Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • degeaba vrei daca nu esti pregatit sa le accesezi/primesti. dorinta va determina pregatirea.

    spiritul dictatorului are bagajul facut cu "pacate" si trebuie descarcat. o sa fie trimis la viata la momentul optim pentru a-si "spala" pacatele. nu reuseste, o ia de la capat, iar si iar. Timp este nelimitat. asa ca atunci cand treci pe langa un nenorocit pe strada, cu trupul diform, sa stii ca acela merita compasiune. nici nu stii ce plateste. iarasi aici marele Valeriu Popa povestea cum a intrebat interior un cersetor diform si spiritul i-a raspuns sa-l lase in pace ca ii este tare greu. De asemenea tot VP investigheaza un caz pe la Tulcea cu un om fenomenal, campion la sah, un geniu. Dar care arata ca un paianjen, fiind o creatie urata a naturii. "ispasirea pacatelor" o facea in aceasta viata prin aceasta enorma diformitate.

    nu trebuie decat sa cauti, sa citesti, sa vezi, sa intelegi. chiar si cu simturile primitive poti aduna, caci cu asta pleci de aici. nimic material nu luam cu noi. faptele de iubire cum spunea VP simplu si la obiect.

    Acest film este o buna tema de meditatie la ceea ce facem fiecare cu viata noastra:

    http://youtu.be/mDRcioeCjk0
    Last edited by Winnie; 11 September 2012, 12:24. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Asa ca o gluma, ar fi culmea sa descopar ca si in regatul spiritelor sunt ierarhii, alegeri, spaga spirituala si toata panarama existenta in lumea asta.

      Comment


      • Ce pomenesti tu sunt creatii artificiale ale cel numit EGO. Cel care de la nastere este hranit putin cate putin prin competitia cu semenii, fii mai bun, fii mai tare. Dar nu mai tare in inteligenta, creativitate, ci in lucruri de posesie. El este cel care vrea mai bine, sa se compare cu altii si sa fie peste. Cand ma mai uit la televizor vad cat se poate de clar persoane dominate de EGO. La Romania este chiar un fenomen national. Din pacate sunt doar bieti rataciti care n-au inteles cu adevarat sensul vietii. Si eu am asa ceva, dar il controlez. Daca unul ma jigneste, intorc spatele si plec, nu intru in jocul sau sa ne vampirizam energetic unul pe altul.

        De ce se fac multe crime la betie? Tocmai pentu ca alcoolul scade vibratia si esti mai aproape de negativism. Este suficient o scanteie si totul ia rapid o alta intorsatura. Te jigneste unul iar EGO este cel care vrea razbunarea.

        Cum vi se pare idee ca la ritualul numit botez sa ai ca nasi chiar pe parintii copilului? Ca tot vad care mai de care nasi mai smecheri ca sa ajute de, copilul in lumea materiala. Ar fi biserica de acord ca parintii sa fie nasi? Este ceva rau in asta?

        Comment


        • Originally posted by mr.K View Post
          Bun, suntem cum suntem. De mii de ani.
          Cui foloseste ca ni se sterg amintirile dupa ce ocupam un corp pe perioada unei vieti? Noua, ca spirit in niciun caz.
          Poate ca eu am trait 100 de vieti, dar ce folos, am doar cunostintele dobandite in viata asta si doar senzatii de dejavu, total nefolostoare.

          Poate am capacitati de care nu stiu, blocate.
          Concluzia? Cineva, o entitate superioara face pe mine experimente, lasandu-ma in intuneric, intr-o viata pamanteana, intr-un corp anume.
          Sunt neputincios dar nu vad rostul acestei perpetue relocari fizice a spiritului meu.
          Mai pe direct, mi se falfaie. Indiferent ce se vrea la modul spiritual, mizeria se traieste pe aceasta lume in forma materiala.
          Vezi miliardele de necajiti din Africa si Asia, America de Sud.

