Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mai intai ar trebui sa-l studiezi pe Orwell,cel putin la fel de mult ca pe Arsenie Boca, asta ca sa ai un punct de vedere in masura. Despre cum ar discuta cei doi, sincer, aici polemizam aiurea si absolut neconstructiv.
    Stiu oameni "traitori de Dumnezeu" care au facut ravagii in istoria universala. Holocaustul e o gluma proasta comparativ cu Evul Mediu si cu ororile Bisericii. O simpla afirmatie despre crestinism sau orice alta forma de limitare in gandire nu rezolva problemele omenirii. Nici macar nu sunt viabile cumva, spre a fi puse in aplicare.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Darksid3 - ce treaba am eu cu catolicismul din evul mediu? Te intreb doar...

Nu imi pune mie in carca ce prostii au facut niste ierarhii lumesti pe la Roma/ Vatican, prin Franta si pe unde s-au mai perindat - ca la un moment dat "capul bisericii" era pe la Constantinopole... In fine, ierarhii lumesti.

Eu vorbesc despre Dumnezeu si despre oameni care l-au slujit si il slujesc pe Dumnezeu. Si aici imi face placere sa vorbesc despre Daniil Sihastrul, despre voievodul Constantin Brancoveanu, despre Parintele Arsenie Boca, despre parintele Teofil Paraian, si avem chiar si Preoti in viata despre care vorbesc si cu care vorbesc - ca sa nu se creada ca vorbesc doar despre morti.

De ce as vorbi despre "Papa Pius XXVVLLL"... despre care nu stiu ce a facut, cine este, cata credinta a avut in Dumnezeu... si asa mai departe. Nu am vorbit aici nici de patriarhul Miron Cristea, nici de Mitropolitul Nicolae Balan, nici de patriarhul Teoctist, nici despre cel actual.

Am vorbit despre oameni autentici - asa cum i-am simtit eu - fiindca nu pot spune ca i-am cunoscut pe deplin.

Daca pe tine te preocupa papa "Pix" sau elita mondiala, sau George Orwell - iti spun ca pe mine unul nu ma preocupa asa ceva. Si nu fiindca poate n-ar fi spus/scris si ei lucruri interesante - dar e mai bine sa ne preocupam de Dumnezeu.

Am mai avut noi pe unul Brucan care ne-a "proorocit" asa: "Ne mai trebuie 20 de ani ca sa ajungem la Democratie"... si respectiv a jignit poporul Roman cu apelativul "stupid people"... Nu stiu foarte clar daca era "un vizionar", sau un simplu "vataf" al "elitei mondiale" care aplica la noi in tara un plan... ne "proorocea" ceea ce era deja stabilit mai dinainte ca "trebuie" sa ni se intample... De astfel de lucruri prefer sa fiu interesat mai putin. Ele se vor intampla si daca ma preocup de ele si daca nu ma preocup de ele...

Prefer sa ma preocup de Dumnezeu... si de oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu. Trecatori suntem cu toti in aceasta viata lumeasca aici pe pamant, si "maine" nu mai suntem. Important este cum ne traim viata si mai ales ce lasam dupa noi: copii, nepoti - care sa fie oameni ai lui Dumnezeu.

Comment

• Am mai avut noi pe unul Brucan care ne-a "proorocit" asa: "Ne mai trebuie 20 de ani ca sa ajungem la Democratie"... si respectiv a jignit poporul Roman cu apelativul "stupid people"...
        Nu poti fi jignit cand ti se spune ce esti.
        Brucan nu era un Nostradamus, el doar studiase evolutia tarilor dezvoltate si stia exact la ce sa se astepte, sau asa presupunea. Noi nu ne-am revenit in aia 20 de ani, cum au facut tarile vestice.

Nu imi pune mie in carca ce prostii au facut niste ierarhii lumesti pe la Roma/ Vatican, prin Franta si pe unde s-au mai perindat - ca la un moment dat "capul bisericii" era pe la Constantinopole... In fine, ierarhii lumesti.
        Nu te intereseaza ce a facut Biserica acum cateva sute de ani, dar te intereseaza ce a fost acum 2000 si ceva de ani. Sari peste etape dupa cum iti convine. E ACEEASI Biserica.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
          Nu poti fi jignit cand ti se spune ce esti.
          Brucan nu era un Nostradamus, el doar studiase evolutia tarilor dezvoltate si stia exact la ce sa se astepte, sau asa presupunea. Noi nu ne-am revenit in aia 20 de ani, cum au facut tarile vestice.
          Mr.K - sa nu confundam totusi lucrurile. Brucan a venit in Romania pe tancurile sovietice si a fost in structurile de conducere ale Romaniei dupa 1945. Dupa aia - tot el - a fost care ne-a "luminat" cum stau lucrurile cu democratia si cat de "stupid people" este poporul Roman.

