Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Capul oricum ma doare cand vad cata prostie e in jurul nostru... Sunt fiinte pe pamantul asta care doar fac umbra degeaba.

    Daca stam sa ne gandim in Romania nu exista decat marfa chinezeasca si turcisme. Cel putin hainele, daca vrei ceva bun trebuie sa dai multi bani, iar la nivelul de trai si la salariile mega-ultra-extra "mari" pe care le au romanii...

    Comment


    • Maestrupiersic - lucrurile trebuie vazut nu doar ca rezultat... trebuie identificate cauzele.

      "Capul oricum ma doare cand vad cata prostie e in jurul nostru... Sunt fiinte pe pamantul asta care doar fac umbra degeaba." Prostia umana exista. Insa ceea ce observi tu nu este neaparat prostie, sau nu este numai prostie. Ne sufoca dezinteresul, ignoranta, nesimtirea, lipsa educatiei si a sentimentelor umane. Asistam la o "animalizare" a oamenilor.

      Nu exista "oameni care fac umbra degeaba pamantului" - insa inducerea unei astfel de stari si de idei serveste unei idei tot mai popularizate in mass-media de catre conducatori ai unor mari puteri, si anume "necesitatea reducerii populatiei"

      In privinta marfii chinezesti, turcesti si in general a marfurilor de proasta calitate, asta este un rezultat direct al globalizarii, impuse tot de marile puteri si de interese economice si financiare foarte mari.

      Mergi in Germania, mergi in America - vei gasi peste tot marfa chinezeasca. Uneori si marfa de chinezeasca de ceva mai buna calitate, dar si marfa de proasta calitate pe care o gasesti si la noi.

      In Germania vei gasi la supermarket pantofi si camasi la 2 - 10 euro de o calitate infecta si te vei intreba: Oare cine ar cumpara asa ceva, fiindca nici in Romania nu ar purta nimeni asa ceva...

      Sunt aspecte ciudate de-a dreptul...

      Despre marfa din Romania, mai trebuie spus un lucru. Incepand cu 1990, sistemul de comert din Romania s-a transformat peste noapte in specula, "cu acte in regula". Spre exemplu, daca se aducea marfa din Germania, si in Germania pretul era de 100 de marci germane, in Romania marfa respectiva se vindea la pretul de 200 marci germane...

      Comertul nu trebuie sa insemne specula. Dar asta s-a intamplat in Romania incepand din 1990... Japca la drumul mare, dar perfect legal.

      Asta s-a suprapus si peste mentalitatea romanilor care suferisera marfuri straine timp de 45 de ani... In occident nu prea arunca oamenii banii pe briz-briz-uri... Sunt mai economicosi si practici. Noi suntem latini. Din putinul pe care il avem, vrem sa aratam la tot cartierul ca traim pe picior mare.

      Lucrurile se vor aseza in timp. De fapt, au inceput sa se aseze, mai ales decand cu criza.

      Totul e sa intelegem ca raportatea numai la exterior este paguboasa. Neglijarea sufletului si a valorilor interioare ne-a coborat in aceasta jungla din care nu intelegem de ce nu mai putem iesi - si vedem aroganta, nesimtirea si tupeul care ne sufoca. Astea nu tin de prostie, ci de valorile la care ne raportam... La educatie, sau la lipsa ei.

      Comment


      • Unde sunteti frumosilor?

        Va astept la dialog. Va recomand sa vizionati DVD-urile cu parintele Teofil Paraian, un exemplu de traire si forta mentala. De asemenea mai gasiti carticele cu cuvintele parintelui Cleopa Ilie.

        Tavalugul care tot trece peste noi ne va dezorienta complet daca nu intelegem lucrurile in asezarea lor fireasca. Ca popor, suntem romani si totodata crestini. Cand ne vom uita credinta, neamul cu istoria sa si limba, vom fi terminati. Este bine sa nu uitam cine suntem.