          Daca acea entitate superioara atat poate/vrea sa faca, in privinta noastra, sincer, sunt extrem de dezamagit.
          Mizeria materiala se poate obtine si fara a avea puteri supranaturale, e de ajuns sa fii la guvernare si bagi milioane in saracie.
          Citesc si imi dau seama ca de multe ori pierdem sensul vietii firesti... Ne punem intrebari filosofice si "marete" - si am vrea sa primim raspunsuri pe masura (din pacate raspunsurile ar trebuie sa fie ceva cat ma SF sau psihologice)

          Noi la nivel de gandire ne-am rupt rau de tot de natura si de firesc - de legea firii si cautam explicatiile in alta parte --- mai ales acolo unde nu le vom gasi niciodata.

          Dumnezeu este Creatorul - si ne-a creat dupa Chip si Asemanare. Ne-a dat si noua posibilitatea sa creem dar cu ajutorul Lui. Ne intrebam cine si de ce suntem NOI? Dar uitand de parinti, uitand de buncii, uitand de copiii nostri, uitand de nepoti...

          Noi suntem o veriga pe care o ducem mai departe din neamul din care facem parte (atat ca familie (neamul mic) cat si ca natie (neamul mare))

          De asta nu gasim raspunsuri, fiindca vrem sa ne izolam de tot - sa ne punem pe noi pe un piedestal si sa gasim "sisteme de referinta" fata de noi ca indivizi... Aici e buba. Ca sa nu mai spun ca nu mai avem consideratie nici pentru parinti, nici pentru bunici. Si vrem sa fim noi buricul pamantului, sa-i depasim pe parinti si pe bunici, ca "au fost cu totii niste fraieri" - iar noi suntem "mai smecheri, mai destepti"

          Parintii procreaza copiii si le dau viata, impreuna cu Dumnezeu. Dumnezeu nu creeaza imperfectiuni. Partea imperfecta, sau perfectibila vine de la parinti - si ea poate fi perfectibila in functie de modul in care copilul si mai apoi omul isi traieste viata cu deciziile pe care le ia in viata.

          De asemenea omul se poate ruina in viata - ma refer in special in privinta sanatatii sau a caracterului - in functie de modul in care isi traieste viata - as spune, in functie de modul in care gandeste si de modul in care se raporteaza la Dumnezeu si la oamenii din jurul sau.

          Parintii au o mare responsabilitate in privinta vietii pe care o traiesc - fiindca ceea ce traiesc ei va fi atat bagajul ereditar in privinta sanatatii copilului ce va veni - cat si bagajul in privinta cresterii si educatiei copilului ce veni.

          Asadar, copiii se dezvolta prin parinti si prin bunici (cei apropiati ai casei)

          Presunea foarte mare care vin din social - si tot mai reglementata social si juridic - este un amestec care nu tine de firesc, care este nenatural - e rupt de natura. Sigur, nefiresc este si ca parintii sa nu poarte de grija copiilor sau sa-i trateze cu prea multa asprime/violenta --- dar asa cum o greseala nu se poate indrepta prin alta greseala, tot asa un lucru nefiresc nu se poate corecta prin alte reglementari nefiresti.

          Sigur, dupa atatea reglementari nefiresti care ne pun viata pe un fagas din care de multe ori intelegem mai anevoie ce-i firesc si ce-i nefiresc... ca unii se intreaba "dar unde-i Dumnezeu? Exista Dumnezeu?" Dumnezeu este in firea noastra a oamenilor, suntem creatia lui Dumnezeu cu totii. Dar unii l-au uitat in mod nefiresc pe Dumnezeu.
          Last edited by ion_R5; 11 September 2012, 20:35. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Pentru lectura relaxata, fara concluzii, fisierele atasate. Asa ca un aperitiv.

            V-as da si Scarlat Demetrescu Din Tainele Vietii si ale Universului. Din pacate arhiva depaseste cu putin ce permite acest forum. Este intr-o editie deosebita ca asezare in pagina si cea mai completa versiune. Astept sugestii unde sa o incarc.
            Attached Files

            Comment


            • Citat din bogatia informationala numita Din Tainele Vietii si ale Universului

              ***********
              Vom cunoaşte măreţia vieţii când ne vom aminti de experienţele din trecut, când vom vedea legăturile care le unesc, când vom poseda înţelepciunea, când vom şti sensul profund şi scopul spiritual al evenimentelor din viaţa, de atâtea ori repetate. Aşadar, înţelepciunea este esenţa descoperirilor, cunoştinţelor şi experienţelor, distilate prin filtrul suferinţelor.