Ca sa fac o comparatie plastica, este ca cineva care iti violeaza sora (sau mama), iar a doua zi o judeca in piata publica ca fiind o curva.

Scuze daca suna rau. Realitatea uneori este mai dura decat ceea ce exprimam prin cuvinte.

Originally posted by mr.K View Post
          Nu te intereseaza ce a facut Biserica acum cateva sute de ani, dar te intereseaza ce a fost acum 2000 si ceva de ani. Sari peste etape dupa cum iti convine. E ACEEASI Biserica.
          Nu sar peste etape. Parintele Arsenie Boca a trecut la Domnul in noiembrie 1989. Parintele Teofil Paraian a trecut la Domnul prin 2009. Nu trebuie sa ne intoarcem acum 2000 de ani. Avem preoti in viata cu Harul lui Dumnezeu. Trebuie doar sa ii cautam, fiindca noi nu pe acesti preoti in cautam defapt ci pe Dumnezeu. Asta daca il cautam pe Dumnezeu.
          Last edited by ion_R5; 19 April 2012, 12:08. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Indiferent cum a fost Brucan, eu am scos in evidenta doar ca a fost un om informat.
            Moralitatea lui e similara cu a capilor Bisericii.
            Ca poporul roman e "stupid people" nu trebuie decat se deschizi TV-ul pe stirile de la ora 5 sau, daca ai timp, sa mergi prin mediul rural. Cei de la oras au un spirit de autoconservare mai mare, nu sunt asa influentabili de catre Biserica.

Comment

• Spui ca este aceeasi Biserica... Daca sunt 2 frati - dintre care unul e criminal, iar altul e un om de toata isprava - ii consideri pe amandoi cu aceeasi masura, sau pe fiecare il iei dupa faptele sale?

In privinta lui Brucan - lucrurile stau simplu: una e sa fi informat si alta e sa manipulezi "masele" avand o anumita informatie. In fine - sa-l lasam in pace.
              Last edited by ion_R5; 19 April 2012, 12:12. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Nu sunt 2 frati, Biserica de acum e tot aia de acum 2000 si ceva de ani. A fost o perioada cand se tineau de crime fizice, acum societatea nu mai permite asa ceva.

Comment

• Mr.K - omule, esti de groaza. Spune-mi atunci te rog cum il vezi tu pe parintele Arsenie Boca?

Ai auzit despre el? A fost si el tot din biserica ortodoxa romana, pana la moartea trupeasca. Nu s-a lepadat de Dumnezeu si de ortodoxie - in ciuda tuturor persecutiilor si hartuirii la care a fost supus de catre autoritatile statului.

Ce rau ti-a facut tie personal Biserica, ca vad ca ai o dusmanie extraordinara. Si lasand chiar biserica la o parte - tu crezi sau nu crezi in Dumnezeu? Esti foarte inversunat. Poate ai motive...

Totusi trebuie sa vedem lucrurile intr-un echilibru. Daca un roman este criminal - inseamna ca toti romanii sunt criminali? Daca un neamt e hot, inseamna ca toti nemtii sunt hoti? Trebuie sa avem discernamantul sa vedem lucrurile asa cum sunt si sa nu aruncam cu vorbe la intamplare.

Comment

• @ion_R5 Eu vad ca tu ti-ai facut din Arsenie Boca asta un idol. E si el la fel ca noi, tot un muritor. Daca s-a rugat ce a rezolvat? Tot saraci am ramas. Chiar asa el e Dumnezeu coborat din cer?

