Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Seba, sunt de acord cu tot ce ai scris.

    Insa in Mallorca se duc fiindca e ieftin, fiindca altfel si-ar face concediile in Elvetia, in Germania sau pe Coasta de Azur

    Cat despre grosul prostimii de la ei - pe cate bancuri, glume si distractii au in ei, pe atat de lipsa de caracter sau de minima verticalitate au la munca. Paratul, datul din coate si nici un fel de apasare/jena fata de cei de langa ei in caracterizeaza din plin. "Sefu' Hans iar a iesit la tigara si eu muncesc din greu". Sunt educati sa se dea in gat, sa se calce in picioare, mai ceva ca la gradinita. Acuma ce sa zic, si la noi azi mai gasesti destul de putini oameni, care ii vezi ca au ramas oameni si care isi vad de treaba lor si nu de ceea ce fac altii. Ne-au pervertit fantastic de mult in doar 22 de ani. Pana in '89 foarte multi romani erau seriosi, la locul lor, cu putinul pe care-l aveau. Sigur, am avut si jigodii, ca nu e padure fara uscaturi. Dar acuma jigodiile astea s-au inmultit exceptional de mult si ne sufoca. Acuma ne calcam in picioare pentru 5 euro in plus.

    #####################

    In fine, sa-i lasam pe nemti. Sa ne intoarcem la om si apoi la Dumnezeu.

    De cand vorbim de oameni - m-as referi totusi la romani, fiindca astia suntem noi.

    Legea lui Dumnezeu este legea iubirii. Daca nu suntem in stare sa ne iubim pe noi intre noi, e cam greu de inteles cum l-am iubi pe Dumnezeu.

    ################

    Suntem un popor frumos, cu traditii si obiceiuri frumoase. Nu mai zis de Eminescu, ca unii sunt "suparati" tare pe el, desi nu le-a pricinuit Eminescu nimic.

    Ascultati cantecele interpretate de Tudor Gheorghe - folclor autentic intr-o interpretare din suflet, uneori chiar folclor exprimat intr-o forma culta. Nu gasiti la el "o interpretare de scena" - ci o interpretare in care isi pune tot sufletul, toata fiinta.

    Daca doriti sa "cautati" la poporul roman - mergeti la esenta lui, mergeti la manifestarea lui absoluta. De asta v-am tot trimis la Eminescu.

    Daca arati doar cu degetul gunoaiele - atunci cum de nu vedeti gunoaiele occidentului... ca sunt destule si mai urate ca la noi... toti drogatii, toti degeneratii, destructurarea familie - care din occident vine... Astea cum de nu le vedeti.

    In fine, sa nu mai judecam noi pe nimeni, ca tot suntem in postul Pastelui. E intradevar cazul sa ne privim pe noi asa cum suntem si sa ne corijam pe noi, fiecare trebuie sa se corijeze pe sine. Asta e si semnificatia postului - sa ne regasim pe noi cu noi, ca sa ne apropiem de Dumnezeu.
    Last edited by ion_R5; 27 March 2012, 22:15. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • #77
      ioane, vorba lu' drakside, natiunea n-are treaba cu Dumnezeu. poti fi ultimul aurolac din congo, ceo la lloyds, budist, sau ateu, daca ai coloana vertebrala, sau n-ai, nu tine de natie. toti au valori, toti au non-valori. eu cred ca totul pleaca de la educatie, nu neaparat de la traditie. poti sa n-ai traditie, dar sa iei ce-i bun de la altii si sa-ti faci un sistem care sa dea rezultate, in care sa promovezi valorile, sa ii incurajezi sa creeze pozitiv, in folosul lor si al celorlalti. nu poti obliga pe nimeni sa iubeasca sau sa nu accepte o anume convingere/stare de fapt. tu esti pornit mare ortodox, pt ca asa te-ai nascut. daca te nasteai budist, pun pariu ca nu vedeai maretia crestinismului. asa ca n-are rost sa ne batem in concepte/idei, pt ca toti tinem la ce stim noi si e foarte greu sa acceptam ca altii s-ar putea sa aibe dreptate. asta e natura umana, in fond.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

      Comment


      • #78
        Vezi tu Seba, vorbim, gandim, si aici Darsid3 pana la un punct are mare dreptate: suntem oglinda celor din jur. A societatii. Dar ar trebui sa fim totodata si oglinda noastra sa ne privim in interior... De unde venim? Cine suntem?

