Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Am spus in mare parte...sau tu ai fo' 14 milioane de prieteni romani? Ieși din BULA aia in care trăiești! Inca ai timp...

Nu înțeleg totuși care-i legătura intre cunoștințele tale si faptul ca românii sunt in general lacomi, fuduli, invidioși, puturoși...in orice alta țară te stabilești trebuie sa fugi ca dracu de tamaie fix de...români! Cel mai popor frumos, deștept si talentat....asta e!
    Last edited by PCH; 28 December 2013, 13:06.

Comment

• Originally posted by MihaiiahiM View Post
      ... am citit, am analizat si am constatat ca poporul asta, in mijlocul caruia m-am nascut, nu are nimic bun...
      apoi

Originally posted by MihaiiahiM View Post
      Da. Se pare ca eu nu fac parte din poporul asta, atat eu cat si cei pe care ii cunosc. Nu cunosc pe nimeni care sa nu munceasca, care sa nu aiba loc de munca (fara venituri cinstite), care sa fie asa cum spui tu. Se pare ca treburile astea tin cont si de mediul din care provenim si in care ne desfasuram activitatea.
      Concluzia din doua posturi: Esti un roman veritabil si te incadrezi fix in medie, stai linistit
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Comment

• Nu ati inteles nimic din ce am spus. Pacat. Constatarea ca poporul asta nu are nimic bun este facuta din posturile voastre, unora dintre voi, care tot loviti in tara si in poporul asta. Spre deosebire de unii dintre cei de pe aici eu nu voi uita niciodata ca sunt roman, ca m-am nascut aici, ca sunt legat de tarana asta. Nu ca sa ma laud, dar pot spune ca am colindat destul prin lume si peste tot viata e grea, e usoara daca o vezi din afara sau daca stai o saptamana intr-o alta tara si te plimbi, vizitezi..., daca muncesti sau participi la activitatile sociale sau daca stai de vorba cu cei care traiesc acolo o sa vedeti ca viata nu este asa roz cum se pare. Oriunde ai trai munca e grea, e grea si in Canada, si in America, si in Europa.

Mi-ar placea sa facem o intalnire a celor de pe aici (undeva pe la munte ca tot e sezonul de schi, sau oriunde, Bucuresti...) si sa bem un vin fiert, vorbim fata in fata, sa ne cunoastem... . Eu sunt satul de oamenii care se pricep numai la vorbe, sunt satul de profesori de managementul afacerilor care nu au avut in viata lor o mica afacere, dar sunt meseriasi in teorie, de ingineri auto care nu au desfacut in viata lor un motor, dar care sunt mari sefi prin service-uri, de..., de..., lista e lunga.
          sigpic

Comment

• Prietene, nu trebuie sa te iei dupa nimeni, ci doar sa vezi cu ochii tai. Referitor la partea cu "peste tot munca e grea", sa stii ca munca nu trebuie sa fie grea, ci eficienta. In Romania NU SE MUNCESTE, punct! Daca nu vezi aspectul asta, degeaba ai strabatut planeta. Cate zile libere de sarbatori, legale, sunt in Romania si cate in State, spre exemplu? Vrei sa le numar? Sau sa-ti zic ca doar pe 25 decembrie e liber sau doar 1 ianuarie? In ROmania, sunt destui care au inceput zilele libere de dinainte de 23 decembrie si se mai intorc dupa 5 ianuarie. De asemenea, noi cei care "lovim in poporul roman si tarana asta" suntem obiectivi si tocmai asta am vrea - sa se munceasca cu adevarat, sa poti avea un trai decent, fara a aluneca pe flegme prin mall-uri, fara sa murim cu zile din nimic, in spitalele care arata ca dupa bombardament, fara sa platim taxe si impozite scornite doar ca o mana de zdrente, raportat la populatia adormita, sa-si faca din functiile publice, niste simple afaceri de familie.
            Le-as recomanda celor blocati in roluri sociale, din care nu mai pot sa iasa sau celor ce sunt prea inadaptati ca sa-si doreasca un trai decent, intr-un sistem civilizat, sa-si vada de universul ingust, format din patriotism si "prieteni".
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Cu treaba ca nu se munceste sunt 100% de acord. Deci "NU SE MUNCESTE", nu ca nu se munceste eficient. In rest am unele rezerve. Sa inteleg ca cine munceste "eficient" castiga bine! Corect? Atunci de ce vor unii dintre cei de pe aici sa plece din tara? Oare ca nu le place munca? In 2004 m-am angajat pe 4000000lei (la stat) si aveam si eu o facultate. Si incet, incet, fara sa imi schimb locul de munca sau meseria am ajuns sa castig foarte bine (zic eu). Vreau sa spun ca m-am angajat cu salariul minim pe economie. Cauta tu absolventi de facultate si vezi cati vin sa lucreze pe 800 lei.
              Last edited by MihaiiahiM; 28 December 2013, 15:31.
              sigpic

Comment

• In Romania se munceste foarte mult la multinationale (automotive, trasporturi etc.).
                Neamtu nu munceste nici jumate cat performeaza un roman la o multinationala, vad ce fac eu si ce face neamtu, austriacu, unguru, olandezu, etc.
                Se cere performanta si constanta, nu prea merge ca "astazi am o zi proasta" .
                Daca esti bun/muncitor, iti iau si pielea de pe tine, tendinta fiind sa traga de tine 24h.
                Daca nu esti bun, esti lenes, dupa un timp (nedefinit) se scapa de tine, normal.

