Care imi poate rezolva si mie aceasta problema ii dau o bere!
Problema Matematica Clasa A 11 A
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
asta trebuie sa faci, ca sa treci clasa ?
-
-
Este foarte bine daca nu se mai invata nimic...
Din pacate, cei care nu invata nici nu dezvolta o afacere, nici nu le merge mintea.
Asa ca ii pasc oricum joburi de rahat, platite mizer.
Dar acum cineva trebuie sa si mature strada, nu? (metaforic vorbind)
Comment
-
Originally posted by Cristi4Speed View PostCare imi poate rezolva si mie aceasta problema ii dau o bere!
Daca fac un mic exercitiu de memorie (au trecut 10 ani de la terminarea liceului ) iese cam asa ceva:
a) domeniul maxim de definitie a functiei (D) este R - {4} adica (-&;4) U (4;+&) deoarece pentru x=4 ar rezulta o impartire la zero ceea ce este imposibil
b) f'(x) (f derivat de x) este (-27)/(x-4)^2 (caciulita aia impreuna cu 2 inseamna la puterea a doua). Ca sa calculezi f derivat am folosit formula (f/g)' = (f' * g - g' * f)/(g^2) - este o formula standard de calculare a derivatei unui raport de functii
c) asimptotele functiei sunt:
asimptota orizontala este y=6 pentru ca limita cand x tinde la infinit din f(x) este 6, iar limita din f(x) cand x tinde la minus infinit este tot 6
asimptota verticala este x=4 deoarece limita din f(x) cand x tinde la 4 este plus infinit sau minus infinit (depinde daca x este un pic mai mic decat 4 sau un pic mai mare decat 4)
d) derivata functiei f(x) si anume ((-27)/(x-4)^2) este intotdeauna negativa deoarece -27 este negativ iar (x-4)^2 este intotdeauna pozitiv. Asta inseamna ca functia f(x) este strict descrescatoare atat pe intervalul (-&;4) cat si pe intervalul (4;+&)
functia nu are puncte de extrem pentru ca derivata nu este 0 in nici un punct al domeniului de definitie. (-27)/(x-4)^2 este strict negativ oricare ar fi x din domeniul D.Last edited by stolniceanulucian; 17 June 2011, 18:21.Logan GPL 1.4
Comment
Comment