Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Winnie, merci pentru atasament, o sa le citesc.

    In privinta "vampirismului energetic"... noi in epoca manipularii "intelectualiste" pe care o traim - daca nu avem o anumita "scolarizare" in comunicare (sau o anumita "scoala a vietii") - in pseudo-dialogul cu un "aburitor" care vrea sa ne domine - simtim ca omul e alunecos ca peste, insa de multe ori nu ne protejam (nu reusim sa ne ne protejam sau nici nu incercam sa ne protejam - ramanem in pozitie deschisa cu garda jos)

    Aici e foarte interesant - omul simplu de la tara (ma refer nu numai acum - ci mai ales acum 200 de ani sau mai demult) - avea asa o buna asezare a valorilor curate, bune si de asemenea stia ce-i rau asa cum se diferentieaza graul de neghina (DISCERNAMANTUL) - incat daca statea de vorba cu un "aburitor" - il mirosea destul de repede si refuza sa mai stea de vorba cu el. Ba chiar ii batea obrazul si ii spunea in fata ca nu-i om cinstit, ca nu-i om de omenie si ca el, taranul simplu nu se pricepe la vorbe mestesugite, si ca nu-i place omul care umbla cu ele.

    Nu intamplator in Biblie fariseii si carturarii (cam cum ar veni astazi intelectialii, "societatea civila") - au un loc bine si bine descris in pildele din Biblie. Intelectualul - de cele mai multe ori are mintea pervertita - si isi utilizeaza "ratiunea" conform intereselor personale si de moment... (daca ne uitam la noi in politica si pe langa politica, multimea de "intelectuali cu staif" - care azi spun una, maine spun alta - dar de fiecare data cu o argumentatie "aleasa" si "elevata" - dar total lipsite de simplitatea si bunul simt al omului simplu - care nu are atata carte si nici mintea "curvita")

    @ Winnie - A ramas sa ne spui cum e cu semnificatia constructiei Bisericii

    In privinta poruncilor - sunt ale noastre - consider ca ne-au fost date ca sa ni le insusim si sa ni le consideram ale noastre, ca un ghid AL NOSTRU - dupa care sa ne orientam viata. Din pacate cele 10 porunci sunt considerate de oameni exterioare - ni le-a dat Dumnezeu - sunt de la Dumnezeu (deci nu sunt ale noastre, le-a primit cumva "fortat" din afara) - si cam refuzam sa ni le insusim ca fiind ale noastre. Le vedem ca pe un jug exterior.

    La fel consider si judecata de apoi. Nu cred ca vine cineva vine si ne "cearta" pentru ce am facut in viata. Se vor releva in fata noastra ceea ce am facut in viata - si "concluzia" se va concretiza singura. Nu ne va condamna cineva - ne condamna faptele noastre, modul in care ne-am dus viata. Din punctul asta de vede, consider ca mantuirea se realizeaza din mila lui Dumnezeu.

    Originally posted by maestrupiersic View Post
    Domnul Ion... cand tu o sa stai toata ziua cu copii si sotia in biserica... atunci sa spuneti ca banii ne indeparteaza de Dumnezeu. Adica eu aici pe pamant mor de foame ca banu' e ochiul dracului si ma indeparteaza de Dumnezeu? Sau nu mai ma duc sa muncesc ca sa nu aleg practic dupa bani? Ce tot spui acolo? Si familia cu ce o intretii? Te rogi in fiecare seara la icoane si astepti sa iti cada paine si ceapa din cer? E o vorba.. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista. Eu inteleg ca trebuie sa fim credinciosi... dar totusi cam exageram cu credinta asta uneori. Eu sunt convins ca Dumnezeu exista, stiu ca ne vede pe fiecare in parte si ne judeca, dar asta nu inseamna ca eu sa imi dedic viata lui...
    Maestrupiersic In privinta banilor, daca ne uitam ce au ajuns ei azi... e foarte trist - asta ca sa nu scriu nociv. Candva banul avea valoare in sine - cu valoare proprie de schimb - cum este de exemplu astazi pretul aurului, argintului,etc. Era practic trocul raportat la "un produs de referinta"

