Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Silviu View Post
    Sa fim seriosi, credeam ca discutam serior si nu fabulam... Plantele simt durerea, asta s-a demonstrat stiintific si nu ce afirmati mai sus ...
    Scuze, am redat eronat. Experimentul era cu 2 plante. Una care era taiata si cealalta planta era planta martor - care suferea la fel de tare ca cea de langa ea, care era taiata. Una peste alta, plantele intrau deja in "alerta" cand omul se apropia cu foarfeca sa taie planta - ceea ce inseamna o interactiune dintre campul bionic al omului si campul bionic al plantei.

    Comment


    • #17
      cred ca folositi eronat termenul bionic; el se refera la stiinta de a simula "viata" (elemente ale ei, de ex. retelele neuronale, calcul genetic, robotica) prin tehnica;

      probabil va referiti la campul energetic si asta poate sa fie adevarata DESI nu intelegem pe deplin cum influenteaza acesta comportamentul organismului. Stim ca exista aceste campuri energetice deoarece la nivel atomic si subatomic s-a observat ca particulele se afla in continua miscare de oscilatie de lungimi de unda si frecvente de vibratii electromagnetice diferite; avand camp electromagnetic avem energie iar aceasta poate fi influentata si invers, din exterior spre interior.

      S.
      I have no special talent. I am only passionately curious.

      Comment


      • #18
        Ion, care-i faza cu cei "22 de ani"? Pana acum 22 de ani romanii erau niste copile virgine iar dupa s-au transformat in niste curve? Iar incerci sa duci discutia la cultul ortodox...

        Comment


        • #19
          Mie imi place ca vorbim de Occident ca fiind un focar de incultura si materialism. Partial e adevarat, dar cine discuta despre aspectul asta? O alta natie unde lumea isi ia masina mai scumpa decat apartamentul in care sta? Imi permit sa fac o comparatie in masura: Romania este de un materialism gen struto-camila, a preluat frustrarile de pe vremea comunismului iar acum le dreneaza pe un "canal" occidental. Din fericire nu toti sunt la fel, iar algoritmul asta se aplica oriunde, nu conteaza poporul. Nu este de vina Occidentul pentru incultura la care s-a ajuns aici. Ne-am obisnuit sa externalizam vina si s-o punem pe carca altora. Oricand se poate alege, liberul arbitru inca exista.

          O paradigma nu se schimba in cateva zile (cel putin pana acum n-a exista asa ceva), poate doar daca discutam de un ipotetic salt cuantic, dar ala e alt subiect ce tine de filozofie mai mult.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • #20
            Originally posted by vasile78 View Post
            Ion, care-i faza cu cei "22 de ani"? Pana acum 22 de ani romanii erau niste copile virgine iar dupa s-au transformat in niste curve? Iar incerci sa duci discutia la cultul ortodox...
            Vasile, pana acum 22 de ani, romanii construiau blocuri, romanii construiau drumuri, romanii construiau rafinarii, construiau intreprinderi.

            Si acum romanii contruiesc - prin Spania, prin Anglia, prin Italia.

            Alta treaba - in vreo 10 ani nici medici nu vom mai avea, fiindca pleaca mai toti in strainatate.

            Romanii nu au ajuns curve, ci au ajuns condusi de tradatori si de curve. De fapt nu condusi, fiindca astia nu sunt adevaratii conducatori ci doar niste vatafi adusi acolo ca sa se poata jefui tara si nenorocii poporul.

            Da Vasile, in 1989 am fost naivi, fiindca nu reusit sa intelegem ca Ceausescu devenise incomod si in vest si in est, fiindca Romania se autogospodarea si nu cumpara mai nimic din afara - in afara de materii prime --- si exporta in tarile lumii a 3-a, fostele colonii ale marilor imperii coloniale.

