Ajutor Cu Paypal?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajutor Cu Paypal?

Pe scurt: am "vandut" online o pereche de ochelari de soare cuiva.Cumparatorul plateste prin PayPal din Canada,eu ar trebui sa trimit marfa in Nigeria (?!).Treaba e ca am primit un mail de la PayPal,care-mi spune ca mi s-a virat in cont contravaloarea,dar nu o pot retrage pana nu fac dovada trimiterii marfii.Pana aici e ok.Problema mea e ca nu le am cu platile online - sunt nou in Paypal - si nu inteleg ceva.In cont nu imi apare deloc suma,nici macar ca suma in asteptare....nu ar fi normal sa apara? Totul pare in regula,oficial si toate alea,cu exceptia acestui amanunt.As atasa printscreen-uri,dar nu am cum,de la acest pc....poate diseara.
    Sfaturi,va rog!

Teapa asta se da pe Okazii si Mercador nu trimite produsul pentru ca este o tentativa de frauda
    Treaba functioneaza astfel:
    1. Cumparatorul te abordeaza ca fiind un strain si vrea sa cumpere produsul pentru mama/tata/prieten/sotie/nepot si ca trebuie sa trimiti produsul in Nigeria ( insa el nu locuieste acolo)
    Limbajul pe care il foloseste este unul amestecat romana-engleza (sau tiganie pe scurt)
    Te pune sa-i trimiti datele bancare pentru a putea face plata si el iti trimite datele de livrare
    Apoi te pune sa faci confirmarea livrarii pentru a putea vira banii
    Tu trimiti produsul iar el nu iti da nici un ban
    2. (asta era sa o patesc eu) Iti trimite un mail gen firma de livrare care te anunta ca produsul urmeaza sa-ti fie livrat insa trebuie sa achiti x suma pentru livrare
    Tu achiti insa nu vei primi niciodata nimic
    Megane II faza II 1.5dcI K9K

http://www.loganclub.ro/forum/b_189_ygn_2-t41493.html

Comment

anuleaza tot ce ai stabilit cu el si la revedere
      n-are rost sa te complici pentru ca mai apoi sa iei teapa
      nu prea cred ca se poate opera asa de usor cu paypal, cel putin pe persoana fizica.
      Uita de tranzactie si cauta cumparator cu care sa faci tranzactia fata in fata
      fratilor traim in romania, cum dreacu sa ne mai lasam prostiti de asemenea dobitocii ?
      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

Pai tocmai,am deschis topicul ca mi se pare dubioasa treaba!De tepe de genul nu stiu pe okazii sau mercador,pana acum am trimis/primit numai ramburs - treaba oarecum sigura.Am si atasat de mailurile mele cate o mica aplicatie de "tracking" ca sa aflu de unde vin mailurile,dar a fost suficient de smecher sa opreasca incarcarea paginii inainte sa-si faca treaba..."cum dreacu sa ne mai lasam prostiti de asemenea dobitocii ?" - nu prea e cazul.

Comment

Ca tot iti povesteam de tepe de pe Mercador
          Uite ca am mai primit o oferta:

Data: luni, 25. iunie (11 minute in urma)meriamali@gmx.com anunturi ale acestui vanzator
          Dear seller,
          I am Meriam from UK. I'm interested to make an offer for your Item.I'm buying it urgently,I am ready to pay for the item immediately with an offer of lei 750.00. I will be making payment via Bank Transfer.Do provide your bank details for immediately payment below..

Full Name:
          Name of Bank:
          Bank Address:
          Account Number:
          IBAN:
          SWIFT CODE:

Can you ship to Nigeria or USA and if you can,so kindly get back to me with the cost of shipping alongside with your bank details to make my payment.

Best Regards
          Mrs Meriam
          Megane II faza II 1.5dcI K9K

http://www.loganclub.ro/forum/b_189_ygn_2-t41493.html

Comment

In primul rand majoritatea chestiilor care implica Nigeria sunt tepe.

In al doilea rand PayPal nu functioneaza astfel. Am lucrat 6 ani cu PayPal si am primit bani prin ei si in Romania si nu acesta este modul lor de lucru. Probabil email-ul ala nici nu era de la ei. Cu PayPal primesti banii in cont si daca este ceva in neregula iti sunt retrasi dar numai dupa ceva discutii si numai daca platitorul a facut plangere.

Comment

Plata in paypal se face in pe baza adresei de mail.Dupa ce respectivul a virat banii,o sa ii ai disponibili in paypal,ii vezi acolo,vezi de la cine ai primit banii etc.Banii ca sa ii retragi din contul paypal in card bancar,se face cu withdraw,dar paypalul o sa iti solicite o copie dupa buletin,permis de conducere,factura utilitati pe numele tau,sa vada ca se confirma adresa.Deci dupa ce ai primit banii,daca ti i-a trimis,trebuie sa iti apara in contul de paypal,altfel e teapa nu are nicio legatura cu nimic.
              Paypalul e destul de sigur,asta daca nu pui botul si faci altfel decat paypal.
              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

cristi xp nu e adevarat, eu am extras bani dupa paypal si nu mi-a cerut nicio copie dupa buletin...asa ca poti sa extragi usor. daca vinzi pe ebay ceva banii tai sunt blocati in paypal pana ce cumparatorul iti da calificativ sau 21 de zile, dar o teapa usor de dat pe ebay poti sa o faci daca il vrajesti pe cumparator sa iti dea calificativ inainte sa "trimiti" si asa se termina usor treaba

Comment

Bluestar vezi ca vorbesti prostii!
                  Am vandut pe ebay si am retras banii imediat ce ala a platit!
                  Si pe eBay slabe sanse sa prostesti pe cineva, crede-ma ;)

legat de mail, ce bine functioneaza scam-ul si mail-urile aiurea! Vezi *@paypol.com sau *@poypal.com, chiar si q in loc de p, etc.

