Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Octavian View Post

Mai sunt si exceptii, am un amic care s-a intors inapoi din Canada (totul se intampla acum vreo 9 ani) aici reusea sa-si puna in fiecare luna cate 2-300$ la ciorap, acolo nu ramanea cu nici un ban de pe o luna pe alta.
    Aici statea in apartament 2 camere mobilat tot ok, acolo statea in garsoniera cu mobila din carton.
    Glumești?

@andonis, excelent punctat.
    Last edited by PCH; 29 December 2013, 13:03.

Comment

• @Octavian: am zis manageri, nu directori. In sistemul corporatist e o mare diferență.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by adonis33 View Post
        ..................
        Niciodata un polonez sau un ungur nu vor accepta sa fie mai putin platit pentru aceiasi munca decat un roman sau chiar un neamt si spre deosebire de noi ei chiar sunt solidari atunci cand considera ca sunt discriminati.

Stiu cazuri concrete de astfel de discriminari la care atitudinea si solidaritatea polonezilor ,bulgarilor ,ungurilor,cehilor a fost remarcabila.
        .................................
        Cazul prezentat de tine e adevarat, dar nu generaliza.

Un operator de transporturi ungur castiga mai putin decat un operator austriac si un operator austriac castiga mai putin decat un operator neamt, in cadrul aceleiasi multinationale.
        ...si romanu castiga cel mai putin si in cele mai multe cazuri munceste cel mai mult si aduce bani mai multi companiei decat unguru.

Ce spui tu ca niciodata nu ne-am dus sa ne prezentam si sustinem concret cererile de marire de salar nu e chiar asa, te duci, vorbesti si de cele mai multe ori primesti raspuns de genu ca daca nu iti convine esti liber sa pleci, ca bugetu cam atata e pe anu asta, ca mai vedem la anu, ca nu putem sari calu, etc etc...

Ai libertatea sa alegi, adica sa pleci daca ai unde.

E interesant cand pleci si anunti asa in ultimul moment (sa nu rasufle nimic) al dracu cum se gasesc (la unele companii) instant bani de reofertare, desigur in cazul in care ai fost performant si chiar nu vor sa te piarda.

Comment

• @Octavian....

Vorbim de solidaritate,cinste,patriotism si traditii care la romani inseamna un carcalete sau un cokteil amestecat de-a valma....

Exemplul dat de mine este singular ,evident,dar am vrut sa scot in evidenta faptul ca atitudinea noastra de cele mai multe ori insemana accea cale de mijloc care ne-a adus in situatia in care suntem astazi.

Noi n-am reformat nimic in aceasta tara.Noi alegem calea de mijloc.Noi ne raportam la tigani care fura si omoara in occident si preferam daca se poate sa ne ascundem nationalitatea cand muncim sau vizitam alte tari, ori tocmai aceste lucrurii arata complexitatea si inferioritatea noastra in gandire si fapte.
          Nu vreau sa revin la o discutie extrem de lunga si obositoare ,cum si de ce, nu suntem in stare sa avem atitudine atunci cand dupa 25 de ani acceptam sa fim umiliti ,mintiti, furati de clasa politica , atunci cand se taie salarii si pensii cand nu exista medicamente in spitalele de oncologie cand ni-se maresc impozitele si taxele peste noapte cand copii,fratii sau parinti nostri cu lacrimi in ochii isi inghit amarul si isi iau ramas bun de la noi cand plecam de acasa peste mari si tari pentru o paine amara unsa cu transpiratia si tot zbuciumul si durerea tinereti noastre, lasate, intr-o alta lume ,intr-o alta tara ,pentru binele si prosperitatea altor cetateni.

De ce nu suntem un popor precum greci care lupta in strada cu politia de ani buni pentru dreptul lor legal la buna stare si=un trai decent,sau bulgarii, portughezi si spanioli care mai mult stau in greva decat muncesc si cu toate astea traiesc mai bine decat noi.

Cum este posibil sa acceptam atat de usor tot ce ni-se intampla !

De atitudinea noastra prezenta depinde in mare masura cum si-n ce tara vor trai si muncii copii nostri, atunci cand noi, vom ajunge la varsta parintilor nostri de azi, care cu drag... si bucurie.... o data sau de doua ori pe an ne astepta, cu ochii in lacrimi sa le trecem pragul casei de sarbatori, adunatii de peste mari si tari asemeni pasarilor calatoare !
          "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

• Chintesenta jegului bine a denumit-o autorul.

N-am plozi dar imi vine sa o caut si sa-i rup capul.
            Cam asta-i Romania [balcanica].
            sigpic
            Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

Comment

• Eu zic ca pentru romanii care n-au chef de munca dar vor studii inalte trebuie sa urmareasca asta...

Comment

@Octavian....

Vorbim de solidaritate,cinste,patriotism si traditii care la romani inseamna un carcalete sau un cokteil amestecat de-a valma....
                .................................................. .......................
                De ce nu suntem un popor precum greci care lupta in strada cu politia de ani buni pentru dreptul lor legal la buna stare si=un trai decent,sau bulgarii, portughezi si spanioli care mai mult stau in greva decat muncesc si cu toate astea traiesc mai bine decat noi.

