Dar banuiesc ca logica si ceea ce poate fi masurat nu isi are locul atunci cand credinta noastra este nemiscibila.
Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
iti dai seama ca in corpul nostru se gasesc mai mult sau mai putin doar elemente din tabelul periodic.
este uimitor cum n substante combinate pot sa aibe forma vie, sa gandeasca, sa aibe o constiinta proprie, sa vorbeasca despre motoare si distributii care nu sunt decat alta adunatura de atomi si molecule
Comment
-
Am citit carti ale unor respectati doctori in genetica care au ajuns la aceeasi concluzie, studiind complexitatea uluitoare din spatele genomului: Trebuie sa existe un Creator, este imposibil ca viata sa fie o coincidenta biologica, pur si simplu nu poti da scanteie la asa ceva daca nu posezi o cunoastere ce sa depaseasca notiunea de timp si spatiu, de membrana universala, de orice vrei.
Orice organism si orice Univers functioneaza dupa aceleasi legi, fara dubii. Aici inteleg ce spune mereu colegul ion_R5, raportat la "Sfantul Duh", pentru ca tine de o capacitate de constientizare a ceea ce esti cu adevarat, a fortelor motrice care stau in spatele a tot ce cunoastem si mai ales, a ce nu vom cunoaste niciodata cat timp vom exista ca o condensare a materiei.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Originally posted by darksid3 View PostAm citit carti ale unor respectati doctori in genetica care au ajuns la aceeasi concluzie.... Trebuie sa existe un Creator, este imposibil ca viata sa fie o coincidenta biologica ...
Orice organism si orice Univers functioneaza dupa aceleasi legi, fara dubii. Aici inteleg ce spune mereu colegul ion_R5, raportat la "Sfantul Duh", pentru ca tine de o capacitate de constientizare a ceea ce esti cu adevarat...
Sigur, exista oameni care au o sensibilitate si isi constientizeaza partea sufleteasca. Aici e o discutie mai larga, in functie de diverse manifestari ale capacitatilor subtile ale spiritului uman, pe care unii le catalogheaza drept paranormale sau supranaturale. Eu cred ca nu sunt nici paranormale si nici supranaturale. Eu cred ca tin de ceva intrinsec noua, dar pe care le-am pierdut prin modul de traim, prin modul in care ne traim viata.
Cum spune parintele Teofil Paraian: credinta ti-e ca viata... ai fapte prin ceea ce traiesti, ai credinta... n-ai fapte, n-ai credinta. Adica traiesti in acord cu credinta, inseamna ca ai traire, ai credinta. Vorbele sau "atitudinile" sunt apa de ploaie. Si asta e realitatea... ca avem foarte putina credinta, sau chiar ca nu avem deloc credinta.Last edited by ion_R5; 8 August 2012, 23:22.
Comment
-
poftim? daca nu omor, nu jefuiesc, nu fur, dar nu cred intr-o fiinta superioara, nu-mi fac cruci, nu ma inchin, nu ma rog la fiinta respectiva, inseamna ca-s credincios? pardon... sa zicem ca am bun simt, spirit civic, etc, dar in nici un caz nu ma pot numi credincios. daca pe langa viata traita decent, in spiritul celor 10 porunci, ca tot veni vorba de ele, m-as ruga fiintei supreme, as tine posturile, ma rog, as respecta o parte din dogmele religiei respective, oricare-ar fi ea, atunci, da, pot sa zic ca-s credincios. altfel, parerea mea e ca nu...
sau s-o luam altfel, exista religii care isi fac chip cioplit, se inchina la mai multi zei, nu fac uz de semnul crucii, respectivii practicanti poti sa-i numesti necredinciosi? nu. ii poti numi altfel decat crestini, atata tot.Last edited by Seba; 9 August 2012, 23:26.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Originally posted by vasile78 View PostTraire sa fie nea Ioane, dar ai uita sa spui si unde trebuie sa aiba loc trairea... nu se compara crucea facuta acasa cu cea facuta in biserica...
Daca ajungi sa traiesti slujba din biserica, e posibil sa ajungi la o traire mai intensa decat acasa. Dar asta necesita exercitiu mai indelungat
@ Seba - eu ma refeream la cu totul altceva: daca iti faci cruce si spui ca esti credincios (crestin ortodox-in cazul nostru) dar iti traiesti viata ignorand total invatatura crestina - atunci poti fi sigur ca nu esti credincios. Nu am dat o definitie a credintei, am spus doar cu ce ar trebui sa inceapa un om credincios.
Si mai trebuie sa spunem ca noi suntem mai mult pacatosi, decat suntem credinciosi - asta e realitatea. Avem pacate, facem zilnic pacate... astia suntem.
L.E. Si pentru trairea in biserica mai necesita ceva: slujba sau fie tinuta de un preot cu traire in Dumnezeu, nu de unul doar "cuvantator"
Comment
-
Asta pe langa monopolul cimitirelor, amenintand ca preotii nu vor mai oficializa slujbe in cimitirele private.
Ca parca pentru mort conteaza unde e ingropat, nu e tot PAMANT.
Cea mai perfida institutie e Biserica, prima care ia in ras cuvantul Domnului, ca sa folosesc limbajul lor.
Comment
Comment