Daca dumneata califici drept ignoranta si superficiala persoana care vrea sa-si cumpere o pereche de pantofi atunci cand are chef, atunci da, sunt ignorant si superficial si nu vreau sa revin la magazin atunci cand se baga lotul refuzat la export, sa ma mai si imbrancesc pentru ei. Mancare vreau sa-mi cumpar de care-mi place, nu de care este, haine la fel, dumneata se vede ca ai facut parte dintr-o familie care ti-a asigurat mai mult decat au avut restul, de asta te simteai atunci bine iar acum te uiti urat la rafturile pline si eu m-as simti frustrat. Fitze eu nu am, in schimb dumneata afisezi un aer de superioritate tipic persoanelor care nu suporta sa fie contrazise, obisnuite ca cei din jur sa-i accepte enunturile ca pe adevaruri valabile, tipic... popesc.
Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Tot ce s-a cladit inainte de '89 a fost din fonduri care ar fi trebuit sa faca poporul sa evolueze/ sa nu sufere de foame sau de frig. In '89 imi aduc perfect aminte ca doar copiii sub un an aveau dreptul la 1 pachet de unt pe luna!!!!
Un banal pachet de unt, restul fiind vandut la export pe bani de nimic pentru a finanta cu valuta ideile megalomanice ale unui paranoic.
Painea era adusa gata invechita in magazine pentru a se micsora consumul, graul era trimis la export.
Si pentru ce? Pentru a fi mandru ca am nu stiu ce baraje hidrologice, dar culmea, mi se oprea curentul la comanda in oras pe seara, cand trebuia sa fac temele?
Sau ca trebuia sa stau pe lista vreo 2-3 ani la un TV color sau frigider?
Sau 5-6 ani pentru o amarata de Dacia?
Sau sa-mi rup oasele pentru 2 kg de portocale?
E NEBUN cine lauda ce era inainte, nebun este si cine apreciaza pozitiv situatie de acum.
Ne-am nascut in locul nepotrivit, eu cred inca, ca m-a scapat barza aici din greseala.Last edited by mr.K; 26 May 2012, 16:40.
Comment
-
Referitor la fondurile cu care s-a construit inainte de 1989, au fost imprumutate tot din occident.
Cu portocale / fara portocale... cu pantofi / fara pantofi --- la discretie in magazine --- problema majora este pervertirea constiintelor... Parca acuma suntem mai "flamanzi" sa luam inaintea altora sau in derimentul altora de langa noi --- desi e totul la discretie azi. Aici e marea problema...
Asta cu "m-a scapat barza aici din greseala" iar exprima o gandire anapoda... Care este identitatea noastra? De ce ne uitam/negam identitatea?
Nu laud ce era inainte de 1989... dar din pacate, astazi din punct de vedere uman si moral, suntem de multe ori mai rai, mai neoameni
Comment
-
Referitor la fondurile cu care s-a construit inainte de 1989, au fost imprumutate tot din occident.
Imi crestea inima, copil fiind, cand auzeam ce hisriocentrala aveam la Portile de Fier si eu invatam despre asta la lumina lumanarii. Te rog sa ma crezi ca nu eram deloc mandru.
Dumneata trebuia sa fii scapat de barza in China, aia au crezut mult si bine in invataturile lui Mao care a relocat 100 de milioane de tarani in industrie, punandu-i sa scoata carbune cu harlete si lopeti si sa-l care cu spatele. Mare realizare ca a distrus zeci de ani viata atator oameni ca are China acum industrie iar poporul tot greu o duce, iar 1% din populatie traieste totusi decent. Fleoşc.
Asta cu barza nu e deloc anapoda, deoarece nu ma pot incadra ca individ in tiparul de gandire al poporului de pe aceste meleaguri, privit ca majoritate.
Sa-ti dau un exemplu.
Tata era specialist in material rulant pentru CFR. Stii ca exportam boghiuri in Germania. Odata nu era gata ultima piesa si pleca garnitura, ca neamtul e neamt. Reprezentatul german a luat flacara autogen si a taiat cu mana lui osia in doua, afirmand ca-si asuma raspunderea pentru piesa, semnand documentele.
Ulterior tata a aflat ca boghiurile pentru care se chinuia el sa fie la cote, cat mai perfecte, erau cumparate de nemti pentru metal. Doar nu credeai ca eram mai buni ca aia de la Krupp, nu? Eram doar BUNICEI, in special pentru tarile arabe care inca se deplasau pe camile.Last edited by mr.K; 26 May 2012, 17:27.