              Dacă am cerceta esenţa materiei noastre şi am studia neîncetat gândurile şi sentimentele
              noastre secrete, am vedea că cele mai multe din dureri sunt cauzate de egoismul nostru, de dorinţa arzătoare de a poseda lucruri şi fiinţe. Egoismul este tendinţa de a strânge avere, de a face din eul nostru personal centrul universului. ÃŽn spaţiu, când ne legănam pe undele eterice, spiritul ştie că suntem uniţi cu toate fiinţele, dar când această înţelegere curată este întunecată de corpul fizic pe care-l îmbrăcăm, simţul nostru de unitate se limitează la cercul strâmt al trebuinţelor şi dorinţelor noastre, tranşformându-se în egoism.

              ÃŽn timpul când roata vieţii şi a morţii se rostogoleşte, suntem nevoiţi să lărgim hotarele
              egoismului nostru individual, pentru a cuprinde în el şi familia. Vom munci pentru soţia şi copiii noştri, căci înţelegem în mod clar că ei sunt uniţi cu noi. Cu vremea, stabilim legături cu prieteni, consacrându-ne şi lor, cu aceeaşi dragoste cu care ne-am dăruit familiei noastre. Mai târziu, în acest egoism colectiv vom cuprinde naţiunea noastră şi, în fine, omenirea întreagă. Astfel, încetul cu încetul, egoismul se transfornă în altruism. Marii Luminători ai lumii au atins acest nivel, pe care îl vom ajunge cu toţii în veacurile viitoare. ÃŽncă nu am ajuns la acest nivel sublim de spiritualitate; cu toate acestea, spiritele noastre sunt foarte bătrâne şi în adâncurile conştiinţei noastre sunt înscrise toate amintirile unui trecut trăit în alte ţări şi în alte trupuri. De multe ori am iubit, dar de multe ori, orbiţi de pasiunile noastre, în timpul furtunoaselor noastre întrupări, am urât, am luptat, am ucis, cu inima plină de mânie. De multe ori durerea ne-a sfâşiat inima la moartea trupurilor celor dragi nouă, şi cu toate acestea, mereu ne-am întâlnit cu aceste fiinţe scumpe, cu care am trăit şi lucrat în alte întrupări. Dar în acelaşi timp, ne-am întâlnit şi cu cei pe care i-am urât, jefuit sau omorât.

              De aici trebuie să înţelegem că este o absurditate să-i tratăm drept păgâni pe cei care nu adoră Divinitatea în acelaşi mod ca noi, cu acelaşi ceremonial, în aceeaşi limbă şi sub acelaşi nume. ÃŽn alte vieţi şi sub alte orizonturi am avut naţionalitatea şi am iubit şi venerat Divinitatea sub numele şi cultul celor pe care acum refuzăm să-i recunoaştem ca fraţi. Ce nebunie - să-i dispreţuim pe cei mai puţin dezvoltaţi decât noi; ei sunt fraţii noştri tineri, care încep să înveţe lecţiile vieţii, cunoscute deja de noi. Ce îngustime de spirit — să-i desconsiderăm pe cei care au un trup de o culoare diferită de a noastră; pentru că şi noi am trăit în aceste rase, şi nu se ştie dacă nu ne mai mână destinul, ca trimişi ai Divinităţii, ca misionari, în mijlocul acestor fraţi ai noştri, pentru că în plan spiritual toţi oamenii sunt la fel şi toţi suntem fraţi.