        Comment


        • Dacă e s-o iei aşa eu prefer să cam uit cine suntem dar zi de zi mi se aduce aminte. Nu trece o zi fără să dai peste mai mulţi nesimţiţi decât oameni cumsecade aşa că nu vreau să zic ce suntem noi ca popor. . Iar biserica parcă ne îndobitoceşte şi mai rău în loc să fie exemplu cum ar vrea unii.
          Tot ce am observat în ultimii ani este o ameliorare în trafic, singurul lucru care mă poate îmbucura, sunt şoferii mai ok, te lasă să intri foarte mulţi când nu ai loc, pălăria jos pt astfel de oameni.
          Last edited by ionescu liviu; 14 May 2012, 14:05.
          http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

          Comment


          • @ ionescu liviu

            Trebuie sa te gandesti ca Bucurestiul este un caz aparte - multa lume, gri, amestecata, "puhoi". Lume de peste tot adunata. Nu cred ca vei gasi o oaza in Bucuresti. Nu in sensul ca "locul" ar fi rau. E o mixtura "anapoda". Pe de alta parte aici gasesti si spectacole, teatre, parcuri, expozitii, muzee si locuri de munca cum nu gasesti peste tot in tara.

            Conteaza foarte mult cum si cu ce te "mobilezi" interior ca valori, spre ce te orientezi si in ce directie o apuci.

            Intradevar, traficul este infernal si tocmai asta cred ca a determinat un comportament mai uman in trafic... politete pe care nu o vei intalni in foarte multe alte localitati din tara.

            Asta cu "biserica ne indobitoceste" cred ca tine de o privire exterioara a ceea ce inseamna credinta in Dumnezeu. La biserica mergem pentru noi. Nu pentru preot, nu pentru "tzatza Leana" care ia in primire de la intrare sau cand stai la coada la miruit. Sigur, preotul are un rol important si este foarte bine sa gasesti un preot cu har si care sa iti dea sfaturi si cuvinte bune.

            Nu ca ar fi biserica un loc fara uscaturi. E si ea parte din societate si e afectata in aceeasi masura ca si restul societatii de problemele care tin de natura umana a omului. Ideea e sa ne cautam pe noi in biserica si in rugaciune ca o traire fireasca - nu de 2 ori pe an... de Paste si de Craciun.

            Nu-i firesc sa criticam biserica si credinta atata vreme cat nu stim ce-i acolo, nu ne-am straduit, nu ne-am dat silinta.

            Eu am vorbit cu pocaiti care spuneau "Am fost ortodox, si acolo nu e credinta adevarata. Preotul era asa si pe dincolo, babele din biserica asa si pe dincolo, etc" Si l-am intrebat, ce l-a impiedicat sa aiba traire apropiata de Dumnezeu in biserica ortodoxa? Practic nu a dat nici un raspuns concret.

            Sunt lucruri bine de stiut. Fiecare in functie de valorile pe care le-a primit si si le-a insusit, cumpaneste lucrurile si cauta anumite drumuri si lucruri in viata. Sunt momente in viata cand ne apropiem sau ne departam de Dumnezeu. Aici nu este vorba de ceva care iti poate spune altcineva din afara, sau stabili pentru tine, ci este vorba de propria ta cautare.

            Daca ne gandim ca viata este scurta si alergam dupa toate "nebuniile" - e si asta un mod de viata. Daca ne gandim ca viata este scurta si alegem sa ne traim viata frumos - tine tot de ceea ce gandeste si doreste fiecare. Dependentele sociale si tendintele impuse mai direct sau mai indirect ne pot abate mai mult sau mai putin de la o viata traita frumos. Ceea ce ne dorim, tine de multe ori de ceea ce consideram noi ca ne este util sau placut - si cat de tare ne straduim sa obtinem, sa realizam acele lucruri. Trebuie cumpanit daca lucrurile dupa care alergam ne sunt si folositoare cu adevarat.

