Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • dar la "tarile" iudaice vezi rahatul in care ne zbatem noi?
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • Pe aia ii ajuta toata lumea.

      Comment


      • Originally posted by darksid3 View Post
        Si sectantii (nu conteaza culoarea) spun la fel: "Noi detinem adevarul, restul e Raul, e fabricatie, etc"
        Discernamantul este o caracteristica ce tine de mai multe planuri, atat chimice si biologice, cat si psihice. Cat timp perceptia si filtrul realitatii se face prin creier, impreuna cu intregile ramificatii, "trairea de D-zeu" este un concept relativ. Evident, asta nu inseamna ca El nu exista.
        Sigur, fiecare grup religios afirma ca este "detinatorului adevarului", asa cum fiecare credem ca parerea proprie e "cea corecta"

        Trairea in Dumnezeu nu e un concept relativ. Vorbim de trairea dupa legile lui Dumnezeu si de o traire a sufletului. Un Arsenie Boca nu e un "relativ".

        Comment


        • "Legile lui D-zeu" sunt scrise de oameni. Arsenie Boca e doar un exemplu care se muleaza perfect pe un schelet de valori, de o anumita speta culturala. De asemenea, factorul religios este in stransa legatura cu bagajul cultural din care face parte "individul". Trairea sufletului este un concept extrem de relativ, pentru ca, cat timp nu se iau in calcul factorii psihici (stim foarte bine ca oamenii vad ceea ce vor sa vada si cred in ceea ce vor sa creada), nu exista nici o diferenta intre un "bun crestin" si un descreierat care poate sa omoare in numele "lui D-zeu". Avem prea multe exemple ca sa ignoram aspectul asta.
          Last edited by darksid3; 6 August 2012, 22:59.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • @ion: stii ca omenirea a fost mai mult timp politeista decat monoteista, nu?
            Doar de 2000 de ani incoace credem, si ni se impune sa credem, intr-un singur Dzeu.
            Insa inainte erau mai multi.
            Aia unde sunt? Sau acum ne-am desteptat, si e doar unul?

            Comment


            • @ Cezar

              Daca ne uitam mai in spate, problema era mai mult decat atat - nu numai ca erau niste religii politeiste in niste zeitati, dar oamenii ajunsesera sa creada si sa se inchine/roage la niste statui. Din cauza asta a fost si o prigoana impotriva icoanelor crestine, fiindca unii au considerat ca este similara cu idolatria pagana.

              Citeste Biblia si vezi care e treaba cu zeii... ei nu sunt Dumnezeu. (scrie pe la inceput)

              @ darksid3 Arsenie Boca e un exemplu foarte bun de om traitor in Dumnezeu, care sta in gatul multora, inclusiv din ierarhiile bisericesti care se simt foarte stanjeniti de un om la nivelul caruia ar putea sa-i intrebe oricine de ce ei nu se ridica - macar ca smerenie si bun simt - daca nu la masura credintei care nu-i la indemana oricui.

              Asta cu ce ar face "un bun crestin" (ca si de altfel un bun musulman, sau ce religie mai vrei) --- e o mare porcarie. Un crestin nu ar omori, un crestin nu e un criminal. Sa ne uitam la vietile martirilor care nu s-au impotrivit mai marilor vremii si prigonitorilor. Asta e o masura a dedicarii vietii. Sigur ca asta nu-i de inteles pentru "ratiunea umana". Dar daca te deslipesti de lumesc, traiul aici pe pamant nu inseamna nici cat o ceapa degerata, cand esti in slava si in mila lui Dumnezeu - si sunt oameni care pleaca impacati dincolo.

              Oamenii despre care vorbesti tu se agata cu ghiarele sa-si mai prelungeasca viata aici pe pamant - si nu ca sa mai aiba un ragaz pentru mantuire, ci pentru burta si simturi. Astia suntem - dar macar sa fim sinceri si sa recunoastem asta.

