Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • In timp ce noi ne ciorovaim intre noi, aici in tara... ba ca exista Dumnezeu, ba ca nu exista, ba ca e bine sa avem credinta, ba ca nu trebuie... etc... Romanii emigranti din Europa occidentala si din America infinteaza parohii si biserici ortodoxe fie in locasuri de cult catolice sau protestante abandonate
    Romanul pana nu-si aduce cu el "tiganeala" cu care e obisnuit acasa, nu se simte complet. Ii trebuie ceva familiar, de la taiatul porcului si afumatul carnatilor pana la religie.
    Cred ca daca le-ar permite autoritatile prin USA, ar merge cu dricul si ar da "poduri" la fiecare inmormantare, la fiecare rascruce, pături, ţoale, galeti, gaini vii peste groapa, niste oi la gropari si toate alea.

    Comment


    • lasa ca-i bate dumnezeu pe popi )))))

      Comment


      • Multe obiceiuri pagane sunt prezente in bisericile ortodoxe cu aprobarea preotilor
        "light up the darkness" Bob Marley

        Comment


        • Paganismul a disparut demult, prostia e eterna, promovand in continuare obiceiuri pagane.

          Comment


          • Vaticanul, spre exemplu, e plin de simbolistica pagana (babiloniana, egipteana)
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • Bradut Florescu, unul din "vechii" publicitatii romanesti, si-a incheiat contractul cu Realitatea Catavencu, unde coordona strategia de comunicare a grupului, si a plecat in Thailanda.

              IATA CE ARTICOL A SCRIS, DUPA CE A PLECAT :

              Rostul

              Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri.

              Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (batranii), pamantul si credinta.

              Batranii. Romania îi batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Îi tine în foame si în frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.
              Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si întelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.

              Pamantul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant în tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt încurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se întampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile "prietene".
              La noi chestia asta se numeste "agricultura de subzistenta" si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE.
              Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot întelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

              Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau în stare sa-l munceasca. Nu stiu ce înseamna pamantul, cata liniste si cata putere îti da, ce povesti îti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba în sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.

              Credinta. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbracat, greu de dat jos, care trebuie împaturit într-un fel anume si pus la loc în lada de zestre împreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate îl va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

              Avem, în schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si înmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute în graba si cu un "Tatal nostru" spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu parinte, e urgent.

              Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada .

              Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza.
              Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la c-- pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.

              Suna-ti familia,
              pune o samanta într-un ghiveci si aprinde o lumanare pentru vii si pentru morti.

              Sa traiesti.

              Bradut Florescu

              Comment


              • Viața în Coreea de Nord: un pui poate costa cât două salarii

                Doi jurnaliști de la thesun.co.uk au reușit să ajungă în Coreea de Nord, în regatul dinastiei Kim, unde clădirile înalte și primitoare sunt paravanul în fața Chinei, pentru a nu da de bănuit, unde metrourile nu sunt folosite pentru că sunt prea scumpe și unde, munca nu este plătită prin salariu.

                E o realitate ciudată, aproape absurdă pentru europeanul secolului nostru, dar de înțeles pentru românii care au cel puțin 30 de ani.

                Intrarea în Coreea de Nord

                De la granița cu China se vedeau clădiri de șase etaje, care păreau blocuri drăguțe, însă, dincolo de graniță, față cu realitatea, blocurile nu aveau geamuri și erau doar un truc care să păcălească vecinii că nord-coreenii trăiesc bine. Click aici pentru fotografiile din Coreea de Nord


                Orașul Sinuiju, gri și deprimant, nu dădea niciun fel de semn de activitate comercială. Fără reclame opulente, fără magazine luxoase, singurul semn distinctiv al orașului era vopseaua scorojită de pe fiecare dintre blocurile în care se întrerupe curentul în fiecare seară. Drumul până în capitala Pyongyang, deși nu mai lung de 200 de kilometri, a durat 6 ore cu trenul, trecând prin câmpuri, orașe și sătuce, decorate cu mozaicuri gigantice înfățișându-i pe cei doi lideri aleși Kim Il Sung, Kim Jong Il sau pe amândoi.

                Cazarea la hotel

                Cazați la unul dintre cele două hoteluri din capitală avizate să primească turiști străini, cei doi jurnaliști au observat că hotelul se află pe o insulă, fiindu-i oricărui turist imposibil să părăsească insula sau să facă vreo mișcare fără să fie văzut de patrulele miliției coreene. Hotelul, cu 6 etaje, dintre care numai 5 destinate turiștilor, are ultimul etaj închis turiștilor. Explicațiile șoptite primite de cei doi jurnaliști sugerează că la ultimul etaj se află spioni coreeni care ascultă conversațiile oaspeților.

                Televizorul și alte mijloace de distracție

                Camera de hotel era dotată cu televizor, însă exista un singur post național,care difuza propagandă de partid. Barul din hotel nu servea decât băuturi coreene, însă, se pare, berea coreeană este printre cele mai bune (după cum apreciază cei doi jurnaliști The Sun trimiși în expediția nord-coreeană).