            Daca teoretic Ceausescu ar fi fost aparat de armata, securitate si popor, ar fi intrat armata URSS peste noi, asa cum a intrat NATO in Jugoslavia. Era pregatit un scenariu de conflict interetnic - exact cum s-a si testat in 1990 la Tg. Mures.

            Hai sa vedem Vasile cine a profitat de "democratizarea Romaniei" - fiindca poporul Roman nu prea... Am ajuns cu vreo 4 milioane mai putini, fiindca foarte multi trebuie sa plece din tara. Nu de placere - cum ar crede unii, ci fiindca aici curvele si jegurile sunt pe cai mari - si nu mai exista nici macar "instanta PCR" unde omul amarat sa se mai planga. Asta tampit cum era sistemul socialist, mai gaseai oameni in sistem, care reuseau sa mai repare unele magarii - facute de alti neoameni --- indivizi din astia de care vorbiti voi.

            Nu spun ca sistemul ala era bun, dar mai ramasese un dram de grija fata de om. Acum e jungla. Cand mai iesi din casa, sa vezi cati batrani pensionari sunt pe strada total debusolati, pierduti, asteptand un o pomana sa-si ia o paine si niste medicamente. Nu vorbim despre industria cersetoriei.

            E grav daca nu vezi treburile astea. Inainte de 1989 nu vedeai asa ceva - desi si atunci statul Roman era imprumutat la occident - si culmea, isi platea datoriile.

            Sa-ti mai spun ceva Vasile --- sa te vad daca Doamne fereste ramai fara servici pe la 50 de ani, ce vei face? Cu ce iti vei creste copiii? Cum ii vei tine in scoala?

            Vine o generatie de tineri care nu au nici un fel de respect. Cand vei fi la 50 de ani, cel de 25 de ani iti va face vant pe scari sa pleci de la locul de munca si sa-ti ia el scaunul. Atunci sa te intrebi ce le lipseste unor astfel de indivizi, de ce nu sunt oameni, de ce n-au respect, de ce n-au nici un Dumnezeu?


            O sa va intrebati atunci cum e cu evolutia asta despre care acum vorbiti
            Last edited by ion_R5; 19 March 2012, 22:05. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • #21
              ioane, eu zic sa lasi discutia cu poporul si traditiile, radacinile, identitatea, ca imediat te intreb de ce poporul asta s-a convertit la crestinism cand era din punct de vedere spiritual, peste restul europei la vremea respectiva. daca e s-o dam in identitati, ne vrem urmasii romei si cel mai important, al dacilor (asta e mandrie si mai mare) dar le negam spiritualitatea, credinta. si-atunci, despre ce vorbim?
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • #22
                Seba, sa nu confundam lucrurile. Dacii aveau o credinta monoteista si erau un popor spiritual. Trecerea la crestinism, fiind tot o credinta monoteista s-a facut relativ lin. Ca traditii populare, s-au transmis mai departe obiceiuri pre-crestine, in special in maramures.

                Despiritualizarea poporului roman s-a produs nu din cauza trecerii la crestinism. Au fost 2 fenomene care ne-au diluat ca popor si ca spiritualitate (credinta):

                1. un fenomen intins pe mai bine de 1000 de ani - migratiile care au bantuit Europa, ultima mare migratie fiind cea slava - situatie in care pe teritoriile romanesti s-au asezat alte grupuri etnice si religioase care au fost asimilate in timp - dar care au mai diluat din spiritualitatea acestui popor

                2. un fenomen intins pe ultimii 200 de ani - sa-i spunem "Epoca moderna" - incepand de la Cuza cand statul Roman a inceput sa se laicizeze destul de tare, respectiv perioada 1948 - 1989, cand religia si credinta au fost duse intr-un plan foarte marginal.

                Ambele fenomene 1 + 2 ne-au adus astazi intr-o situatie de dezorientare, de lipsa de indentitate clara, atat nationala cat si spirituala.

