Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• N-as zice...oricum din punctul meu de vedere a meritat efortul si...noroiul.
    Attached Files
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Citi ceva legat despre traditia la romani cu prilejul Sf. Nicolae.

Comment

• Sf. Nicolae a fost episcop, iar ca episcop a acea carja episcopala (acel baston pe care il au si episcopii in zilele noastre) si cu ala l-a batut pe Arie, nu cu palma.
        sigpic

Comment

• Eu zic sa nu intram in zona asta, pentru a nu deschide calea unei noi polemici. Sa luam aceasta sarbatoare ca pe un prilej de a...DARUI din putinul fiecaruia, o traditie cam ignorata din prea multa grija fata de EU-l fiecaruia.

Comment

• De acord cu tine.
            sigpic

Comment

• Speculatie sau adevar? Ramane sa aflam/traim in scurt timp raspunsul
              Am gasit intamplator azi site-ul de mai jos:

Last edited by ion_R5; 5 December 2013, 21:29.

Comment

• Mi se face pielea de gaina când aud treaba asta.
                sigpic

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                  Speculatie sau adevar? Ramane sa aflam/traim in scurt timp raspunsul
                  Am gasit intamplator azi site-ul de mai jos:

http://www.comunitarism.ro/despre-co...lui-ponta.html
                  Atunci sa nu te mire daca o sa se inchida iarasi acest topic; o sa vezi de ce...
                  Eu unul chiar doream sa discutam despre traditii romanesti.

Comment

• @ IancuMic - te invit si invit pe oricine sa posteze aici despre traditiile poporului Roman, din diferite zone ale tarii.

Ideea ta este foarte buna. Eu am deschis acest thread si pentru a aduce in atentie pericolele din ziua de azi care ne pot distruge/destructura ca popor si ca tara - insa ideea propusa de tine este binevenita.

Eu nu spun ca articolul pe care l-am gasit pe acel site, reflecta sau nu o discutie reala dintre Merkel si Ponta. Sunt semne de intrebare, mai ales ca zona aceasta a Europei este in continua "transformare". Daca acesta este un pericol real, atunci macar ar trebui cunoscut si constientizat.

Comment

• Obiceiuri de Craciun in Maramures, desi as putea spune, oarecum asemanatoare si in multe zone din Moldova.
                      Pregătirea pentru una din cele mai mari sărbători de peste an, Crăciunul, începe cu câteva săptămâni înainte, când feciorii din sat se adună în cete şi merg la bătrânul satului pentru îndrumare. „Băieţii de însurat, se adună în grupuri de până la zece feciori şi merg la veteranii satului să înveţe colinde şi Viflaimul. Asta se întâmplă cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, chiar la intrarea în Post. Până în seara de Ajun, fiecare trebuie să ştie exact ce are de făcut şi niciunul nu are voie să iasă din cuvântul bătrânilor“, a spus etnologul Janeta Ciocan. O altă tradiţie, premergătoare Crăciunului este „Ignatul“. Tăierea porcului este o altă tradiţie respectată cu sfinţenie de maramureşeni. „În Maramureş există anumite obiceiuri cum nu se mai găsesc nicăieri. Aici se zice că oamenii miloşi nu au voie să taie porcul. Animalul va simţii mila omului şi va suferii mai mult. De aceea, cei slabi de duh nu au voie să se implice în tăierea porcului. Sângele porcului este adunat până la ultima picătură şi amestecat cu făină de mălai. Această mixtură va fi păstrată peste an, iar atunci când cineva se va simţi rău va fi arsă, pentru însănătoşirea acelei persoane“, a explicat etnologul.

Comment

• Un colaj frumos alcatuit - locuri si peisaje din Romania

Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.

Comment

• Mda...frumoasa tara, pacat ca-i locuita! (da stiu, e-un cliseu)

Comment

• Acuma nu cred ca-i o problema ca-i locuita. Sau totusi -poate asta deranjeaza pe altii.

Pe mine nu ma deranjeaza ca-i locuita. Mai degraba ma deranjeaza ca-i jefuita, colonizata, depopulata. Dar o sa trecem si peste asta. Nu suntem singurii care trecem prin aceste valtori ale istoriei prezente. Sunt atatia... Insa cu credinta von rezista.

Comment

• Legat de traditia taierii porcului;
                              O vorba din bătrâni spune că în noaptea de Ignat porcul visează cuțit. Cuțitul care o să-l răpună. De acum încolo nu se mai îngrașă, nu mai pune carne pe el și nu mai mănâncă, pentru că și-a visat …

Comment

• Legat tot de o traditie...

Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google