                Nici clovnul Ronald McDonald și nici Colonelul Sanders, care deține rețeta ideală pentru pui, nu înseamnă nimic în Coreea de Nord. Deși conceptul de hamburger există la „Restaurantul pentru Tineret", „orice-ar fi fost carnea aia, numai vită nu era" au explicat jurnaliștii la întoarcere. Hamburgerul coreean nu este însă denumit hamburger așa cum l-a adoptat mapamondul, acesta se numește „gogigyeopbbang"(trad. pâine dublă cu carne). Legenda spune că dictatorul mort, Kim Jong Il a introdus hamburgerii în Coreea după ce ar fi gustat preparatul McDonald's.


                Lumea în care Michael Jackson nu a murit


                Deși toți cei trei ghizi ai jurnaliștilor auziseră de Beatles și erau fanii melodiei Yellow Submarine, niciunul nu auzise de John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney sau George Harrison, membrii formației. Singurul artist de care auziseră era Michael Jackson, însă au avut un șoc când au au aflat de moartea artistului.

                Sărăcia lucie, foametea și dictatorul

                Deși capitala Coreei de Nord are o linie de metrou cu 17 stații, se zvonește că metroul nu s-ar opri decât la 3 stații. Metroul nord-coreean este unul dintre cele mai extravagante din lume, suflat cu aur și candelabre de cristal, care se găsesc și în stațiile de tren.

                Un pui poate ajunge la două salarii de nord-coreean

                Situația este cu atât mai ridicolă cu cât salariul mediu al unu nord-coreean este de 2000 - 3 000 de woni. Spunem salariul mediu, nu pentru că acesta ar fi reglementat printr-o lege ci, pentru că atât câștigă un nord-coreean în medie, notează dailynk.com. Prețul unui kilogram de orez este de 750 de woni, al porumbului este de aproximativ 380 de woni, în timp ce prețul uleiului poate ajunge până la 1.900 woni pe kilogram. Un pui poate ajunge și la 4.000 de woni, adică două salarii mici de nord-coreean, iar un kilogram de carne de porc costă aproximativ 3.000 de woni.

                Cei mai mulți nord-coreeni își cumpără un singur rând de haine groase, din banii strânși toată vara.

                Actori la metrou când vin străinii

                Jurnaliștii The Sun au descoperit că, atunci când sunt anunțate vizite ale unor grupuri de turiști străini, sunt aduși actori care să umple stațiile de metrou astfel încât acestea să pară folosite.

                Coreea de Nord ne amintește de Epoca de Aur
                Viața nord-coreenilor este greu de înțeles pentru orice european sau american născut și crescut într-o societate de consum. Am spus, însă, că românii care au peste 30 de ani pot înțelege viața nord-coreenilor pentru că mulți dintre aceștia își amintesc atmosfera deprimantă, magazinele de stat, perioadele în care vitrinele alimentarelor erau decorate cu flori de plastic, iar curentul era oprit începând cu ora 22.00.

                Românii își amintesc, unii dintre ei limpede, ce însemnau 3 ore de televizor în care erau slăvite realizările socialismului românesc. Românii își amintesc și imaginea conducătorulului din ramele tablourilor din fiecare instituție, din pozele din școli, ecranele televizoarelor.


                Românii știu că toți copiii puteau să scrie Nicolae Ceaușescu din culorile costumelor lor pe stadioane înaintea meciurilor, așa cum toți nord-coreenii știu să plângă ba de bucurie, ba de fericire la moartea/ridicarea pe tron a tatălui/fiului.

                Românii știu că îți trebuiau contacte la librărie ca să-l prinzi pe Marin Preda sau să poți pune mâna pe un Eliade sau chiar pe un Sartre. Românii știu ce însemna „mâncarea pe cartelă" și ciorba din „botoși" și mai știu că dintr-un pui puteai mânca o săptămâna și că nu se găsea niciodată în formă de Crispy Strips.
                Spre asta se indrepta si Romania in 1989. Oricat de greu pare acum, sa fim seriosi, stii ca a murit Michael Jackson, ai ce manca, ai o masina, ai benzina pentru ea cata doresti in functie de cati bani ai, ai acces la net, ai TV, ai chiar dreptul s amergi la biserica mai des, nu pe furis ca in comunism.
                Inainte aveai dreptul sa muncesti, nu sa si cheltuiesti.
                Era o viata GRI si anosta.

                Comment


                • Da-le bre dracu de masina, benzina, libertate... daca ai valori si credinta nici lingura nu-ti mai trebuie.

                  Comment


                  • adevarul ca si cu ironiile astea ajungi la fel de departe ca si coreea de nord
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Nu ajungi departe dar nici inapoi nu te intorci, "Ironia e grăuntele de sare, datorită căruia mâncarea capătă gust."- Thomas Mann...