    Astazi este o hartie fara nici o valoare - o pacaleala inventata de niste "baieti destepti", si nici macar nu mai sunt tipariti... Monedele sau bancnotele reprezinta un procent sub 50% din banii care formeaza "masa monetara". Vorbim de bani "electronici", virtuali, care nu exista fizic. Pentru tranzactiile cu acesti bani s-a si inventat cardul si transferul electronic de bani. Practic nu mai muta nimeni acei bani, care fizic nici nu exista. In momentul in care traim pe credit, nici nu ne mai trec banii prin mana... Din contul de salariu merg direct in contul bancii - acesti bani virtuali - pe care creierul omului nici nu-i mai percepe corect (am putea sa le spune si "puncte" - asa cum sunt in cazul diverselor forme de fidelizare/promotii). Este un pas spre sclavagismul modern. Lozinca aia cu "ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim" aparuta inainte de 1990, a "evoluat" prin instrumente foarte interesante gen "descoperit de cont" - in care banii pentru care muncim nu-i mai vedem niciodata... Ne-am intors usor usor la un fel de troc, patronat de banca... piata fiind invadata de produse cu durata de viata tot mai mica... (Ma uitam la o sita strecuratoare de cei de cand eram eu bebelus. Acum din materialul respectiv se fac 3 strecuratori de ceai care ti se indoaie in mana... si le arunci dupa 1 an sau 2. Strecuratoarea de ceai de pe vremea cand eram eu bebelus o vor folosi si bunicii bunicilor) Am acasa un trenulet pe care l-a avut taica-miu drept jucarie cand era copil. E fabricat inainte de 1940 in Germania si functioneaza si astazi. Se intoarce cu cheita fiind antrenat de un mecanism cu arc si curea de transmisie din piele. Merge si azi fara probleme.

    Problema nu este ca muncim pentru bani, ci ca muncim pentru niste iluzii. Si mai mult decat atat - in multe situatii, salariul nu reprezinta plata pentru cat de mult muncim sau cat de competenti si profesionisti suntem la locul de munca, ci de cat stres (absolut inutil si nociv) suntem in stare inghitim (ca sa nu zic mizerie umana) --- si asta tot fiindca niste "baieti destepti" au setat asa sistemul. O sa spuneti ca "numai la noi in Romania e asa ... " Nici afara lucrurile nu stau mult mai roz... Sistemul e defect peste tot...
    Last edited by ion_R5; 15 September 2012, 23:29. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • un articol ce mi a placut enorm. MERITA CITIT


      Să facem întâi distincția între biserică și religie. Nu am nimic cu religia. E dreptul omului de a avea un prieten imaginar.

      Omul simplu, care nu poate să-și justifice existența prin propriile gânduri și fapte are nevoie să creadă într-o poveste simpatică care explică existența lui. Să nu aibă dubii și întrebări grele despre viață în timp ce mănâncă șaorma, că nu-i tihnește. Omul de jos, care muncește toată ziua, tace din gură și cară în cârcă paraziții sociali are nevoie să știe că o face cu un scop bun. Că dacă e destul de pios și muncitor o să zboare pe norișori în eternă relaxare în viața de apoi. E ok să muncești pentru alții acum, o să te odihnești după moarte. O să-ți primești atunci răsplata. Ce deștepți au fost băieții ăia care s-au gândit să convingă plebea că o să-și primească salariul după moarte.

      Dar biserica e o afacere. O șleahtă de paraziți sociali grași și bărboși care cântă pe nas și-și cumpără case și lanțuri la gât ca 50 Cent din banii fraierilor. Și nici măcar nu plătesc impozit pe afacerile lor vesele. Că sunt scutiți. Că doar cumpără lanțurile ălea de rapperi pentru că așa le-a zis Dumnezeu. Deja știm asta, să analizăm niște știri recente despre biserică.

