Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by MihaiiahiM View Post
    trebuie schimbata mentalitatea, trebuie educat omul si apoi facut curat.
    Vorbim de romani...e mai usor sa imi invat pisica sa cante arii de Beethoven la 5 instrumente diferite.

    Comment


    • Ma intreba cineva de aici de pe forum in ajun de Craciun, de ce sunt atatea suferinte si nedreptati aici pe pamant daca Dumnezeu exista si este bun.

      I-am raspuns ca nu stiu si ca nu pot sa-i dau raspuns la intrebare. Si nu-i o intrebare usoara - de ascultat si linkul urmator.



      Cat despre cine suntem noi si legatura cu radacinile (inaintasii) si cum se reflecta aceste legaturi cu viata noastra:

      Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.
      Last edited by ion_R5; 26 December 2013, 19:28. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Conteaza cine au fost inaintasii pentru australieni? Poate doar sa-i motiveze ca urmasii unor puscariasi pot deveni o natiune dezvoltata. Atat.

        Comment


        • Ma refeream la inaintasii directi la nivel de individ - parinti, bunici strabunici.

          Exista o similitudine si la nivel de popor. Poporul din Australia - saracii au fost foarte oprimati: este vorba despre arborigeni.
          Natiunea australiana este una foarte tanara, formata din: colonisti si emigranti. Unii dintre ei - puscariasii despre care vorbesti - poate chiar au trecut printr-o penitenta acolo - incercand sa isi schimbe viata, regretand viata pe care au dus-o si incercand sa porneasca o viata noua.

          Insa dezvoltarea despre care vorbesti - nu este intotdeauna un paramentru dupa care sa ne ghidam. Criza financiara profunda care afecteaza astazi tot globul - vine de la "natiunea cea mai dezvoltata de pe glob". Asta nu ne arata decat faptul ca dezvoltarea respectiva nu s-a bazat pe niste premise sociale, economice si morale demne de admiratie.

          Comment


          • Tot globul nu inseamna Europa...si nici macar toata Europa nu se afla in aceasta "criza". In USA lucrurile merg cu mult mai bine decat pe Batranul Continent, nu mai plecati urechea la media. De Canada, Australia si Noua Zeelanda nu mai vorbesc....numai lapte si miere pe acolo!

            Comment


            • Daca e sa discutam despre dezvoltare sociala, economica si morala, nu suntem in locul de unde sa-i privim pe altii, dojenitor.
              Criza economica e doar un fragment dintr-o tesatura complexa. Daca nu pleca din America, pleca din alta parte. Pur si simplu e o chestiune de geopolitica, n-are legatura cu o natiune anume. Si Hitler considera ca, in momentul in care un popor isi pune valorile pe seama economistilor si nu a moralitatii, se duce totul de rapa, dar, problema e ca de la filozofie pana la realitatea crunta, e o mare diferenta si asta s-a vazut.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

              Comment


              • Dezvoltare sociala, economica si morala....pai poporul asta este nici macar la clasa pregatitoare in timp ce aia (despre care se discuta) au terminat 3 doctorate.

                Comment


                • Ai dreptate PCH, poporul Roman e pe o curba descendenta - de vreme ce s-a lepadat in mare masura de Dumnezeu si "s-a orientat" dupa diverse amagiri venite de aiurea.

                  @ Darksid3 Nu stiu daca trebuie sa il luam pe Hitler ca referinta. Asta numai daca ne gandim unde a dus poporul german si ce s-a intamplat cu Germania dupa razboi - impartita in doua tari - iar germanii au trait si cu rusine si cu durere dupa aia. Am vazut un reportaj pe National Geographic despre ascesiunea Fuehrerului si a nazismului... Hitler a fost un maimutoi "la locul si momentul potrivit" - de care s-au folosit niste organizatii gen Thule. Cand lucrurile au degenerat a fost lasat "de capul lui" - si stim cum s-au terminat lucrurile. O parte din dezideratele de atunci - le vedem implinidu-se astazi sub alte auspicii - a se vedea Uniunea Europeana. Cand aud in zilele noastre despre descreierati (extremisti / neonazisti) ma intreb doar: Cate ravagii poate sa mai faca chiar si astazi in mintea unora - o propaganda rasuflata si de proasta calitate (asa cum de altfel au toate regimurile si toate sistemele)

                  Comment


                  • Dupa cum am spus mai sus, filozofia cu realitatea nu-s musai comparabile. L-am luat ca referinta pe Hitler, nu prin prisma personalitatii si nici cea a judecatii faptelor sale, ci ca exemplu a ceea ce se intampla cand o viziune nationalista se loveste de interesele globale.
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                    Comment


                    • Acum lucrurile au ramas la nivel de "mit" - un singur nume: Hitler, asa cum astazi in Romania pt. perioada dinainte de 1989 se vorbeste doar despre Ceausescu. Un regim este un mecanism destul de complex si nu se poate baza pe un singur om. Daca Ceausestii au platit cam singuri - diverse alte rafuieli de prin armata si securitate fiind ascunse in surdina - in cazul Germaniei naziste a fost totusi procesul de la Nuernberg in care vina a fost distribuita mai multor pierzatori - fiindca un razboi imparte lumea in castigatori si pierzatori. Iar razboiul s-a jucat la Stalingrad.

                      Comment


                      • Asta e un subiect prea vast daca e sa despartim firul in patru
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                        Comment


                        • Originally posted by darksid3 View Post
                          ...L-am luat ca referinta pe Hitler, nu prin prisma personalitatii si nici cea a judecatii faptelor sale, ci ca exemplu a ceea ce se intampla cand o viziune nationalista se loveste de interesele globale.
                          Aici am mari rezerve ca putem vorbi despre un nationalism german in sensul pur si absolut care ar fi condus la cele intamplate - ca factor determinant.
                          A, ca s-a exploatat propagandistic un filon nationalist - nemtii fiind un popor mai militaros (chiar avand traditie in sensul asta) - asta e cu totul altceva. Si unii saracii mai slabi de inger au ramas cu imaginea asta, rezultat al propagandei orchestrate atunci.

                          Comment


                          • Cand aducem ca surse, documentare TV, e cam clar in ce directie merge discutia

                            Comment


                            • @ Cezar - scuze ca nu pot intra in dialog cu tine. E o promisiune facuta si mie si tie si asa ramane.

                              O seara buna!

                              Comment


                              • Originally posted by ion_R5 View Post
                                Aici am mari rezerve ca putem vorbi despre un nationalism german in sensul pur si absolut care ar fi condus la cele intamplate - ca factor determinant.
                                A, ca s-a exploatat propagandistic un filon nationalist - nemtii fiind un popor mai militaros (chiar avand traditie in sensul asta) - asta e cu totul altceva. Si unii saracii mai slabi de inger au ramas cu imaginea asta, rezultat al propagandei orchestrate atunci.
                                Iti recomand sa-i citesti cartea, ca sa-i intelegi filozofia de dinainte de a ajunge un personaj. Felul cum ii este evidentiat rolul mai mare sau mai mic din genocidul mai real sau mai ireal, tine de propaganda capitalista, nu de ceea ce a gandit cu mult timp inainte de a ajunge un pion important. Restul este un alt subiect foarte discutabil.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google