Centrala Termica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

O data ce supapele de presiune functioneaza nu ai dece te teme doar atat ca o sa ai buna placere dupa ce se evapora tot aburul format in cazan sa crape vreun element . Am fost martor la un viadrus cand a atins cablul de alimentare cosul de evacuare si au facut scurt cabluriele de alimentare cu curent pompa si a ajuns apa la 120 grade si a dat supapele afara dezici ca era locomotiva pe aburi.Am lasat de sa racit cazanul ,am facut eara umplerea si am repormito a fost o problema la pompa a trebuit sa o rotesc cu surubelnita cateva ture ca se blocase .Acum am montat si eu un cazan str 22kw ceva turcesc si ma gandesc la o alimentare suplimetara in caz de cadere de curent ca cu generatorul nu faci nimic daca nu esti pe faza .
    Am aflut de la cineva cai buna treaba cu bateria de masina si cu stabilizatorul acela dar mai trebuie investiti niste bani asta pt viitor .Spor la treba si eati un paznic sa o pazeasca daca nu esti pe acasa cai de belea cu caderile de tensiune.

Comment

UPS-ul este cea mai comoda solutie si cea mai folosita sursa de avarie, la centralele cu lemne; daca nu vreti sa traiti periculos.
      Lasati voi chestia cu purjarea, ca riscati sa va crape cazanul; si apoi de ce ar trebui sa arunc mereu antigelul?
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Eu am tot un UPS, de fapt invertor, cu sinusoidala pura (pana la load de 40%) - cyberpower cps600e. La ea am cuplat un acumulator stationar cu gel, de 220 Ah, victron energy. Nu sunt recomandate baterii auto, pentru ca nu sunt concepute pentru descarcari profunde.
        Sunt foarte multumit de aceasta combinatie, deoarece centrala mea pe gaz este de aceea cu respectarea polaritatii faza/ nul la alimentare, si am cautat mult un invertor care sa mearga cu o astfel de centrala.

Comment

Da, la centralele cu gaz e alta cerinta. Merge si acumulatorul auto. Eu il am de 2 ani si a prins multe "caderi" de tensiune; doua ore duce fara stres, doua pompe si ventilatorul, timp in care se ard lemnele din centrala; la tensiune minima a bateriei(10.5v) se deconecteaza automat. Bateria cu gel e buna dar, e cam scumpa.

Comment

Originally posted by IancuMIC View Post
            UPS-ul este cea mai comoda solutie si cea mai folosita sursa de avarie, la centralele cu lemne; daca nu vreti sa traiti periculos.
            Lasati voi chestia cu purjarea, ca riscati sa va crape cazanul; si apoi de ce ar trebui sa arunc mereu antigelul?
            Foarte bine spus
            Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Eu am o centrala home made proiectata chiar de tatal meu. Ideea a luat-o de la toti vecinii care au exact la fel la mine aici in cartier. Ceva ieftin care chiar merita. Ideea este urmatoarea. Un butoi mare nu stiu cat are diametrul in interiorul caruia a bagat alt butoi mai mic cu distanta intre ele de fix 5 cm pe unde intra apa. Afara este vasul de expansiune pe unde iese apa in caz ca incepe sa fiarba, sa nu bubuie centrala in casa. Este o idee geniala. Si face o caldura de stai in tricou. Consuma 5 tone de lemne pe iarna. Probat... daca baga 5 lemne in ea ajunge la 30 *c si este de ajuns de cald. Eu zic ca se merita. Chiar langa centrala se afla o pompa care plimba apa prin instalatie si asta e toata filozofia. Si ieftin si eficient...

Comment

Hai mai maestre; noi aici vorbim despre centrale si tot ce tine de ele; aia de zici ca a facut-o tatal tau cum se numeste?

Comment

Sa nu va vedem pe la televizor!

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

Stati linistiti;) ca e bine gandita. Vecinii o au de 4 5 ani si n-au avut probleme cu ele asa ca nu va agitati ca nu se intampla nimic . Eu am vrut sa dau un exemplu ca se poate face o centrala buna si fara sa dai banii pe cele din comert care sunt exagerat de scumpe si consuma tot la fel de mult cat dai pe ele.

Comment

Te- ai intrebat ce randament are ceea ce folositi voi? Mai precis cata caldura aruncati in aer; sa fim decenti, o centrala utilizeaza mult mai eficient combustibilul; o fi buna bazdagania aia, dar totusi... Junkers-ul pe care il am la tara are randament, 98%; ce zici, te bagi?

Comment

Eu nu stau sa dau explicatii nimanui... cine e curios sa vada poate sa vina in Giurgiu ;). Normal ca are randament ca altfel nu o mai faceam daca nu stiam despre ce e vorba. Daca nu stiti cum se face asa ceva nu mai va dati cu parerea ca va dati prost . Va astept oricand pe cei care sunteti mai aproape de Giurgiu sa va dovedesc ce poate sa faca "bazdagania" .

Comment

Pune si tu o poza cu agregatul ))

Sent from my GT-I9100 using Forum Runner

Comment

Nu am poze cu centrala si nici nu pot sa-i fac acum pentru ca nu sunt acasa. Eu nu inteleg ce e de ras... chiar n-ati mai auzit pana acum de asa ceva? Serios? Pe ce lume traiti fratilor?

Comment

Maestre, nu te agita prea tare ca-ti creste tensiunea!
                              If it ain't broke, don't fix it!

Comment

NU e vb ca nu s=a mai auzit, sau vazut...multa lumea foloseste centralale artizanale, totdin motivul costului. Eu pe langa cele din comert, am montat si in sobe....dar am pastrat elementele de siguranta ca la o centrala cumparata din comert. Conteaza ff mult cum se gandeste o instalatie de caldura si cum se monteaza. Multi ar zice ca e ff usor, 2 tevi o pompa si cateva radiatoare, si acel butoi "tank in tank", si gata , am CT. Ai sa zici :- 'merge?"...eu voi zice - " pe moment, dar cand o vei scapa de sub control, atunci ce va merge"...

Deci domnule, de ai centrala pe lemne, si stii ca se i-a curentul(mai rar), preventiv iti recomand un UPS, fie el si cu baterie de masina.....important e sa isi faca treaba, chiar pt 2 ore.
                                Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google