              Cunoscând adevărul reîntrupării, nu am mai râvni la bunurile şi însuşirile altora, nu ne-am
              mai mâhni că alţii au şi noi nu avem. Astfel, ce nu avem azi, în această viaţă, vom realiza în viitor cu muncă, răbdare şi încredere în puterile noastre spirituale, căci Tatăl - binecuvântat fie numele Său - oferă bogăţiile Sale celui ce stăruieşte. Nu există ţel, oricât de îndepărtat, pe care să nu-l putem atinge prin eforturi repetate, sacrificii, renunţări, chiar dacă pentru reuşită avem nevoie de mai multe existenţe sau întrupări.

              Entitatea spirituală inferioară nu-şi poate determina locul şi părinţii viitoarei sale întrupări, pentru că ea nu este destul de avansată ca să poată face alegerea cu discernământ. Spiritele superioare care au această misiune - observând gradul de inferioritate al spiritului candidat la întrupare - decid şi îl trimit, aproape fără voia sa şi inconştient, într-un anumit mediu prielnic pentru avansarea sa. Spiritele evoluate nu mai au nevoie de această tutelă sau impuls de la spate, ci singure - când sunt în spaţiu - îşi aleg locul pe care-l consideră potrivit dezvoltării unor anumite facultăţi ori reparării unor greşeli făcute în viaţa terestră anterioară [...]

              Comment


              • Winnie - eu sunt de acord ca pot fi astfel de lucruri, ca pot exista toate aceste aspecte. Cu siguranta, nu toti oamenii pot intelege sau accepta toate acestea ca pe niste certitudini (asa cum multi nu cred in Dumnezeu) --- insa inainte de toate astea este ca noi ne-am indepartat de natural si de firesc, chiar in starea de cadere spiritual in care ne aflam de mii de ani.

                Zambesc, fiindca ma gandesc la "evolutia" societatii in care traim, in care "eficienta" a ajuns un parametru care apasa asupra vietii. Un taran care are o parcela de pamant --- si care mii de ani s-a descurcat impreuna cu familia si rudele intr-o "economie" inchisa a propriei gospodarii - este astazi "ineficient" si nu-si mai poate asigura propria familie cu resursele necesare - in conditiile in care poate dispune de oarece mijloace mecanizate pentru arat/semanat si eventual recoltat.

                In schimb eficienta modernitatii vine din plante si animale modificate genetic si chimicale - care ne otravesc si ne distrug sanatatea... ca mai apoi sa vina unii sa ne "invete" ca trebuie sa producem bio. Pai fratilor - taranul ala inapoiat de acum 70 si mai bine de ani, numai "bio" stia sa produca si nu modifica nimic genetic.

                Lipsurile majore care ne sufoca azi viata este lipsa timpului si lipsa banilor.
                Lipsa timpului e indusa si prin lipsa banilor si prin inducerea unor preocupari care nu-s normale, nu-s firesti... Atat goana dupa bani, cat si aglomerarea timpului omului cu tot felul de griji desarte (adica stres) - sunt cele care ne omoara emotional (sufleteste/siritual) --- adica spus mai simplu, ne indeparteaza de iubire, de liniste. Si ne indeparteaza de Dumnezeu - fiindca Dumnezeu inseamna liniste, iubire, pace, adevar.

                Noi nu ne numim azi crestini, fiindca mergem la Biserica Ortodoxa Romana. Daca NOI suntem crestini - este fiindca ascultam cuvantul lui Dumnezeu. Iisus Hristos a venit in lume, trimis de Dumnezeu Tatal, tocmai ca sa ne porunceasca legea iubirii. Iubirea este o porunca Dumnezeiasca si este asemenea celor 10 porunci. Daca ne impotrivim poruncilor - inseamna ca noi nu ascultam de Dumnezei - si atunci nu suntem credinciosi.

