Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by alessandro View Post
    Dar nici nu mentioneaza ca esti obligat sa te duci la templu sau sau sa faci o adunatura ca sa ai credinta.
    Vreau sa vad unde este scris ca Iisus ne obliga sa mergem la biserica.
    Am citit suficient din Biblie incat sa stiu ca nu este mentionat asa ceva

    Aaa tot oamenii au inventat regula asta ? Am inteles
    Iisus Hristos nu a venit sa ne oblige la nimic. A venit sa ne invete sa ne iubim, sa ne toleram, sa ne iertam - sa fim mai buni unii cu altii, sa nu judecam pe altii, sa nu fim carcotasi... A venit sa ne arate ca insusi Dumnezeu prin Fiul Sau nu cunoaste starea de mandrie, orgoliul, care e atat de daunatoare. Ne-a aratat smerenia - adica ceea ce ne lipseste atat de mult.

    Din pacate foarte multi se raporteaza la Dumnezeu, religie, biserica intr-un mod artificial. Biserica e compusa din noi toti, nu este nici mai buna si nici mai rea decat noi toti. Dar este o cale de indreptare, de apropiere de Dumnezeu. Daca biserica nu era ceva de frecventat, Iisus Hristos nu ar fi intrat in Templu ca sa asiste la slujbe si sa predice.

    In biserica nu mergem ca sa testam "virginitatea morala" a preotului, ci ca sa ne rugam si sa ne apropiem de Dumnezeu. Sigur, e firesc sa cautam un preot cu mult har, un preot care isi face misiunea - nu un impostor. Sunt de acord cu astea, dar sa nu cautam in Biserica "perfectiunea absoluta" - fiindca nu exista - natura umana are imperfectiunile atat de binecunoscute.

    Comment


    • Mos Craciun bate la usa ... si el tot o traditie, transformata mai de curand in "traditie comerciala"

      Totusi nu faptul ca anume aspecte tin de traditie ar trebui sa deranjeze (in paranteza fie spus, traditia cu Mos Craciun, Bradul de Craciun - cred ca nu deranjeaza pe nimeni, insa la alte traditii altii reactioneaza mai "revolutionar-respingator")

      Doamne ajuta! Sa ne bucuram de aceasta Sfanta Sarbatoare crestina care se apropie...

      Comment


      • Sarbatoarea a trecut, asa ca revenim la cele pamantesti.

        Vrajitoarea care a santajat-o pe Zavoranca a luat 7 ani de parnaie cu executare.

        As dori sa primeasca aceeasi pedeapsa si mai marii BOR, in definitiv fac acelasi lucru ca vrajitoarea aia, i-au bani de la naivi.

        *Iau bani de la naivi.
        Last edited by mr.K; 28 December 2012, 19:39. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • Neaaah, ca prea fericitii astia o fac legal.
          If it ain't broke, don't fix it!

          Comment


          • de cand e legal sa iei bani fara sa tai chitanta ?

            Comment


            • Dintotdeauna, pentru BOR.
              Basilica Sf. Petru din Vatican a fost ridicata avand ca una dintre sursele de finantare , "donatiile" pacatosilor, pentru a li se sterge pacatele.
              Adica dai bani, ti se curata cazierul religios.

              Comment


              • pentru evaziune fiscala eu stiu ca se poate ajunge la bulau.a fost o faza in care i-au controlat astia de la fisc si nu aveau nici casa de marcat la un bar si un hotel care apartineau bisericii.foarte revoltati ca fiscul le-a taiat proces verbal de 10000 lei s-au dus sa conteste amenda.pe vremuri veneau baietii in negru sa ceara facturi ca sa recupereze tva-ul.numai cu smecherii umblau.de ani buni pe unde am mai fost si am fost nas nu am vazut sa-mi dea nimeni o chitanta sau ceva.daca e sa o facem ca afacere si ne luam dupa incasari, inseamna ca e neprofitabila afacerea.si ceb se intampla cu ceva neprofitabil?se inchide!
                Last edited by margelatu; 29 December 2012, 12:24.
                Welcome to the Club, We Have Jackets !

                Comment


                • Sfintele Sarbatori ale Nasterii Domnului au trecut, insa nu s-au terminat Sarbatorile din aceasta perioada a anului, care tin pana pe 7 Ianuarie de Sfantul Ion.