      După monopolul pe lumânări, Biserica vrea și monopol pe cruciulițe și icoane. Cum adică să vinzi cruciulițe fără aprobarea lor? Ei sunt singurii reprezentanți ai lui Dumnezeu pe pământ, fraiere. Nu ai voie să produci obiecte de cult fără să le plătești lor taxa de protecție.

      Biserica vrea să pună monopol și pe moarte. Ce e mizeria asta cu cimitire private? Adică cum, să îngropi un cadavru și să nu ia și popa bani pe locul de veci? Să îți îngropi tu bunica într-un cimitir privat? Păi băi, fraiere, un loc de veci costă de la 3 000 la 10 0000 de euro. Cum să ajungă banii ăștia la un nepreot? Conform propunerii lor, nu o să ai cum să ai cimitir privat fără aprobarea unui consiliu BOR. Adică șpagă și procent. Taxă de protecție.

      BOR vrea să interzică preoților să facă slujbă și să ofere asistență oamenilor care vor să fie incinerați. Cum adică să vrei să fii incinerat? Adică să nu plătești tu loc de veci, sicriu, săpat groapă și restul chestiilor? E ca și cum ai intra într-un restaurant, ai ocupa o masă și ai lua doar de băut, nu și de mâncare. Ocupi masa aiurea, sictir, săracule. Să plantăm cadavrele în pământ, că e o afacere mult mai profitabilă. Incinerarea e blasfemie.

      Un deputat PSD, Andrei Sava, propune să nu se mai impoziteze salariile preoților. Care și așa sunt 60% de la stat. După ce că aia e singura chestie impozabilă la ei, nici aia să nu mai fie. Evident că propunerea a venit la sugestia BOR, că nu s-a sculat ăsta într-o zi cu fața la icoană și l-au tăiat ideile. Săracii preoți se plâng că au salariul mic, ca al unui profesor. Cum să îl impozitezi? De parcă ei trăiesc din salarii, nu din afaceri și servicii fictive. Că faci un botez, sari cu banu’. Sfințești o mașină, sari cu banu’. Vine popa din ușă în ușă să dea cu aghiazmă, sari cu banu’. Interesați-vă cât costă o slujbă de nuntă dacă vreți să le plângeți de milă. Și banii ăia sunt pe sub mână, neimpozabili. Că nu îți dă chitanță că a cântat pe nas peste bunica. Și nici măcar impozit pe salariul ăla minuscul nu vor. Le pute să dea 2-3 milioane la stat pe lună.

      În schimb, ora de religie e și la clasa pregătitoare! Pentru că și copiii de șase ani trebuie să afle chestii sinistre despre cum singurul mod de a evita iadul e să dai bani’ lu’ MC Paftenie să cânte despre Dumnezeu. Asta au în comun dealerii de droguri cu BOR: ambii știu că trebuie să îi iei de mici, când sunt naivi și cred tot ce aud. Când n-au cum să treacă tot ce aud prin filtrul gândirii. Când ajung la maturitate deja să fie adânc înfipt in ei gândul că trebuie să ofere patru milioane unui popă ca să dea cu aghiazmă pe Dacia nouă, altfel intră cu ea în zid. Din fericire ora de religie e opțională. Din păcate, “Reprezentanţii Patriarhiei subliniază că, potrivit prevederilor constituționale și legale care reglementează statutul orei de religie în învățământul public, școala nu este obligată să ceară acordul părinților pentru participarea copiilor la ora de religie.” Deci e opțională doar dacă te împotrivești explicit îndoctrinării. Dacă nu, vine la pachet cu învățământul. Ca bara aia enervantă de browser pe care ți-o bagă winampu’ dacă ești prost și nu o scoți la instalare.

      Dar preoții țin la educația populației.

      Avem în țară 4 700 de școli, 430 de spitale și 18 300 de biserici. 15% dintre școli nu au autorizație sanitară deoarece au niște gropi în fundul curții în loc de toalete. Catedrala Mântuirii Neamului va costa 400 000 000 de euro. O școală costă 360 000 de euro. De banii ăștia am construi toalete în toate școlile care au nevoie și am mai construi încă 1 000 de unități de învățământ. Sau poate am investi în ăstea care sunt, în niște campanii decente care să motiveze tinerii să învețe. Să nu mai ia bacul doar 45%. Să nu mai fim o țară cu 18 300 de biserici și cu 55% dintre tineri analfabeți care nu-și iau BAC-ul. Analfabeții sigur își sfințesc Dacia mai des decât oamenii care au citit mai mult decât etichete.