Comment
-
Originally posted by mr.K View Post.......................
Sa-ti dau un exemplu.
Tata era specialist in material rulant pentru CFR. Stii ca exportam boghiuri in Germania. Odata nu era gata ultima piesa si pleca garnitura, ca neamtul e neamt. Reprezentatul german a luat flacara autogen si a taiat cu mana lui osia in doua, afirmand ca-si asuma raspunderea pentru piesa, semnand documentele.
Ulterior tata a aflat ca boghiurile pentru care se chinuia el sa fie la cote, cat mai perfecte, erau cumparate de nemti pentru metal. Doar nu credeai ca eram mai buni ca aia de la Krupp, nu? Eram doar BUNICEI, in special pentru tarile arabe care inca se deplasau pe camile.
De ce nu cumparau de la noi materialul in forma bruta (blumuri, tzagle) si il luau sub forma de boghiuri?
Lasa-ma cu exporturile romanesti in Germania inainte de 1989, ca erau de multe ori foarte scarbosi. Am o ruda care a lucrat la o fabrica de miere si refuzau aiurea loturi intregi de marfa super buna, pentru niste gaselnite - nod in papura. --- sa arate cat de nemti sunt ei. Dar era bine pentru noi, fiindca marfa ajungea pe piata interna.
Comment
-
De ce nu cumparau de la noi materialul in forma bruta (blumuri, tzagle) si il luau sub forma de boghiuri?
Ceausescu nu accepta exportul de materii prime in Occident. Doar in URSS.
Exportul cu RFG se facea doar pentru ca nebunul ala voia sa castige niste DM pentru a putea face importuri. Indiferent ca preturile erau de nimic.
Tot asa, in USA se exportau costume din cele mai fine stofe din lana, la preturi de nimic, de genul 10$-20$. Ca ii trebuiau si $.Last edited by mr.K; 26 May 2012, 18:51.
Comment
-
Pai era de vina Romania ca magarii aia dadeau asa putin pe o marfa de calitate OK? (ma refer la costume, textile, incaltaminte, etc)
In privinta masinilor unelte - lucrurile erau si mai "interesante" --- cumparau de la noi "piese de schimb" - carcase de reductoare, axuri si roti dintate - pe care le asamblau eu. Ideea e simpla... Cumparau componente de la noi, ca sa le asambleze la ei si sa aplice ei placutele de fabricatie cu "Made in Germany"
Un exemplu foarte simplu este cand a fost preluata Uzina de Rulmenti Grei din Ploiesti de catre Timken, toti rulmentii din magazia uzinei au fost taiati cu brennerul si trimisi in Belgia la pret de nimic - fiind material de foarte buna calitate (otel de rulmenti). In Belgia au fost topiti in convertizoare si fabricati alti rulmenti cu "Made in Belgium" ... ca vorba aia... Cu "Made in Romania" nu puteau sa obtina cel mai bun pret pe rulmentii initiali.
Pana la urma despre ce vorbim? Despre produse sau despre brandurile sub care se vand? Daca ne uitam la tot ce se fabrica in China si apoi se reeticheteaza sub branduri "occidentale" - nu putem vorbi decat despre o specula infecta, in care produsul in sine nu mai reprezinta nici 10% din filosofie, ci un comert speculativ adus la un nivel jenant.
Un model bun pentru echilibrarea balantei export/import il are Argentina. Importatorii sunt obligati prin lege sa exporte un produs din Argentina in cuantum valoric egal cu marfa importata.
Comment
-
nu aia ofereau putin, noi ceram putin, doar ca sa primim valuta. simplu. se cheama dumping. alora le convenea sa cumpere pana si rachete nucleare la pret de fier vechi, ca oriucum topeau tot si faceau altceva din materialul respectiv.