            Comment


            • @ion: din pacate, suntem un popor, nu o natiune. suntem o adunatura, dar nu imparatasim >90% aceleasi idealuri si valori. n-am facut-o mai nici o data si de asta, vorba colegului de mai devreme, prefer sa uit cine am fost, cine suntem si sa incerc sa fac asa incat sa fiu mai bun de-acum inainte.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

              Comment


              • NAȚIÚNE, națiuni, s. f. Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită ca stat, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularități specifice ale culturii naționale și în conștiința originii și a sorții comune. [Pr.: -ți-u-] [Var.: (înv.) náție s. f.] – Din lat. natio, -onis, it. nazione, fr. nation, rus. națiia.

                POPÓR, popoare, s. n. 1. Formă istorică de comunitate umană, superioară tribului și anterioară națiunii, ai cărei membri locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceeași tradiție culturală. 2. Totalitatea locuitorilor unei țări, populația unei țări; cetățenii unui stat; națiune, neam, norod. ♦ (ÃŽnv.) Populația unei cetăți, a unui oraș, a unui sat (ori a unei părți dintr-un sat) sau a unei unități teritoriale formate din mai multe sate. 3. Masa muncitoare; grosul populației; norod; spec. țărănime. ◊ Loc. adj. Din popor = care face parte din grosul populației; de origine socială modestă. 4. (La sg.; colectiv) Număr nedefinit (dar mare) de persoane, mulțime mare de oameni strânși la un loc; poporație, poporime. 5. (ÃŽnv.) Totalitatea credincioșilor care aparțineau aceluiași cult sau aceleiași parohii. [Var.: (înv.) pópol, pópul s. m.] – Cf. lat. populus, it. popolo.

                "Distincţia între naţiune şi popor s-ar întemeia pe faptul că prima este „o creaţie voluntară”, în timp ce al doilea ar fi numai o comunitate etnică naturală. „Naţiunea se realizează printr-un efort de fiecare clipă, prin voinţa de a fi, de a trăi şi de a lupta”, aşadar ea nu este o entitate spontană, ci una dibuită îndelung şi conştientă de destinul ei. Totodată, natura este legată de un anumit mediu geografic, ea se supune „operei de creaţiune a pământului”, imprimându-şi, în acelaşi timp, „deprinderile şi civilizaţia în acel pământ”. ÃŽntreg sistemic, naţiunea nu poate fi separată de „substratul ei etnic, de populaţia care o compune, de trăsăturile ei sociale specifice, de masa ereditară, de însuşirile fizice şi psihice, care nu-i aparţin decât ei”. După cum se vede, enumerând elementele constitutive ale naţiunii, Dimitrie Gusti..."

                Seba Merci pentru observatie, am recurs la dictionar ca sa vad exact diferentele.

                "Definirea statelor naționale o găsim doar în trei cazuri, în afară de România: Ucraina, Lituania și Croația, trei state noi, tinere, care au simțit nevoia de a se autodefini naționale, în sensul etnic al cuvântului, pentru a putea să se apere.

                Un al doilea grup de state, este cel al națiunilor civice, care sunt țări membre care nu se definesc ca state naționale, dar, prin prevederile constituționale în care spun că puterea emană de la națiune, că reglementează dreptul de națiune, aceste state sunt considerate națiuni civice. Este vorba, printre altele, de Belgia, Franța, Polonia, Slovacia.

                Alte state fac diferența între națiune și popor, de exemplu: Spania, Estonia, Ungaria, Italia, Slovenia sau Grecia.

                Sunt alte state care nu vorbesc de națiunile țării respective, ci de popoarele care trăiesc pe teritoriul lor, ca de exemplu: Andorra, Austria, Republica Cehă, Finlanda, Portugalia, Suedia, Germania, Elveția."