      Doamne miluiește.

      Nu dați bani la popi. Evitați evenimentele care necesită dat bani la popi: nuntă, botez, sfințitul mașinii. Știu că rudele de la țară țin mult la chestia asta, da’ e secolul 21. E trist să îți construiești viața în așa fel încât să impresionezi rudele de la țară, meltene. Și dacă ai un copil la școală, ia un manual de religie, citește-l și gândește-te bine dacă vrei să ia notă pe învățat sfânta taină a cuminicăturii. Și dacă răspunsul este „nu”, du-te la școală, scoate-l de la îndoctrinare și dă-i o oră liberă. În care ar putea să învețe ceva inteligent. Sau să se joace afară. Ambele activități ar fi mult mai bune pentru el.

      Comment


      • Alessandro sincer eu sustin acest articol 80% si sunt impotriva popilor gen "catelu portopopului/episcopului" si impotriva celor care profita de credinta oamenilor pentru a face averi!
        In articol se vorbea la un momentdat de incinerare...intr-adevar incinerarea se considera "pacat" , incalcare de lege , deoarece "ce vine din pamant , in pamant trebuie sa ajunga" daca ma intelegeti...
        Poate o sa va luati de mine "iauite ba cine vorbeste baiatu' lu' popa cu passat" si intr-adevar si eu ca oricare om de pe planeta as vrea sa stau cu burta la soare si sa-mi pice din cer un BMW sau "sa mi-l aduca Mosu' " insa nu se poate trebuie depusa munca pentru orice folos material . Tata s-a ocupat o perioada ca broker de asigurari daca are vreo importanta , asa ca o paranteza....
        Catedrala neamului iar mi se pare o prostie ce daca avem catedrala de n metri patrati suntem mai credinciosi??? suntem o p...alarie o sa stea goala majoritatea timpului si cei care doneaza bani pt. ea(credinciosi,oameni de rand) nici nu vor trai ca sa o vada finalizata . Sunt destui preoti care sunt impotriva catedralei insa daca isi expun p.d.v. isi risca postul , nu le este permis "sa faca politica".
        Mafiotismul din BOR vine "de sus"(ma refer de la "conducere" nu de la Dumnezeu , Doamne-fereste!)nu de la amaratii de popi(unii nu am spus toti) care si asa dau la protoierie un procentaj considerabil din venituri cu toate ca popii ii tin pe "aia de sus" nu invers....Sa stiti ca sunt si popi care mor de foame nu pe toti ii vedeti cu palate si mertane(care de altfel sunt destul de putini) si eu personal daca as fi "sus"as interzice popilor sa se afiseze la biserica cu masina "de fitze" ce au ei la vila in garaj e treaba lor....
        Nu vorbesc asta din auzite sunt fapte clare si sunt spuse de un credincios , liceean si fiu de popa!
        I changed her oil , she changed my life
        sigpic

        Comment


        • @ Alessandro - trebuie sa avem in vedere ca Biserica este locul in care este absolut firesc ca cei credinciosi sa isi manifeste credinta. (asta pentru cine are credinta)

          Nu e vina credinciosilor sau a Bisericii vii, traitoare, ca respectiva institutie a fost "invadata" de impostura si de impostori. Impostura si impostorii ii vei gasi in orice structura ierarhic-umana. (atat la nivelul conducerii statelor si pana la companii private - mai mari sau mai mici)

          "Omul sfinteste locul" - desi poate noi in mod curent il luam la figurat, el este la fel de valabil in sens propriu - chiar daca nu prea mai realizam asta. Ca omul sa sfinteasca locul la propriu trebuie el insusi sa atinga o stare de curatenie sufleteasca, de sfintenie si sa binecuvinteze locul in care se afla - fie ca vorbim de propria casa, de locul de munca sau de gradina in care isi planteaza legumele (daca are asa ceva)

          Comment


          • Din pacate pentru cei ce "supravietuiesc" din "munca" de preot alessandro are dreptate... interesante de asemeni replicile si scuzele celor de depind de banii "Domnului"...

