If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei
Bai stati ma putin ma, stati ca nu e Ion prezent.
Intra el cat de curand si va demonteaza rand pe rand fiecare video in parte.
Nu mai aruncati asa cu pietre, ca doare in special pe nationalisti.
80% din populatia Romaniei este la un nivel educational submediocru.
Bai stati ma putin ma, stati ca nu e Ion prezent.
Intra el cat de curand si va demonteaza rand pe rand fiecare video in parte.
Nu mai aruncati asa cu pietre, ca doare in special pe nationalisti.
80% din populatia Romaniei este la un nivel educational submediocru.
Nu-i problema, fiecare posteaza si scoate in fata fie preocuparile, fie frustrarile. Din linkurile puse de catre unii co-forumisti mai sus, arata mai mult frustrare decat vreo preocupare pozitiva in viata. Bascalia facuta despre oamenii simplii de la tara, neinstruiti, needucati - ofera o imagine clara despre cel care postaza: frustrati care isi neaga originile, "le pute" ca se trag de la tara, si acum din pozitia de "oraseni-ajunsi" - ei se considera mult deasupra.
Asta-i rodul ignorantei, a necunoasterii istoriei si identitatii propriului popor si denota si o doza de ura impotriva semenilor.
Sam, ce scriu eu n-are treaba cu nationalismul, ci cu a fi sau a nu fi om. Cum spune un proverb: "Lume multa, oameni putini"
In primul rand noi romanii suntem popor de tarani - toti suntem cu radacinile de la tara. In al 2-lea rand, inainte de al 2-lea razboi mondial aproape 80% din populatia Romaniei era analfabeta. Nu vorbim despre lucruri de "rusine" ci despre realitati - pe care cei mai multi nu vor sa le intelega - din ignoranta si prostie.
Pana in 1989 prin sistemul de invatamant - bun / rau cum a fost el s-a alfabetizat peste 80% din populatia tarii. Acuma sunt in plin proces reversibil - este in crestere procentul de analfabeti si scade nivelul de cunostiinte si instruire - ca medie nationala - pentru cei care frecventeaza institutiile de invatamant. Asta-i un fenomen dirijat, nu-i intamplator. Daca distrugi sistemele unei tari - efectele negative nu intarzie sa apara si sa devina foarte vizibile.
Dar fiecare intelege cum poate. Fenomene sociale dezastroase - sunt folosite, respectiv considerate de catre unii subiecte de hilare, de amuzament. Daca atata ii duce capul pe unii... De aia am tot scris despre discernamant... Daca lipseste, ajungi sa te amuzi de cele mai deplorabile si grotesti situatii...
Iar eticheta de "nationalist" a ajuns precum cea de "comunist" in 1990. Daca spuneai cuiva in 1990: "totusi, chestia asta nu-i in regula" - imediat venea replica "esti comunist"... Acuma e la moda "esti nationalist". In schimb apostofari de genul "esti obraznic", "esti prost crescut", "n-ai bunsimt" - nu se mai aplica astazi, fiindca ceea ce lipseste astazi cel mai tare este rusinea.
Si rusinea este acea insusire legata de constiinta omului - pe care taranul roman de la sat o avea - sigur, cand era satul sat, ca astazi nu mai e.
Cat despre treaba aia cu cine in jurul cui se invarte, despre care se vorbea mai sus, consider ca nu este important asta, ci important ca in timp ce se invarte trece timpul, iar treaba este ireversibila. Mai bine sa stie omul ceva de Arhimede, ceva de Pitagora, adica aplicatii practice, decat in jurul cui se invarte Pamantul sau Luna.
De Henri Coanda ati auzit? sau mai recent de Iustin Capra? De inventivitatea constructiva a romanului, de..., de...,
Tare mi-ar placea sa gasim aici si citate din carti, nu numai "copy-paste" de pe net.
@ MihaiiahiM Aici nici macar nu este vorba despre importanta "cine in jurul cui se invarte". Este vorba unde/cui pui intrebarea.
Merci la oricare "mare manager" - de la orice multinationala din Romania - si pune-l sa rezolve o ecuatie de gradul 2 - pe care orice elev de clasa 7 stie sa o rezolve. Si daca 90% dintre managerii respectivi nu vor fi in stare sa rezolve ecuatia de gradul 2, inseamna... ce?