                Biserica este comunitatea celor credinciosi ce se roaga impreuna lui Hristos Dumnezeu si Sfintei Treimi. Asta inseamna sa fi credincios si sa faci parte din Biserica (ma refer la cea vie, traitoare). Cuvantul lui Dumnezeu se citeste in fiecare Duminica in Biserica - si ar trebui sa fim prezenti la slujba in fiecare Duminica si sa ne impartasim macar in 2 din cele 4 posturi (ar trebui in toate cele 4 posturi). Avem nevoie de baia sufletului - spovedania si de parasirea pacatelor - adica pocainta --- renuntarea la pacate si intrarea in demnitatea sufletului care se supune lui Dumnezeu. Cum spunea parintele Teofil Paraian, noi avem mintea care discuta cu Dumnezeu - nu avem mintea care se supune lui Dumnezeu. Nu ne supunem poruncilor lui Dumnezeu si traim la masura mintii noastre. Adica nu avem credinta, fiindca cine crede in Dumnezeu se supune cuvantului lui Dumnezeu.

                Scriu toate astea fiindca de scris e usor. De facut nu le facem. Nu le fac nici eu. De asta nu traim cum trebuie, iar atat noi cat si lumea din jur nu mergem in directia care trebuie. "Evolutia" este de fapt o involutie. Si omul distruge viata --- care toata-i de la Dumnezeu lasata pe pamant, asa cum nici un animal de pe planeta nu o mai face. Omul nu-i nici macar la masura animalului, este in multe situatii mult mai rau.
                Last edited by ion_R5; 13 September 2012, 20:38. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • N-am inteles ce legatura are postul cu credinta, de ce trebuie sa fii flamad ca sa fii credincios. Nu ma luati cu texte ca trebuie sa sufar petru a-i intelege pe cei sarmani care n-au ce manca. Asta tine cu oamenii habotnici, eu vreau o explicatie clara. Niciaia cu purificarea fizica nu o accept.

                  Inca ceva: biserica nu tolereza fumatul, dar pe vremea aparitiei crestinismului si a blibliei, tutuul nu fusese adus din lumea noua. Deci, e un pacat sa fumezi?

                  Comment


                  • Domnul Ion... cand tu o sa stai toata ziua cu copii si sotia in biserica... atunci sa spuneti ca banii ne indeparteaza de Dumnezeu. Adica eu aici pe pamant mor de foame ca banu' e ochiul dracului si ma indeparteaza de Dumnezeu? Sau nu mai ma duc sa muncesc ca sa nu aleg practic dupa bani? Ce tot spui acolo? Si familia cu ce o intretii? Te rogi in fiecare seara la icoane si astepti sa iti cada paine si ceapa din cer? E o vorba.. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista. Eu inteleg ca trebuie sa fim credinciosi... dar totusi cam exageram cu credinta asta uneori. Eu sunt convins ca Dumnezeu exista, stiu ca ne vede pe fiecare in parte si ne judeca, dar asta nu inseamna ca eu sa imi dedic viata lui... Si inca ceva... daca nici d-voastra nu faceti lucrurile astea(credinta, rugaciune etc.)... de ce mai ne trageti pe noi la raspundere? Cand zic noi ma refer la toti romanii...

                    Comment


                    • Postul nu are nicio legatura cu credinta. Este un mod de purificare energetica, dar este cat se poate de prost explicat din punct de vedere al semnificatiei spirituale. Cand ii vad pe unii ca vorbesc de post negru ca sunt mai buni, ca vine Pastele, devin nepasator. Cum vine asta? Tii post din greu, dar in ziua Z te apuci si bagi ca spartul? Postul are rolul de a te curata de toate porcariile cu care te intoxici zilnic, si se face periodic, nu pentru ca este Paste sau Craciun. Postul acesta trebuie bine gandit caci prin rupere a ritmului se poate ajunge in cazuri de moarte. Valeriu Popa a detalia extraordinar Postul si semnificatia acestuia.

                      Fumatul nu este un pacat este o libera alegere. Dar iti scade vibratia energetica. Acest lucru duce la o functionare mai proasta a organelor interne. Alcoolul face acelasi lucru.

                      Atentie cui ii spuneti Domnul si cui va rugati. Biserica din punct de vedere arhitectural are o semnificatie aparte, sa nu ne bagam in discutii prea tehnice ce inseamna aceasta constructie.

                      Fratilor puneti mana si cititi Demetrescu ca sa vorbim aceeasi limba. Am sa caut si manualul de vampirism energetic, ca sa vedeti ce vi se intampla zilnic in relatia cu X si Y si nu ati inteles, dar banuiti.