            Comment


            • @ Teo21Din Nu-i usor sa fii preot --- asta e un lucru pe care multi nu-l inteleg. Preotia e o misiune nu o meserie - si nu oricine e facut sa fie preot.

              Iarasi un lucru pe care multi nu-l constientizeaza - este ca preotul poate lucra bine intr-o comunitate - nu intr-o masa dezagregata, de indivizi care nu interactioneaza unii cu altii. Mai pe romaneste - preotul isi poate face mai bine misiunea la tara, in sate si comune, unde comunitatile sunt mai inchegate si oamenii se cunosc mai bine unii cu altii. La tara comunitatea poate fi mai usor unita si invatata sa se roage impreuna - adica sa constituie biserica traitoare in Hristos: "acolo unde sunt mai multi care se roaga in numele meu, acolo sunt si eu in mijlocul lor"

              La oras oamenii sunt foarte individualizati si izolati unii fata de ceilalti - abia daca ii cunosti pe cei de pe strada cealalta, sau de la blocul vecin. Cand auzeam pe Petre Tutea, pe Octavian Paler sau pe Emil Cioran spunand ca satul romanesc si traditia lui era autentic si reprezenta o valoare care transcedea timpul - ziceam ca sunt ei nostalgici si depasiti. Adevarul este ca orasul striveste omul, prin anularea identitatii... il face anonim - la oras notiunea de comunitate isi pierde sensul. La oras putem vorbi despre o multime de indivizi - nu despre o comunitate.

              Din pacate, astazi satul romanesc - ca spirit si traditie in forma lui autentica - nu mai exista. (sigur, nu intamplator - au avut unii grija sa-l distruga... La noi s-a intamplat in anii '70 - '80. In occident a fost desfiintat mai inainte, de aceeasi "baieti destepti")

              @ Vasile78 Situatia in care se afla astazi preotii - trebuie vazuta in contextul complet - "cauza-efect"

              Daca ne uitam la cat de credinciosi sunt oamenii astazi (cu adevarat) am putea spune ca nu mai avem nevoie nici de preoti si nici de biserica. Preotii nefiind teleportati de pe alta planeta, sunt si ei credinciosi si masura in care suntem si noi. (adica la cat de putini oameni cu credinta vie gasim in popor, cam aceeasi proportie o regasim si in randul preotilor - a celor cu credinta vie in Dumnezeu)

              Asta cu salariul de la stat al preotilor, e cumva o porcarie. Preotii ar trebui sa fie tinuti de comunitatile de credinciosi. (nu platiti la botezuri, nunti, boboteaza, sfestanii, inmormantari si parastase - ci sa li se asigure casa, masa si un venit pentru intretinerea decenta a familiei) Slujbele si tainele nu ar trebui facute nicidecum "contra cost" - si din credinta si dedicare personala. (asigurarea traiului preotului ar trebui decuplata de slujba din biserica)
              Last edited by ion_R5; 29 September 2012, 00:24. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • ion_R5, taranii sunt mai traditionalisti, mai creduli , mai superstitiosi, mai needucati (nu vreau totusi sa jignesc o intreaga clasa sociala), de asta trag pe spatele "cinstitului" de taran si politicul si clerul, ambii au pretentia ca taranul sa-si pastreze "puritatea" adica lipsa de judecata prin pastrarea traditiilor. De asta taranul si acum crede ca trece sfantul Ilie cu carul atunci cand tuna si voteaza cu "trandafirul" cu toate ca nu stie sa citeasca ce scrie sub el. Cinstit ar fi ca taranul sa fie instiintat ( de ex) ca spiritul celui mort nu are nevoie de pat ca sa doarma, nici de pom, nici de gaina, nici de patura, caldare, masa, multiple pomeni etc...
                P.S. Situatia in care sunt preotii de azi este foarte buna, excelenta, termenul de "intretinere decenta" este subiectiv si fiecare popa intelege ca e decent sa-i cumpere feciorului Passat (pur exemplu), scuze pentru atitudine dar eu traiesc de ceva vreme si inca nu am vazut popa sarac...
                Last edited by vasile78; 29 September 2012, 00:42.