        In cazul meu, eu n-am crescut cu bunici la tara. Bunicii dintr-o parte erau oameni nascuti la oras. Ceilalti bunici erau de la tara, dar au vandut tot si s-au mutat la oras prin anii 60. Erau cu totii oameni cu scoala, civilizati, cititi, cu serviciu. Nici unii din ei nu s-au ocupat cu agricultura - doar ce au deprins cand erau copii (erau nascuti pe la anul 1905)

        Eu nu am stiut ce e satul. Nu am ascultat in copilarie muzica populara. Nu mi-a placut. Nu m-a atras. De exemplu bunicii care proveneau de la tara, se uitau la televizor cand era emisiunea aia de muzica populara, dar eu nu ma uitam. Nu-mi placea. Nu rezona nimic din mine la muzica populara. Asta de cand eram mic, iar mai apoi mi-a placut rock'n roll. Elvis si pleiada de cantareti din vremea respectiva. Si alte genuri de muzica (reggae, etc)
        Pe vremea lui Ceausescu Tudor Gheorghe nu-mi placea. Il vedeam un chelios mustacios si nu intelegeam ce atata vrea cu cobza lui.

        In anii '90 ne-am bucurat cu totii de libertate... si de tot valul care venea peste noi, peste inocenta noastra as spune. "Trebuie sa fim mai smecheri, trebuie sa fim mai carcotasi, trebuie sa fim mai rebeli, trebuie sa ne distram"... ca altfel esti "fraier"

        Pe la 30 de ani, mergand la bunici la cimitir am vazut pe niste cruci copii de 14 ani care murisera prin 1920 - si atunci am inteles "brusc" cat de trecatori suntem pe acest pamant. Tot atunci am inceput sa inteleg ca in existenta asta a noastra pe pamant ne legam trupeste si sufleteste de tot felul de lucruri si ca multe sunt desertaciune la propriu - ceea ce as spune ca este corect prezentat in multe din textele religioase/sfinte.

        Tot vorbim de valori sau de non-valori -- insa aici e relativ si tine de subiect. Ce-i valoare pentru tine, pentru mine poate fi non-valoare si invers.

        Marea problema in discutia de aici, se refera la ceea ce consideram noi valoare transmisa mai departe generatiilor urmatoare si ce consideram noi educatie. Traditia vad ca e pusa la colt.

        Aici fiecare vede lucrurile in mod propriu. Unii vad educatia = sa faci o scoala buna. Pentru mine educatia inseamna cei 6-7 ani de acasa. Baza se pune in casa, ti-o da familia: parintii, bunicii, fratii mai mari. Nu bona, nu cresa, nu gradinita. Aici vorbim deja de socializare, de societate. Familia e celula in care apare o noua viata. Nu ne nastem pe strada. Povestile celor crescuti la orfelinat sunt triste si sunt copii nevinovati care cresc lipsiti de dragostea parinteasca.

        Revenind la valori - nu le putem dezlipi de educatia din familie - care peste generatii devine traditie, alaturi de NOU - partea de noutate pe care o aduce fiecare generatie la randul ei. Suntem totodata traditie si continuitate a ceea ce au fost parintii si bunicii nostri, dar suntem si NOUTATE, ceea ce aducem noi nou, vazand mai departe in viata, in societate, in stanga si in dreapta cum stau lucrurile. Fondul sufletesc se formeaza in familie si se modeleaza in societate - pastrand sau pierzand ceea ce inseamna DISCERNAMANTUL - recunoasterea binelui si a raului din jur --- de venind in viata la diverse momente oameni orientati spre pozitiv/constructiv sau spre negativ/distructiv.

        Nu o spun eu - sunt studii facute de institute de cercetari - care demonstreaza ca traditiile, obiceiurile, valorile proprii unui popor se transmit mai departe, se perpetueaza atunci cand sporul natural al populatiei este mai mare de 2,113.

        Cum in Europa avem "crestere negativa" a populatiei, sporul natural al populatiei fiind pe la 1,7 - 1,8 (adica din 2 parinti in urmatoarea generatie vin 1,7 - populatia fiind in scadere) --- traditiile, obiceiurile , valorile specifice familiei si natiei, nu pot sa fie transmise mai departe peste generatii.

        In schimb la emigratii musulmani, sporul natural al populatiei este peste 2,3 Poate acum intelegem de ce in occident se pune atata presiune pe musulmani, fiindca ei reusesc nu numai sa creasca ca populatie, dar si sa isi pastreze si transmita mai departe traditiile, obiceiurile - si atentie -si religia. Occidentul deja si-a pierdut religia crestina, ca viata traita, ca practica. A ramas doar o eticheta.

