Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Ironia si bascalia vad ca este domeniul la care reactioneaza cei mai multi.

    Nu doresc sa jignesc pe nimeni. Doar am constatat ca la discutii pe subiecte serioase, foarte multi vin cu postari bascalioase, la misto.

    Daca am incercat sa aduc si eu putin ironie - am vazut "explozia" in directia mistocara si ironica.
    In general am evitat sa raspund cu ironie/bascalie la tot felul de postari la misto sau in derizoriu - si acum mi s-a confirmat inca odata ca am facut foarte bine procedand asa.

    Dar asta cu discutiile duse in derizoriu sau la misto - au ajuns o prezenta zilnica, inclusiv prin talk-show -urile de gargara ieftina sau discursurile politicienilor care ne vorbesc cate 1 ora despre nimic. Prin imitatie, s-a ajuns ca foarte multi sa preia in vocabular aceste stereotipuri, inclusiv de prin filme si reclame.

    Multi au ajuns sa nu mai gandeasca lucrurile cu propria minte, ci doar sa arunce niste crampee de idei luate de prin reclame, limbajul de cartier, din filme sau din gura unor neica nimeni care ne umplu zilnic televizor.

    Si dupa aia, cu gura plina de astfel de "vorbe" vin si acuza manipularea din biserica. Pai daca va place televizorul si limbajul de cartier - inseamna ca acolo nu e nici o manipulare, nici o prosteala. E bine sa vedeti lucrurile mai profund.

    Daca pentru ce am spus aici, sunt acuzat ca sunt "extremist religios" - inseamna ca voi nu stiti nici ce inseamna sa fi extremist si nici ce inseamna sa fi religios. Aruncati doar niste vorbe, care... ar trebui sa ma puna "la colt". Fiti baieti seriosi
    Last edited by ion_R5; 24 March 2012, 15:11.

    Comment


    • #62
      Bag seama ca discutam in paralel. Reactia ta, Ioane, este una tipic din manualul de Psihologie si face parte din cele trei stadii prin care orice Adevar, trece, pana ajunge sa fie luat ca atare. Eu am postat mai mult decat academic, si pe thread-ul asta si pe cel cu Biserica, iar reactia ta vad ca este mai putin decat hilara. Daca asta e tot ce poti sa argumentezi, in paralel cu niste idei indoctrinate, da-mi voie sa am impresia ca nu mai am ce discuta, in conditiile astea. De altfel nu trebuie sa existe mirare cat timp, la niste exemple date din Aristotel in "Metafizica", tu-mi aduci argumentele trecerii experientei prin copilaria gimnaziala.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

      Comment


      • #63
        Darksid3, si eu tot asta cer, sa nu avem "dialoguri paralele" - adica lipsa oricarui dialog.

        Revin la ceea ce am scris in postarea #4

        In primul rand cred ca nu stim foarte bine cine suntem noi - oamenii.

        Suntem:
        1. trup
        2. suflet
        3. cuget

        Expune cum vezi tu omul... e alcatuit din cele 3 componente enumerate mai sus, sau numai 2 componente, sau numai una... sau consideri ca mai sunt si altele.

        Din ce scrii aici, inteleg ca ai citit psihologie si filosofie. Expune-ti parerea conform propriilor convingeri. Cred ca e mai interesant sa dezbatem tema propusa in thread.

        Daca doresti sa-ti expui opinia sau calificative la adresa mea (profil psihologic, nivel de argumentatie corespunzator copilariei gimnaziale, etc) - te invit sa imi scrii pe PM, ca sa nu derapam aici de la tema de discutie.