PS: neamtu la ora 17:00 a inchis calculatoru si a plecat acasa cu toate ca a lasat totu balta, lucruri nerezolvate, romanu face program prelungit (nu inseamna ineficienta).

Aici desi nu se comenteaza pe fata, dar este evident, daca la ora 17:00 trebuie sa-ti iei copilu de la gradinita deja este o problema, "avem o problema", chiar se fac discriminari.

Originally posted by MihaiiahiM View Post
                ...........Atunci de ce vor unii dintre cei de pe aici sa plece din tara? Oare ca nu le place munca? In 2004 m-am angajat pe 4000000lei (la stat) si aveam si eu o facultate. Si incet, incet, fara sa imi schimb locul de munca sau meseria am ajuns sa castig foarte bine (zic eu). Vreau sa spun ca m-am angajat cu salariul minim pe economie. Cauta tu absolventi de facultate si vezi cati vin sa lucreze pe 800 lei.
                Nu le place nici lor munca, dar daca muncesc macar sa o faca pe un venit mai bun.
                Sa inteleg ca tie iti place munca, foarte bine, ma gandesc ca faci ceva care chiar iti place.

Mie nu-mi place munca (dar bag ca sclavu) pt ca nu-mi place in mod deosebit ce fac.
                Last edited by Octavian; 28 December 2013, 15:43. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Mihai, din toata asta:
                  " De asemenea, noi cei care "lovim in poporul roman si tarana asta" suntem obiectivi si tocmai asta am vrea - sa se munceasca cu adevarat, sa poti avea un trai decent, fara a aluneca pe flegme prin mall-uri, fara sa murim cu zile din nimic, in spitalele care arata ca dupa bombardament, fara sa platim taxe si impozite scornite doar ca o mana de zdrente, raportat la populatia adormita, sa-si faca din functiile publice, niste simple afaceri de familie."

Tu ai inteles, NIMIC?! WTF!! Ca si tine si eu sunt roman si ma doare ca tara asta este ULTIMA din Europa, sub multe tari africane la extrem de multe CAPITOLE. Si eu am firma mea si eu am muncit de la 19 ani si eu am terminat un rahat de facultate aici. Am obtinut un RAHAT pe bat, la fel ca tine. Stii ca un gunoier sau un sofer de camion castiga cu siguranta mai mult ca tine intr-o tara din vest? Stii ca vreau sa muncesc si sa fiu platit corect pentru munca mea? Stii ca am mii de taxe de c@c@t la porcaria aia de firma? Stii ca panarama asta de tara are cea mai a dreacu' birocratie?? Stii ca nu sunt scoli in mediul rural? Stii ca alea care sunt stau sa cada si nu sunt incalzite? Stii ca spitalele sunt focare de INFECTIE? Stii ca sunt milioane de biserici pentru care statul ofera bani total aiurea?? Esti atat de IGNORANT?? De unde stii tu cum e in USA, Canada? Stii tu ce nivel de trai are Canada? Iti spun eu, EXCELENT!!! Lucrezi lucrator comercial iar sotia aranjeaza haine in mall si iti permiti o masina (nu cotetul Dacia Logan 12), sa locuiesti central intr-un oras precum Toronto, Montreal sau Vancouver, sa mananci orice vrei, sa faci vacantele an de an in Caraibe! Daca TU te multumesti cu NIMIC, este strict problema ta. Romania este o tara de care trebuie FUGIT! Nu ofera nimic cetatenilor ei....asta daca nu cumva esti interlop, fiul lui Dragnea sau Voiculescu si ai afaceri cu statul asta INFECT. Trezirea!
                  Last edited by PCH; 28 December 2013, 17:21.