Comment

Razvy a cont pe ebay de 2 ani si a cumparat de minim 500 dolari...cum adica nu poti sa prostesti pe ebay? Ce pot sa iti faca?

Sent from my GT-I5500 using Forum Runner

Comment

Originally posted by BlueStar_KWO View Post
                      cristi xp nu e adevarat, eu am extras bani dupa paypal si nu mi-a cerut nicio copie dupa buletin...asa ca poti sa extragi usor. daca vinzi pe ebay ceva banii tai sunt blocati in paypal pana ce cumparatorul iti da calificativ sau 21 de zile, dar o teapa usor de dat pe ebay poti sa o faci daca il vrajesti pe cumparator sa iti dea calificativ inainte sa "trimiti" si asa se termina usor treaba
                      ai 7 zile termen in care nu poti face contesta tranzactia in paypal, dupa 7 zile o poti contesta,deci in alea 7 zile banii au zburat de la tine la ala , si ala a reusit sa si bage in cont.Am vandut de de mii de lire pe ebay , deci cred ca stiu cum e ) .La tranzactii pana ajungi la 250 lire nu iti cere nimeni nimic,peste se schimba situatia.Nu are nicio treaba faptul ca ti-a dat calificativ,cu cele 45 zile termen in care tu ai voie sa deschizi o disputa pe paypal in privinta tranzactiei sau chiar 45 zile la banca unde poti faci un chargeback pentru suspect de frauda, nu mai vorbiti din amintiri...Withdraw poti da imediat dupa ce ai primit banii in cont, dar ai pana la 7 zile ca sa iti intre in cont,nu are nicio treaba daca ti-a dat ala calificativ sau nu.
                      Mai sus nu am inteles ce ai vrut sa scrii, ai putea sa reformulezi,sau sa citesti un pic mesajul inainte de a-l posta.
                      Explica si mie cum poti prosti pe ebay...Asta in situatia in care tu contul de paypal l-ai facut pe un nume.La contul de paypal ai atasat un card,pe numele cuiva...Cand faci tranzactia o faci de pe un anumit calculator/adresa ip/MAC retea/ Ca sa primesti ce ai cumparat dai o adresa de livrare cu un nume si o adresa .Cum nu au ce sa iti faca ?)
                      Ca sunteti voi nesimtiti si ca vanzatorul e idiot trimite fara tracking si ca nu are cum demonstra ca ti-a ajuns coletul,iar tu deschizi disputa ca nu l-ai primit si faceti gainarii e partea doua,iar data viitoare cand cineva vrea sa cumpere de acolo apare la Romania not avaiable e partea 2a ...
                      Last edited by Cristi_Xp; 26 June 2012, 03:56.
                      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

eu am dat un exemplu la ce am citit pe un site...nu am dat nicio teapa pe ebay, produsele pe care le-am primit am dat calificativ si la ce nu am primit am vorbit cu oamenii si mi-au dat banii inapoi deci nu a fost problema eu nu mi-am luat teapa!!!nu stiu ce se intampla in ultima vreme ca nu imi mai ajung coletele...primesc banii inapoi pe ele dar eu vroiam coletele, acestea fiind din china...si mai sus am zis ca poti prostii usor pe ebay, de exemplu imi fac un cont nou de ebay si paypal si nu dau datele mele reale, dau date la intamplare pe paypal ma refer...dupa asta "vand" ceva in valoare de sa zicem 50 dolari si cumparatorul mi-a virat banii in cont si eu cumpar ceva de banii aia si voila ai scapat de banii dupa paypal fara card si fara nicio verificare...

Comment

Bluestar, am peste 2000 de euro tranzactii prin eBay si vreo 7500 prin Paypal, iar cont pe eBay de 6 ani, XP-ul sigur a tranzactionat mai mult ca mine, deci crede-ma ca stim ce vorbim

Comment

Originally posted by BlueStar_KWO View Post
                            eu am dat un exemplu la ce am citit pe un site...nu am dat nicio teapa pe ebay, produsele pe care le-am primit am dat calificativ si la ce nu am primit am vorbit cu oamenii si mi-au dat banii inapoi deci nu a fost problema eu nu mi-am luat teapa!!!nu stiu ce se intampla in ultima vreme ca nu imi mai ajung coletele...primesc banii inapoi pe ele dar eu vroiam coletele, acestea fiind din china...si mai sus am zis ca poti prostii usor pe ebay, de exemplu imi fac un cont nou de ebay si paypal si nu dau datele mele reale, dau date la intamplare pe paypal ma refer...dupa asta "vand" ceva in valoare de sa zicem 50 dolari si cumparatorul mi-a virat banii in cont si eu cumpar ceva de banii aia si voila ai scapat de banii dupa paypal fara card si fara nicio verificare...
                            astea is gainarii ,ce nu uiti e sa tii cont ca sa folosesti contu ala de paypal tre sa o faci intr-un club de net, fara camere,la o retea wifi dupa care ai aruncat laptopul etc etc si fie ca e frauda de 50 eur fie ca e de 5000 tot frauda se cheama si tot asa se cauta.Plus ca nu poti comanda nimic acasa,fara sa ai si un mascat la pachet,deci banii aia ii poti cheltui pe porcarii, gen o licenta de kaspersky etc...o alimentare de cont pokerstars chestii din care iarasi te pot gasi foarte usor.

Comment

Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google