        Originally posted by Seba View Post
        sunt indoctrinati, poate, dar in multe privinte indoctrinati "pozitiv". in sensul ca au fost civilizati cu bataia si cu amenda. dar au inteles ca altfel nu merge. acum, in germania, arabii, romanii si rusnacii incearca din rasputeri sa le darame sistemul, nechemati de nimeni acolo, ca apoi sa se vaite ca e nasol in germania...hilar, nu? si totusi realitatea asta e.

        hai sa te intreb ce preiei genetic: studiu de caz: 3 oameni, crestini, calugari, oameni care si-au trait viata in cel mai bun mod imaginat d etine cu putinta, intr-o barca in mijlocul oceanului, de 3 saptamani, fara apa si fara mancare. la un moment dat, 2 il vor omora pe-al trei-lea ca sa-l manance? parca da, ce zici? ei, unde-i civilizatia, constiinta, etc? tocmai nu le ai, dcat cand ti-e bine. la nevoie, instinctul bate ratiunea, suntem animale. asa ca, de 20000 de ani, nu am facut nimic in privinta constiintei, doar am emis teoreme cand conjunctura ne-a permis. cand vine unul si ne da cu capul de pragul de sus, ne aratam valoarea. sau non-valoarea
        Eu nu as folosi "indoctrinare pozitiva". As spune ca au fost educati, au fost civilizati, inclusiv si cu metode coercitive.

        Eu nu cred deloc in ideea asta cu "emigrantii nechemati de nimeni" care acum creaza probleme societatii (sistemului). Nu cred deloc in povestea asta prezentata de tovarasii politicieni - care tot ei au venit cu sa arate "poporului" pericolele care il pandesc.

        O poveste din asta tine doar pentru cineva cu memoria foarte scurta. Brusc, in urma cu vreo 5 ani, in Europa de vest majoritatea politicienilor indiferent din ce tara ar fi au uitat o alta "poveste" pe care au tot cantat-o pe toate canalele incepand cu anii '60. "Toleranta, sa fim toleranti cu cei care sunt de alta etnie, minoritati, emigranti, etc". Cum de au uitat de ea? Cum de au uitat cu politica vizelor si a azilului politic?

        In diverse state, chiar au fost miscari ample de strada pentru oprirea emigratiei, a azilului politic - iar politicienii au venit cu discursul: "Toleranta, sustinerea democratiei in diverse state de pe glob, disidenti, bla bla bla"

        Cum putea un arab, un rusnac, un roman, etc - sa ajunga in Germania cu documente de rezidenta, sau chiar cetatenie Germana - daca statul German (sau oricare stat) nu permitea asa ceva prin legislatia votata de politicieni in parlament. Asta doreau nemtii? Cu siguranta nu doreau asta. Insa politicienii au impus aceasta politica si azi tot ei (in fine, nepotii celor de atunci) - vina sa arate cu degentul "problemele societatii". Pe cine vor sa abureasca?

        Corectitudinea nemtilor, japonezilor - tine atat de structura lor ca popor cat si de mediul social pe care si l-au creat. Poti face un experiment. Un neamt care munceste foarte bine si care are un salariu de 2500 euro, plateste-l de maine cu 600 de euro. Vei vedea ca dupa scurt timp nu va mai munci la fel de entuziast. Dupa cateva luni, vazand ca banii abia ii ajung sa-si plateasca facturile si ca nu-si mai permite sa isi cumpere tot ce poftea inainte - va incepe sa se fofileze de la munca, sa mai traga chiulul si chiar sa plece in geanta de la lucru cu 2-3 suruburi, daca poate face asta fara sa-l observe nimeni.

        In exemplu cu cei 3 in barca - probabil ca in 99% din cazuri asta se intampla. Moartea reprezinta una din putinele certitudini pe care le avem in viata - si este una care ne sperie teribil pe majoritatea dintre noi.
        Last edited by ion_R5; 24 March 2012, 22:32. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #64
          Si daca am fi numai trup si cuget care ar fi problema?