              Sa nu-i mai "explicam" noi pe un Arsenie Boca sau Daniil Sihastrul si pe cei asemenea lor. Trebuie sa intelegem ca au avut o cautare a lui Dumnezeu - si-au dedicat viata lui Dumnezeu si asemenea si Dumnezeu le-a deschis usa. Noi nu batem la usa lui Dumnezeu - si dupa aia afirmam sec si orgolios, ca Dumnezeu nu exista, etc. Nu avem constiinta, nu avem consecventa, nu avem certitudinea lui Dumnezeu. Dar avem "libertatea" sa judecam noi totul si toate in lumea asta - inclusiv ideea de Dumnezeu. Nu ne raportam la Dumnezeu ca la Dumnezeu...

              Exista oameni care il cauta pe Dumnezeu si oameni pe care ii alege Dumnezeu - si care sunt aici langa noi, sa ne aduca luminare sufleteasca si sa ne apropie de Dumnezeu. Tine de fiecare daca constientizeaza sau nu aceste aspecte. Si ii vedem de asemenea si pe cei care nu cred in Dumnezeu - indiferent de functia sau haina pe care o imbraca (fie ca sunt politruci, negustori, afaceristi sau preoti) - si care au un singur scop in viata: sa stranga averi, sa domine pe cei din jur si sa-si asigure huzurul si viata lunga, placuta aici pe pamant.

              Daca stim sa facem diferenta - stim ca exista Dumnezeu si de asemenea si cel intunecat si putem decide fiecare ce cale dorim sa alegem in viata. Chiar daca suna simplist, e o realitate naturala, fireasca (din legea firii - care e lasata de la Dumnezeu). "Realitatile" construite de om sunt cele care de-a lungul istoriei si-au tot aratat limitele si relativitatea. Cel mai tare ma mira ideile de genul "biserica/religia trebuie sa se modernizeze, sa tina pasul cu realitatile societatii moderne de azi, nu de acum 2000 de ani" - care denota faptul ca oamenii se opresc la fatada, nu se straduiesc sa inteleaga nici viata si nici misiunea Domnului Iisus Hristos si nici invatatura pe care ne-a lasat-o.

              Comment


              • Si noi nu ne inchinam unor incoane? Sau conteaza faptul ca sunt in relief sau nu?
                Atunci doar ortodoxismul este ceea ce trebuie considerat cu adevarat sfant, restul, de la catolicism la altele sunt pagane, nu? Ca din spui dumneata o religie este pagana daca se inchina la niste statui, corect? Si ca o religie politeista este aceea care nu doar are mai multi Dzei, ci si credinciosi ce se roaga la diverse statui, da?

                Am citit Biblia, si stiu ce spune despre zei si Dzei. Dar totusi nu inteleg de ce doar Biblia trebuie luata in calcul. Saraca, e tanara. Mai exista si alte inscrisuri. Sau acelea sunt pagane?

                Comment


                • Orice religie isi are somitatile, nu e problema. Asa cum zicea si colegul Cezar, omenirea, Creatia, nu poate fi rezumata la doar 2000 de ani. Care este diferenta daca inainte oamenii se rugau la statui, iar acum se roaga la icoane, cruci, picturi pe pereti, etc ? Care este diferenta daca inainte era numit Ra, Horus, Isus, Isis, Fecioara Maria? Ai incercat sa vezi diferentele intre crestinism si paganism ? In afara de niste detalii minore, e aceeasi mancare de peste singura diferenta e ca acum exista un D-zeu si apoi Sfintii. In Paganism era un zeu principal, apoi zei care se ocupau cu diferite aspecte ale vietii, analogi ai sfintilor (razboi, agricultura, fertilitate, etc).
                  Nu poti explica nimic cat timp te raportezi la acelasi sistem de referinta, cat timp ignori restul si te impotrivesti de a crede in ceva, mai ales cat timp nu posezi si celelalte laturi ale dimensiunii. Este precum HumptyDumpty din Alice in Tara Minunilor, ce se incapatana sa-si traiasca viata pe un gard, zilnic traindu-si drama de a pica si a i se narui tot ce credea ca e real.
                  Toate exemplele astea, scrierile unor persoane ce cocheteaza intr-o idee pe aceeasi lungime de unda cu niste crezuri, nu sunt argumente. Argumentele trebuie sa contina o nota pluridisciplinara.
                  Creatorul ne-a dat liberul arbitru, ne-a dat posibilitatea sa evoluam, sa fim mai buni. Nu are sens, ba dimpotriva, este de-a dreptul comic sa credem ca sta sa ne judece, sau ca ar avea nevoie de o gloata ignoranta, undeva pe un graunte de nisip al Universului, sa-l preaslaveasca, colcaind precum ramele ce cauta sa ajunga la suprafata. Nu ma astept sa inteleaga prea multi lucrul asta, dar nici dumneata nu te astepta sa luminezi niste minti, indemnand indirect la autolimitare si autosuficienta.