                Un al cincilea grup de state care nu se definesc nici naționale și nu vorbesc nici în numele poporului. Este vorba despre: Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Islanda, Lichtenstein, Luxemburg, Norvegia, Olanda, fosta Republică a Iugoslaviei (Serbia, Muntenegru) și Republica Macedonia.

                ÃŽn definiția clasică a națiunilor există două teorii clasice:

                teoria franceză care spune: un stat, o națiune; și
                teoria germană care spune că: părți ale națiunii pot trăi în afara hotarelor țării respective.
                Națiunea civică înseamnă un contract între cetățean și cetate, între cetățean și stat, în aceste situații statul acceptând multietnicitatea."

                Originally posted by Seba View Post
                ... vorba colegului de mai devreme, prefer sa uit cine am fost, cine suntem si sa incerc sa fac asa incat sa fiu mai bun de-acum inainte.
                Eu asta nu pot sa inteleg... Cum poti sa afirmi asa ceva? Din pacate sunt astazi sunt prea multi romani care fac astfel de afirmatii. Voi inconstient va faceti unelte ale celor care asta doresc sa faca - sa destructureze Romania si poporul Roman.

                Toate bancurile/glumitele astea care ne sunt turnate zilnic in cap precum picatura chinezeasca - "ca moldovenii sunt puturosi si prosti", "ca banatenii sunt 'miezul'", "ca bucurestenii sunt cei care au nenorocit Romania si ca fara bucuresti provinciile istorice ar duce-o foarte bine" - sunt menite exact ca sa ne dezbine, separe, destructureze

                De-a lungul istoriei, cand eram impartiti in provincii/teritorii inchinate diverselor puteri/imperii, romanii indiferent de zona se ajutau si se sprijineau intre ei.

                Transivanenii s-au refugiat de multe ori in zonele mai linistite din Bucovina sau Moldova sau Muntenia atunci cand curtea imperiala de la sau grofii veneau sa ii calce cu diverse impuneri sau incercau sa-i treaca fortat la catolicism sau sa le ia pamanturile si turmele.

                A fost prigoana mare impotriva romanilor sa isi lase credinta stramoseasca ortodoxa si sa treaca la catolicism. Limba romana nu era recunoscuta in imperiul Austriac. Au fost momente grele cand romanii din Transilvania au primit sprijin, carti si preoti din Moldova si din Tara Romaneasca ca sa poata rezista atat ca natie cat si sa reziste in credinta stramoseasca.

                Desi eram impartiti intre interesele marilor imperii din jur - stiam ca suntem acelasi popor, avem aceeasi limba si aceeasi credinta. Cum se face ca in ultimii 22 de ani ne sunt subliniate si exagerate numai particularitatile locale drept "diferente majore"? Cum se face ca si-au atins scopul - adica am ajuns sa ne simtim straini in propriatara si sa fim foarte sceptici in privinta celor de acelasi neam cu noi, pe care ne despart doar cateva sute de km?

                Si ultima intrebare: Cum de nu va puneti aceste intrebari???

                Nu poate fi decat o stare de inselare, de uitare a istoriei si de negare a propriei identitati. Voi va renegati parintii si bunicii? De ce va renegati poporul?
                Last edited by ion_R5; 14 May 2012, 22:10. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • pe mine ma doare-n dos de ce s-a intamplat acum 2000 de ani. acum e vraiste si de asta sunt raspunzatori cei de-acum, nu cei de-acu' 2 milenii. punct.
                  ps1: din pataniile bunicilor, pot sa-ti spun ca armata cotropitoare germana a intrat in tara cu curvele lor de campanie (singura armata din lume care a carat fufe dupa ea), daca au avut nevoi de ceva, au cumparat la aprox pretul pietei (in termeni militari, asta se numeste rechizitie de bunuri, dar ei au platit, au despagubit cumva), in schimb cand au venit fratii romani eliberatori, astia au furat ce le-a trebuit. sau rusii, care daca nu te omorau, macar iti luau ceasul...
                  ps2: totusi, nu m-as supara daca de la Herculane, s-ar intra cu pasaport in Banat. pt unul "ne-banatean" lucrurile sunt cum spui tu, toti suntem la fel de albi si la fel de rotunzi. in realitate, unii au colturi, sunt mai rosii, altii mai verzi, etc...mai trist e ca fiecare are dreptate in felul sau si daca pui toate cap la cap separatia n-ar fi tocmai un lucru rau. decat pt bucuresti
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Seba, esti baiat inteligent. Pentru ce traim noi acum, responsabilitatea se imparte fiecarei generatii, pana acum X ani (putem sa vedem ultimii 200 sau chiar 2000 de ani, chiar daca pare foarte departe.)