Cand este vorba despre manipulare, poti demostra oricui... orice. Clipurile astea sunt facute sa expoateze prin exagerare si generalizare ceva concret. Nu spun ca fenomenul nu exista. Marea problema este ca in locul statului care ar trebui sa ia masuri concrete prin institutiile abilitate - este in schimb utilizat de catre media - in scop distructiv. Cui foloseste asta? Cu siguranta nu poporului Roman, ci tocmai celor care de 23 de ani isi freaca mainile si se ocupa de destructurarea statului Roman si de subjugarea poporului.
"Nu-i problema, fiecare posteaza si scoate in fata fie preocuparile, fie frustrarile. Din linkurile puse de catre unii co-forumisti mai sus, arata mai mult frustrare decat vreo preocupare pozitiva in viata. Bascalia facuta despre oamenii simplii de la tara, neinstruiti, needucati - ofera o imagine clara despre cel care postaza: frustrati care isi neaga originile, "le pute" ca se trag de la tara, si acum din pozitia de "oraseni-ajunsi" - ei se considera mult deasupra."
Mama si cu tata sunt oameni de la tara, insa au facut o facultate si au dat din coate sa ajunga ceva!
Eu ma trag din ei, insa si eu la randul meu am facut 3!!!! facultati (Medicina, Drept, ASE), 2 mastere (dintre care unul la Sorbona) si un doctorat!!!
Deci, nu-mi indruga povesti, tu mie, despre frustari. Mie imi pare ca n-as avea de ce sa am frustrari. Poate dumneata, cu ale tale ecuatii de grad 2, si iluzia ca managerii de multinationale sunt niste cretini.
Stiu, dumneata n-ai avut ocazia, erau unii rai care nu te-au lasat sa te dezvolti, ai avut probleme de familie, a trebuit sa muncesti pentru ceea ce ai, in timp ce oamenii rai au primit de la parinti, si nimeni nu apreciaza munca dumitale. Dumneata, care de altfel, meriti. De ce? Pt ca... Nici tu nu stii
@mihai: neajunsul tau moral si cerebral nu trebuie sa se rasfranga asupra noastra din prisma unor ideologii preluate din bodega de la coltul strazii: "omul destept citeste carti, Arhimede, dastia care este". "Omul rau e ala din multinationala, ala din varf care face el si drege el".
PS: n-am auzit de Henri "coada" asta. CIne ie? Iecsplicane si noua, astia mai prosti care este!
...Mama si cu tata sunt oameni de la tara, insa au facut o facultate si au dat din coate sa ajunga ceva!
Eu ma trag din ei, insa si eu la randul meu am facut 3!!!! facultati (Medicina, Drept, ASE), 2 mastere (dintre care unul la Sorbona) si un doctorat!!!
-------------
Stiu, dumneata n-ai avut ocazia, erau unii rai care nu te-au lasat sa te dezvolti, ai avut probleme de familie, a trebuit sa muncesti pentru ceea ce ai, in timp ce oamenii rai au primit de la parinti, si nimeni nu apreciaza munca dumitale...
E foarte bine ca parintii tai au facut facultate. Insa din ce ai scris cu sinceritate - au avansat in viata dand din coate. Si se pare ca ti-au transmis datul din coate si tie - fiindca vad ca de tupeu si masivitate nu duci deloc lipsa - chiar si prin comportamentul pe care ii ai aici pe forum (fiindca nu te cunosc personal). Nu e treaba mea sa te intreb care dintre cele 3 profesii o practici concret - fiindca indiferet de cate licente ai - in general practici 1 profesie.
Poti sa ai 10 facultati - nu doar 3. Daca in viata avansezi dand din coate, inseamna ca nu te bazezi pe criteriile profesionale, ci pe avantul datului din coate - care este "apanajul" parvenitilor.
Cat despre mine, de unde stii ca munca mea nu este apreciata, sau am avut probleme de familie? Nici vorba. Lucrez la o multinationala foarte mare. Ceea ce am scris pe site - se refera la situatia tarii si a majoritatii populatiei din Romania ultimilor 23 de ani - si nu este o "plangere" din viata mea personala sau profesionala.
...Poate dumneata, cu ale tale ecuatii de grad 2, si iluzia ca managerii de multinationale sunt niste cretini...