                  @Cezar: Biblia este o colectie de scripturi alese de Consiliul de la Nicea, convocat de Imparatul Constantin. Nici vorba de "Cuvantul lui D-zeu". Din pacate, multi oameni inca aleg sa se increada orbeste, proiectandu-si stari launtrice, pe baza unor sperante sau cai ce nu duc nicaieri pentru ca felul de a pune problema, pleaca de la premisa unui Parinte ce sta cu joarda pe copiii Sai. Adica, in loc sa adopte o cultura bazata pe deschidere, aveam de-a face cu un set de frici menite sa limiteze, de fapt.
                  Last edited by darksid3; 7 August 2012, 00:48.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • Originally posted by darksid3 View Post
                    Orice religie isi are somitatile, nu e problema. Asa cum zicea si colegul Cezar, omenirea, Creatia, nu poate fi rezumata la doar 2000 de ani. Care este diferenta daca inainte oamenii se rugau la statui, iar acum se roaga la icoane, cruci, picturi pe pereti, etc ? Care este diferenta daca inainte era numit Ra, Horus, Isus, Isis, Fecioara Maria? Ai incercat sa vezi diferentele intre crestinism si paganism ? In afara de niste detalii minore, e aceeasi mancare de peste singura diferenta e ca acum exista un D-zeu si apoi Sfintii. In Paganism era un zeu principal, apoi zei care se ocupau cu diferite aspecte ale vietii, analogi ai sfintilor (razboi, agricultura, fertilitate, etc).
                    Ca bine zici. Daca vorbim de Creatie, inseamna ca ne raportam la un Creator. Si stim ca a trimis oamenilor Creatorul, tot prin oameni, invatatori care sa ii aduca pe calea ascultarii... Au fost Moise, Ilie, Noe si cu siguranta au mai fost si altii la ale popoare... Dar poporul nu prea i-a ascultat --- adica credinta in Dumnezeu destul de slaba - mai degraba necredinta, sau o credinta oscilanta.

                    Pluridisciplinaritate? Foarte bine, sa fie, dar sa nu ne pierdem credinta. Sunt atatia oameni credinciosi care sunt cititi si pregatiti in diverse domenii - si e foarte bine sa fie asa. Nu trebuie sa fim habotnici - Dumnezeu nu ne-a cerut sa fim habotnici.

                    Nu indemn nici la limitare si nici la autosuficienta. Nici nu am pretentia ca luminez eu pe cineva aici. Insa trebuie vazute exemplele concrete - cei cu viata ascetica care s-au rupt pentru un timp de viata lumeasca ca sa se adanceasca in sine si in Dumnezeu (in Duh) - si care nu s-au limitat, chiar daca pentru o perioada s-au retras din lume si s-au adancit in rugaciune.
                    Last edited by ion_R5; 7 August 2012, 21:02. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • @ion_R5, vrea nu vrea sfintia dumneata, biserica evolueaza... aici gasesti un exemplu concludent. Vezi dumneata? Nu toti putem trai ca si Arsenie Boca oricat de credinciosi am fi, imagineaza-ti o lume in care toti se roaga in pesteri si nimeni nu munceste, ar ajunge sfintia ta muritoare de foame...