          Comment


          • #65
            ion_R5 ce faci tu aici este defapt teoria formelor fara fond... Aduci in discutie anumite aspecte pe care vrei sa le demonstrezi folosind exemple indirecte si pe langa subiect. Asta denota doua lucruri:
            - ori nu stapanesti subiectul indeajuns de bine ca porti o dezbatere pe acest subiect;
            - ori nu exista dovezi suficient de puternice cu care sa combati celelalte pareri;

            DAR tot insisti si incerci sa-ti sustii ideea fara a aduce argumente de sustinere a subiectului principal pe care, paradoxal, tu l-ai adus in discutie.

            ------

            Eu am incheiat pe acest subiect; in maniera asta este pierdere de timp ....

            S.
            I have no special talent. I am only passionately curious.

            Comment


            • #66
              Silviu, mi-ai spus deja partea cu autosugestia - adica ceea ce consideri tu ca reprezinta explicatia la linistea, bucuria, sanatatea - pe care unii oameni si-o regasesc prin rugaciune si prin credinta traita viu in Dumnezeu. Exista si autosugestie, nu o neg, insa rugaciunea si credinta in Dumnezeu este altceva decat autosugestie, gandire pozitiva sau optimism.

              Vorbind de dovezi - aici lucrurile stau la fel in orice domeniu. Daca Einstein sau alt om de stiinta face niste calcule cu integrale si derivate complicate, pe care nici eu si nici tu nu le intelegem si nu stim sa le rezolvam --- contestam noi fenomenul descoperit sau dedus prin calculele respective? In general nu.

              Daca sunt oameni care simt o liniste si o putere/alinare in rugaciune - insa tu nu simti/nu constientizezi aceste aspecte - nu e altcineva de vina ca tu nu ai aceasta traire.

              Discutand despre "ADEVARURI" si despre ratiunea umana - acestea sunt limitate la ceea ce cunoaste omenirea la un moment dat. Diverse formule si teorii, cunoscute la un moment dat, se decopera dupa ceva timp ca sunt incomplete, incorecte - sau ca sunt valabile doar pe o anumita plaja a parametrilor la care se refera.

              Daca mergem in profunzime, in absolut - realizam ca sunt inca enorm de multe aspecte pe care nu le cunoastem acum, desi astazi stim mult mai multe lucruri decat acum 1000 de ani.

              Asta ca sa nu mai spun, ca sunt foarte multe lucruri care se stiu, dar care nu ni se spun, din diverse motive. Atunci putem afirma ca detinem adevarul "rational uman"?

              Revenind la dovezi si argumente: daca unii oameni au vorbit despre aura corpului uman, unii au crezut, altii nu au crezut. Nici nu stim daca toti cei care afirmau ca vad/percep aura corpului uman - spuneau ceea ce vedeau/simteau sau multi dintre ei nu erau sarlatani.

              Numai ca la un moment dat a venit un nene, pe numele lui Kirlian care a reusit sa surprinda aura intr-o "fotografie mai speciala" sa-i spunem.



              Pana la Kirlian, foarte multi ar fi spus: "Nene, lasa-ne cu povestea cu aura - unde e dovada?" Nu avem "dovada" pentru tot ceea ce exista in univers. Asta nu inseamna ca nu exista. Adevarul nostru este foarte limitat - oricat de rational ar fi.
              Last edited by ion_R5; 25 March 2012, 03:13.

              Comment


              • #67
                @Ion: Exemplele erau de asa natura, pot sa aduc sute de argumente ale unor valorosi autori, nu doar Eminescu e crema. Convingerile sunt ale mele dar nu vreau sa le denumesc convingeri, nu vreau sa ma autocenzurez si sa-mi traiesc "Oblivionul" ca multi altii. Prefer sa asimilez mereu si sa las posibilitatile in picioare.
                Cheia consta in a-ti alimenta constiinta, cand citesti/vezi/asculti ceva, orice, nu in a repeta mai departe, niste viziuni ale altora si sa pretinzi ca ala e "adevarul", precum face religia, in general. Diferenta este colosala.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                Comment


