Centrala Pe Lemne

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    ai grija sa nu fie chestii care fac funingine multa. Ca se infunda "evacuarea" si o sa te chinui pana reusesti sa o cureti.

    tataie si cristi aveau dreptate in legatura cu UPS-ul. Incercase un vecin si cred ca era prea slab de asta am zis ca nu merge.
    Daca are cineva vreunu in dotare si e multumit de el sa arunce un nume pe aici ca sunt interesat.
    sigpic

    Comment


    • #17
      ))) ce ma distrez ....no coment....defapt ..coment sebi ai dreptate ,asa e ca la carte ..dar e un godin pe lemne (sa nu jignim cuvantul centrala - fara suparare) o sa il coste supapele alea + accesoriile alea aprope cat centrala ,,cu ups ul depaseste sigur
      ....lemne uscate .....pai asta arde orice de la soacra la sosoni ))
      Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
      prost.

      Comment


      • #18
        Diessel, centrala(godinul) nu e scumpa, restul sunt scumpe... asta o stiam inainte sa tragi concluzia

        Revin cu intrebarea, stie cineva un UPS bun la pret rezonabil?
        Cine a montat panou solar si l-a legat la circuitul centralei?
        sigpic

        Comment


        • #19
          eu acum vre o 7 ani ...dar nu se leaga direct in circuitul centralei se leaga intr un stocator de energie care in funtie de de tipul lui poate sa produca si apa calda menajera...dar cred ca suntem off topic
          Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
          prost.

          Comment


          • #20
            Nu e off topic, are directa legatura cu centrala.
            Intelesesem de la un amic ca ar vrea sa faca treaba asta prin programul "casa verde". Se leaga la circuitul centralei si pe perioada iernii ridica temperatura apei din circuit la 30-40 grade, ceea ce duce la un randament ridicat al centralei. Nu stiu sa dau prea multe detalii, nu sunt nici in domeniu, doar un simplu utilizator.
            sigpic

            Comment


            • #21
              astea sunt povesti ca ridica in instalatie la 30 40 de grade iarna , ar avea nevoie de o padure de panouri ca sa se aproie de valorile astea ..
              Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
              prost.

              Comment


              • #22
                se foloseste asa cevahttp://www.calorserv.ro/produse/puff...-800-ZANPUW800 pentru acumularea apei calde si poate functiona si pe panouri solare.Mai bune sunt cele voltaice(sau cam asa le spune) decat cele cu tuburi vidate.Dar si pretul e pe masura.
                CT-97-VIPsigpic

                Comment


                • #23
                  ))) pritene vorbesti de 2 lucruri diferite alea cu tuburi vidate produc agent termic iar alea voltaice, dupa cum le spune si numele ,produc energie electrica.....si pe asta nu cred ca o poti stoca in Pufferlul din imagine

                  Pentru pereparare de ACM si stocaj de energie termica ai nevooie de asa ceva
                  Last edited by DISSSEL; 14 September 2011, 14:50. Reason: Automerged Doublepost
                  Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e
                  prost.

                  Comment


                  • #24
                    da,am gresit cum se numesc si m-am documentat.
                    Panouri solare termodinamice asa se numesc.Cat despre boilerul prezentat de tine ala se foloseste numai pentru stocarea apei incalzite de panouri,pe cand pufferului ise pot monta si centrala si panoul solar.
                    Last edited by shogwn; 15 September 2011, 17:51.
                    CT-97-VIPsigpic

                    Comment


                    • #25
                      A montat cineva UPS pe centrala? De care, cat a costat ... pareri.
                      sigpic

                      Comment


                      • #26
                        Am vazut cu 350 lei la baumax dar fara baterie.Trebuie sa o cumperi separat.
                        Am inteles ca astea a-r fi bune http://www.rombat.ro/index.php/ro/bateriile-rombat/ups
                        Mai poti face dintr-un UPS vechi (am vazut la cineva)dar i-i schimbi bateria,pui una auto.Cu cat are amperajul mai mare cu atat tine mai mult.La un consumator de 100w o baterie de 55 ah tine cam 3 ore.
                        Inconveniente ar fi:scoate pompa un sunet pt ca cica nu e unda sinusoidala pura si daca se consuma bateria de tot se inacarca greu cu ups-ul si trebuie sa-l ajuti cu un redresor.
                        CT-97-VIPsigpic

