Criza e alt subiect. Cu criza sau nu, natia e tot aia.
Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by ion_R5 View Post@ Cezar - Tocmai ai explicat cu cuvintele tale cum companii occidentale mai mari sau mai mici nu respecta legile din Romania. Si nu intr-o forma "impersonala" ci prin intermediul unor indivizi concreti - atat din tarile lor de bastina, cat si a celor numiti aici cu responsabilitati si functii. Deci - unde-i superioritatea si civilizatia lor in fata romanilor?
Sau tu spui ca aia vin aici, fiindca ii "momim" noi cu posibilitatea de a da mita? Totusi nu vad la tine exprimarea unei gandiri si unui respect "nemtesc"... ci asa o chestie sinuoasa, de "descurcareala" - gen "sa ne descurcam, ca sa ne fie bine".
Apropos, cum de n-ai emigrat pana acum in Germania, SUA, Canada.
Si sa stii ca sistemul de "conexiuni" al multinationalelor, reprezinta un "sistem modern P.C.R - pile, cunostiinte, relatii" - din care un prestator local de servicii sau bunuri este in general exclus - iar daca e admis cumva, se face in baza unei francize tot cu o firma de afara - astfel incat profitul adevarat sa ajunga "acolo unde trebuie". Tu ca prestator local niciodata nu vei avea fonduri sa te dezvolti - profitul nu ramane la tine.
Daca iti suna cumva cunoscut "Supplier Master Data", "Decision Matrix" sau "Purchase Order" - inseamna ca stii despre ce vorbesc. (ca sa nu mai spun despre "Due Diligence")
Nu am plecat in nicio alta tara, pentru ca aici locuiesc, aici am parintii, aici am totul. Romania are si lucruri frumoase, iar momentan nu sunt atat de scarbit incat sa las totul.
Cat despre descurcareala, am trecut de acest fenomen iritativ acum ceva ani.
Stiu perfect ce inseamna multinationale ca doar lucrez pentru ele de ceva ani. Insa coruptia, pilele si favorurile mici sunt prezente in echipele romanesti, la toate nivelurile. In alte tari, doar in anumite paturi de management.
De fapt, mizeria oamenilor se reflecta in munca lor si in felul de a fi.
Originally posted by darksid3 View PostCriza e alt subiect. Cu criza sau nu, natia e tot aia.
Comment
-
PCH - la teoria Globalizarii, parca asa scria, ca globalizarea va duce la eficientizarea activitatilor economice si industriale, la dezvoltare rapida a tehnologiei si civilizatiei si gestionarea mult mai buna a resurselor pamantului. Adica - nu va mai produce "oricine, orice" facand "risipa de resurse", ci vor fi utilizate la nivel mondial "sinergiile" pentru gestionarea responsabila a resurselor pamantului si a resurselor umane.
Nu imi amintesc sa fi gasit in articolele despre globalizare, cine vor fi concret indivizii care vor stabili "cine, ce, unde, cum"
Cat despre intrebarea: "noi ce producem?" - daca facem o declinare in trecut "noi ce produceam inainte de 1989?" - as spune ca nu gasesc vreo mare vina la nivel individ, de popor - si chiar nici la nivel de tara. Daca problema nu-i la popor? Intreb si eu... Ca tot e moda intrebarilor...
Originally posted by Cezar View PostSuperioritatea rezida in datul de spaga. Nu-i nimic mai frumos decat sa poti manipula totul financiar. Ajungi la un rezultat dorit mult mai rapid. Asta este superioritatea: sa-ti cumperi un rezultat mai rapid decat e cazul.
Comment
-
Ce zic eu si ce intelegi tu. Cum sa scoti din contextul afirmatia aia, dupa care sa ajungi la o concluzie?
Uite, iti pun iar, poate intelegi la cine ma refeream:
Ion: "@ Cezar - Tocmai ai explicat cu cuvintele tale cum companii occidentale mai mari sau mai mici nu respecta legile din Romania. Si nu intr-o forma "impersonala" ci prin intermediul unor indivizi concreti - atat din tarile lor de bastina, cat si a celor numiti aici cu responsabilitati si functii. Deci - unde-i superioritatea si civilizatia lor in fata romanilor?"