Nu am spus nicidata ca "managerii de multinationale sunt niste cretini". Am spus ca multi dintre ei nu sunt suficient pregatiti profesional-tehnic - si iarasi cea mai mare buba ca multora dintre ei este lipsa caraterului (adica pe romaneste sunt niste jigodii). Exista insa - ce-i drept destul de rar - oameni si bine pregatiti si de mare caracter, care nu-si trateaza oamenii din echipa ca pe piese de schimb.
Cezar, oricum iti scrisesem aici pe forum ca nu voi mai dialoga cu tine - fiindca este clar ceea ce faci... faci ce faci, vii si postezi pe unde scriu eu, te "agati" de mine, doar, doar sa iasa scantei... Cand aveai calitatea de moderator aici pe forum, de care ai abuzat intr-un mare fel si tolerat totodata de catre administratorii acestui forum - tot cautai motive sa imi aplici sanctiuni. Ba de mai multe ori mi-ai cerut sa plec de pe forum.
Macar aici pe forum incearca sa renunti la datul din coate si nu te mai lega de alti useri. Sunt printre putinii care ti-au spus lucrurile astea in fata si am continuat sa le spun/scriu aici pana s-au limpezit lucrurile.
Hai sa pastram decenta si lasa practica asta de a te agata de om. Sper macar in ceasul al 12-lea sa intelegi.
Multa sanatate si numai bine!
Last edited by ion_R5; 20 December 2013, 00:06.
Reason: Automerged Doublepost
Dand din coate, adica muncind.
Special am folosit "dand din coate" ca sa-ti dai seama ca suferi de mania persecutiei
Faptul ca tu n-ai reusit sa faci ceva la care ai aspirat, nu este in directa legatura cu cei care au muncit. "Datul din coate" al altora, il vezi ca raspuns pt esecul tau, cand el de fapt nu are nicio legatura directa cu tine!
. Acumularea de informatii nu presupune transpunerea lor intr-o muncs fizica, dupa cum se pare ca tu gandesti.
Ps: am renuntat la fx de moderare pt ca vreau sa ma exprim liber, fara sa ma subjug la mai mult de un regulament.
"@mihai: neajunsul tau moral si cerebral nu trebuie sa se rasfranga asupra noastra din prisma unor ideologii preluate din bodega de la coltul strazii: "omul destept citeste carti, Arhimede, dastia care este". "Omul rau e ala din multinationala, ala din varf care face el si drege el".
PS: n-am auzit de Henri "coada" asta. CIne ie? Iecsplicane si noua, astia mai prosti care este!
Imi pare rau, dar cred ca ma confunzi.
In alta ordine de idei, un om cu N facultati nu poate vorbi asa urat (aici ma refer la felul cum i-ai facut pe alti colegi pe aici, gen "cocalari-cocalarisme, prosti, frustrati...". Poti face tu zeci de facultati pentru ca in ziua de astazi poti face cu taxa facultati pana iesi la pensie. Cat despre doctorat...nu prea cred asta. Stiu ce e ala doctorat si sunt rezervat, oare un om cu doctorat poate vorbi asa de urat!
Doar in postul de mai sus am gasit cateva expresii frumoase:
sa-ti dai seama ca suferi de mania persecutiei,... n-ai reusit sa faci ceva la care ai aspirat,... il vezi ca raspuns pt esecul tau,... dupa cum se pare ca tu gandesti.
Last edited by MihaiiahiM; 20 December 2013, 09:16.
Reason: Automerged Doublepost
Cumva raportarea dumitale la un adevar se face doar prin valorile pe care le consideri a fi adevarate si "apte" pentru titulatura respectiva?
Eu cred ca dumneata te uiti mult la televizor si n-ai vazut cum arata oamenii cu multe facultati sau doctori in stiinte.
De ex: "Stiu ce e ala doctorat si sunt rezervat, oare un om cu doctorat poate vorbi asa de urat!" Cu alte cuvinte, un doctor in stiinte de oricare natura, este acel om care vorbeste intotdeauna politicos. Ca doar, in timpul doctoratului asta inveti!