                Dupa 1945, trebuie sa va ganditi cate biserici au fost inchise, cati preoti au ajuns la munca silnica sau in puscarii, cati oameni educati si cu credinta in Dumnezeu au fost de asemenea terminati - iar la conducerea tarii si a multor institutii au fost adusi semianalfabeti aplaudaci - cam pana prin 1960 - dupa care au fost inlocuiti cu "cadrele" formate la scoala de partid - dupa model "Moskwa" si mai tarziu s-au mai facut niste cosmetizari si s-au mai scos din oamenii Moscovei.

                Zicala aia "Codru-i frate cu romanul" - exprima niste realitati pe care astazi nu le mai intelegem la adevarata dimensiune. De-a lungul timpului, in fata migratorilor, au fost multe situatii in care mare parte din populatia romaneasca s-a retras in munti, iar in targurile de la campie, era o populatie amestecata cu migratorii (slavi, etc - in functie de perioada) Cand lucrurile se mai calmau, oamenii coborau din munte si producea si o oarecare omogenizare cu migratorii ramasi pe pamanturile noastre.

                Daca se face o analiza a limbii romane vorbite la 1400, 1600, 1800 - veti constata ca la 1400 - 1600 limba era mai curata, avea mai multe cuvinte provenite din latina, decat astazi, dupa atata influente straine.

                Comment


                • #23
                  Ioane habar nu ai ce exporta Romania in perioada comunista si mai ales habar nu ai cat primea pe ce exporta, ca si exemplu strainii primeau de la noi Dacii noi in schimbul datoriilor externe si le dadeau direct la topit. Asa de bine ne mergea agronomia incat a trebuit sa furam de la americani seminte de porumb hibrid, la noi munceau 10 persoane la hectarul cultivat iar la ei 1 persoana la suta de hectare. Asa ne-a invatat Ceausescu, sa ne punem ochelarii de cal, sa muncim, sa primim gratis un apartament de 50 m2 intr-un bloc de 10 etaje si sa facem copii fara griji, sa facem decretei. Vrei si masina? De ce sa vrei? Nu incapi in troleu sau tramvai? Daca nu incapi stai agatat pe scara... daca nu ai stat niciodata agatat pe scara autobuzului te rog nu-mi mai vorbi despre traiul bun de inainte de '89. E adevarat, tinerii din zilele astea sunt complet lipsiti de inhibitii si respect, ii dor in 14 de scoala si profesori, ajung la varsta la care trebuie sa se descurce singuri si incep sa injure ca nu au perspective de afirmare, il injura pe... Basescu. Daca vrei sa mai vorbim despre ce a fost inainte de '89 ar fi bine sa-ti amintesti unele amanunte de atunci, majoritatea neplacute, sa citesti unele carti despre acea perioada, sa ma ceri parerea si altor oameni care au trait atunci. Ahhh, am gresit eu, romanii nu au ajuns curve, curve au fost dintotdeauna, majoritatea. Eu cunosc putini OAMENI, 2-3 si am un respect deosebit pentru ei,

                  Comment


                  • #24
                    Vasile, cat am fost in scoala generala, am tot mers cu autobuzul pe scara. La paine am stat la cozi destule. La carne, branza si lapte mergea in general bunicul, care se scula de la 5 dimineata sa prinda loc la coada.

                    De cozi n-am scapat nici acum - ai vazut ce cozi se fac la coada la supermarket... Sigur, nu astepti 2 - 3 ore sa bage marfa. In schimb faci 1 ora de la Busteni la Sinaia.

                    In orice sistem exista probleme - altele, in functie de sistem. Pe vremea de dinainte de 1989, toata lumea isi facea provizii de mancare si se gandea la mancare: daca maine mai gasim pui, daca maine mai gasim paine, daca maine mai gasim oua. Daca maine se reduce ratia de ulei, zahar si faina.