C: Superioritatea rezida in datul de spaga. Nu-i nimic mai frumos decat sa poti manipula totul financiar. Ajungi la un rezultat dorit mult mai rapid. Asta este superioritatea: sa-ti cumperi un rezultat mai rapid decat e cazul.
I: Cezar, inteleg ca asta-i crezul tau in viata. Sa fi sanatos! Eu nu am crezul asta in viata. Din contra, nu dau 2 bani pe oameni care "avanseaza" in viata cu ajutorul banului.
Deci, eu vorbeam de cei ce dau spagi si manipuleaza cu adevarat.
Eu sunt prea mic ca sa pot conta si nici n-am suficienta putere sa pot face ceva.
Vad ca tot se vehiculeaza a "avansa in viata".
Defineste te rog.
Comment
-
Este nevoie de o definitie pentru "a avansa in viata"? Inseamna, sa...Originally posted by Cezar View PostAjungi la un rezultat dorit...
Insa prin ce mijloace, este iarasi foarte important.
Ca sa mai si glumim:
Originally posted by Cezar View PostEu sunt prea mic ca sa pot conta si nici n-am suficienta putere sa pot face ceva.
Comment
-
Cezar, eu sunt un om care imi traiesc viata. Daca eram un om cu viziuni privind avansarea in viata, foarte probabil ca nu as fi dialogat cu tine pe acest forum. Pur si simplu n-as fi fost pe acest forum.
Sau poate nici n-as fi ramas in Romania...
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View PostCezar, eu sunt un om care imi traiesc viata. Daca eram un om cu viziuni privind avansarea in viata, foarte probabil ca nu as fi dialogat cu tine pe acest forum. Pur si simplu n-as fi fost pe acest forum.
Sau poate nici n-as fi ramas in Romania...Originally posted by ion_R5 View PostAvansarea in viata? Sa te dezvolti personal, sa ramai om, sa nu dribezi viata, sa te chivernisesti social, profesional si material si mai presus de toate sa te dezvolti spiritual - sa nu-l uiti pe Dumnezeu.
Comment
-
Din contra. Una e sa ai "viziuni privind avansarea in viata" pentru care sa alergi ca un nebun sa indeplinesti idealurile lumii materile...
Eu am ales sa traiesc viata mai modest poate, dar sa raman om, sa ma dezvolt personal, sa ma chivernisesc profesional, social si material - si mai presus de toate sa nu-l uit pe Dumnezeu.
Sunt atatia disperati sa dribleze viata si sa traiasca clipa - asa ca nu-i problema ca lipsesc eu "din pluton"
Comment
-
Daca eram un om cu viziuni privind avansarea in viata, foarte probabil ca nu as fi dialogat cu tine pe acest forum. Pur si simplu n-as fi fost pe acest forum.
Sau poate nici n-as fi ramas in Romania...
Avansarea in viata? Sa te dezvolti personal, sa ramai om, sa nu dribezi viata, sa te chivernisesti social, profesional si material si mai presus de toate sa te dezvolti spiritual - sa nu-l uiti pe Dumnezeu.
"Din contra. Una e sa ai "viziuni privind avansarea in viata" pentru care sa alergi ca un nebun sa indeplinesti idealurile lumii materile..."
Observi ce ai scris?
Comment
-
-
Am insistat eu sa stiu cum iti traiesti viata? Arata-mi unde te-am intrebat asta.
Cum ai avansat tu in viata pe care o traiesti, este o problema de fond a dumitale, pt ca mereu te raportezi la asta. Drept dovada, crezi ca eu te-am intrebat cum ai avansat in viata, ceea ce este departe de adevar.
Eu am intrebat ce inseamna in viziunea ta, avansarea in viata.
Iar ca raspuns am primit tot felul de scuze, subsidiare unor probleme de fond.
Deci, nimeni nu a insistat sa aflii cum traiesti, insa am primit raspunsul la o intrebare inexistenta.
Observi acum?
Comment
Comment