eu zic ca n-are rost sa comparam marfa romaneasca de pana in 1990 cu cea din vest, din aceeasi perioada. parintii mei au lucrat 25 de ani intr-o fabrica unde s-au construit printre altele, ecluzele de la portile de fier, podul giurgeni-vadul oii, scheletul metalic al centralei de la cernavoda, tot te inseamna baraj si pod de pe arges, olt, mures, etc, porti de ecluze si poduri peste nil, canalul suez, etc si ceea ce vreau sa-ti spun ca in fabrica aia nu era o masina romaneasca. toate nemtesti, americane, suedeze. de ce, daca alea romanesti erau asa meseriase ca doar le rebrand-uiau aia? pe finalul anilor '80 au inceput sa apara masini romanesti si pana in '90 mai mult de jumatate din ele erau aruncate la fier vechi si s-au rescos de la "naftalina" masinile nemtesti din anii '60-70. ca erau mai productive si iesea lucru de calitate, nu rebuturi ca din masinile romanesti. hai sa ne uitam la dacia din 1990. poti numi joanghina aia "masina"? o puteai compara cu un audi, un passat, un seria 3? si azi mai circula mercedes-uri cobra si 124, daciile din '90 unde circula? la 2 dacii noi, nu puteai sa potrivesti o usa de la una la alta...de fiabilitatea lor nu are rost sa vorbim. si-atunci despre ce povestim ca eram ca aia dar nimeni nu ne recunostea valoarea? uita-te la tancurile americane abrams, la ora actuala cele mai performante, au teava facuta in germania, scrie pe ea thyssen-krupp. pistolul glock, 100% ceramic, nemtesc. acum uita-te la pistolul carpati si la ak47 facute la cugir, cu care daca golesti un incarcator se indoaie teava si dupa racire poti sa tragi cu el chiar si dupa coltul cladirii. daca ai facut armata, stii prea bine...deci, are rost sa ne comparam cu "ceilalti"? problema e nu ca atunci am fost "praf", ci ca si acum ne complacem sa fim "praf". si da, ii dau dreptate si lui K, consider ca nu ma incadrez in tiparul majoritatii populatiei ce locuieste intre granitele tarii. vorba lui mircea badea, desi nu-s fan al sau: ma astept ca dintr-un moment in altul sa disparem de pe harta ca o basina intr-o furtuna, pt ca noi nu cadram cu normalitatea.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
@ Seba
Foarte bine ca lucrau cu scule nemtesti. Sper ca nu a inteles cineva ca am ceva cu strainii (fie ei nemti, americani, rusi sau altii) Dar am intotdeauna o problema cu cei care vin peste noi sa ne colonizeze si cu romanii tradatori de neam si tara care se baga slugi la straini, ca aia sa poata exploata cat mai mult din aceasta tara.
Nemtii sunt buni la ceea ce fac. In materie de oteluri, scule, constructii de masini, si echipamente optice - sunt numarul 1 in lume. Nu avem cum sa ii egalam sau depasim. Nimeni nu face asta pe tot globul. Ideea era alta - ca reuseam si noi sa ne gospodarim singuri si sa ne facem una alta...
Ca Dacia 1310 era prost executata - are legatura si cu materialele utilizate (fara importuri) - dar era in mare masura si lipsa de disciplina a oamenilor.
Ceea ce nu inteleg este... daca atata suntem in stare sa facem, de ce vrem toti masini nemtesti? Sa mergem cu astea pe care suntem in stare sa le fabricam noi. Asa ar fi mai normal.
E ca si cum noi punem grau, dar vrem sa mancam paine facuta din faina adusa din alta parte... Aici cred ca e treaba gaunoasa.
Seba, ca sa ne ridicam, ne trebuie educatie, instruire, si responsabilitate, adica lucrurile facute cum trebuie... Din pacate interesul occidentului este ca tara asta sa se darame de tot, sa nu mai fim in stare sa ne facem nimic la noi aici si sa luam cumparam totul de la ei. Asta e concurenta... Dar nu inteleg de faceti temenele la straini, fiindca pe ei nu-i intereseaza binele nostru
Comment
-
nu fac temenele la straini, daca aasta ai inteles, ai inteles gresit. pt mine e clar, cine conduce face regulile. sa nu-mi spui ca daca romania ar fi fost in locul sua, n-ar fi pornit razboaie clasice, ca apoi sa poata duce raboaie economice. iar daca elita lumii era formata din romani, noi in loc sa ne dam jos chilotii, li-i dadeam jos altora. asta e regula, asa canta muzica, asa jucam. problema e alta, ca ne complacem. mereu am fost asa, degeaba am avut 2-3 varfuri, ca s-a gasit cineva din mijloc sa dea cu mucii-n fasole. pt ca asta ne caracterizeaza. iar asta n-o poti schimba cu educatia inteleasa la modul sa facem scoala multa, sa fim destepti. asta te nasti cu ea, sau ti se cultiva in familie. daca startul e prost, atunci finsh-ul are sanse foarte mari sa fie la fel. asta ziceam, ca noi ca popor nu mai avem nici o sansa. degeaba ne lamentam, ca tot nu rezolvam nimic. chiar n-are rost sa ne mai agatam de fantomele trecutului. cand traiesti in trecut, ai o problema medicala. asa ca prefer sa fiu sanatos si sa nu dau doi bani pe ce-a fost si cum ar fi daca. si nu mai am chef sa le explic si altora ca acum nu e ok, ca n-am cui. asa ca-i las pe fiecare sa faca ce vrea, cum vrea, atata timp cat nu ma afecteaza prea tare si in mod direct.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Seba, nu te supara, ca doar nu ne certam.