                      Comment


                      • Originally posted by mr.K View Post
                        N-am inteles ce legatura are postul cu credinta, de ce trebuie sa fii flamad ca sa fii credincios. Nu ma luati cu texte ca trebuie sa sufar petru a-i intelege pe cei sarmani care n-au ce manca. Asta tine cu oamenii habotnici, eu vreau o explicatie clara. Niciaia cu purificarea fizica nu o accept.

                        Inca ceva: biserica nu tolereza fumatul, dar pe vremea aparitiei crestinismului si a blibliei, tutuul nu fusese adus din lumea noua. Deci, e un pacat sa fumezi?
                        @ Mr.K Omul este si suflet/spirit si este si trup. Postul are legatura cu credinta si este parte din viata credinciosilor, atat cat consimte fiecare. Postul nu este impus. Postul este o alegere a fiecarei persoane si se adreseaza atat trupului cat si sufletului. Postul nu este "o dieta alimentara" - cum este de multe ori perceput.

                        Postul este "o calire" a sufletului si a trupului in credinta, o autocunoastere mai buna a propriei persoane. Postul inseamna starea sa ne indreptam spre despatimire - adica sa ne eliberam atat de "poftele" trupului cat si de cele ale mintii si sufletului. Postul inseamna atat eliminarea in mod voit a anumitor alimente cat si a anumitor ganduri sau obiceiuri... inseamna rugaciune mai deasa si de dorit mai profunda. Prin post si rugaciune ne indepartam de lumesc, ne indepartam de viciile din noi, ne indepartam de rautatile si gandurile rele din noi - prin post sa straduim sa ne constientizam problemele, rautatile si relele noastre care ne domina de multe ori in viata de zi cu zi. Postul inseamna sa ne constientizam problemele, sa ne adancim inauntrul nostru mai mult, sa ne impacam cu noi si cu lumea inconjuratoare - inseamna de asemenea sinceritate cu propria persoana, smerenie - inseamna sa ne aducem pace, liniste in suflet. Postul se incheie in mod firesc cu spovedanie si impartasanie.

                        O perioada importanta este si cea de dupa post. Nu inseamna ca a 2-a zi putem sa incepem sa mancam ca spartii si sa facem "toate pacatele" - fiindca asta ar inseamna ca n-am inteles nimic, ca postul a fost ca o baie, dupa care ne tavalim iar in noroi.

                        Postul inseamna o perioada in care ne adancim in rugaciune, ne dedicam mai mult sufletului si mai putin trupului, ne straduim sa ne constientizam umbrele din viata si incercam sa ne indreptam viata si sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu.

                        Originally posted by maestrupiersic View Post
                        ... Si inca ceva... daca nici d-voastra nu faceti lucrurile astea(credinta, rugaciune etc.)... de ce mai ne trageti pe noi la raspundere? Cand zic noi ma refer la toti romanii...
                        Nu fac lucrurile astea decat rar si nu la masura la care ar trebui. De ce nu le fac? Din lipsa credintei mai staruitoare. Ca sa ai credinta, trebuie sa te straduiesti sa ai credinta. Trebuie sa te conformezi poruncilor (de exemplu cele 10 porunci), trebuie sa tii posturile, trebuie sa te rogi zilnic, trebuie sa mergi Duminica la slujba in Biserica. De fapt nu trebuie - daca ai credinta vie, ai si vointa pentru toate astea si nu exista "trebuie".

                        Exista o bucurie in rugaciune, exista o stare de armonie si te simti bine - in rugaciune, in post. Post nu inseamna sa te infometezi. Pot fi zile in care intradevar sa mananci mai putin - insa nu simti foamea, nu te chinuie foamea - e o stare in care te simti bine, in care te simti bine in rugaciune.

                        De cele mai multe ori, totul este in capul nostru: "nu pot tine post", "nu pot sa nu mananc carne"... etc. Eu de cativa ani bun beau toate ceaiurile fara zahar - si nu simt nici o problema. Totul este in capul nostru: "nu pot..."