                Comment


                • Romano-catolicii germani isi pierd dreptul la Sfanta Impartasanie sau la slujba de inmormantare daca nu-si platesc taxele pentru Biserica, potrivit unui decret al Episcopiei, care inaspreste consecintele pe care le au de infruntat credinciosii rau-platnici.
                  http://www.youtube.com/watch?v=pvSt-c_YkTQ

                  Comment


                  • @ Ionescu Liviu - initial cand am vazut linkul pus de tine, am crezut ca se refera la BOR.

                    In general foarte multi se declara scandalizati de tot ceea ce se intampla la noi in tara si arata ca peste hotare, in special in vest - lucrurile stau "mult mai bine", "corect" si ca "ar trebui sa luam si noi exemplu"

                    Uite ca in Germania exista un impozit al Bisericii Catolice impus inca din secolul 19 - si ca mai nou, cei care nu isi platesc impozitul nu vor mai fi primit la impartasanie si nici la inmormantare... La nemti, treburile astea se reglementeaza legislativ... (asta ca tot la noi se plang unii ca-i "jumuleste popa" la inmormantare, nunta sau botez - uite ca in Germania nu te mai primeste deloc)

                    Nu vreau sa spun ca unele treburi de la noi care se intampla anapoda sunt OK - ci ca nu trebuie sa ne curga balele dupa lucruri din alte parti - mai ales ca nu le cunoastem pe deplin.

                    Comment


                    • va scapa din vedere un lucru: in germania, daca te declari musulman, ti se trage din salariu si se da musulmanilor, daca te decalri ortodox, banii merg la biserica ortodoxa germana. aia platesc, orice "culoare" ar avea credinta lor, nu stiu ateii cum sunt tratati. sigur nu scapa ei 100% de taxa, ca nemtii nu-s prosti
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • "Nu-i usor sa fii preot --- asta e un lucru pe care multi nu-l inteleg. Preotia e o misiune nu o meserie - si nu oricine e facut sa fie preot."-- Preotii sunt niste banditi! Aia e! Au facut bani pentru ei in numele lui dumnezeu prezentat gresit!

                        Comment


                        • Originally posted by Seba View Post
                          va scapa din vedere un lucru: in germania, daca te declari musulman, ti se trage din salariu si se da musulmanilor, daca te decalri ortodox, banii merg la biserica ortodoxa germana. aia platesc, orice "culoare" ar avea credinta lor, nu stiu ateii cum sunt tratati. sigur nu scapa ei 100% de taxa, ca nemtii nu-s prosti
                          Seba, de ce te pronunti daca nu stii exact situatia? Am rude in Germania. Cei care sunt evaghelisti platesc impozit la Biserica Evanghelica. Cei care sunt ortodocsi, nu platesc nici un impozit - fiindca biserica ortodoxa romana din Germania nu are o astfel de reglementare cu statul German la nivel legislativ. Despre musulmanii din Germania nu stiu, asa ca nu ma pronunt. Din cate stiu destui turci musulmani din Germania nu au cetatenia Germana, ci doar drept de sedere si drept de munca (reglementat in acorduri bilaterale intre Germania si Turcia) - si turcii platesc un impozit statului turc. (daca o parte din acesti bani ajung si la institutiile lor religioase, asta nu mai stiu)