                • #68
                  ioane, pana una-alta, nemtii au muncit cativa ani pe zero salarii, cand s-o intampla asta in romania, fara furturi, crime, etc, atunci sa vii sa-mi spui ca aia sunt tampiti si noi din cauza situatiei sociale am ajuns asa. nu exista comparatie intre germania din 1945 si situatia lor de-atunci, cu nici o perioada din istoria noastra. aia au avut tara doar ca granite, intre ele au avut un mare camp minat si plin de gropi. au lucrat 2 ai fara bani, pe apa si paine. uita-te unde sunt acum, uita-te la noi, care de bine de rau, n-am avut tara in ruine, avem rezerve naturale, etc. deja vorbim de caracter, nu de deraiere psihica in timp...nu are rost sa comparam satra tiganeasca cu poarta branderburg, chiar nu exista nimic in comun.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • #69
                    Seba, in postarea #63 am fost de acord cu postarea ta pe care am citat-o. Insa am facut cateva nuantari.

                    Noi romanii avem niste idei "legenda". Una dintre ele e asta cu nemtii. Daca mergeti in Germania o sa constatati anumite diferente intre legenda si adevar. Iar daca vorbim de firmele nemtesti si nemtii care au venit sa faca afaceri in Romania, o sa intelegeti rapid ca nemtii sunt nemti doar la ei acasa.

                    Eu nu cred in chestia asta, ca poti fi oameni OK, intr-un sistem anapoda, sau oameni anapoda intr-un sistem OK - ca regula generala. In Germania, nu numai ca exista o corectitudine - dar sistemul e setat de asa maniera incat: fie este destul de greu sa gresesti - fiindca lucrurile si infrastructura e foarte bine pusa la punct; fie daca gresesti imediat se observa destul de rapid si se iau masuri, fiindca partea de organizare este foarte bine pusa la punct. Sigur ca toate astea tin si de om. Dar tin si de sistem.

                    Nu as compara perioada RFG-ul cu Romania in perioada 1945 - 1960 si nici macar RDG-ul cu Romania in aceeasi perioada.

                    Acolo, intre RFG si RDG s-a dat o lupta intre 2 sisteme, unde americanii au pompat resurse: atat bani, alimente si materii prime, ca sa nu mai spun de mobilizare militara, si mai apoi rusii in RDG ca sa limiteze decalajul dezvoltarii dintre cele 2 Germanii, dar nu au putut tine pasul cu vestul.
                    Imediat dupa razboi Germania era o ruina si multi ar fi murit efectiv de foame, daca nu ar fi fost sustinuti. A fost foarte greu si e intradevar uimitor ce au realizat.

                    Romania dupa 1945 nu a beneficiat de un plan de dezvoltare si cu sustinere financiara sau cu resurse din exterior. In privinta resurselor naturale ale Romaniei, ar trebui sa stiti ca cea mai mare parte din resursele petroliere ale Romaniei pe termen de vreo 15 ani au fost luate de URSS in contul platii despagubirilor de razboi, asa cum s-a intamplat si cu lemnul si cu multe alte resurse care plecau cu vagoanele in URSS.

                    Tot vorbim de resursele naturale ale Romaniei - de parca nu ne-am cunoaste istoria. Pana in 1944 petrolul romanesc era contractat de catre armata germana. Din 1945 a fost luat de catre URSS in contul datoriilor de razboi.

                    Si astazi resursele de petrol au fost cedate unor mari firme straine. Inclusiv punga de gaz descoperita acum in Marea Neagra este cedata unor firma straine. Resursele noastre, despre care se face atata tam-tam --- de fapt nu mai sunt ale noastre.

                    Germania are si ea resurse - minereuri de fier si de carbune, in valea Rhinului. De altfel toata industria metalurgica feroasa este pusa la punct de catre nemti de acum 200 de ani. Daca in IT "limba oficiala" este engleza, in metalurgie "limba oficiala" este germana.