Cum este posibil sa acceptam atat de usor tot ce ni-se intampla !

De atitudinea noastra prezenta depinde in mare masura cum si-n ce tara vor trai si muncii copii nostri, ....................................
                Da...si atunci spun din nou ca ne meritam pe deplin soarta, nu avem solidaritate, de muncit ne place si nu prea, cinste, principii nu mai discutam.

E pacat ca mai sunt sa zic minoritatea (spre ex cei care discutam aici) care se lupta cu morile de vant in tara asta (daca se mai lupta), mi s-a intamplat si aici pe forum la o discutie cand am spus "pai ia atitudine!" sa fiu luat in neserios, ca totul e degeaba/in zadar.

Pai atunci sa ne plangem in continuare de mila.

Comment

• Originally posted by ady_p View Post
                  Chintesenta jegului bine a denumit-o autorul.

N-am plozi dar imi vine sa o caut si sa-i rup capul.
                  Cam asta-i Romania [balcanica].
                  Invatatoarea aia e de o prostie - depasita numai de catre tupeul imens. Cu proba video parintii ar trebui sa faca o petitie direct la inspectorat (nu la directorul scolii) - cu solicitarea de a o schimba de la clasa respectiva. Si iese destul de urat pt. ea si nici directoarea scolii nu va ramane indiferenta la toata tevatura.

Comment

• @ adonis , nu e cazul sa generalizam , nu toata marfa de acolo se vinde la balot sau la cantar . Daca individul se duce sa faca reclamatie la ITM , ce rezolva ? El se trezeste in strada si reclamatia ajunge in cosul de gunoi contra unei sume derizorii.

Evaziune se face oriunde in Romania , de la spitalele/cabinetele medicale private pana la aprozarul din coltul strazii dar , asta e o discutie ampla care nu face onoare thread-ului.

Comment

• Originally posted by ROY View Post
                      Poti sa ne detaliezi si noua cum ai "invatat sa lupti " sa prinzi contractele alea cu statul , sa invatam si noi ceva ......
                      Ce-mi plac romanii care vor totul mura-n gura !
                      Ai google instalat in calculator ? O simpla cautare si afli cum se fac licitatiile, pe ce coduri [CPV] vrei sa participi ca ofertator, gasesti chiar si dictionare de termeni de licitatie daca nu-i stii/intelegi pe toti. E genul de lupta moderna, taste, informatie, ambitie, nu mai detaliez ca nu-s platit.
                      sigpic
                      Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

Comment

@Octavian....

!
                        Io zic sa lasi grecii in pace, cauta pe wikipedia de cate ori a fost tara aia in faliment. Aia muncesc mai putin decat noi, dovada cata industrie grea au, ca traiesc din tursim si pesti, nu constructii si transporturi navale ca pe vremuri.
                        Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• La ce pensii aveau grecii pana la criza, ii invidiau si nemtii.

Eu zic ca e bine ca n-am ajuns in situatia grecilor.

Comment

• Cu grecii sunt niste manevre de dupa al doilea razboi mondial, nici nu aveau nevoie sa produca ceva
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Nici inainte nu produceau nimic.
                              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Originally posted by einstein1984 View Post
                                Io zic sa lasi grecii in pace, cauta pe wikipedia de cate ori a fost tara aia in faliment. Aia muncesc mai putin decat noi, dovada cata industrie grea au, ca traiesc din tursim si pesti, nu constructii si transporturi navale ca pe vremuri.

Nu stiu cum dracu se intampla dar Grecii traiesc mai bine decat noi nu de acum ci de 50 de ani si n-au avut nici petrol,nici campie, nici paduri nici industrie si produc doar cateva masline si cateva portocale...si ca totul sa puna capac au mintit la Bruxelles si-au tras de bugetul UE cat au putut astfel si-au construit autostrazi prin toate orasele mici sau mari ,si-au finantat deficitul bugetar si au pensii si salarii mai marii decat nemtii si francezi.....

Pe cetateni greci ii doare in basca ca s-au imprumutat de 3-400 de miliarde de euro pana acum, pentru plata salariilor si-a pensiilor,bani pe care ii vor da inapoi de la buget la anul si la multi ani cand or vrea si-or putea si parca vad ca o sa mai cera inca pe atat .Inca nu a trecut criza ....nemti si francezi ,principali creditori ,ii vor da ca altfel se va duce dracu UE si pentru ei adevaratul dezastru va veni in ziua in care UE s-ar rupe si nu vor mai avea piete de desfacere .

Toata productia industriala grea se afla acum in cele doua tari,germania si franta...restul UE importa de la ei si uite asa germania si franta doar au auzit de criza dar habar nu au ce inseamna .....cetateni lor nu prea stiu cum e sa n-ai paine pentru masa copiilor....sa nu poti sa-ti platesti medicamentele ,curentul sau intretinerea......

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google