Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Asta am scris eu de multa vreme pe forumurile de aici. Initial noi oamenii nu credem in Dumnezeu ci in ideea de Dumnezeu. Abia cine persevereaza in credinta si in rugaciune ajunge sa creada si sa il simta pe Dumnezeu. Nu e vorba de fortare. Credinta vine dinauntrul fiecaruia. Sigur, poti primi sfaturi sau indrumari de la alte persoane, insa asta nu inlocuieste exercitiul interior al rugaciunii. Postul si smerenia au de asemenea un rol important cand ne raportam la Dumnezeu si cand ne raportam semenilor.

    L.E. Apropos de ce ai spus tu "vezi tu, pentru multi, Dumnezeu, sub orice nume, ramane o idee si nimic mai mult." Cum de nu ne intrebam, de ce au ajuns astazi foarte multi oameni in situatia asta - sa nu mai stie de Dumnezeu, sa nu-i mai intereseze Dumnezeu.

    Ma mir ca foarte multi nu se mai intreaba astfel de lucruri - mai ales ca traim intr-o lume de "carcotasi". Este foarte la moda sa pui intrebari... Vedem asta in fiecare zi... cum cei din jur devin tot mai carcotasi - te iau la intrebari cu un zambet fals... si iti adreseaza tot felul de intrebari - fie la care nici ei nu au raspuns, fie intrebari foarte personale, pe care nici nu ar fi cazul sa te intrebe --- dar asta-i "trendul" actual de a avansa in societate - intr-o societate foarte "concurentiala".

    Auzeam acum 20 de ani, ca in America oamenii sunt foarte prietenosi, veseli, dezinhibati, ca socializeaza foarte rapid cu oamenii pe care ii intalnesc pentru prima data, dar ca in schimb nu se leaga prietenii de durata.

    Iata ca a ajuns "moda" asta si la noi. De ce insa nu se pun intrebari din astea mai asezate... Cum de s-a ajuns aici? Cum de nu ne intrebam de ce am ajuns atat (ca sa nu zic in halul asta) de superficiali? ... de goi si de falsi? Cum de am ajuns sa uitam, sa nu ne mai intereseze Dumnezeu? Fiindca un om care e interesat de Dumnezeu, nu poate sa-si neglijeze aproapele. Calugarul este cel care decide sa se separe de lumesc intr-un mod mai dur - dar el acolo in manastire sau in sihastrie se roaga pentru toti oamenii de pe pamant, pentru pacea lumii.

    Traim niste vremuri care ne vor obliga - vrem-nu-vrem - sa ne punem iar niste intrebari fundamentale. Va veni curand momentul in care surubul se va strange foarte tare - si tot ce am invatat despre libertate si despre libertatea de exprimare, se va restrange drastic.

    Internetul in forma actuala si multe astfel de forumuri - unde se discuta liber, cel putin in aparenta acum - vor dispare asa cum le stim azi. Vor fi multi care vor dori sa puna intrebari atunci sau sa-si expuna parerea - si nu vor mai avea unde. Nu va dura nici 5 ani pana la momentul ala. Nu o spun eu - deja sunt legi date si vor fi curand puse in aplicare. Sper sa nu spuneti si atunci ca le-a dat biserica.

    Va veni un moment cand si copii de 10 ani vor intelege ca coaja asta numita "realitatea inconjuratoare" a societatii umane e o pictura pe un carton coscovit de vremuri si minciuna, care a crapat si nu mai poate fi peticit - si pe care chiar "pictorii" il vor da jos din rama, ca sa ne arate hidra in toata uratenia ei. Atunci foarte multi se vor intreba unde este Dumnezeu si de ce ne-a parasit. Intrebarea corecta ar fi insa: De ce l-am parasit pe Dumnezeu, chiar si asa de putin cat l-am mai avut in constiintele noastre, ale parintilor si bunicilor.
    Last edited by ion_R5; 6 April 2012, 17:44. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • 14 Aprilie 2012 14:13

      Ne apropiem de Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului Iisus Hristos, cand Lumina cea Sfanta a Invierii coboara din Ceruri in Sfantul Mormant de la Ierusalim.

      M-am bucurat de linistea ce s-a asternut aici pe acest thread in aceasta saptamana in care ne reamintim de patimirile Domnului Iisus Hristos.