                    In Romania dupa 1945 comisarii trimisi de Moskwa au raschetat toata intelectualitatea si valorile din Romania si au adus muncitori pe post de directori si in mai toate functiile statului roman au fost adusi niste semi-analfabeti. Planul era clar - Romania trebuia sa devina o rotita din economia URSS... nu o economie de sine statatoare si autosustenabila.

                    Daca ati auzit de Yalta, unde vesticii ne-au dat plocon lui Stalin si URSS-ului, nu aveti decat sa blamati Romania si poporul Roman. Oricum este e la moda acum. Pacat ca uitam istoria asa cum a fost.

                    Comment


                    • #70
                      Eu tot n-am inteles care e legatura unui popor cu notiunea de D-zeu. Suntem pe caprarii? Sunt mai multi D-zei? O religie e mai corecta decat alta? De ce nu ne-am nascut toti cu Biblia langa noi ?
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                      Comment


                      • #71
                        Darksid3, fiecare popor se raporteaza la Dumnezeu in felul sau. Asa cum fiecare popor se exprima in propria limba.

                        Chiar daca acum vad ca se merge pe negarea popoarelor - ca ceva non-necesar, de care ne putem dispensa.

                        Totusi exista traditia care ne defineste ca popor. Dar odata cu epoca moderna, am inceput sa ne pierdem traditiile. Ca popor, ca neam - suntem un neam de oieri si agricultori. Ca religie suntem crestini ortodocsi - desi foarte multi si-au pierdut propriu-zis credinta in Dumnezeu si a ramas doar o eticheta sau "un fel de traditie".
                        Pastele, Craciunul si-au piedut foarte mult din insemnatate ca traire crestina, si au devenit azi un fel de festin sau prilej de oferit cadouri. Partea de traire sufleteasca: postul, rugaciunea, regasirea noastra ca oameni si cautarea lui Dumnezeu, preocuparea pentru modul in care ne traim viata si aspectele spirituale - in special in aceste perioade - este ceea ce scapam de multe ori din vedere, desi spunem ca suntem crestini.

                        Daca ne referim la nemti - au si ei caracteristicile lor: ordonati, disciplinati, foarte buni la stiintele tehnice - insa au dat si mari opere in special in muzica si filosofie.

                        Comment


                        • #72
                          Pai nu e chiar asa. Cu cat te raportezi la trecut si mai mult, cu atat traditiile se schimba, ce-ar fi insemnat daca in ziua de azi, barbatul isi "saruta" femeia tot cu bastarca, ca un lucru acceptat in unanimitate de ceilalti? Ce insemna sa traim tot in pesteri, pe motiv de traditie? Trecutul are rolul sau dar in nici un caz ca povara. Peste 100 de ani se vor pierde traditiile de a "socializa" virtual sau a-ti expune idei pe forum, vor exista alte dogme.
                          Nu negarea popoarelor e problema, ci negarea ca toti suntem OAMENI si indiferent de convingeri, oricare sunt ele, ar trebui sa ne comportam ca un organism echilibrat, nu ca un cancer care isi "omoara" gazda. E usor sa vorbim de aici, dintr-o tara ce nu are legatura cu razboiul, foametea, bolile ce omoara, etc. Noi ne vaitam ca e benzina scumpa, ca nu se inchina lumea mai des si ca nu-si pleaca capul unor manipulari, in detrimentul altora.

                          Ioane, ce simti tu in legatura cu D-zeu, este adevarat, dar totusi, umanitatea in general nu-L intelege corect. I-au atribuit fel de fel de roluri, au omorat in numele Lui, si-au creat influenta in numele Lui, etc. Au scindat vechile cunoasteri in mai multe doctrine, au inventat religii in functie de zona si cultura aferenta, au dus Creatia intr-o zona formata doar din praf si umbre.