                  Sa ne pastram spiritul cald al acestor sarbatori si macar acuma sa nu mai fim asa carcotasi. Avem tot anul pentru asta, desi ar fi de preferat sa renuntam la astfel de "obiceiuri".
                  Last edited by ion_R5; 29 December 2012, 13:08. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • Originally posted by margelatu View Post
                    de ani buni pe unde am mai fost si am fost nas nu am vazut sa-mi dea nimeni o chitanta sau ceva.daca e sa o facem ca afacere si ne luam dupa incasari, inseamna ca e neprofitabila afacerea.si ceb se intampla cu ceva neprofitabil?se inchide!
                    Eu am fost nas la catolici, am fost si mire, am fost sa platesc simbria. 2 biserici diferite la ambele s-a taiat chitanta. Nu stiu de cand se practica pentru ca pana acum 2 ani eu am fost nas o singura data la un copil ortodox si atunci nu am primit chitanta insa am pus acest lucru pe seama faptului ca era la tara si la tara mai greu cu chitantiere, case de marcat etc.

                    Acum 2 ani am fost prima data sa platesc simbria pentru mine si am ramas masca cand am vazut ca taie chitanta. La biserica la care merg eu se afiseaza cheltuielile la cateva luni si se justifica banii insa am inteles ca lucrul asta se intampla doar de cativa ani.

                    Nu vreau sa zic ca la catolici este mai bine pentru ca si episcopul de Bucuresti a facut destule magarii cand a fost cu Cathedral Plaza si pe urma facea apel la credinciosi.

                    Adevarul este ca Biserica ortodoxa a decazut de cand a primit in randul ei persoane care nu au nici un pic de chemare catre cele sfinte. Daca simti nevoia sa te afisezi cu ceas de 50 000 euro la mana ai o problema mare(vezi patriarhul Rusiei)

                    Deoarece catolicii au reguli un pic mai stricte (vezi interzicerea casatoriei) si au fost oarecum "inchisi" acest lucru a dus la scaderea numarului de persoane care au chemare catre cele sfinte. Lucrurile astea au dus la scaderea numarului de preoti si la aparitia celor bolnavi la cap (vezi cazurile de abuzuri sexuale prin strainatate)

                    Ambele biserici au decazut foarte mult in ultimii 20-30 ani. Avantajul Bisericii catolice il vad in numarul mult mai mare de preoti (ca si procent din totalul preotilor) care inca mai au chemare catre Dumnezeu si care se poarta asa cum ar trebui sa se poarte un preot. Am vazut si preoti ortodocsi care erau deosebiti insa mai putini.
                    Din discutiile pe care le-am avut cu persoane de ambele rituri am constatat ca primul impuls al majoritatii ortodocsilor este sa critice un preot pe cand al catolicilor este sa laude o initiativa a acestuia.

                    Parerea mea este ca in lipsa masurilor ambele Biserici isi vor pierde adeptii mai devreme sau mai tarziu. Din cate stiu eu Biserica catolica a inceput acum ceva vreme sa schimbe cate ceva (banuiesc ca au realizat si ei lucrurile pe care le-am sesizat cu totii). Daca si Biserica ortodocsa a realizat acest lucru poate ne spune ion_R5 ca eu nu mai am acces la sursa mea de ortodoxism (nici o ironie aici, am avut un amic care a renuntat la telul de a deveni preot ortodox, lucru pentru care eu cred ca avea chemare, insa nu m-am mai vazut cu el de cativa ani)
                    Last edited by Bodanel; 29 December 2012, 21:26.

                    Comment


                    • @ Bodanel - asa la "spartul targului" - la sfarsit de an ai aparut cu un comentariu foarte neutru si foarte realist. Multumesc!

                      Eu nu pot veni cu vreun comentariu/observatie, fiindca nu sunt vreo autoritate in domeniu.

                      Ceea ce pot spune, este doar ca Biserica Ortodoxa Romana (care include atat clerul si partea "institutionala" cat si multimea credinciosilor din lumesc) este in continua degradare spirituala de pe vremea lui Cuza. Din pacate putini sunt care inteleg cu adevarat acest fenomen. Secolul 19 in Europa a fost unul foarte turbulent, plin de miscari agitatorice care si-au spart "buba" in 2 trepte - revolutia de la 1848 si un pic mai tarziu - primul razboi mondial - rezultat direct, ceva mai tarziu ca efect a miscarilor "revolutionare" mai mici sau mai mari din intreg secolul 19.

