Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bine spus IancuMic
    "light up the darkness" Bob Marley

Comment

• Incep eu cu traditiile.
      "Traditia" in Moldova e sa fii luat de fraier de catre guvern si din 4 in 4 ani la parlamentare (sau din 5 in 5 ani la alegerile pentru presedinte).

Acum se discuta pentru a 1017-a oara despre autostrada Iasi-Tg. Mures, fiind necesar un alt studiu de fezabilitate din care sa se traga un tun de vreo 2 milioane de euro.
      Sincer, mi s-a acrit.

Nu ma mai intereseaza Romania mare, ar fi mai bine ca Moldova sa fie separata de restul tarii. Mai bine sarac si sa-ti stabilesti singur prioritatile, decat sa stai cu burta goala la o masa plina din care se infrupta doar altii.

Sa ramana fiecare cu ce are, Muntenia cu capitala lor, Ardealul cu apropierea de vest, etc....

Comment

• Si eu is de acord cu ce ai scris.Am crezut ca numai eu sunt dus cu pluta cand am zis acelasi lucru.
        Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Nu cred ca s-ar ajunge la razboi civil ca in Iugoslavia, acolo Serbia n-a fost de acord cu separarea Croatiei in special, pentru ca in Croatia se investisera bani seriosi in industrie. Croatia pleca cu o buna parte din zestrea Iugoslaviei.

In Moldova nu e mai nimic nimic investit de catre mareata Romania, niste hidrocentrale si ceva fabrici de pe vremuri care inca mai respira, capusate de diversi administratori judiciari rau intentionati numiti de catre ministere.

Dar deh, trebuie sa fie realizata Marea Europa, nu ne mai lasa nimeni de capul nostru...
          Last edited by mr.K; 2 December 2013, 14:29.

Comment

• Pentru ca vorbim despre traditii, sa nu uitam ca se apropie Sf. Nicolae, cel asteptat deopotriva de copii si cei MATURI, pentru ca pana la urma, mai devreme sau nu, toti devenim niste copii...mari.
            Obiceiul e sa daruiesti...din toata inima, chiar si celui ce nu-l cunosti.
            Pentru români Sântnicoară este cel care aduce dulciuri copiilor în noaptea de 5 decembrie.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Ceva funny....)) http://www.youtube.com/watch?feature...I2S2ZdNeqc#t=0

Comment

• 2014 vine cu traditionalele mariri de preturi la tot ce misca.
                Nu va limitati la cadourile necesare in aceasta luna, cumparati acum cadouri si pentru sarbatorile din decembrie 2014.

Comment

• Originally posted by IancuMIC View Post
                  Nu ma numar printre cei ce au postat in acest topic, pentru ca ce s-a discutat pana acum aici numai despre traditiile ramanilor n-a fost...in fine eu asteptam sa expuneti diferite datini din regiunea din care faceti parte, poze de la diferite sarbatori, nu neaparat nationale. Cei mai multi au gasit o tribuna de la care sa arunce cu noroi si...posturi inutile; pentru "injuraturi de la usa cortului si cum fura romanii", puteti sa deschideti un topic eventual.

Va multumesc pentru intelegere si va doresc Sarbatori si datini fericite, tuturor celor care se simt OAMENI VREMELNICI ai acestor meleaguri.
                  Si findca ieri am reusit sa ajung si eu la parada de 1 Decembrie, promit cateva poze.
                  Cativa co-forumisti au revenit pe acest thread, proaspat redeschis. Si ma bucur ca au revenit. Pacat ca nu au inteles nimic din postarea lui IancuMic. Cei care va regasiti mai sus in in textul marcat cu rosu, va rog sa aveti minima decenta si sa nu mai poluati acest thread. Daca aveti ceva constructiv de scris - chiar si in mod critic - sunteti bineveniti. Insa fara bascalii si aruncat cu noroi.

Comment

• Deci sa vorbim doar lucruri frumoase, chiar de se intampla din celelalte. Bun indemn!

Apropo, stiati de unde e traditia fasolelor cu ciolan de 1 decembrie? A introdus-o in mintile romanilor PROTV-ul. Pomana era deja traditionala, promovata de biserica in general.

Comment

• In Canada ziua nationala se sarbatoreste cu flori si cosuri de bomboane la fiecare colt de strada.

La noi se sarbatoreste cu fasole carnati mici grasime bere tuica si manele. .

La multi ani...pentru un carnat !

Comment

• Ar fi si la noi frumoasa sarbatorirea zilei nationale daca autoritatile locale n-ar fi cele ce dau tonul pentru ciolan cu fasole, vin fiert si diverse manifestari populiste.
                        O parada, un concert mai pe seara...ajunge.
                        Dar tonul solemn al sarbatorii dispare cand incepe imbulzeala la pomana. Eu nu spun ca pentru unii nu e ocazia sa bage in gura ceva cald, dar pentru asta sunt cantine sociale.

Comment

• ieri de ziua nationala am stat in casa ca eram racit cobza cu medicamente si cu o sticla mare de whiski noua din care am baut )
                          ​​​​​​

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                            Ar fi si la noi frumoasa sarbatorirea zilei nationale daca autoritatile locale n-ar fi cele ce dau tonul pentru ciolan cu fasole, vin fiert si diverse manifestari populiste.
                            O parada, un concert mai pe seara...ajunge.
                            Dar tonul solemn al sarbatorii dispare cand incepe imbulzeala la pomana. Eu nu spun ca pentru unii nu e ocazia sa bage in gura ceva cald, dar pentru asta sunt cantine sociale.
                            La noi in tara si cantinele sociale sunt "manarite" ce sa te mai miri ca se imbulzeste lumea la fasole cu ciolan cand in fiecare an vanghelie isi trimite baietii pe teren sa imparta paine in Parcul Sebastian pentru voturi, deci NU UITA: PAINE GOALA.

Deci sa nu te mai mire nimic
                            sigpic

Comment

• Pozele promise, de la parada de 1 Decembrie.
                              Attached Files
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Frumos, ai prins loc aproape-n prima linie.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google