                          Convingerile personale ale fiecaruia, nu-s de ajuns si asta o dovedeste ultima suta de ani, din toate punctele de vedere. Trebuie sa ne asumam prezentul si sa incetam sa mai ne rugam doar la binele individual. Orice schimbare incepe cu sinele si se manifesta pe tot parcursul existentei.


                          "Timpurile se schimba iar noi ne schimbam odata cu ele"
                          Last edited by darksid3; 25 March 2012, 22:13.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                          Comment


                          • #73
                            ioane, tocmai m-am intors din germania. si vreau sa-ti spun ca de cand iesi din ungaria, intri in alta lume. la intoarcere, intri in tiganie. asa se vede de pe strada. nu contest ca au si ei hibele lor, dar nu se compara cu noi. am lucrat 3 ani in firma germana, acum m-as intoarce oricand in firma germana, dar aia condusa de nemti, nu de romani.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • #74
                              Seba, eu te-as intreba de ce ai plecat din firma aia germana?

                              Am lucrat si eu la o firma germana. Erau nemti numai cand trebuia livrat tirul cu marfa. Cand le cereai sa fie nemti si la salarii, organizarea activitatii, sau un minim necesar de dotare - erau tigani. (nu doresc sa jignesc nici o etnie)

                              Eu eram sef de sectie acolo si aveam salariul OK, dar muncitorii, erau vai de capul lor, ce salarii aveau (salariul unui muncitor pe luna, era mai mic decat 2 nopti de cazare la hotelul unde tragea neamtul cand venea in tara). Cand i-am spus ca avem muncitori foarte priceputi, care si repara utilajele cand se strica --- ceea ce in Germania la Dresda - nici nu se punea problema de asa ceva - fiindca aveau firma de intretinerea mi-a spus razand:

                              "Eu nu inteleg cum va descurcati voi - salariul unui muncitor e ceva mai mare decat o noapte aici la hotel. Cand mergeti vara la mare 1 saptamana, cum reusiti sa platiti hotelul?

                              Inseamna ca va descurcati cumva, desi mie imi scapa. Ia uite ce frumos e imbracata lumea pe strada, mai elegant decat in Germania."

                              I-am raspuns "Herr M..... oamenii astia de pe strada pe care ii vedeti, foarte multi se imbraca de la second hand cu lucrurile aruncate de catre nemti, si ca e pacat sa nu apreciam munca oamenilor din sectie" I-am cerut sa dea macar unuia ceva la salariu cand repara un utilaj, ca sa fie macar un semnal psihologic pentru oameni ca se doreste imbunatatirea treptata a salariilor.

                              Raspunsul a fost "Mai sunt 20 la poartea care le pot lua oricand locul, le poti spune asta din partea mea daca doresti"

                              Concluzia? A doua zi mi-am pus la punct CV-ul si am inceput sa imi caut de lucru. Peste 3 luni eram angajat la o firma germana foarte mare. Neamtul meu a ramas cu gura cascata cand i-am spus ca plec si mai ales la ce firma. M-a intrebat ce salariu o sa am, dar n-a schitat nici un gest de genul "Nu pot sa-ti ofer atat, dar iti mai dau ceva ca sa nu pleci" desi am fost un om super corect si foarte loial. Pe ROMANESTE am fost mai neamt ca el in majoritatea situatiilor. Neamtul chiar se amuza si imi spunea de multe ori ca sunt "autokrat" - ca rezolv toate si ca nu apelez la nimeni extern sa rezolv probleme. Faceam si partea de productie, si toata partea de vama import/export (cand nu eram in UE) si raportarile financiare in Germania si gestiunea de productie finita.

                              Am aflat mai tarziu ca dupa ce am plecat la 3 luni patronul l-a dat afara de la firma din Germania. Nu cred ca a avut legatura cu plecarea mea, insa lucrurile cred ca scartaiau si in Germania la Dresda. Biciul si vrajeala nu e treaba nemteasca. E doar o solutie pe termen scurt. Pe termen lung inseamna o afacere paguboasa pentru majoritatea si cu beneficii pe termen scurt pentru unii.