                      Toate miscarile "revolutionare" din secolele 17 - 19 (si chiar 20) au avut o componenta secundara (dar foarte puternica) anticrestina, in principal indreptata impotriva bisericii Catolice, dar a afectat in buna masura si biserica Ortodoxa --- a se vedea domnia lui Cuza care a afectat in mod direct biserica ortodoxa Romana --- fiind printre primele dati cand au fost desfiintate manastiri si obsti calugaresti. (singurul aspect pozitiv a fost scoaterea unor manastiri din tarile Romane de sub inchinarea manastirilor din Grecia si Tara Sfanta)

                      Ca fenomen - e ceva mult prea fin si profund - ceea ce s-a intreprins in ultimii 200 de ani impotriva crestinismului in Europa, ca sa poata fi patruns printr-o privire superficiala. Cel mult, unii vad masuri anticrestine aplicate undeva in anii 50 - 70 sub regimul socialist (R.P.R, respectiv R.S.R) - insa lucrurile au radacini mult mai vechi atat in Europa, cat si in Romania.

                      Eu ma refer in special la partea de credinta traita, si mai putin la formele institutional-administrative - care exista si ele cu toata partea de "umbra-lumeasca" - la care nu ar trebui sa ne oprim, ca la o bariera, daca vrem o traire-simtire crestineasca.

                      Comment


                      • Avem si exmple de "natura umana" care si-au dedicat viata lui Dumnezeu.

                        Sarbatorim astazi dupa numele sau, pe Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul, om traitor in Dumnezeu, cautator de Adevar, indreptator intru pocainta si botezator - cel care l-a cunoscut si l-a recunoscut pe Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu.

                        La multi ani tuturor celor care poarta numele Sf. Ioan Botezatorul!

                        Comment


                        • Si tot cand vorbim despre natura umana, nu putem sa uitam ca astazi il sarbatorim pe marele Roman:

                          Mihai Eminescu

                          Comment


                          • V-aţi întrebat vreodată care este procedura pentru a deveni preot în BOR? Ştiaţi că preoţia este cea mai accesibilă profesie cu studii superioare din România (pentru bărbaţi) ? Cum ? Foarte simplu ?


                            Nu mai comentez si eu, aveti rabdare si cititi.

                            Comment


                            • @mr.K

                              Multumesc pentru articol. Confirma cele scrise de mine mai sus.

                              @ion_R5

                              Am remarcat ca l-ai mentionat aici pe Eminescu insa nu ai scris nimic cand a fost saptamana de rugaciuni pentru unitatea crestinilor.

                              Comment


                              • @ Bodanel
                                Asta cu saptamana de rugaciuni pentru unitatea crestinilor nu mi s-a parut esentiala. La slujba care se face in fiecare Duminica in Bisericile Ortodoxe, la rugaciune se pomenesc inaintea lui Dumnezeu: tot poporul Roman, toate satele si orasele tarii, toti eroii si martirii neamului, intarirea in credinta, pace in lume, unitate. Deci cine merge si se roaga, se roaga si pentru buna intelegere intre oameni - fara a se specifica o religie anume. Asta e esenta. Ca noi ne rugam in biserica ortodoxa, musulmanul la el la geamie, chinezul la templu Budist sau Confucianist - asta poate e mai putin important. Eu nu doresc sa trec peste legea nimanui - si nici nu vreau sa vina altul sa imi schimbe trairea credintei. Vorbim de credinta traita - si nu strict de o dogma. Eu consider ca legatura omului cu Dumnezeu, trece peste ori ce scriere. Cuvantul lui Dumnezeu exista - si daca dam ascultare Lui - nu avem cu sa vatamam un alt om de pe pamant - care si el face parte tot din Creatie - fie ca o recunoaste sau nu. Cred ca o credinta asumata si sincera depaseste orice forma de formalism exterior.

                                (ma raportez la bisericile unde mai merg - ortodoxe - nu ma raportez la Biserica Catolica, Luterana, Evanghelista si alte biserici sectare - unde nu intru decat poate intamplator )

                                V(ery) L(ate) E(dit) - apropos de intrebarea lui Bodanel - sper sa nu ma intrebe careva de "marea" sarbatoare "Valentine's day" - care nu are nici o treaba cu Crestinismul.
                                Last edited by ion_R5; 13 February 2013, 22:10. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google