                        Postul presupune sa ne stapanim propriile porniri, sa nu ne lasam prada gandurilor sau simturilor. Si trebuie sa stim sa ne ferim de amagiri, de tentatii in perioada postului. Daca tinem post e bine sa nu mergem sa ne "holbam" intr-un magazin - tocmai la galantarul cu carne sau mezeluri - fiindca nu ne facem bine, nu e bine sa ne atatam. Postul si asta inseamna, sa invatam sa ne pazim de ispite, de tentatii.

                        Eu nu trag pe nimeni la raspundere. Spun doar ce ar trebui sa facem. Fiecare trebuie sa se "traga singur la raspundere"
                        Last edited by ion_R5; 14 September 2012, 23:05. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Postul de care vorbesti matale nea Ioane e postul din carti, e definitia postului inteleasa de crestini. In Biblie (imi place totusi sa cred ca aceasta carte este fundamentul crestinismului) postul nu este descris ca o abtinere de la carne, bere si sex, postul biblic este post negru.

                          Comment


                          • Originally posted by Winnie View Post
                            Biserica din punct de vedere arhitectural are o semnificatie aparte, sa nu ne bagam in discutii prea tehnice ce inseamna aceasta constructie.

                            Fratilor puneti mana si cititi Demetrescu ca sa vorbim aceeasi limba. Am sa caut si manualul de vampirism energetic, ca sa vedeti ce vi se intampla zilnic in relatia cu X si Y si nu ati inteles, dar banuiti.
                            Poti te rog sa vii cu mai multe detalii referitor la "Biserica din punct de vedere arhitectural are o semnificatie aparte,"

                            Astept manualul de vampirism energetic. Din pacate e dificil sa ne ferim de astfel de persoane, care si-au construit in ani de zile comportamentul ("atitudinea" - un termen atat de la moda) prin care ii domina pe cei din jur - umplandu-i de negativ. Mai popular un asftel de om se numeste "fara caracter" sau "fara nici un Dumnezeu"

                            Originally posted by vasile78 View Post
                            Postul de care vorbesti matale nea Ioane e postul din carti, e definitia postului inteleasa de crestini. In Biblie (imi place totusi sa cred ca aceasta carte este fundamentul crestinismului) postul nu este descris ca o abtinere de la carne, bere si sex, postul biblic este post negru.
                            Vasile, daca vrem sa mergem la dictionar, atunci trebuie sa spunem clar la ce anume ne referim? Tu ce intelegi prin post negru? Poti bea doar apa? (sau chiar fara apa?) Sau inseamna si o felie de paine pe zi? Sau inseamna doar impartasanie in fiecare zi?

                            Eu unul ma refeream la postul din biserica noastra ortodoxa. Numai cu legume si fructe. (se include si mierea) [la catolici in plus intra si lapte, branza, oua]

                            In posturi de obicei mai sunt si zile cu dezlegare la peste.

                            Si sa stii Vasile ca intr-un post, de exemplu daca tii doar 1 saptamana, in ultima zi poti tine chiar post negru. Eu am tinut post negru intr-o zi la sfarsitul postului - si sa stii n-am patit nimic rau (nu-mi planificasem sa tin post negru in ziua aia, insa pur si simplu nu am apucat sa mananc nici dimineata si nici la pranz, si seara am zis ca daca tot nu am mancat toata ziua, sa nu mai mananc seara, ca oricum in ziua urmatoare urma sa mananc)

                            Pe mine m-ar bucura sa vorbim aici - atat cat este parerea fiecaruia - ce crede fiecare. N-as vrea sa fie bascalie si sa ducem discutia in derizoriu. Toate au rolul lor - si are si postul rolul sau.

                            Spunea cineva mai sus ca in biblie nu scrie de tutun... Pai nici nu trebuie, orice iti creeaza o dependenta, un viciu - intra la aceeasi categorie - slabiciuni trupesti sau sufletesti care pun stapanire pe om.