                    Azi ne gandim tot la mancare... dar in alt fel... Daca se scumpeste carnea, daca se scumpeste painea, daca ramanem fara servici - cu ce ne mai luam mancare, cu ce ne mai platim intretinerea, cu ce ne mai ducem in concediu --- si tot asa.

                    Sistemul perfect nu exista. Lacomia omului nu are margini - mai ales intr-un sistem ca cel in care traim azi... Se pune problema la nivel mondial, ca suntem prea multi pe glob, insa nimeni nu vrea sa vada ca unii au 3 masini intr-o familie si 3 case - iar altii in alta parte dorm sub o frunza de palmier. E normal ca daca unii au mai mult decat au nevoie cu adevarat - altii n-au ce manca. Nu pledez pentru egalitarism, ci pentru normalitate. Ce-l mana pe un om sa agoniseasca peste masura. Nu vreau sa intru intr-un subiect politic - unde putem da foarte usor exemple concrete... Ce credeti sa se va alege peste 50 de ani din averea unui X... care are 7 vile, mii de hectare, un garaj plin de masini.... Peste 50 de ani, toate vor fi ruina, copiii lor nu sunt invatati sa munceasca si sa chiverniseasca averea familiei - fiindca totul a fost furat, luat cu japca.

                    Esti normal la cap daca iti faci vila cu 16 camere? Eu zic ca nu... Atat de avid sa fii, incat sa furi, sa furi fara masura...?!

                    Ce legatura are cu credinta in Dumnezeu? Pai ne intoarcem la cele 10 porunci... Cum ar arata o societate in care nimeni nu ar pune mana pe ce nu-i apartine? Eu cred ca ar arata foarte bine, si ar exista si multe situatii in care cel care are belsug, va avea grija sa dea acolo o farfurie de mancare din cand in cand celui amarat. Din pacate, tot mai des observam ca lipseste omul. Vedem tot mai multi indivizi - cei care isi vad propriul buzunar... la atata se reduce lumea lor.

                    Comment


                    • #25
                      Uite cu postarea asta Ioane sunt 100% de acord, jos palaria.
                      Totusi, nu vreau sa-mi inchipui ce furtuna mediatica ar isca in zilele noastre poza unui copil pe scara autobuzului, mai ales la Realiatea sau A3. In ce priveste mancarea prefer sa-i duc grija decat dorul, prefer sa fie scumpa dar macar sa fie, eu unul sunt satul de macaroane cu vagi urme de branza si ciorba de tacamuri de pe vremea lui ceasca, cine a trait bine atunci poate sa-l planga, eu am trait rau, sau mai rau ca acum...

                      Comment


                      • #26
                        Vasile, e foarte bine daca o duci mai bine acum decat acum 22 de ani. Daca insa arunci o privire de ansamblu - e jale. Statul Roman nu mai exista - a fost destructurat. Foarte multe firme de la noi sunt straine. Nu mai avem nimic al nostru. Importam mai toate, iar produsele romanesti (in special cele agricole) raman nevandute si ajung la gunoi, ruinand pe ai nostri.

                        Asta nu e ceva bine. O firma straina, intr-o anumita conjunctura economica se poate retrage dupa piata. In urma raman someri si poate si o lipsa a produselor respective pe piata noastra. Asta cum de nu vedem?

                        Ne-am batut pe burta de bucurie ca vine Nokia in Romania. Ai vazut ce scurta a fost bucuria?

                        Multi se intreaba pe aici: ce-i atata chestie sa fi om si sa fi roman? (in tara ta ma refer) Daca nu intelegem treaba asta, sa nu ne miram ca am ajuns slugi la straini in propria tara... Daca mai continuam asa inca 20 de ani, Romania va dispare total ca tara... Va ramane o simpla denumire a unei zone geografice. Daca nici acum nu intelegem treaba asta...
                        Last edited by ion_R5; 20 March 2012, 11:14.