                    De asta e foarte important ce facem fiecare din noi astazi, fiindca consecintele vor veni si asupra celor care se nasc astazi, copiii si nepotii generatiei de azi.

                    Referitor la PS1 - mi-a povestit taicamiu ca era copil si vedea in Buzau in cofetarii soldati germani care isi umpleau masa de prajituri - pe care le plateau, mancau si isi vedeau mai departe de treaba. Cand au intrat in Romania, la inceputul razboiului aveau o tinuta impecabila.
                    La sfarsitul razboiului in '44 cand era si pentru ei clar ca au pierdut razboiul erau destul de demoralizati, nu mai aratau chiar impecabil.
                    Trebuie sa ne gandim ca germanii erau cam cei mai civilizati si ordonati din Europa.

                    Una peste alta intr-un razboi conteaza sa il castigi. Ei au pierdut razboiul. Asta e ceea ce conteaza pana la urma - de cand e lumea si pamantul.

                    Din perspectiva Romaniei si ca Roman eu contest calitatea de aliat si partener a Germaniei pentru Romania. Ca partener si aliat au dat Transilvania de nord Ungariei prin dictatul de la Viena. Asa ca nu am mari probleme cu ce s-a intamplat in 1944 la 23 august. Daca ne era aliat nu ceda o parte din teritoriul nostru altui stat. Ca Ungaria a avut intotdeauna bune legaturi politice si diplomatice cu statele germane, e adevarat, dar nu se face asa ceva.

                    E ca si cum vine unul si iti ia nevasta sau jumate din casa si iti spune ca s-a facut aliat cu tine. Pardon!

                    Referitor la PS2: Eu unul n-am nici o problema de partizanat cu Bucurestiul. Sunt Ploiestean si nu m-a atras Bucurestiul de nici o culoare. (Fata de majoritatea care chiar de dinainte de 1989 erau disperati sa se pricopseasca in Bucuresti)

                    Pot sa iti spun ca judetul Prahova era pe locul 1 sau 2 inainte de 1989 la nivel de industrie si economie (productie si incasari la bugetul de stat) - insa nu beneficiam decat in mica masura de aceste venituri --- era distributia bugetului catre judetele mai amarate (Moldova si sudestul Munteniei) - insa nu putem sa fim separatisti si sa nu ne gandim la unitatea teritoriala a Romaniei. Inainte de 1989 era un plan de industrializare a Moldovei pentru a opri migrarea populatiei de acolo - asigurarea locurilor de munca si un nivel de trai mai bun.

                    In privinta Transilvaniei si a Banatului economic si industrial stateau destul de bine.

                    Ceea ce traim noi astazi nu-i decat o incercare a istoriei. Cand au avut liniste romanii? Niciodata!

                    Peste noi au venit toti nomazii - si am rezistat. Si sa stiti ca ne-a tinut biserica si credinta in Dumnezeu. Asa am rezistat. Si retragerea in paduri, in codru.

                    Cam 1/3 din teritorul Romaniei era padure, codru. La navaliri - si ultima mare migratie in Europa a fost cea slava. Au trecut pe aici toate popoarele care au venit din stepa Asiei.