                            Alcoolul, tutunul, drogurile, etc - dau dependenta si afecteaza sanatatea omului. Chiar si zaharul sau ciocolata sunt substante care dau dependenta - chiar daca nu sunt atat de nocive ca alcoolul, tutunul sau drogurile.
                            Last edited by ion_R5; 14 September 2012, 23:26. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • In concluzie la ce a spus Ion, postul este un program de pregatire pentru a te adapta la viata materiala si la tentatiile sale. Daca omul ar avea la acest moment in grad mai inalt de evolutie, acest program nu ar fi existat. Dar este bine ca exista tocmai pentru a atinge la un moment dat gradul inalt de evolutie. Postul nu inseamna abtinerea de la haleala si babardeala. Postul inseamna si abtinerea sa nu mai judeci pe altii, sa nu arunci cuvinte urate, sa te impaci cu toata lumea. Este o forma constienta de program cu un scop determinat.

                              Cititi Demetrescu. Prima oara apare gandul inconstient, apoi constient, apoi dorinta si pe urma fapta. Postul (etapa de invatare, de control) contribuie la toate aceste etape. Atentie ce gandesti, gandul circula si este interceptat si de altii inconstient. Daca tu planifici un viol si un biet nenorocit sta langa tine cand tu gandesti constient aceste lucruri in amanunt, este posibil sa nenorocitul sa le preia si sa le aplice. Acest nenorocit al sortii nu a avut o protectie fata de gandurile acestea.

                              Total gresit intelese sunt cele 10 porunci. Ele nu au rolul de a le aplica orbeste, in mod fanatic, pentru ca dupa ce mori te duci la un nene care te judeca. Ele te protejeaza pe tine, caci nu te judeca nimeni ci doar trebuie sa mentii echilibrul. Ori daca ai fost un nemernic, un om care ai facut rau, cel care te judeca iti va da o sarcina sa iti echilibreze faptele, vei reveni la viata pentru a face fapte bune, si vei repeta acest lucru pana vei reusi. Cu cat o faci mai repede cu atat evoluezi. Viata este ca un joc pe calculator. Ai gresit reiei nivelul, l-ai parcurs treci mai departe. Exista si libera alegere sa iesi din joc, te sinucizi, dar acest mod este unul de a trisa care atrage o stare mai mare pe bara si o invatatura pe masura.

                              Dincolo de toate aceste viata trebuie traita constient, sa creezi, sa te bucuri, sa fi fericit. Sa incerci sa ai interesul comun cu Universul, cu Tatal/Creatorul ceresc. Caci astfel vei avea binele si raul in forma sa pura. Nu este nimic rau sa-ti doresti lucruri materiale, dar grija mare la faptele care vor materializa acea dorinta. Cine a citit Evangheliile dintr-o alta pozitie, o sa sesizeze ca Iisus a lasat o multime de mecanisme de protectie, de meditatie, dar spuse intr-o forma primitiva pentru omul acelor vremuri. Faptul ca Biblia, o carte comerciala in care intalnim un creator judecator, care solicita jertfe, l-a lasat pe Iisus intr-o forma necenzurata, cu mecanisme de protectie, spune multe. Toate celelalte sunt puse in umbra de cuvantul adevarat al lui D-zeu. Neamul serpesc are contributie mare la Biblie, dar aici la Iisus n-au avut ce face, este ceva acolo care nu se pupa in Biblie. Pentru mine Biblia inseamna partea cu Iisus, restul le consider lucruri interesante dar denaturate.

                              Atasat manualul de "vampirism" energetic. In general pastrati o distanta de 1 m fata de cel cu care discutati pe contre. Cititi si veti intelege, o sa va explicati si de ce sunteti obositi dupa anumite conversatii si multe altele. Totul pe lumea asta are o explicatie.
                              Attached Files

                              Comment


                              • Mi-am permis sa mai aduc aici un material de citit extrem de simplu, dar avand o puternica incarcatura spirituala de la cel care a fost marele spirit Valeriu Popa, nenea Omul cum ii placea sa i se spuna si care a redat speranta si vindecat mii de oameni aflati in faza finala.
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google