina a luat-o inapoi!9! 9! 9!sigpic
Comment
-
Secventa de cutremure din '93 a fost ciudata. In rest sunt niste masuratori de alta natura care ar afirma ciudateniile. Prin viu grai e o intreaga gama de legende, prin zona aia.
Originally posted by Seba View Postbah,F_atractie=m1*m2/K*R^2, da? cam cata masa ar trebui concentrata in varful unui deal, astfel ca un obiect sa fie miscat din loc prin simpla atractie universala? ar pica avioanele acolo, mah, s-ar indoi pomii, ar avea toti varfurile crescute spre dealul ala. da-o dracu' de atractie si de mascon...mai un pic si devine poarta inter-dimensionala o simpla cacatoare din varful dealului.
Seba, K-ul ala din ecuatie inseamna Constanta Atractiei Universale si este aplicabil intr-un context destul de larg dar nu chiar oriunde. Newton a zis ca aceeasi atractie se aplica la orice corp din Univers (fizica clasica), lucru dovedit incorect, de E=mc2.
In fizica moderna, Einstein a aratat clar (si stim si noi) ca atractia gravitationala (a nu se confunda cu magnetismul) difera in Univers. Daca stai bine sa te gandesti ca Gravitatia ar fi o consecinta a liniilor spatio-temporale, aduce dupa sine si alte probabilitati.
Nu trebuie sa te gandesti liniar la o roca in varf de deal care atrage totul spre ea, ca o gaura neagra. Ar putea fi un intreg masiv aflat la o anumita adancime, spre exemplu. Avioanele nu ar cadea, pomii nu s-ar curba asa cum nici Pamantul nu atrage toate planetele "vecine" dat fiindca conteaza si distanta.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Exista dar cine sa le ia in considerare? Ar insemna sa darame o gramada de canoane fizice. Suntem exact ca in momentul "Pamantul e Plat"...si vom mai fi astfel, daca era sa ne bazam strict pe ce cunoastem in prezent, eram si acum in pesteri.
Inainte un om care gandea peste limita, era considerat vizionar. Acum esti considerat nebunIn fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Unele sunt, altele nu. Pana nu vad test cu clinometrul nu ma pronunt. Ideea e ca exista ambele situatii: iluzii optice si anomalii.
Daca nivela iti arata o inclinatie de 5 grade si masina o ia spre amonte, e clar ca nu e iluzie optica. Reciproc, iluzia trebuie dovedita.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Pai sa mergem acolo, cu un poloboc, si-o galeata de apa dupa noi!
Ma gandesc ca daca trec de la o inclinatie de 7% la una de 1%, e ceva si ar putea sa ramai cu deformatia de rampa pe retina.
Poate ar trebui sa zabovesti in acel loc cateva minute bune pana se clarifica situatia!9! 9! 9!sigpic
Comment
Comment