                        Comment


                        • #27
                          AUzi.......e bine sa ai asemenea piesa, stiind ca iti pica curentul din cand in cand (o data pe luna),...ca doar nu se i-a zilnic cateva ore bune, ca pe vremea lu ceasca. Asta este pt sigurant ta, a centralei, in cazuri de forta majora.
                          Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

                          Comment


                          • #28
                            o alternativa ar putea fi si asta:

                            1. Aplicatii
                            Dispozitivul Sursa automatizata 12V, prescurtat „SA 12V” se utilizeaza ca element de alimentare si comutare automata, pentru pompele de circulatie a agentului termic, preparat in cazane pe combustibil solid.
                            Conform constructiei dispozitivului SA 12V si a caracteristicilor pompei LAING tip. D5, precum si a rezultatelor aplicarii sistemului in incalziri centrale cu cazane pe combustibil solid, rezulta ca ansamblul pompa Laing tip. D5 si dispozitivul SA 12V poate fi aplicat la cazane de pana la maxim 70 kw.
                            Practica arata ca sistemele de incalzire centrala cu cazane pe combustibil solid de pana la 30 kw,
                            nu numai ca pot fi protejate impotriva supraincalzirii, ele putand chiar functiona asigurand circularea completa a agentului termic in instalatie si astfel incalzirea spatiilor.
                            La puteri de peste 30, pana la 70 kw sistemul asigura circularea agentului termic, evitand supraincalzirea si protejind cazanul si componentele instalatiei, dar circularea este mai redusa decat ar fi pentru pompa de CA 220V, ca atare nu poate asigura decat partial incalzirea spatiilor.
                            La cazane cu puteri peste 70 kw, nu se recomanda utilizarea dispozitivului SA 12V si a pompei LAING de CC 12V.
                            La dispozitiv sunt legate pompa de circulatie de CA si pompa de circulatie de curent continuu 12V (CC). Rolul SA 12V este ca in momentul aparitiei unei pene de curent (lipsa tensiune alimentare) sa sesizeze acest lucru si sa porneasca pompa de CC 12V, alimentandu-l pe acesta de la o baterie (continuta in caseta dispozitivului).
                            Astfel dispozitivul SA 12V este dotat cu cablu de alimentare MYYM 3x1, echipat cu fisa cu pamantare si cu doua cabluri de 1,5 m lungime ce se leaga la cele doua pompe, de current continuu si de current alternativ, printr-un sir de cleme de 2 (CC) si 3 (CA) perechi de cleme.
                            Deoarece in cazul incalzirii centrale realizate cu un cazan pe combustibil solid, arderea nu poate fi controlata, in sensul maririi sau micsorarii intensitatii flacarii din focar, in momentul in care alimentarea se intrerupe flacara ramane la nivelul anterior aparitiei penei de curent, sau poate deveni chiar mai mare. Acest lucru duce la cresterea excesiva a temperaturii agentului termic, putand ajunge la peste 110 C. Supratemperatura astfel creata a agentului termic, precum si cresterea de presiune brusca in instalatie, pot avea drept rezultat deteriorarea cazanului, pompelor, componentelor instalatiei (vane, supape, ventile etc), pot afecta spatiul in care este montat cazanul, prin eliminare de abur si apa fierbinte, sau chiar poate duce la suprapresiune ce s-ar putea finaliza prin explozia, corpului cazanului (la cazane din fonta), a racordurilor sau a tubulaturii la cazanele cu corp din tabla de otel. Dispozitivul SA 12V, prin comutarea pompei de CC alimentat de un acumulator, circula agentul termic de catre pompa de CC, prin instalatia de incalzire, nepermitand supraincazirea acestuia si eliminand toate posibilitatile de aparitie a problemelor generate de acesta.
                            2. Functionare
                            Dispozitivul SA 12V este montat intr-o caseta din masa plastica, inscriptionata astfel incat pe panoul de comanda al acestuia este un comutator cu pozitii 0/1 si cu inscriptionare ON/OFF ACUMULATOR.
                            In stanga acestuia este o siguranta fuzibila pentru protectia circuitului pompei de 220V cu un led desemnalizare, iar in dreapta este o siguranta fuzibila pentru protectia circuitului pompei de 12V cu un led de semnalizare.
                            Pe pozitia 0 a comutatorului, fara alimentare de la reteaua de 220 V, dispozitivul este in repaos, neexistand un consum catre acumulator, insa daca dispozitivul este alimentat, pompa de CA functioneaza.Deasemenea pe pozitia 1, daca nu exista tensiune pe alimentare cu 220 V, pompa de CC functioneaza.Pozitia corecta in exploatare trebuie sa fie cu comutatorul pe 1 si fisa dispozitivului SA 12V introdusin priza de alimentare, astfel daca exista tensiune de alimentare, pompa de CA lucreaza normal, iarin momentul aparitiei penei de curent porneste pompa de CC,cea de CA oprindu-se. Acumulatorul utilizat este de 10 Ah, asigurand o autonomie de functionare de la 2,5 pana la 4 ore. In perioada in care este alimentare la CA si lucreaza pompa de CA, sistemul electronic al SA 12V realizeaza incarcarea acumulatorului, astfel incat acesta este aproape tot timpul in stadiu incarcat.
                            3. Caracteristici tehnice
                            Dimensiuni: lungime - 270 mm, latime - 180 mm, grosime - 100 mm
                            Masa: 4,58 kg
                            Tensiune de alimentare: 220V, 50Hz
                            Acumulatorul de CC: 10 Ah
                            4. Pompa de curent continuu LAING, alimentata de dispozitivul SA 12V
                            Pompa de curent continuu de 12V, este marca Laing, fabricat in Ungaria, de producatorul LAING Szivattyú Kft.
                            Tipul pompelor utilizate in montajele cu cazane pe combustibil solid este LAING D5-38/700B, sau D5-35/100B. Pompele sunt dotate cu comutator cu 5 pozitii amplasat in partea inferioara a pompei, cele cinci pozitii definesc 5 trepte de turatie cu parametrii diferiti la care pot functiona pompele.