Comment

• Stiu cum e in America pentru ca am fost. Stiu cum e si in Germania si in Franta, Anglia... . Si vreau sa iti spun ca in tarile astea vezi mall-ul doar sambata seara, in rest munca-casa si casa-munca.
                    In alta ordine de idei, de 10 ani de când am firma, am invatat sa lupt, sa fiu tare pentru ca altfel eram mancat de pestele(firma) mai mare. Si iacata ca merge treaba. Merge si serviciul, merge si firma, merg toate si nu ma vait. Cat despre contracte cu statul, am avut, luate de pe SEAP, contracte care nu m-au imbogatit ci m-au ajutat sa intru pe piata, sa ma fac cunoscut, uneori sa trec peste vremuri de criza, desi am stricat cartile multor pesti(firme) mari. Sa nu te gandesti ca statul te ajuta sa faci ceva, ci el vrea sa ia cat mai mult.
                    Pe de lata parte merg cu Logan pentru ca fac multi km (cam 50000km pe an, treaba cu intretinerea) si am alte prioritati in viata.
                    Cat despre aranjat haine pe raft, pot spune, FARA RUSINE, ca am facut si asta când aveam 19 ani, eram anul intai de facultate si mi-am facut firma (era gratuit pentru studenti), cu asta am inceput, cu haine si alte nimicuri.

O putem lungi asa la infinit si nu rezolvam nimic. Fiecare cu ale sale. Eu zic ca cel care munceste castiga bine si in Romania.
                    sigpic

Comment

• Tu nu intelegi ca cel putin EU, Dark, nu hulim tara asta pentru ca nu castigam bine. Multumesc lui Dumnezeu, stau chiar bine cu banii. Nu banul este problema, nu munca!! Degeaba ai bani daca crapi in spitale sau pe DN1 in drum spre munte

As renunta la oricat de multi bani facuti in Romania in schimbul unui job normal in USA, Canada, Germania, etc....in primul rand pentru urmasii mei.

Comment

• Nu vreau sa crezi ca sunt rau, dar nu inteleg de ce nu pleci acolo unde iti doresti. Eu sunt mai modest, ma multumesc cu Romania. In pamantul asta am bunicii si sunt dator sa le aprind o lumanare.
                        Last edited by MihaiiahiM; 28 December 2013, 18:20.
                        sigpic

Comment

• Citeste si tu conditiile de emigrare intr-o tara precum Canada sau USA si ai sa gasesti raspunsul. Nu vreau in Spania sau Italia, sa culeg cirese Intrebare de 12 puncte...

Daca tu cunosti pe cineva care a emigrat peste ocean in cateva saptamani/luni....eu iti dau ca cado' 50.000 de euro.

Comment

• Ia-ti viza de turist, mergi acolo, cauta-ti de lucru si apoi vezi ca treaba este mult mai usoara. Am prieteni care au plecat asa. Sau alta varianta e sa te mergi la facultate acolo (cu taxa) si apoi iti cauti de lucru. Ambele variante merg foarte bine si usor. Da, am prieteni care au plecat in Canada in cateva saptamani si sunt si acum acolo. Vin de 4-5 ori pe an acasa.
                            Last edited by MihaiiahiM; 28 December 2013, 18:41.
                            sigpic

Comment

• Am fost turist si pot merge asa oricand, dar nu poti ramane....ramai, dar pe riscul tau (nu ai drept de munca, de nimic). Doar sa faci casatorie cu cetean canadian... Am incercat in August sa-i fentez cu viza de student (era mai rapid) dar mi-au refuzat viza pe motiv ca mama este acolo (mama a obtinut rezidenta canadiana abia luna asta, fiind acolo din 2010), atunci (in august) nu avea statut de rezident. Am primit acceptul de la un colegiu din Toronto (Seneca), am achitat taxa pe primul an (13.000 dolari), dosarul (toata aplicatia a fost facuta-prost-de un avocat de acolo) a fost trimis apoi la ambasada de la Bucuresti unde un roman mi-a refuzat viza (mi-am dat seama ca era roman din raspunsurile pe care le-am primit pe mail, engleza lui fiind jalnica)...motivul, considera ca raman acolo, pentru ca e mama si vreau doar reintregire. A mai ramas sa incerc cu dosar normal de emigrare probabil pe o alta provincie decat Quebec sau Ontario unde conditiile sunt draconice si timpii de asteptare lungi. Eu asta vreau sa fac, sa ajung in Canada. Nu pot ceda....sunt incapatanat! Un unchi a ajuns acolo dupa ce a aplicat de 5 ori! A vrut Canada, a luptat pentru asta....e acolo de 6 ani, cetatean canadian de o luna!

p.s. La o adica, ma multumesc si cu USA!

Nu am nimic cu tine, nu am nimic cu Romania, este tara mea! Asta nu inseamna ca nu am dreptul sa tind la o viata mai buna, sa nu imi fie frica sa merg in alta parte! Consider insa deplasat sa nu intelegi asta, sa consideri Romania miezul din dodoashca...nu e ok! Stim amandoi cat de "bine" este aici....din multe puncte de vedere!
                              Last edited by PCH; 28 December 2013, 18:54.

Comment

• Pai sua-canada e floare la ureche, adica poti trece când vrei si de cate ori vrei.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google