                    Si nemtii la care faci referire, tot din est, din Asia au venit.

                    Spunei de acum 2000 de ani. Pai noi suntem aici de 2000 de ani pe pamantul asta. Acuma suntem amestecati. Sunt multi slavi care s-au amestecat cu noi. In ultimii 600 de ani limba Romana a primit foarte multe cuvinte din slavona.

                    In 1990 incoace a venit peste noi propaganda antinationala si antiromaneasca - ca o picatura chinezeasca sa ne invrajbeasca intre noi, sa ne negam singuri identitatea nationala. Au venit cu amagiri de tot felul. Si ideea asta simpla: sa aratam mai "occidentali" prin imbracaminte, tunsoare, muzica pe care o ascultam sau cantam, prin "modul de trai" --- un mare non-sens. Noi trebuie sa stim bine cine suntem, ce limba vorbim, ce credinta stramoseasca avem.

                    Vin multi occidentali in Maramures si se minuneaza de traditiile inca relativ bine pastrate la sate, se minuneaza de credinta in Dumnezeu a acestor oameni care merg Duminica de Duminica la biserica - in niste bisericute de lemn. Nu mari catedrale, cum au ei in occident, dar care au ramas ziduri goale. Cand ne vom trezi? De ce occidentalii l-au pierdut pe Dumnezeu?

                    De ce le place lor in Romania? Sunt englezi, olandezi, belgieni, nemti, francezi care si-au luat niste pamant prin Transilvania si chiar si in alte zone si spun ca le place aici, ca la ei totul este rationalizat, compartimentat si sufocant???

                    Tara asta e o binecuvantare. Nu vorbesc nici despre Bucuresti, nici despre politica, nici despre parlament sau guvern. Nu mai zic nici ca aceasta criza vine din occident.

                    Sa lasam toate cele care ne dirijeaza azi viata si sa intelegem ca viata e de la Dumnezeu si ca noi traim ca natie aici - si ca trebuie sa lasam si pe mai departe, generatiilor urmatoare ceea ce au avut bunicii si parintii - chiar si acolo unde ei nu au reusit sa transmita mai departe.

                    Un popor si o natie nu se naste peste noapte. Vor unii sa ne bage cu deasila chestia asta artificiala cu "cetatean european". Nu va exista un popor european. Nu se poate.

                    Dar exista popoare care au disparut. Este o realitate. Trebuie sa ne trezim, ca sa nu disparem ca popor.

                    Daca tot esti banatean, sa te gandesti si la armata imperiala austriaca care a pus tunurile pe bisericile ortodoxe din Transilvania, care a prigonit pe preoti sa treaca la catolicism. Greco-catolicismul din Transilvania e un rezultat al acestor presiuni - si numai de bunavoie n-au trecut oamenii aia la recunoasterea Vaticanului. Dar stranepotii respectivilor acum se bat cu pumnul in piept ca ei sunt greco-catolici. Probabil ca strabunii lor care au fost trecuti cu forta la greco-catolici le-ar spune o dojana daca ar fi cu noi sa vada atata nesocotinta.

                    Poporul Roman nu se face cu presedinti, prim ministrii sau alti demnitari - asa cum Biserica Ortodoxa Romana nu inseamna patriarhul si cativa prelati cu functii inalte.

                    Poporul - noi toti suntem si poporul roman si obstea credinciosilor. Nu sunt altii - noi suntem.
                    Trebuie sa ne gandim cum ne raportam noi la poporul roman si la ortodoxie.

                    O parte din cei care au plecat din Romania in Spania, Italia si chiar si alte zone, acolo departe de tara au devenit mai constienti de romanism si de credinta ortodoxa.

                    Tot se condamna constructia de biserici in tara. Sa stiti ca se construiesc si in strainatate sau se gasesc biserici unde se tin slujbe pentru romanii de acolo.