        Referindu-ne la nemti - nu regasesc partea cu credinta in Dumnezeu. Au case, au masini, au drumuri bune, au infrastructura. La nivel de trai, am unele reticente --- mai toti au credite la banca. Nu sunt oameni cu adevarat liberi. Sunt orientati pe binele material. Nu prea regasesc partea spirituala/spiritualizata a vietii lor. Sunt ordonati, sunt corecti, sunt organizati. As spune ca "n-au nevoie de Dumnezeu". L-au uitat pe Dumnezeu.

        Nu sunt singurii. Si noi l-am cam uitat pe Dumnezeu. Si noi am vrea sa fim ca nemtii, sa avem frigiderul plin, sa avem o masina buna in garaj, sa ne facem vacantele in Mallorca... sa avem autostrazi.
        Daca nu intelegem ca omul are si suflet si ca viata nu se rezuma la traiul pe pamant si la cele 4 scanduri in care se sfarseste trupul la 1m sub pamant - nu il intelegem nici pe Dumnezeu.

        Revenind la Germania. Ce e omul acolo? Nimeni. Esti tanar, esti bun, esti bun de munca, iei credit, iti faci toate cele. Ai iesit la pensie... Unde ajungi? In foarte multe cazuri la azilul de batrani. Unde sunt copii tai? Unde sunt nepotii tai? Unde este familia ta? Unde este continuitatea familiei?

        In Germania e o vorba care suna a injuratura romaneasca "Fiecare cu aia a masii!" Adica n-ai treaba cu vecinul! Bun, e si sanatos asa. Dar n-ai treaba cu taicatu' cand ajunge la 70 de ani? N-ai treaba cu maica-ta cand ajunge la 70 de ani? Aici nu mai e in regula. Dar asa este "setat" sistemul acolo. Serviciul e servici - nu ai timp de batrani. Dar nu ai timp cine stie ce timp nici pentru copiii tai. Asta inseamna dezvoltare? Daca da, are cam multe bube, fiindca omul nu mai are timp nici pentru el, nici pentru cei dragi de langa el. Ce primeste la "schimb"? 4-5 saptamani de concediu, relaxare totala. Sincer la ritmul lor de viata, fara concediul asta ar ajunge niste epave pe la 50 de ani. Totusi s-au adaptat la stres si dupa ce ies la pensie merg in excursii, socializeaza isi mentin cercul de prieteni. Dar l-au uitat pe Dumnezeu. Nici traditie nu mai au. Au ramas cu "aia masii" si umplerea timpului cat mai placuta. Sufletul... este negat. N-au timp de asa ceva.
        Last edited by ion_R5; 28 March 2012, 00:14.

        Comment


        • #79
          Vezi tu Seba, vorbim, gandim, si aici Darsid3 pana la un punct are mare dreptate: suntem oglinda celor din jur. A societatii. Dar ar trebui sa fim totodata si oglinda noastra sa ne privim in interior... De unde venim? Cine suntem?
          Dupa cum ti-am zis inainte si n-ai vrut sa pricepi, esti CRESTIN in primul rand pentru ca te-ai nascut in aceasta religie. N-ai ales-o!

          Daca aflai de Allah sau de Budha prima oara, nu stiu cat te mai interesa relatia cu Dumnezeu.
          Sincer, de unde vin nu ma mai intereseaza, a fost o vreme, dar mi-a trecut. Cel mai mult mai intereseaza UNDE MA DUC. Sau mai exact, unde NE ducem, ca societate, pentru ca depind in mod covarsitor de ce e in jurul meu.

          Comment


          • #80
            Mr.K - de ce te-ai oprit la jumatatea frazei cu boldul?

            Cine suntem? In primul rand suntem prelungirea parintilor nostri, si ei la randul lor prelungirea bunicilor nostri. Suntem o prelungire a neamului nostru. Putem identifica usor stra-bunicii nostri de acum 400 de ani. 400 de ani in istorie nu inseamna mare lucru, raportat la istoria omului pe pamant.

            Sa ne raportam la parinti si bunici - inseamna sa ne raportam la FAMILIE. E ceva rau ca sunt crestin? E ceva rau ca un arab e musulman sau ca un indian e budist? Eu cred ca nu.

            Mai rau cred ca este debusolarea in care traim - nu mai stiu unii daca e bine sa fim crestini, sa fim musulmani - sau fiecare ce botez a primit. Daca ne facem pe noi oglinda debusolarii din jur - sa-mi spuneti voi daca suntem pe drumul cel bun.