Comment

• Noi vorbim de Biserica si de Dumnezeu. Parintele Arsenie Boca a fost un om trecator pe pamant.
                      Nu-s inversunat deloc, perceptele religioase nu ocupa primul loc in preocuparile mele zilnice.
                      Cred in Dumnezeu.
                      Dar nu cred in Biserica. Actuala Biserica. La 500 de metri de mine s-a construit o biserica mare. Sunt vreo 3-4 preoti. A reusit sa prosteasca vreo 4 babe (cel putin de atatea stiu eu) sa-si doneze apartamentele catre o fundatie deschisa de popa principal.
                      Nu stiu ce rude mai au babele, dar sa zicem ca n-au vreun nepot indepartat caruia sa-i faca un bine si sa-i lase apartamentul.
                      Dar cred ca faceau mai mult bine daca vindeau apartamentul, cu drept de habitatie viagera, iar cu banii faceau ele personal mai multe fapte bune. Sunt camine de copii, sunt copii necajiti internati la Institutul de oncologie pe care i-ar bucura si o portocala sau o carte de colorat.
                      Biserica a reusit sa tampesca niste crestini. Biserica nu face nimic pentru sarmani in mod curent. Doar aduna si mai da ceva pomana cand e vreo sarbatoare mare, ca Sf. Paracheva. Oricum, atunci da din sponsorizari sau de la Primarie.

Comment

• Maestrepiersic, nu mi-am facut nici un idol. Am vrut doar sa va trezesc macar curiozitatea sa dati un search pe google sa vedeti ca am avut chiar langa noi oameni traitori in Dumnezeu.

Ce a realizat parintele? A ajutat oamenii, sa se vindece, sa scape de necazuri si probleme. Nu cred ca s-a preocupat de partea asta materiala.

E foarte bogat un om atunci cand este sanatos. Degeaba ai bani si averi daca esti bolnav. Sunt atatia oameni in Romania si in lume care au bani si averi si care nu duc o viata fericita. Sigur, material sunt indestulati, dar asta nu tine loc pentru tot in viata.

Comment

• Deci practic biserica fura nu? Pai si-atunci ce mai incerci sa ne explici ion_R5 ?

Comment

• E foarte bogat un om atunci cand este sanatos. Degeaba ai bani si averi daca esti bolnav. Sunt atatia oameni in Romania si in lume care au bani si averi si care nu duc o viata fericita. Sigur, material sunt indestulati, dar asta nu tine loc pentru tot in viata.
                            Conditia de saracie pusa de Biserica pentru a fi fericit e doar un alt lucru insuflat mintilor slabe.
                            Eu zic sa donam totul Bisericii si vom fi fericiti.

Poate imi spui de ce nu e fericit Videanu. Sau Ion Tiriac.

Un om bogat are mai multe sanse de a fi sanatos. Stii ca in Evul mediu bogatii se imbolneavau mai rar de molime, deoarece tineau apa de baut in vase de argint?
                            Dupa cum zici tu, bogatia materiala elimina automat bogatia spirituala. Eu nu sunt de acord.
                            Cred ca multi saraci din Romania se roaga la Dumnezeu ca sa castige la loto, de exemplu.
                            Last edited by mr.K; 19 April 2012, 12:41.

Comment

• Maistrupiersic... Daca gasesti Biserica asta "care fura" si o prinzi asupra faptului - mergi la Politie. Reclamatie, caz penal... etc.

Dupa canoanele bisericii, preotul respectiv care a incalcat canonul este caterisit. Asta daca vorbim despre furt. Daca doar aruncam cu vorbe, atunci este vorba despre altceva.

Sa nu intram totusi in niste discutii care tin de pareri general inradacinate sau impresii care nu se confirma. Ca exista si uscaturi in BOR, asta tine de natura umana.

Trebuie sa facem totusi o diferentiere clara intre oamenii care se considera crestini si care merg la biserica macar 1 data pe luna la slujba, si cei care intra 1 data pe an sau mai rar si care isi doar isi dau cu parerea pe aici.

Comment

• Orice om e liber sa-si exprime parerea. Nu conteaza cat de des merge la biserica. Asta e comportament tipic: "daca nu esti crestin, esti satanist"
                                In alta ordine de idei, exemplele enumerate de dumneata sunt mult prea insignifiante si prea rare, adica adauga un plus de indoiala asupra a ceea ce inseamna religia. Cu o floare nu faci primavara.
                                Te-ai gandit cum arata o societate dupa conceptia dumitale? Ai incercat s-o vizualizezi? Vrei sa-ti zic eu cum ar arata? O adunatura de alienati cu "frica de D-zeu", cu niste valori absolut conservatoare si cu iluzia ca asa trebuie traita viata. Te raportezi mereu doar la ce-ti convine in timp ce pasaje intregi le depasesti cu superficialitate, asta spune multe, printre randuri, chiar daca, poate nici dumneata nu vrei sa-ti accepti lucrul asta, dar sa stii ca se vede
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google