                    Prea repede ne dam singuri cu stangul in dreptul. Uite ca romanii plecati afara se trezesc mai repede ca noi cei de aici.
                    Last edited by ion_R5; 15 May 2012, 10:57. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • Cand Croatia si-a declarat independenta, Serbia a sarit ca arsa. Nu a fost razboiul dintre catolici si ortodocsi, a fost la mijloc doar nemultumirea Serbiei vis-a vis de pretentiile Croatiei de a se separa dupa ce ce zeci de ani, RFS Yugoslavia a investit masiv in republica Croatia.

                      Tot asa, comunismul a investit masiv in unele zone din Romania, iar acestea dupa ce si-au vazut sacii in caruta, doresc independenta?

                      Religia e doar un pretext pentru a justifica actiunile declansate din cauze materiale.

                      Ca exemplu, pana si uzina Dacia de la Mioveni trebuia construita in judetul Vaslui, dar Ceasca a mutat amplasamentul.

                      Investitia a fost platita cu produse agrare, produse cultivate inclusiv in Moldova. Mai sunt multe exemple.

                      Comment


                      • Esti din Iasi?

                        Bravo moldovene, te felicit, fiindca sari spre unire, nu spre separatism. Asa ar trebui sa sarim cu totii. Sa nu ne mai uitam la defectele celuilalt. Toti avem bube in cap, daca ne privim atent in oglinda.

                        Zona de vest a Romaniei a fost istoric mai dezvoltata industrial si ca infrastructura de pe vremea imperiului Austriac. Sigur, a fost dezvoltata si in perioada 1919 - 1989, dar a avut un punct de plecare mai bun.

                        La sarbi si croati - e mult de discutat. Practic sunt acelasi popor, dar indoctrinati de imperiul austriac unii impotriva altora - iar faptul ca au religii diferite - conteaza destul de mult in ecuatie. Este butonul pe care au apasat cei din afara lor, pentru a-i dezbina.

                        Din cate am inteles, croatii ar fi propus sa renunte la independenta, dar Belgradul sa nu le mai ia veniturile din turismul la Adriatica. Belgradul nu a fost de acord si s-a ajuns la separatism. Clar e ca serviciile straine si-au bagat bine de tot coada si acolo.
                        Last edited by ion_R5; 15 May 2012, 11:49. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • Sincer, la cata atentie au acordat guvernele de dupa 1990, zonei Moldovei, ar trebui sa militez pentru separarea Moldovei. Dar e greu pentru tarile mici. Sper ca Romania sa inteleaga ca marimea conteaza ca avantaj, fata de situatia Ungariei si Bulgariei cu o populatie mult mai mica.

                          Comment


                          • @ Mr.K

                            In ceea ce ai scris tu "Sincer, la cata atentie au acordat guvernele de dupa 1990, zonei Moldovei, ar trebui sa militez pentru separarea Moldovei. " ai atins un punct nevralgic

                            Exact aici se vede intelepciunea si constiinta de sine a unui popor

                            Guvernele de dupa 1990 aplica exact un plan de destructurare a Romaniei ca stat. Noi ca popor exact asta trebuie sa constientizam si sa nu ne lasam constiintele spalate.

                            Guvernul poate sa aplice o vointa care sa fie a poporului sau pentru popor, sau una care sa fie impotriva poporului.

                            Poporul ce face? Da o mana de ajutor acestor tendinte? Sau se trezeste si rezista sub stapanirile straine, asa cum a facut mii de ani?

                            Comment


                            • Pai, guvernul, manat sau nu de altii, ignora promovarea unor investitii in zone ca Moldova, Dobrogea, sudul Munteniei.
                              Atunci acele zone se pot gandi la separare. Ca tara cu guvern propriu, Moldova ar putea sa atraga investitii de una singura, acordand tot felul de facilitati fiscale.
                              Autostrada Tg. Mures-Iasi e inca in faza de studiu de fezabilitate, de proiectare si executie vom vorbi cine stie cand.