                          Originally posted by fanrenault View Post
                          "Nu-i usor sa fii preot --- asta e un lucru pe care multi nu-l inteleg. Preotia e o misiune nu o meserie - si nu oricine e facut sa fie preot."-- Preotii sunt niste banditi! Aia e! Au facut bani pentru ei in numele lui dumnezeu prezentat gresit!
                          @ fanrenault - Eu vorbeam despre preoti, nu despre impostori si oportunisti (pe care ii gasesti in orice domeniu)
                          Last edited by ion_R5; 30 September 2012, 18:16. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • si eu am rude in germania, de unde crezi ca stiu? drept e ca-s catolici, cu exceptia matusi-mii, care-i ortodoxa. o s-o intreb exact care-i miscarea, dar eu asa retin, ca si ea plateste o cota din salariu.
                            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                            Comment


                            • In fine, la ei sunt alte obiceiuri. Foarte multi la ei cer sa fie incinerati dupa moarte - asa e la ei. Organizare nemteasca, ca sa spun asa - ii trec pe o lista de asteptare pentru incinerare si pana cand mortului ii vine randul la incinerare, este tinut la morga la camera frigorifica.

                              Insa aspectul cel mai important este credinta vie, traita... Nu conteaza daca te rogi intr-o bisericuta de lemn sau din paianta, sau intr-o catedrala imensa - care cumva te "striveste" ca individ.

                              Problema bisericilor din vest, denominate din biserica catolica - si a altor secte aparute acum 200 - 300 de ani sau mai recent --- este ca renuntat la tainele din biserica lui Hristos.

                              Chiar ma gandeam saptamana asta ca noi nu constientizam foarte clar rolul preotilor in Biserica si rolul Bisericii. Eu nu cred ca Iisus Hristos a lasat biserica, ca sa se stranga oamenii acolo si sa-i cante lui Dumnezeu si sa preaslaveasca numele lui Dumnezeu. (iar in rest sa ne purtam ca niste necredinciosi, ca niste neoameni)
                              Cred ca Biserica este lasata, ca in ea sa se faca Sfintele Taine, prin invocarea si pogorarea Sfantului Duh - asta-i cred principalul motiv pentru care este bine sa participam la slujba din Biserica si sa ne traim viata in curatenie sufleteasca si in afara Bisericii, in viata de zi cu zi. Dar nu trebuie sa ne lipsim de tainele Dumnezeiesti si de poruncile lui. Sigur, asta inseamna si sa preaslavim numele lui Dumnezeu - dar asta trbuie sa insemne profunzime sufleteasca si sa ne raportam la Dumnezeu, ca la Dumnezeu. Noi suntem viata si viata noastra este un dar de la Dumnezeu, dar venit prin parintii nostrii. Nu intamplator intre cele 10 porunci ni se cere sa cinstim si sa iubim pe Dumnezeu si sa ne cinstim si sa ne iubim si parintii.
                              Last edited by ion_R5; 30 September 2012, 23:05. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • eu zic ca ai dreptate in ceea ce priveste un posibil scop pt care ne-a fost lasata biserica. vorbim de cladire acum. ce ma nelinisteste si de aia am mari dubii, e ca m-as mira ca Duhul Sfant sa coboare intr-o biserica (constructie) in care slujesc 2 pacalici in haine de preoti si in care se fac afacerui ca-n vremea lui IIsus in templu; lucru care stim ca nu prea e pe placul sefului. atunci de ce si-ar trimite (si prin intermediul cui, daca am stabilit ca in haine de preot sunt doua maimute) suflarea sfanta acolo? sa ce? daca o face si are acelasi rezultat ca si intr-o biserica in care slujesc preoti in adevaratul sens al cuvantului, pai...aia buni, saracii, sunt cam degeaba, ca ori cu ei, ori fara ei, duhul tot ajunge la nenea pacatosu'...
                                prin subiectul asta de cugetare nu vreau sa neg rolul preotului, ba chiar dimpotriva, as zice. insa, cert (ma rog, parerea mea) e ca biserica (acum vorbim de institutie), in modul in care conduce lumea acum, lasa loc de interpretari si isi pune lumea-n cap mai degraba decat sa-i atraga. iar asta contravine oarecum ideii de baza, de institutie care se vra a propovadui intelegerea, binele, smerenia, etc.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google