Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Of, mai mr.K...:
    Daca o sa ai vre-o data treaba pe la Braila, da-mi un semn si te voi gazdui in umila mea casa (apartament), sa mananci la masa mea (ce-oi avea si eu prin frigider), cinstim un pahar de vin rosu taranesc (daca nu-l termin) sau o bere....vorbim de MASINI, de "logan-uri"...si vei vedea de ce "imi apar saracia, si nevoile, si neamul".
    Nu prea ma pricep la vorbe-n-scris dar poate vom avea ocazia sa dam un "noroc" barbatesc, romanesc si vei simti in mana stransa tot ceea ce incerc sa spun aici pe forum.

Comment

• Astazi 22 Decembrie sa-i purtam in gandurile noastre si pe Romanii care acum 24 de ani au murit pentru ideea de libertate. Ca s-au folosit altii de naivitatea noastra - asta e un alta aspect care tine de istoria Romanilor, asa cum tot altii sunt cei care ne acuza ca ne-am omorat conducatorii in ziua de Craciun (fiindca tovarasii prieteni cu Moskwa <slugi la Moskwa> nu vor sa isi asume crima respectiva)

Comment

• mrk, cu ultimul post ai tot respectul meu! Daca ai drum prin București iti dau o ciocolata, te duc in templu, te omenesc si iti spun toata combinația cu emigratul in Canada. Poate mergem prin Toronto cu Plugușorul sau punem o piele de urs pe noi

Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

Comment

• Ce a scris MrK nu este tare nu e frumos scris...nu e nimic.
          Este o realitate pe care o traim zi de zi si care cel putin pe mine nu ma mai socheaza deloc.

Ieri in Kauflandul nou deschis un barbat injura o femeie, isi baga si isi scotea din ea pentru ca a luat ultima bucata de porc...wtf oameni buni...ce aveti ?

Sent from my GT-B5330 using Forum Runner

Comment

• Nimic...sunt romani, est europeni, coada EUROPII. Atata tot, civilizația lipsește. ..noroc cu tradițiile si pieile de urs ))

Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

Comment

• Apreciez zilele libere de sarbatori, ma bucur de orice moment din aceasta perioada, doar ca o fac in felul meu, asa cum o face fiecare, de altfel.
              Pentru mine, ca pentru multi altii, e o ocazie sa-i intalnesc pe cei pe care in restul anului ii vad si ii aud doar pe Skype, fiind imprastiati prin tara/Europa.

Rar aud o colinda, o uratura, o sorcova, care sa aiba mai mult de cateva versuri spuse la viteza, cu un singur scop. Astea au devenit datinile, copii au devenit simpli mercenari vanatori de lovele, eu mergeam cu uratul doar pentru a fi impreuna cu prietenii de la bunici, banii si colacii erau ceva secundar.

Eu va doresc Sarbatori fericite, indiferent ce inseamna asta pentru fiecare!
              Last edited by mr.K; 22 December 2013, 18:07.

Comment

• Originally posted by alessandro View Post
                Ieri in Kauflandul nou deschis un barbat injura o femeie, isi baga si isi scotea din ea pentru ca a luat ultima bucata de porc...wtf oameni buni...ce aveti ?
                Nu stiu care-i treaba cu oamenii din Kauflandul asta nou - parca zici ca n-au mai vazut supermarket in viata lor, chiar disperati... Am trecut si cu cu nevasta de curiozitate. E de preferat Cora Pantelimon. Si acolo cateodata am vazut aglomeriatie, insa nu oameni disperati ca in Kaufland. (parca nemancati de 1 luna) In fine, probabil ca sunt cei de la blocurile din jur care n-au masina sa se duca la Cora si acum sunt plini de "entuziasm". O sa treaza si febra asta.

Originally posted by mr.K View Post
                Rar aud o colinda, o uratura, o sorcova, care sa aiba mai mult de cateva versuri spuse la viteza, cu un singur scop. Astea au devenit datinile, copii au devenit simpli mercenari vanatori de lovele, eu mergeam cu uratul doar pentru a fi impreuna cu prietenii de la bunici, banii si colacii erau ceva secundar.
                Am ascultat astazi un concert de colinde deosebit de frumos - la biserica Sf. Anton (langa piata Unirii) - cantat de un cor venit la colindat.
                Last edited by ion_R5; 22 December 2013, 21:37. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Eu ma uitam ieri seara in Auchan la niste cozonaci si a venit o baba care ma impingea (la proprriu) desi nu eram decat eu cu ea in dreptul raionului aluia si tot bascula cozonaci in cosul de cumparaturi, de para zici ca nu mai vazuse cozonaci in viata ei. :|

Domnule Ion, eu chiar apreciez efortul tau de a ne face sa credem ca putem fi mai buni de atat, ca avem pentru ce sa luptam in tara asta, ca avem stramosi cu care ne putem mandri, dar nu faci decat sa te minti pe tine. Te trezesti la realitate ori de cate ori scoti capul in lume si realizezi ca esti inconjurat numai de giboni si cocalari.