            Eu nu spun sa nu citim, sa nu observam atent toate cele din jur, sa nu cercetam, sa nu avem propriile intrebari si propriile indoileli. Avem putine certitudini in viata. In privinta credintei - avem putin credinta. Dar trebuie sa avem discernamant - si asta e o baza care se cladeste in familie. Nu ti-o da societatea exterioara. Te poate ajuta un prieten, sau o persoana bineintentionata si dezinteresata.

            Vedem astazi reclame peste tot - la TV, media, pe strada... Ne facem oglinda lor? Ne educa ele? Acolo e un interes comercial. La fel se intampla si cu unii "prieteni", foarte interesati de prietenia noastra, fara a oferi in schimb o reciprocitate. Prietenie inseamna ceva reciproc. Nu poti fi prieten cu cineva care nu te recunoaste de prieten.

            Trebuie sa cumpanim mai profund oglinda cui ne facem.

            Comment


            • #81
              Voiam doar sa spun ca Dumnezeu nu are obligatia de a rezolva toate problemele generate de noi, prin simpla existenta sau prin diverse actiuni directe sau indirecte (aici includ si votul). Cu toate ca majoritatea asta isi doresc.

              Cat despre a fi musulman, crestin, budhist etc., fiecare membru al unei religii crede ca a lui credinta e superioara celorlalte.

              Comment


              • #82
                Mr.K

                Ai expus 2 idei.

                Asa e, problemele noastre trebuie sa ni le rezolvam noi, dar fara Dumnezeu nu prea reusim sa le rezolvam pe deplin. Noi oamenii tot incercam "sa pacalim viata", sa o luam pe scurtatura, sa facem noi un giumbusluc ca sa nu depunem tot efortul necesar - dar in schimb, daca se poate, rezultatele sa fie mai ceva ca ale celui care a muncit cinstit pentru treaba respectiva.

                "Cat despre a fi musulman, crestin, budhist etc., fiecare membru al unei religii crede ca a lui credinta e superioara celorlalte. " Ideea asta cred ca e foarte adevarata pentru cei care nu au credinta in Dumnezeu.

                Unde gasiti ( in ce rugaciuni, psalmi, cele 10 porunci ) ca trebuie sa va dati cu parerea despre alti dumnezei sau despre alte religiile ale altor oameni? Referinta in psalmi si rugaciuni este intotdeauna la propria persoana, vis-a-vis de Dumnezeu, solicitarea ajutorului, iertarea greselilor, scoaterea din nevoi, alungarea vrajmasilor, respectiv - sa piara pacatosii de pe pamant.

                Daca afirmi ca esti crestin si esti mai grozav decat un musulman, inseamna ca gresesti de cel putin 2 ori. In primul rand gresesti fiindca te exprimi cu privire la o religie pe care nu o cunosti. In al doilea rand gresesti fiindca te consideri superior fata de un alt om, fiindca consideri ca ai o credinta mai inalta decat celalalt. Cum putem noi sa ne auto-consideram "mai avansati" decat un alt om a carui religie nu o cunoastem si a carui nevointa in credinta iarasi nu o cunoastem.

                Ca sa fac o paralela - abordarea voastra se aseamana cu politica americana. In America e somaj si criza - dar problema politicii lor este: democratia din Egipt, Siria si Iran.

                Aici e buba. In loc sa ne preocupe cat de buni crestini suntem noi, cat de aproape sau departe suntem de Dumnezeu - ne preocupa musulmanii, budistii, etc. Sa-i lasam pe ei sa se preocupe de Dumnezeu asa cum il recunosc ei - iar noi sa ne vedem de Dumnezeu, asa cum il recunoastem si cum il simtim noi. Eventual sa ne preocupe cei de langa noi care nu au nici un Dumnezeu si sa le spunem un gand bun.

                Comment


                • #83
                  Ioane, bine ca nu impartasesti principiile Al-Qaeda, bin Laden probail ti-ar fi fost copil de mingi!
                  Esti fanatic omule... eu ma feresc de oameni ca tine.

                  Comment


                  • #84
                    Originally posted by vasile78 View Post
                    ...bin Laden probail ti-ar fi fost copil de mingi!...
                    dupa asa o afirmatie, ma intreb oare cine ar fi avut tupeu sa fie la primire cand servea ion?
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • #85
                      Fereasca Dumnezeu sa ajunga puterea absoluta in mana unui astfel de om, asta-ti da cu Biblia in cap fara macar sa o citeasca! De la conceptii din astea au pornit razboaie Ioane...
                      As fi curios sa te vad o data macar de la distanta, in realitate nu in poze, nu-mi foloseste la nimic, dar am eu asa o curiozitate.
                      Last edited by vasile78; 29 March 2012, 00:39.