                            pret:1618.2 LEI
                            Attached Files

                            Comment


                            • #29
                              cu riscul de a fi offtopic vin si eu cu urmatoarea intrebare:
                              la un instant pe gaz se pricepe cineva?
                              ideea e ca nu.mi sta aprinsa flacara de veghe si prin urmare nu imi aprinde celelalte flacari (12 la numar daca nu ma insel)
                              produsul e nou, achizitionat pentru a fi pus pe butelie (nu am gaze naturale), s.a specificat acest lucru la magazin si mi.au dat cu diuzele care imi trebuiesc, m.ai mi.a spus cineva ca ar putea fi din cauza ceasului, astept o idee, un ajutor, orice!
                              ideea e ca nu il mai pot duce nici la garantie, deoarece l.am luat acum 2 ani si jumatate si nu l.am folosit, am asteptat sa "cada" cel electric pe care l.am avut!
                              este vorba despre instantul de aici
                              sigpic

                              Comment


                              • #30
                                asa ceva am eu si-l folosesc de circa 6 ani fara probleme.Eu l-am luat cu duzele montate de la fabrica.O butelie galbena ma tine cca 1,5-2 luni,si-l folosesc la baie 4 persoane.Incearca sa tii butonul de aprindere mai mult timp apasat ,probabil ai aer pe fortun.Eu am ceas de 300(asa scrie pe el,nu stiu ce inseamna).Vezi ca trebuie sa ai si evacuare buna la gaze ptr ca el are protectie si se stinge daca nu ai aer suficient.
                                CT-97-VIPsigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google