                      Comment


                      • corect. dar cand e prea multa, parca nu mai are efect. e ca mancarea prea sarata, nu-ti place, ai manca si de-aia "apa chioara" si-apoi, fara suparare, da-ti cam scapa uneori piciorul uneori in pedala aia a ironiei, pana-n podea
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • Ironia fina sau acida, precum si autoironia are rolul ei. Dar bascalia fara nici o jena, fara nici o limita - nu ajuta nimanui.

                          Lipsa educatiei isi spune cuvantul

                          Educatie nu inseamna sa fi in stare sa faci acordul intre subiect si predicat, ci sa ramai om, sa iti respecti familia, pe cei apropiati si pe toti oamenii in general.

                          Educatie inseamna sa ai discernamant, bun simt si sa stii care sunt lucrurile cu care poti glumi, ce inseamna o gluma, o ironie si pana unde poti merge cu gluma. Hahaiala, bascalia fara noima si fara limite, ignorarea a tot ce e in jur, a tot ce a fost inainte sau va sa vie - nu inseamna nici progres, nici mers inainte... Inseamna ruperea de radacini, de intelesul vietii aici pe pamant, intr-o autoinselare si intr-o autoamagire.

                          Desertaciunea vietii si timpul scurt pe care il avem aici pe pamant trebuie constientizat.

                          Cine-si face model in viata si imita toate cele ce ne sunt prezentate drept modele - e un om foarte gol, foarte uscat sufleteste.

                          A ajuns omul de plastic... toti cercelatii, toti tatuatii, toate siliconatele - sunt cu totii niste oameni dezechilibrati, care asa se simt ei - ca le "lipseste ceva" - si simt nevoia sa "cumpere" implinirea eulul "estetic-trupesc" printr-un bisturiu al unei industrii care se hraneste cu ignoranta si slabiciunea/amagirea din mintea unora care se raporteaza la superficialitatea unui aspect exterior...

                          Cine ne-a adus in stadiul sa avem capul plin de etichete/branduri? Nu mai cumparam nici benzina, nici lapte, nici paine, nici telefoane... Cumparam "branduri" - si trebuie sa fie musai ala roz cu picatele mov.

                          Oare cand ne vom trezi din prosteala asta aiuristica? La fel ca si ideea asta care ni se picura in ochi si in urechi in ultimii 5 ani tot mai des: suntem prea multi... planeta e prea mica pentru toti...

                          Poate nu intamplator in occident se procedeaza la legiferarea eutanasierii, rata de sinucideri e printre cele mai mari din lume, iar prima libertate a omului este sa isi amaneteze viitorul la banca, pentru "nivelul de trai". Sclavagismul modern nu inseamna nici viitor si nici mers inainte si nici "a avansa" ca societate umana.

                          Dar asta se intampla atunci cand omul isi "uita" familia, isi uita neamul, isi uita credinta si pe Dumnezeu. Nu degeaba in popor, despre un om care n-are nici o morala, n-are respect pentru nimeni si nimic, n-are caracter se spune ca "n-are nici un Dumnezeu"
                          Last edited by ion_R5; 2 June 2012, 00:13. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • eu zic ca daca faci un procentaj al sinuciderilor si crimelor din romania, apoi acelasi lucru pentru franta, germania, marea britanie, scoti cazurile romanesti din tarile alea, o sa vezi cu stupoare ca suntem mai salbatici decat ei.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • Ironia fina sau acida, precum si autoironia are rolul ei. Dar bascalia fara nici o jena, fara nici o limita - nu ajuta nimanui.

                              Lipsa educatiei isi spune cuvantul
                              Nu duc lipsa de educatie domnule, doar imi permit sa intind un pic limitele ironiei dupa ce am constatat ca argumentele logice si fundamentate ale unor persoane mult mai inteligente decat mine, se lovesc fara efect de elocinta palida si repetitiva a domniei tale.
                              Am impresia ca prin obisnuinta asociezi lipsa "credintei" cu lipsa educatiei ... si asta e tot tipic popesc.

                              Comment


                              • Seba, sa nu amestecam lucrurile, ca iar nu se mai intelege nimic. Crimele si aspectele de criminalitate din societate sunt una. Sinuciderile sunt cu totul altceva.

                                Si nu iau drept referinta momentul actual, fiindca in 22 de ani deja suntem pervertiti in mare masura cu ceea ce a venit dinspre occident. Deja suntem o piata de consum, fie ca noi constientizam sau nu asta. Trebuie doar sa ne uitam in parcarile supermarketurilor si in statisticile cu gradul de indatorare a romanilor la banci - si avem un tablou care ne indica o realitate de netagaduit.

                                Emigratia, mutarile de populatii este iarasi un fenomen care in occident este de amploare in ultimii 50 - 100 de ani (in special Anglia si Franta ultimilor 100 de ani) - fenomene cu care ne confruntam si noi astazi, in ambele sensuri (exodul romanilor, in special a celor scoliti/educati, si intrarea in Romania a celor veniti din Asia si Africa)

                                Vasile, lipsa educatiei nu are legatura cu lipsa credintei, dar are legatura cu hahaiala, cu carcoteala, cu nesimtirea si cu bascalia fara limite...
                                Last edited by ion_R5; 3 June 2012, 15:13. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google