      Va doresc tuturor o seara linistita si sa va fie cuprinse sufletele de Lumina Invierii, cu sanatate, bucurie si liniste - pentru toti ai casei voastre.

      Comment


      • 15 Aprilie 21:28

        Hristos A Inviat!

        Minunea Invierii Domnului Iisus Hristos nu ar trebui sa lase indiferent pe nimeni. Coborarea Luminii la Sfantul Mormant este una din minunile pe care ne-o trimite Dumnezeu noua oamenilor in fiecare an, insa multi inca se intreaba unde este Dumnezeu... Avem ochi si urechi, insa nu avem vointa sa ne deschidem simturile spre cele de folos.

        Doamne ajuta sa ne inteleptim inainte de a fi prea tarziu!

        Comment


        • Paste fericit! Poate te mai desmeticesti putin...
          Attached Files

          Comment


          • Cezar, inainte de a te exprima si de a eticheta e bine sa cumpanesti chiar tu postarea ta de aici.

            "Paste fericit!" pe care ai scris-o, nu este o urare crestina. Asa cum nu este nici "Craciun fericit!" Astea sunt niste etichete, niste lozinci comerciale inventate in occident si traduse direct in limba romana.

            Crestinii in Romania isi ureaza asa: Sfintele Sarbatori ale Nasterii Domnului cu sanatate si bucurie!, respectiv salutul intre crestini: Hristos A Inviat!

            Intradevar, televizorul este un instrument de spalarea creierelor, care in Romania a lucrat si a produs efecte nefaste atat inainte de 1989, cat mai ales in ultimii 22 de ani.

            Ne-a dat Dumnezeu luminatori spirituali, insa foarte multi uita sa ii ia in seama.

            Parintele Arsenie Boca, nascut in 1910 si trecut la cele vesnice in Noiembrie 1989 este unul dintre luminatorii pe care i-am primit noi romanii de la Dumnezeu - si despre care avem marturii si astazi. Nu putem spune ca Parintele Arsenie Boca a trait acum 2000 sau 200 de ani ca sa spunem ca nu stim cine a fost, cum a trait sau ce ne-a lasat?

            Mai mult de atat, a fost urmarit de catre Securitate si dosarul lui contine destule detalii. Si mai exista si astazi oameni care l-au cunoscut in timpul vietii si sunt marturie vie a acestui om traitor in Dumnezeu.

            Proorocirile lui le traim noi astazi. Pentru cine doreste sa afle mai multe, poate sa mearga la biserica din Draganescu, la 25 km de Bucuresti - unde a surprins in pictura bisericii proorocile sale: amagirile si caderile care vor veni peste noi, si care sunt confirmate de vremurile pe care le traim.

            Avem si marturiile acestor proorociri:
            „ÃŽmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. ÃŽmi pare rău că sunteţi cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!”

            Mai multe puteti citi aici:

            SituaÅ£ia dificilă prin care trece azi Romania a fost prevăzută, in felul misterios al celor care au asemenea puteri, de părintele Arsenie Boca (1910-1989), unul dintre cei mai mari duhovnici ÅŸi teologi romani. Cel de la a cărui naÅŸtere se împlineÅŸte un secol miercuri, 29 septembrie, a fost înzestrat cu harul profeÅ£iei. Monahul “a văzut” […]




            Decat sa aruncati lozinci, mai bine va informati, fiindca aveti posibilitatea sa dati o simpla cautare pe google: Arsenie Boca - si sa cercetati singuri aceste lucruri, fiindca sunt lucruri verificabile, cercetabile. Nu ne mai putem ascunde in spatele unor replici gen "a fost acum 2000 de ani - nu stim ce a fost, cine a scris Biblia sau ce s-a intamplat atunci?". In pictura Bisericii de la Draganescu Parintele Arsenie Boca si-a scris in pictura Bisericii data propriei morti. A pictat amagirile si incercarile care vor veni peste noi, a scris pilde pe care trebuie sa le avem in vedere pentru a nu cadea in capcanele celor care ne ispitesc. Nu ne retine nimeni sa cercetam aceste lucruri - mai ales acum cand clamam atat de des libertatea de exprimare, de optiune si de informare.

            Abia dupa ce vom cerceta atent lucrurile de adevarata valoare, vom intelege care si unde este manipularea, indoctrinarea si spalarea creierelor si pierzania oamenilor.

