asa foarte bine ai facut!!!
Laptop Fierbinte!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Si totusi nu am reusit ceva tine pe acolo desi am desfacut toate surubelele nu am riscat sa trag sa rup ceva asa ca pentru moment l-am dus si l-am suflat cu aer prin toate orificiile si a iesit un nor de praf din el oricum nu o sa il mai folosesc pana il duc la cineva care se pricepe sa il desfaca si sa il curete sa mi-l pun la punct!
Comment
-
Eu am ars unul recent. Acer Aspire 5535, ce-i drept sunt prost construite, chipsetul de pe placa de baza nu se raceste suficient si daca la cooler se aduna praf ii grabeste sfarsitul. Daca se incinge tare in timp se dezlipeste chipsetul si dupa aia ai doua optiuni ori il vinzi pe bucati ori ii faci reballing sau reflow depinde de gravitatea dezlipirii. Acum cat e in regula laptopul, desfa-l curata tot ce e pe acolo de praf, daca ai cooler pad, poti sa-l lasi pe cooler pad fara sa-i mai pui carcasa inapoi, se raceste mai bine.
Ai omis vreun surubel de aia nu poti sa-l desfaci, uita-te cu atentie si poate gaseste unde tine, plus ca mai sunt niste clipsuri in care sta, si trebuie sa tragi din lateral unde normal are o fanta.
Comment
-
E doar de la praf.Nu s-a ars nimic pur si simplu s-a format o "patura" acolo.Chiar la radiator.Eu cand am curatat ultima data un laptop era asa de mult praf si asa de strans incat ziceai ca am dat jos vreun filtru de aer imbacsit.Curata-l si o sa iti mearga bine.Nici nu iti dai seama cat de mult influenteaza racirea.sigpic
Comment
-
Eu ziceam ca se poate "arde" adica desprinde chipsetul in timp daca nu se curata ventilatorul si radiatorul de praf cum s-a intamplat la mine si atunci e nasol ca si daca il faci dupa aia mult n-o mai duce. Acerurile oricum au o problema tehnica constructiva la capitolul racire, se incing tare de fel si se racesc prost, iar la multe modele conducta de la radiator la procesor nu trece si pe deasupra chipsetului de pe placa de baza care se incinge tare + ca nu are senzor de temperatura separat ca sa comande la nevoie oprirea laptopului.
Comment
-
Totul depinde de constructia laptopului, daca componentele vitale sunt bine aerisite nu o sa apara probleme. De ex acum tastez de pe un Samsung R538 laptop mediocru, dar il frec la greu in aplicatii multimedia si mai mult de 60 de grade nu urca orice i-as face si nu am cooler pad la el. Totul depinde de cum sunt asezate componentele inauntru si cum sunt ventilate. Oricum odata la cateva luni este recomandat sa se curate ventilatorul si radiatorul la orice laptop. Mai rau e cand il ai in garantie ca nu prea ai voie sa-l desfaci. La Acer modele mai vechi din seria 5000 si 7000 care semanau din punct de vedere constructiv la placa de baza se incingeau tare, mai ales cele cu procesoare AMD
Comment
-
Da, e clar mai bine acum. Cum spuneam intr-un post mai sus, chipsetul de pe placa de baza (northbridge-ul) nu are senzor de temperatura de aceea nici nu apare in Everest. Era bine de stiut si temperatura lui, el fiind componenta cea mai vulnerabila.
Comment
-
Eu folosesc un E-machines, care de fapt e un Acer low-end. Si da, se opreste singur la depasirea temperaturii normale. Asa imi spune ca e momentul sa il curat de praf si scame.
Cu toate astea, dupa mai mult de 3 ani cooler-ul da semene de oboseala si deja caut un inlocuitor dar cam greu de gasit.
ON TOPIC: Daca ai desfacut toate suruburile si tot nu iese placa de pe spatele laptop-ului, sa stii ca are si niste margini mai pronuntate care se imbina cu restul carcasei. Si mie mi-a fost putin teama prima oara la un Acer, dar intr-un final se desfac usor (dupa ce stii unde sunt acele mici cleme).
Comment
Comment