                              Majoritatea companiilor au sediul in capitala si platesc acolo toate impozitele si taxele pentru bugetul de stat.
                              De aceea Bucurestiu se lauda ca redistribuie venituri, ca aduna sume etc. Aduna, dar de peste tot, de la clientii Kaufland din Iasi, Timisoara, de la CFR Sa care achita contributiile si taxele de salarii pentru toata tara la Trezoreria Mun. Bucuresti etc.

                              In noua tara Moldova, Kaufland Moldova ar avea sediul la Iasi si n-ar mai vira TVA-ul colectat in judetele Moldovei, in capitala Romaniei ci ar ramane loco.

                              Crezi ca ajuta sa se roage moldovenii, dobrogenii si muntenii din sud la Dumnezeu, pentru a iesi din izolarea asta indusa de ignorare?

                              Comment


                              • Mr.K, tot ce ai scris e valabil si pentru Seba, daca inlocuieste in textul tau "Moldova" cu "Banatul" si "Iasi" cu "Timisoara".

                                De ce ne lasam dezbinati si ajungem sa ne uram intre noi? Pentru ca niste vanduti care fac jocuri straine au sediul la Bucuresti, trebuie sa uram Bucurestiul?

                                Acesti vanduti sau altii la fel de vanduti vor fi maine la Iasi sau la Timisoara, si vor face si acolo ce fac la Bucuresti - adica fura banii poporului si promoveaza interesele straine.

                                Sa nu vedem lucrurile simplist si naiv. Separam Iasiul de Timisoara si de Bucuresti - pentru niste vanduti? Practic le facem jocurile si lor si intereselor straine care ne domina azi.

                                Ei ne pot fenta mai usor daca suntem dezbinati. Daca ies toti romanii in piata uniti si dau jos un guvern care distruge tara si isi bate joc de popor - atunci se remarca ca in tara asta nu se poate face chiar orice.

                                Daca ne lasam dezbinati, le va fi foarte usor sa ne distruga tara si poporul. Cand veti intelege asta?

                                Cand vom ajunge singuri la concluzia ca e mai bine sa cumparam Logan decat un harb second-hand adus din afara, vom face un prim pas spre bunastare. La fel cu produsele de import, mai ales de proasta calitate. Productia agricola a Romaniei este speculata la noi si pe alte piete, iar taranul roman o duce de azi pe maine, in timp ce noi cumparam legume si cereale de la alte tari din jur.

                                Peschesul, bacisul, parandaratul --- sunt instrumentele cu sunt cumparati oameni, fara constiinta. Pana nu ne intoarcem la Dumnezeu si la sentimente pozitive fata de propria tara si fata de propriul popor, nu vom realiza nimic bun aici la noi.

                                Strainii care vin aici, vin sa ne cumpere pe nimic si sa ne faca pres, sa ne faca slugile lor. Oare cand ne vom trezi?

                                De ce romanii puteau, stiau si reusau sa construiasca si drumuri si poduri, sa faca de toate inainte de 1989, si acuma brusc suntem o natie de "handicapati" care nu mai e in stare de nimic, si trebuie sa vina strainii sa ne dirijeze, sau sa ne vanda produsele lor???

                                Nu indemn la revolta, nu indemn la razvratirea impotriva altora, a strainilor. Indemn numai sa stam uniti intre noi si sa nu ne mai vindem, nici pe noi, nici poporul si nici tara.

                                Da, indemn sa ne rugam cu totii la Dumnezeu, impreuna in biserica si fiecare individual in odaia lui - sa ne rugam pentru pacea si linistea Romaniei, pentru demnitatea poporului Roman, pentru inaintasii care ne-au lasat aceasta tara intreaga si pentru noi si copiii nostri sa traiasca in buna intelegere pe acest pamant. Sa ne rugam pentru plinirea roadelor pamantului.
                                Last edited by ion_R5; 15 May 2012, 14:33. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google