                      Comment


                      • #86
                        O sa ardeti in iad, pacatosilor. Mai ales tu Vasile.

                        @Ion: faci parte din vreo secta ceva? Fara nicio suparare, ca doar vb ca de la ortodox la ortodox.

                        Comment


                        • #87
                          Daca afirmi ca esti crestin si esti mai grozav decat un musulman, inseamna ca gresesti de cel putin 2 ori. In primul rand gresesti fiindca te exprimi cu privire la o religie pe care nu o cunosti. In al doilea rand gresesti fiindca te consideri superior fata de un alt om, fiindca consideri ca ai o credinta mai inalta decat celalalt. Cum putem noi sa ne auto-consideram "mai avansati" decat un alt om a carui religie nu o cunoastem si a carui nevointa in credinta iarasi nu o cunoastem.
                          N-am afirmat ca-s mai grozav eu ca si crestin decat un musulman, pe cand dumneata lasi de inteles fix acest lucru. Religia crestina nu stiu cat o cunosti, dar ai pus-o in fruntea celorlalte, fara a studia? Daca o sa zici ca ai studiat-o, atunci ce te opreste sa studiezi celellate religii? Fii curios, nu habotnic. Doar asa ti se va deschide orizontul.

                          Nu mi-ai raspuns: esti crestin pentru ca asa te-ai nascut? Daca te nasteai musulman, crezi ca ai fi putut trece la crestinism?

                          Ca sa fac o paralela - abordarea voastra se aseamana cu politica americana. In America e somaj si criza - dar problema politicii lor este: democratia din Egipt, Siria si Iran.
                          Crezi tu ca nu mai pot americanii de democratia de acolo. E vorba doar de controlul pe care vor sa-l obtina.
                          Un somer american castiga cat un director de prin Romania. Un muncitor american isi schimba masina la 3-4 ani.
                          Last edited by mr.K; 29 March 2012, 11:01.

                          Comment


                          • #88
                            Imi place tare mult ca pe-aici " se vorbesc discutii ", ipoteze si cazuri ideale a cum ar trebui toti sa fim mai buni, sa fie o lume plina de virgini, de rautate care nu exista. Din pacate apartii unei lumi careia nu ai cum sa te opui cu vehementa, careia nu-i poti trece nepasator, efectiv te ingroapa. Sunt de parere ca nu ai ce sa faci decat sa filtrezi informatia si situatia apoi sa mergi mai departe. Atat. Altfel te dai cu capul de pereti inecrcand sa explici lucruri a caror existenta chiar nu tin de tine ca individ. Nu uita Ioane ca Biblia a fost scrisa de oameni. De la a avea credinta si pana la a te zdrobi sa arati ceva este cale lunga si nu merita.
                            Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                            Comment


                            • #89
                              Da, USA si Imperiul Britanic sunt ultimii virgini si vor sa democratizeze Orientul. Eventual sa-i si crestineze.

                              Irakul nu a binevoit sa-si vanda petrolul pe nimica si a fost razboi.
                              Afganistanul nu a vrut sa-si vanda resursele de metale rare si alte resurse si a fost razboi.
                              Libia nu a vrut sa-si vanda petrolul si a fost razboi.

                              Un proverb arab spune ca "este o problema sa fii dusmanul americanilor dar este o problema de doua ori mai mare sa fii prietenul lor".

                              Price cei care s-au jucat de-a Dumnezeu in ultimele decenii a fost si famila Rockefeller, actionar majoritar Chevron/Texaco, cei care au apasat pe butonul razboiului. In Romania ne-am predat singuri, conta unei mici spagi pentru petrolul si gazele de pe platforma marina.
                              Last edited by mr.K; 29 March 2012, 13:18.

                              Comment


                              • #90
                                Sunt cateva familii care detin cam 80% din resursele globale. Provenienta lor este de origine evreiasca sau germanica. Peste Ocean este o alta zicala: "Raul vine din Europa"
                                Masinatiunile pleaca de aici si se materializeaza la americani, probabil asta a fost si motivul ocuparii unui intreg continent si al eradicarii unei intregi culturi, acum cateva sute de ani.
                                Last edited by darksid3; 29 March 2012, 14:29.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google