Cel mai bun exemplu de "hai sa facem, sa dregem, sa schimbam ceva" este Darksid3 (chiar a facut ceva, nu cum a venit Mihaiiahim sa ne spuna ca trebuie "sa fie bine ca sa nu fie rau") care in urma cu ceva ani scria pe forum ca se duce sa curete muntii partriei, iar cand a realizat ca toate eforturile sunt in zadar a decis sa paraseasca aceasta tara minunata.
                  sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Mda... Eu culegeam gunoaiele de la cota 2000 si cativa concetateni spargeau seminte pe margine.
                    Poate avem noi niscaiva gene nobile, stravechi, dar multe s-au ofilit/pierdut pe drum.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by vitriol View Post
                      ... nu cum a venit Mihaiiahim sa ne spuna ca trebuie "sa fie bine ca sa nu fie rau")... .
                      Daca te uiti acolo unde am postat eu ai sa vezi ca este citat, deci am citat pe cineva intr-o oarecare gluma. Ce ai pus tu intre ghilimele nu imi apartine, adica acele cuvinte nu le-am spus eu.

Cat despre treaba prezentata mai sus, aia cu semintele, eu sunt de parere ca mai intai trebuie schimbata mentalitatea, trebuie educat omul si apoi facut curat. Eu sunt de parere ca e mai usor de intretinut curatenia decat de facut mereu curatenie.
                      Last edited by MihaiiahiM; 22 December 2013, 22:45.
                      sigpic

Comment

• Nici nu s-a pus problema asta. Era doar o trimitere catre utopiile rostite din reflex. Probabil ca aceste utopii au cel puțin 100 de ani in constientul colectiv.

Comment

• @ Vitriol Nu-i vorba sa ne mintim singuri. Realitatea la care trebuie sa ne raportam in primul rand - este propria persoana, ce fac eu in diverse situatii - cu bune si cu rele - si cum pot sa ma indrept pe mine, cum pot sa ajut pe altii si cum sa am deschiderea mentala si sufleteasca sa las pe cel langa mine - un prieten sau poate chiar un necunoscut - sa imi transmita un gand pozitiv sau chiar unul critic.

In privinta gibonilor si cocalarilor despre care vorbesti, sunt 2 lucruri de spus:
                          1. Circa 50% din vina este a parintilor - care nu le-au imprimat o educatie, nu s-au ocupat de proprii copii - care au fost "educati" in mare masura de catre gasca/strada/televizor
                          2. Gibonii si cocalarii intr-o societate sunt cei mai "vizibili". Sunt asemenea unui gaz ("vant" de exemplu) si tind sa ocupe ("polueze") tot volumul. Dar nu ne oprim la ei, nici nu ne "minunam" de ei. Exista si oameni OK in societate. Nu trebuie sa ne concetram atentia pe giboni si cocalari - mai ales ca ei se dau in petic si mai tare cand li se da atentie.

La treaba cu schimbatul, eu sunt ceva mai rezervat. La gradinita "m-au schimbat" in "soim al patriei" In ciclul primar, "m-au schimbat" in "pionier". Cu "utecist" a durat mai mult, era sa raman "neutecist" - fiindca cand s-au facut nominalizarile (de 2 ori) am lipsit de la scoala - si s-a trezit profa de istorie prin clasa a X-a - m-a chemat la biroul BOB (biroul organizatiei de baza pe unitate al PCR). In clasa a XI-a a venit "Revolutia" - marea relaxare pentru generatia noastra

De ce ti-am scris toata chestia asta? Pai lozinca inainte de 1989 era "sa faurim omul nou". A venit "Revoutia"... si mi-am zis - gata, s-a terminat cu minciuna asta "omul nou", "clasa muncitoare", "trebuie sa fim buni comunisti - omul nou..." - adica SCHIMBARE.

Aiurea, in 1990 a inceput politica, cu partidele, etc - cam ce-i acum - si culmea - "oamenii trebuie sa se schimbe, mentalitatile trebuie sa se schimbe..." --- iar "omul nou". Dupa '90 am inceput sa auzim despre "New Age"... cand ne-am dumirit mai bine, iar era vorba despre "omul nou"

Ce ai baietii astia cu noi? Ca-i musai sa ne "schimbe". Cu cine? Si din toata agitatia asta de schimbare vedem ca lipseste CONSTIINTA, CREDINTA IN DUMNEZEU si CONTINUITATEA (cu radacinile)

Inainte de 89 se vobea de "constiinta comunista"... mai acuma ii spune "constiinta civica"... schimbat un surogat cu alt surogat. Cam despre asta e vorba.

Comment

• Bem prea mult, fumam prea mult,
                            Cheltuim prea nesabuit,
                            Râdem prea putin,
                            Ne culcam prea târziu, ne sculam prea obositi,
                            Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile.
                            Acestea sunt vremurile în care avem doua venituri, dar
                            mai multe divorturi,
                            Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei
                            încete; oamenilor mari si caracterelor meschine;
                            profiturilor rapide si relatiilor superficiale.
                            Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti
                            timp sa împartasesti gândurile pretioase
                            pe care le ai
                            . G. Carlin

Un citat cat o mie de posturi despre identitate, traditie...si alte momente.
                            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Iancu, multumesc pentru concizie. Eu scriu mai mult de fel...

Comment

• Nu stiu cat se poate discuta despre greseli...probabil ca greseala e doar una: Fiecare generatie crede ca ceea ce i se intampla, e nou si unic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google