            ProfeÅ£ii necunoscute ale părintelui Arsenie Boca despre România Extras din cartea „Viitor cu cap de mort” de Radu Cinamar ...Am să-Å£i spun ...
            Last edited by ion_R5; 16 April 2012, 00:59. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Paste fericit!

              Comment




              • Va rog aruncati si voi un ochi ca sa vedeti de ce-mi vine mie sa arunc cu pietre dupa aia care spun ca-s preoti, dupa toate jegurile astea de oameni care isi spun preoti, dar care ei nu respecta religia si biblia.
                Donati bani la biserica, ca ii ajutati pe altii, dar nu ajutati orfelinate, case de copii si Azile, ci ii ajutati pe ei sa-si faca SRL-uri!

                Comment


                • De ce își ia Patriarhul mașini cu cutie automată?
                  Pentru că Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și-n viteză.
                  If it ain't broke, don't fix it!

                  Comment


                  • Io-s curios ce parere are Dumnezeu, pe care nu-l contest, cu "ideea" mareata a conducatorilor BOR sa scoata la vanzare candela galbena (ca rosie gasesti in toate supermarketurile), la suprapret, din a acrei vanzare sa se adune bani pt celebrea catedrala nationala. ma intreb cate chitante s-au taiat celor ce au cumparat lumanarea binecuvantata. nu judec, doar ma intreb si ma minunez, cat ii mai suporta Dumnezeu pe astia in fruntea a ceea ce se vrea institutia care "gestioneaza" credicionsii?
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Oameni buni, threadul asta nu e deschis de Biserica Ortodoxa Romana pentru propovaduire, propaganda, coleta publica, "actiune de imagine" sau altceva, asa ca va rog sa nu transformati acest thread in condica de reclamatii la adresa BOR sau a preotilor care nu-si cunosc menirea si se ocupa cu alte indeletniciri.

                      Cati dintre voi ati avut macar curiozitatea sa dati o cautare pe google sa citeasca despre Parintele Arsenie Boca?
                      (asa cum am scris pe pagina pagina anterioara)

                      Cautati preotii adevarati, cu mult Har de la Dumnezeu care isi fac menireasi pot indruma sa va apropiati de Dumnezeu. Cine va opreste sa faceti asta? Sigur, nu o sa-i vedeti la televizor, nu o sa-i vedeti propovaduind in piata publica, asa cum fac politicienii in campania electorala.

                      Ii veti gasi in Biserca, smeriti, linistiti, la locul lor facandu-si misiunea, de multe ori dojenind lipsa rusinii, lipsa credintei in Dumnezeu si mai ales lipsa unui minim respect fata de cei de langa noi - care ne scufunda ca natie si ca societate.

                      Dar daca nu ii cautati, nu ii veti gasi.
                      Fiindca, asa cum spunea cineva mai sus, Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista. Este nevoie de efortul personal al fiecaruia.
                      Last edited by ion_R5; 16 April 2012, 23:20. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Arsenie Boca e o exceptie care confirma regula...regula ca Biserica este o indoctrinare perfida si atat. Calea si cautare trebuiesc sa vina de la sine, nu bagate cu polonicul, in cap.
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                        Comment


                        • Vezi tu Darksid3 - Parintele Arsenie Boca s-a nevoit foarte mult ca sa ajunga ceea ce a ajuns: un om traitor in Dumnezeu.

                          Nici nu e posibil ca noi toti sa devenim un Arsenie Boca, sau ca preotii toti sa devina un Arsenie Boca. Si nimeni nu va cere asta. Eu va indemn numai sa ne aducem aminte sa fim oameni, si asa cum a spus chiar Hristos: "Sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, si Lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu"

                          Sa nu uitam totusi, ca Parintele Arsenie Boca a urmat scoala teologica, a facut facultatea, a urcat in ierarhiile bisericesti, tot traind printre oameni oarecare - unii mai buni, altii mai rai... Nu a trait nici el intr-o lume perfecta. Tot in biserica a deprins invatatura - desi credinta in Dumnezeu a deprins-o din familie, de la mama lui.

                          Asa cum noi stim toate cate stim din scoala pe care o blamam cu atata usurinta - asa si sistemul in care dam cu pietre cu atata usurinta - este acelasi si pentru cei care se nevoiesc si reusesc sa ajunga oameni cu fundament si verticalitate in viata - atat profesionala, cat si morala.

                          Cine se leapada de calitatea de om, nu mai poate fi apreciat nici macar ca specialist. Trebuie sa fi intai om, si mai apoi putem vorbi si despre celelalte. Cine se leapada de toti cei din jur, ca sa-i fie lui si numai lui bine, ala cu singuranta nu-i un om care asculta de voia lui Dumnezeu.

                          Comment


                          • Iti dau exemple de cel putin 3-4 persoane, la fel de conectate la Divinitate si nu au urmat canoanele sau vreun gram de religie crestina. Citeam Arsenie Boca acum 10-11 ani.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • Chiar te rog sa imi dai asemenea exemple. Ca roman, ma raportez la ortodoxie. Traditia noastra pe care multi o blameaza (din pacate), este ceva ce foarte multi nu au, sau daca au avut, au pierdut demult, cu mult inaintea noastra.

                              Ca popor astazi suntem ca frunza in vant - la mana si portavocea oricaror amagitori si venetici de pe alte meleaguri. Sub vremuri am fost mereu noi romanii de-a lungul istoriei, insa la nivel de popor mai stiam sa ne reunim sub un conducator al pamantului, care si tinea cu pamantul. Azi si de ar veni un conducator dintre noi, care sa ne stabilizeze pe pamantul nostru aici - noi am fi primii care i-am da cu tifla. Aici e marea problema. Ne vindem, asta am fost invatati cu persistenta in ultimii 22 de ani: "sa ne vindem <cat mai scump>" - o iluzie, fiindca atunci cand vindem ce nu-i de vanzare, ce nu are nici un pret, atunci ne-am dat singuri pe mana altora, si ne-am taiat craca de sub picioare - pentru niste amagiri ce s-au risipit ca un fum.

                              Referitor la Arsenie Boca, sa ar trebui sa il pretuim si sa il vedem ca un dar pe care l-am primit noi Romanii de la Dumnezeu. Nu stiu la cine te referi, dar daca te referi la straini - pot spune doar atat: "sa le traiasca"

                              Sa ne gandim totusi ca Parintele Arsenie Boca s-a rugat si a varsat multe lacrimi in rugaciune atat pentru oameni pe care care i-a cunoscut, dar s-a rugat la fel de fierbinte si pentru Poporul Roman si pentru peticul asta de pamant cu numele ROMANIA, ca sa nu pierim, sa nu ne destramam, sa nu ne pierdem. Aici nu mai e loc de filosofie "rece". Vorbim de existenta noastra ca neam si ca tara. Daca pamantul nostru l-am vandut la straini, l-am dat la altii prin diverse smecherii - atunci avem o mare vina care atarna peste noi - iar pretul asta nu-l vom plati noi cu copiii si nepotii nostri.

                              Daca fugim de traditie, ar trebui sa vedem ca de fapt fugim de responsabilitati pentru generatiile urmatoare. Nu stiu cum ne poate ajuta direct pe noi romanii un "Dalai Lama" sa spunem. Nu putem fi cu totii un popor de emigranti. Toate popoarele plecate in bejanie de-a lungul istoriei au resimtit o mare durere a dezradacinarii si o neliniste permanenta. Ar trebui sa fim mai atenti la ai nostri si la adevaratele noastre valori.

                              Vad ca si acum cand am spus despre Parintele Arsenie Boca, am primit o singura reactie din partea lui Darksid3... As vrea sa nu bagaletizam. Cel putin cand am scris despre Eminescu, opozitia a fost foarte dura.

                              Astept momentul cand fiecare isi va pune personal cenusa in cap, cu duritatea cu care l-au "apreciat" pe Eminescu. ... sigur ca nu vom vedea asa ceva... Ce simplu e sa il bagatelizam pe altul... De asta ne merge rau, ca nu avem repere, am dat totul la gunoi... si culmea am ramas intr-o mare de gunoaie, iesite cu "aprindere" la suprafata... Sa nu ne mai intrebam de ce ne sufocam...
                              Last edited by ion_R5; 17 April 2012, 17:15. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • @ion_R5: Iti spun sigur ca nu o sa reusesti sa schimbi pe nimeni daca vorbesti despre Parintele Arsenie Boca.Pun pariu ca multi citesc ce ai scris tu aici si spun "parca ma intereseaza pe mine ca se roaga popa ala pentru mine". Asta e mentalitatea noastra si nu o mai poate schimba nimeni din pacate...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google