                              Mai am prieteni care au lucrat la niste nemti care si-au facut firma aici. Mi-au spus ca nu stiu daca aia chiar erau ingineri, fiindca nu se pricepeau, nu stiau meserie deloc.

                              Nu vreau sa generalizez, dar nu stiu cum de la noi ajung mai toti paduchii de afara, fiindca nici la ei acasa n-au facut nici o branza - dar ne gasesc pe noi fraieri sa ii luam repede in brate.

                              Seba, mergi in Germania si lucreaza acolo - sa vezi ca nu ai glume cu nimeni. Lucrezi, iti faci treaba, esti platit si atat. Niciodata nu vei fi apreciat ca OM, nici daca esti de 10 ori mai destept ca ei. Iar daca esti mai destept ca ei - chiar te vor pune la "locul tau". Eu am gasit foarte putini nemti cu care am avut un dialog profesional. Cred ca vreo 3 pana acum. Restul (aici ar fi vreo 20) - le stiau pe toate din cartile lor - si orice spuneai "Nu e bine!" Daca intrebai "De ce?" nu aveau un raspuns tehnic. Doar "nu e conform cu instructiunile". Daca le demonstrai ca lucrurile stau si altfel in afara de ce stiu ei - se blocau. Nu mai stiau sa spuna nimic.

                              Nu or fi toti nemtii asa destepti cum credem noi. La ei sistemul e setat sa faca numai ce este documentat si instruit - si nu iese nici unul din rand. Asta inseamna ordine si organizare. Ei prin asta exceleaza. Oameni destepti avem si noi romanii foarte multi, dar se pierd, nu sunt utilizati - din cauza sistemului de la noi.

                              Pentru mine asta nu inseamna ca ma "indragostesc" de nemti. Dar aveti rabdare, ca au pus mana pe electrica. Stiu de la oameni care lucreaza acolo, ca nu vor sa investeasca mai nimic - toata lumea e foarte dezamagita. In schimb o sa vedeti ce preturi vor veni in curand la energia electrica. Sa va bucurati atunci ca va taie factura nemtii.
                              Last edited by ion_R5; 26 March 2012, 18:39.

                              Comment


                              • #75
                                am lucrat cu nemti in firma nemteasca, in firma japoneza si-n firma americana. vreau sa-ti spun ca tehnicienii lor, dau fum la multi inginerasi de la noi. nu stiu la ce firme ai lucrat tu, dar ca organizare, firma la care am lucrat, pt mine ramane etalon in materie de proceduri de lucru, audituri, etc. banii, da, sunt la nivel de romania. sa nu uitam totusi de ce au venit aici. capitalismul spune sa produci cat mai ieftin si sa vinzi cat mai scump, nu sa-i imbogatesti pe cei saraci. au si ei prostii lor, iar aia intr-adevar sunt prosti pentru toti 90 de milioane, dar uite ca in ansamblu, prostii organizati de cateva minti deschise fac mai mult decat 20 de milioane de smecherasi care nu stiu sa faca de fapt nimic calumea, decat sa invarta o smecheie 2-3 minute si cand sunt prinsi incearca sa scalde lucrurile sa nu pateasca nimic. asta e diferenta majora intre noi si ei. si pana la urma, cu ce te ajuta ca ai 2-3 colegi care rad cu tine in pauza de masa? tot stressat esti, acasa tot greu o duci, vacante iti faci pe forum sau cu degetul pe harta, iar ala prost si muncitor, isi face vacantele de 2 ori/an la palma de mallorca, in 3 luni si-a luat un logan si-si plimba familia unde si cand vrea, ii ramane timp sa se linisteasca...si fii tu linistit, stiu aia la bancuri si stiu sa se distreze, de n-ai vazut. normal ca nu se dau in stamba daca nu esti din gasca...
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google