                      Comment


                      • Originally posted by ion_R5 View Post
                        1. Ca bine zici. Daca vorbim de Creatie, inseamna ca ne raportam la un Creator. Si stim ca a trimis oamenilor Creatorul, tot prin oameni, invatatori care sa ii aduca pe calea ascultarii... Au fost Moise, Ilie, Noe si cu siguranta au mai fost si altii la ale popoare... Dar poporul nu prea i-a ascultat --- adica credinta in Dumnezeu destul de slaba - mai degraba necredinta, sau o credinta oscilanta.

                        2. Pluridisciplinaritate? Foarte bine, sa fie, dar sa nu ne pierdem credinta. Sunt atatia oameni credinciosi care sunt cititi si pregatiti in diverse domenii - si e foarte bine sa fie asa. Nu trebuie sa fim habotnici - Dumnezeu nu ne-a cerut sa fim habotnici.

                        3. Nu indemn nici la limitare si nici la autosuficienta. Nici nu am pretentia ca luminez eu pe cineva aici. Insa trebuie vazute exemplele concrete - cei cu viata ascetica care s-au rupt pentru un timp de viata lumeasca ca sa se adanceasca in sine si in Dumnezeu (in Duh) - si care nu s-au limitat, chiar daca pentru o perioada s-au retras din lume si s-au adancit in rugaciune.
                        1. De unde stim cum ca a fost trimis de catre Creator diversi oameni sa ne "lumineze"? E Biblia mai comerciala, dar au fost si alte inscrieri ale unor alti sfinti...

                        2. Ce treaba are ce spui dumneata cu ce a vrut sa evidentieze Darkside? Citeste in context, nu lua un cuvant, incercand apoi sa-l explici.

                        3. Ce exemple concrete domnule? Niste psihotici ce au diverse halucinatii? Nu s-au limitat, dar s-au retras din lume si adancit in rugaciune?
                        Totusi, dumneata stii ce-i aia limitare?

                        Comment


                        • BOR e cea mai tare afacere din Romania de azi. Vinde iluzia mantuirii. Costurile sunt minime, profiturile maxime, iar clientii sunt multumiti ca au scapat de bani si au loc in primele randuri, in Rai.

                          Comment


                          • Nu mai stiu exact zicea un nene odata ca daca vrei sa faci bani inventezi o religie si oamenii te vor urma,martorii lui Iehova este un exemplu,Russel parca se numea domnul.Ma intreb cum ar reactiona oamenii daca s-ar sti si despre crestinism cu siguranta ca este inventat?
                            "light up the darkness" Bob Marley

                            Comment


                            • Biserica Scientologica e un exemplu de cum poti deveni credincios "donand" bani bisericii.

                              Au fost multe secte care au sfarsit prost, ducand la extrem modul de manisfestare al credintei. Secta Davidienilor e doar un episod urat. Ei s-au desprins ca secta din Biserica Adventista, ai carui membri asteapta a 2-a venire a lui Isus si au interpretat in maniera proprie relatia cu divinitatea.

                              Aici gasiti si alti dezaxati.

                              Last edited by mr.K; 8 August 2012, 11:10.

                              Comment


                              • Incepand cu materia intunecata pe scheletul careia se formeaza o galaxie si terminand cu cei trei quarci a caror suma nu este egala cu protonul din care fac parte (adica pur si simplu nu au masa si totusi materia este solida), din interiorul unui atom, este evident ca nu poti sa creezi viata dintr-o supa de substante chimice moarte, oricat s-a chinuit Darwin sa creada asta. Nu exista nicaieri (cel putin fara sa nu intri in latura oculta) sa poti combina cateva molecule in asa fel incat sa apara molecula de ADN, cea care face diferenta intre inert si viu. Este evident ca aveam de-a face cu actul Creatiei.
                                Crestinismul nu este ceva inventat, este pur si simplu un alt stagiu al credintei, un fel de globalizare al religiilor pagane stravechi. Motivele sunt multe, dar cat timp privim scena doar ca spectatori, este greu de constientizat aspectul asta.

                                @mr k: Daca stai sa te uiti obiectiv la intreaga societate umana, tot ca o secta se comporta.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google