                        Comment


                        • #27
                          Nu e nimic nou si nu suntem singura societate de consum din lumea asta, oricum, cu argumentele astea nu se poate incropi nici un fel de concluzie. Totul e dincolo de nationalism si religie, doua dintre valorile programate.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                          Comment


                          • #28
                            Darksid3, nu iti inteleg abordarea asta atat de "exterioara".

                            Spui "Totul e dincolo de nationalism si religie, doua dintre valorile programate." Dar cu societatea de consum, despre care spui ca nu suntem noi singurii - nu este si ea tot programata? ... chiar daca nu reprezinta o valoare.

                            Spune care sunt valorile umane si in general ce este valoare autentica pentru om.

                            Contureaza mai bine ceea ce doresti sa exprimi, du ideea pana la capat.

                            Ierarhiile umane sunt bune sau rele - in functie de:
                            - scopurile pentru care lucreaza pe de o parte
                            iar pe de alta parte este
                            - amprenta personala pe care si-o pun oamenii care activeaza in ierarhiile respective - la un moment dat - in functie de scopurile personale si mijloacele utilizate de fiecare om in parte.

                            Comment


                            • #29
                              Ti se pare ca pana acum nu am avut postari complete? Le-am avut si degeaba. Eu n-o sa stau sa ma repet in raspunsuri la idei expuse repetitiv.
                              Ideea e foarte simpla: Degeaba ne vaitam ca niste fete mari. Noi suntem principalii vinovati pentru ceea ce s-a intamplat. Conducatorii sunt tot din randul nostru, X5-urile le cumparam de buna voie, ne trimitem copiii in vacante peste hotare, de buna voie. Cine nu-si permite, incepe sa blameze sistemul si uite asa incepe un cerc vicios.
                              Fireste ca vad lucrurile din exterior. Confirmarea unui simplu proces, fara a evidentia cauza finala, inseamna vorbarie politica/culturala in stil de Cismigiu si ca sa-l parafrazez pe un faimos clasic: "Toate-s vechi si noi sunt toate".
                              Paradigma nu se schimba din mijlocul problemei ci se incepe cu inceputul. 22 de ani sunt ca o sparcaiala in ocean la niste probleme esalonate pe cateva generatii.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by darksid3 View Post
                                Mie imi place ca vorbim de Occident ca fiind un focar de incultura si materialism. Partial e adevarat, dar cine discuta despre aspectul asta? O alta natie unde lumea isi ia masina mai scumpa decat apartamentul in care sta? Imi permit sa fac o comparatie in masura: Romania este de un materialism gen struto-camila, a preluat frustrarile de pe vremea comunismului iar acum le dreneaza pe un "canal" occidental. Din fericire nu toti sunt la fel, iar algoritmul asta se aplica oriunde, nu conteaza poporul. Nu este de vina Occidentul pentru incultura la care s-a ajuns aici. Ne-am obisnuit sa externalizam vina si s-o punem pe carca altora. Oricand se poate alege, liberul arbitru inca exista.

                                O paradigma nu se schimba in cateva zile (cel putin pana acum n-a exista asa ceva), poate doar daca discutam de un ipotetic salt cuantic, dar ala e alt subiect ce tine de filozofie mai mult.
                                De exemplu aici ai punctat foarte bine. As nunanta si mai clar: Nu este vina Occidentului, ca noi nu suntem in stare sa ne cunoaste prioritatile, atat ca indivizi, cat si ca natie. Ne lipseste coeziunea ca popor.

                                Iarna asta cu zapada multa si multe probleme - ne-a trezit un pic la realitate, sa ne reamintim ca suntem oameni si ca trebuie sa ne gandim si sa ajutam si pe cei loviti de langa noi.

                                Nu trebuie aruncata vina in exterior, dar trebuie sa fim noi constienti de amagirile care ne vin totusi din exterior - si e vina noastra ca ne lasam condusi de ele. Discutia e ceva mai complexa, fiindca la nivel de stat putem vorbi despre tradare si vanzarea intereselor nationale.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google