De trait traim in prezent. De raportat ne raportam de multe ori la prezent sau la trecut, ca sa putem merge mai departe maine. In viitor nu putem trai nicicum, asa cum nu putem trai nici in trecut. La viitor in mod real se pot raporta numai oamenii vizionari, oamenii care au clarviziune. Insa viitorul este o probabilitate.
Comment
-
Vizionari? Vizionari erau numiti intr-o vreme cand OMUL chiar avea coloana si niste valori morale. Acum vizionarii sunt etichetati drept nebuni/dusi cu pluta, chiar si satanisti, in anumite cercuri de indoctrinati cu rahat fiert in loc de creier.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Apropos de subiectul principal: oamenii, Dumnezeu, credinta (respectiv biserica)
In timp ce noi ne ciorovaim intre noi, aici in tara... ba ca exista Dumnezeu, ba ca nu exista, ba ca e bine sa avem credinta, ba ca nu trebuie... etc... Romanii emigranti din Europa occidentala si din America infinteaza parohii si biserici ortodoxe fie in locasuri de cult catolice sau protestante abandonate de (ne)credinciosii din tarile respective - fie chiar construiesc biserici noi acolo pe pamant strain. Uite ca ortodoxia dainuie si ca romanii emigranti se trezesc catre viata spirituala si credinta - intr-un occident "uscat" sufleteste.
Unii occidentalii raman impresionati de frumusetea bisercii si a slujbelor ortodoxe si isi amintesc ca si bunicii lor aveau obiceiul de a se ruga si a merge la biserica - dar pana la ei s-a pierdut acest obicei.
Sa nu mai dam cu atata usurinta cu noroi in Dumnezeu, in credinta in Dumnezeu si in biserica.
Comment
-
adevarul ca mai frumos decat plimbarea aia in care fiecare ba intra ba iasa in timpul slujbei, murmurul babelor care barfesc si vanzarea lumanarilor cand popa citeste evanghelia nu exista nimic pe lume...eu pt asta apreciez catolicii, pt ordine si disciplina, ca-n rest, daca ai fi asistat vreodata la o slujba catolica, nu aveai cum sa nu remarci ca slujbele, exceptant felul in care lumea isi face cruce, folosirea cuvantului "spirit" in loc de "duh" si faptul ca unii se folosesc de orga, pe cand ceilalti canta lalait, rugaciunile, cantecele, citirile, randuiala slujbei, e aceeasi, la acelasi Dumnezeu se roaga ambele religii, de aiai isi si zic "biserici surori". nu au altceva nimic mai special catolicii, evident, insa diferenta dintre tigania romaneasca si disciplina "vestului necredincios" e ca de la cer la pamant.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Seba, intre ortodoxie si catolicism sunt multe lucruri in comun, care tin si de dogma, si de practica religioasa - insa sunt cateva aspecte esentiale care ne diferentiaza/despart, cum ar fi:
filioque - catolicii spun ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul
substantialitatea - la sfintirea Darurilor, catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, asa cum facem noi ortodocsii --- aici eu zic ca au renuntat la o parte esentiala a rugaciunii din slujba sfintei Liturghii.
Sa nu confundam ordinea sau dezordinea din biserica - oricare ar fi ea - cu trairea si slujba din biserica. Eu nu spun ca e bine la noi, ca unii nu respecta slujba (vorbesc, se foiesc, intra, ies, etc) Sunt si biserici unde sunt multi credinciosii practicanti care sunt foarte disciplinati, participa in numar mare la slujbe si respecta ordinea si randuiala din biserica. Sigur - din pacate, sunt cam putine... Dar asta nu inseamna ca noi suntem mai grozavi decat catolicii, sau ca ei sunt mai grozavi ca noi. Asa se intampla insa de multe ori... ni se pare ca la vecin, peste gard - toate sunt mai frumoase, mai bune, mai grozave. Aiurea, ar trebui sa ne ingrijim de ale noastre.
Comment
Comment