Imi mai place de asemenea ca dumneata ai interpretat informatia oferita doar cat si cum ti-ai poftit inimioara. "Facultati se pot face si la taxa" - oare studiile postuniversitare la Sorbona cum se fac? Din nou, convingerile sociale si morale depasesc calitatea primara a omului: curiozitatea. Curiozitatea la randul sau, naste moartea lenei. Mai pe romaneste: cauti pe gugal si vezi ce-i aia Sorbona!!! Daca esti lenes si spalat pe creier, nu prea. (trec de la un limbaj academic la un limbaj pe care il poti intelege).
Alta interpretare a textului prin care reies foarte clar convingerile social-morale, cognitive (pe cat e cu putinta) si comportamentale: "Imi pare rau, dar cred ca ma confuzi" aceasta fiind un raspuns la afirmatia mea, malitioasa de altfel, facand trimitere la "bodega".
Aceasta uzitare fara sens a cuvintelor "Imi pare rau, dar cred ca ma confunzi", fara sa aiba legatura cu novela noastra, nu este altceva decat extrapolarea unui sentiment de nesiguranta secundar la randul sau altor mecanisme (nu-i dragut sa fac speculatii despre ce ai facut in copilarie, sau cum s-au purtat ai tai cu tine, ca-mi dau seama :P )
Am crescut la o casa de copii, am invatat, am muncit, am facut scoala si acum am ajuns un om pe picioarele lui. Am facut si eu facultate,..doctorat si alte... postdoctorale.
Trebuie sa imi fie rusine cu asta?
Eu zic ca am facut multe tinand cont ca am luat-o de la 0 (zero), si inca nu am terminat ce mi-am propus sa fac.
Esti un mare om, cu un mare caracter. Pacat ca nu mai poti da cartonase ca pana acum eram pe bara atat eu cat si ceilalti care ne luam cu tine.
M-am retras din discutie ca asa o lungim prea mult.
Last edited by MihaiiahiM; 20 December 2013, 10:31.
Nu-i problema, fiecare posteaza si scoate in fata fie preocuparile, fie frustrarile. Din linkurile puse de catre unii co-forumisti mai sus, arata mai mult frustrare decat vreo preocupare pozitiva in viata. Bascalia facuta despre oamenii simplii de la tara, neinstruiti, needucati - ofera o imagine clara despre cel care postaza: frustrati care isi neaga originile, "le pute" ca se trag de la tara, si acum din pozitia de "oraseni-ajunsi" - ei se considera mult deasupra.
Asta-i rodul ignorantei, a necunoasterii istoriei si identitatii propriului popor si denota si o doza de ura impotriva semenilor.
Asta e mai mult o replica rautacioasa din lipsa argumentelor, probabil. Realitatea de pe strazi, e mai dura decat orice canal de main stream care "incearca sa dezbine si sa destabilizeze acest popor atat de greu incercat de soarta si istorie". Cine nu vede asta, are o problema de perceptie, iar problemele de perceptie pleaca, cu adevarat de aceasta data, din prisma unor frustrari. Este ca in povestea aia "Hotul striga hotii", doar ca aici are o tenta sociologica la nivel statistic si psihologica la nivel individual. Cat timp, gandirea este grosolana si tinde catre extreme, problemele sunt aceleasi.
Care a facut o cursa transatlantica, apoi a schimbat avionul la escala, a stiut imediat ca densitatea de romani a crescut, prin limbajul folosit si comportamentul de primate, folosite de catre conationali.
@Mihai: Poate ca ar fi cazul sa nu intervi daca nu ai ceva cu adevarat, de spus. Nu de alta, dar nu faci decat sa afirmi anumite pasaje de discutii. Despre studiile fiecaruia sau diplome, nu fac nici o trimitere directa, pe mine ma lasa rece, pentru ca diplomele in Romania se iau degeaba si nu dovedesc nimic. Am prieten cu care am crescut impreuna, am fost colegi de banca in generala si liceu, are doctorat dar vorbeste in dezacord si nu ar avea o parere pertinenta nici macar despre proprii chiloti.
Hai sa lasam lucrurile ce nu se pot verifica, de-o parte.
De acord. Dar de ce imi spui mie asta? Priveste mai sus ca altcineva i-a spus asta lui Ion. Dar ne poate demonstra cu o scanare de pe diploma de doctorat, nu de alta dar sa vedem si noi cum arata.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment