Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Acum s-a mai inaugurat si noua autostrada, http://www.realitatea.net/a-fost-ina...e_1266533.html, asa ca mai bine faci 6 ore pana la greci decat (dau un exemplu) 11 ore Bucuresti-Arad.
    sigpic

Comment

• Suntem penibili.... Eu nu inteleg, cati bani au furat si cheltuit aiurea de 25 de ani, nu au fost in stare sa lege capitala si marea de Europa!! Idiotii!! Macar atat...

Comment

• Grecia traieste din turism, stie sa atraga turistu` oferindu-i preturi mici, cele mai mici de pe piata. Eu am luat bilete la Paralia Katerini cu 120 euro/2 persoane (doar cazare in garsoniera cu baie, bucatarie, la 3 stele la ei- cam 2 stele la noi), ceea ce la noi nu gasesti la banii astia. Despre drunuri..., nu sunt ele cine stie ce (adica prea multe statii de taxare), dar de la Kulata pana la Katerini si chiar pana la Atena mergi numai pe autostrada.
        sigpic

Comment

• Nu trebuie sa ne uitam in castronul grecilor sau europenilor.Noi suntem prosti din nastere.Pe o bere si un mic vindem/am vandut tot neamul,toata tara.
          Istoria ultimilor 20 de ani s-a scris asa, in cateva cuvinte:
          Pentru voturi Iliescu a retrocedat aurul rromilor confiscat de Ceausescu.
          Alaturi de politicieni corupti,rromii capatand putere finaciara au cumparat tot ce era de "fer" ,adica industria Romaneasca.Au dezmembrat si vandut la fier vechi tot.Fabrici,combinate introduse voit in faliment,au luat drumul remat-urilor !Spre ex.o fabrica de lapte s-a vandut cu faimoasa suma de 400 milioane de lei vechi.Numai instalatia de frig (inox alimentar)s-a vandut cu 2 miliarde de rol.Statul nu a incasat nimic,din taxe,evaziunea a fost la ea acasa.Cazul Potarca-combinatul chimic Arad elocvent.
          Cetatenilor li s-au retrocedat terenurile tot pentru voturi.In prima faza nimeni nu s-a gandit la agricultura,pentru ca oricum nu aveau decat o caruta si doi cai.Le era foame de pamant.Au scos insa din pamant sistemele de irigatii(fier si aluminiu),dalele canalelor de irigatii si le-au vandut sau le-au pus prin curtile proprii.Acum primesc subventii pentru terenuri sterpe !
          S-au vazut in imposibilitatea de a cultiva pamanturile,dar nici nu le dau altora ce stiu sa le cultive.Deci am pus doua ramuri mari ale economiei pe butuci.Bravo noua !
          Romanul nu este invatat cu munca.Doi muncesc si 50 stau la umbra pe ajutoare sociale.Primesc bani lunar si alimente(faina,zahar ,ulei,conserve,biscuiti,etc,etc) de la stat(UE) doar pentru ca sunt saraci si reprezinta "votantii".
          Cum sa tii tara cand jumatate din populatia activa nu munceste ?
          Cum sa platesti pensii si ajutoare sociale la 300 de cetateni din contributia a 100 de salariati ?
          Rromii si "saracii" ce primesc ajutoare sociale au masini scumpe in curte si case cu 2-3 nivele.
          Toti romanii trebuie sa plateasca taxe !Ai sosit cu 100 de euro in tara,castigati la negru in UE,trebuie sa platesti taxe si sa declari provenienta banilor.Nu iti convine stai acolo unde ai castigat banii si cheltuieste-i.
          Toti merg pe trotuar,toti merg la wc-ul public,toti se plimba prin parcuri si stau cu dosul pe banci.Tuturor ne place cand copii se joaca linistiti in parc la umbra.Tuturor ne place cand in fata portii se reabiliteaza trotuarul sau soseaua.Insa cautam sa furam cat putem.Nu platim impozite auto,cladiri,amenzi,etc.Din ce sa intretina "actualii" ce a construit Ceausescu ?

Productia si agricultura este motorul economiei ,nu comertul !
          In momentul de fata datorita politicii fiscale merg zilnic la munca si realizez venituri cat 3 salariati.Trag pentru mine si nu imi este rusine.Daca micii intreprinzatori am avea parte de o politica fiscala relaxanta,personal as angaja inca 3 oameni,as cumpara inca 3 masini ,as plati taxe si as ajuta la progres.Cel ce fabrica masinile ar avea profit,cei 3 angajati ar primi salarii si nu somaj de la stat, probabil ar fi mai bine.
          In cativa ani nu ne vom putea rahati de foame.Numai un prost crede ca tara merge bine!
          Se construiesc hyper market-uri la greu si nici o fabrica !
          Multe multinationale si-au luat zborul sau vor pleca in viitorul apropiat din cauza taxelor imense !Nefiind bani,taxele sunt multe si zdrobitoare.Daca statul ar incasa fluent din toate activitatile comerciale,ar fi bani pentru multe.Am fi mai tari ca nemtii !Insa acum statul incaseaza 30-40% din necesar si mai pune 30 de taxe in speranta ca va acoperi restul ! Idei ale unor politicieni incompetenti!
          Economia subterana este cu 300% mai violenta!
          Toti sunt pusi pe furat !In Romania spiritul megaloman este la putere.Daca nu ai o casa mai mare decat a vecinului si jeep in batatura este sarac.
          Peste tot vezi numai vile,masini scumpe,aur,bunastare,dar nici o lege care sa controleze provenienta banilor!Ai vandut o masina,un teren,o casa,o pereche de chiloti uzati dai 16 % statului.Nu vinzi 100 de masini in 3 ani,castigi 200.000 euro la negru si nu te intreaba nimeni de sanatate.Sau vinzi la negru in targuri lucruri furate cum fac conationalii si asa castiga bani frumosi fara sa plteasca taxe.
          Un amic in mare foame a luat un fond european pentru o ferma de animale.A cumparat fictiv ferma socrului sau si au bagat in buzunar 60.000 euro !Asa se face ?Evaziunea si inselaciunea trebuie sa inceteze !Politicienii trebuie sa inteleaga acest lucru si sa-si lase interesul personal acasa.
          Pana nu vor invata politicienii ca scopul lor este sa ajute tara,pana nu vor renunta la afacerile proprii ce capuseaza bugetul statului,pana nu vor da legi in favoarea cetateanului,a firmelor ce isi platesc fluent taxele si nu creeaza datorii,vom sta si vom privi la vecini cu invidie.Ei pot si noi nu !
          Ne trebuie o saracie crunta ca in Mexic.Poate asa vom invata sa pretuim ce am avut !M-am ingrozit ce am vazut acolo.Acolo este saracie nu in Romania.Noi inca stam bine,dar nu stim !
          Maine noapte benzina si motorina va fi calculata la un curs INEXISTENT de 4,73 ron pentru un euro !Azi euro este 4,46 !

Evident vom scumpi toate serviciile !Asta este Romania !
          Identitatea ne-am pierdut-o demult!Suntem catalogati drept "gipsy" in toata Europa.Asta este identitatea reala a Romanilor,nu este nici o greseala !Daca vrem sa se schimbe ceva trebuie sa luptam !
          Maine se incheie anul:La Multi Ani tuturor!

Comment

• @Rac sunt de acord cu tot ce ai spus si cred ca nu sunt singurul de pe aici.
            sigpic

Comment

• Originally posted by Rac View Post
              ...Deci am pus doua ramuri mari ale economiei pe butuci.Bravo noua !
              Romanul nu este invatat cu munca.Doi muncesc si 50 stau la umbra pe ajutoare sociale.Primesc bani lunar si alimente
              ....Productia si agricultura este motorul economiei ,nu comertul !
              ....Se construiesc hyper market-uri la greu si nici o fabrica !

...Ne trebuie o saracie crunta ca in Mexic.Poate asa vom invata sa pretuim ce am avut !M-am ingrozit ce am vazut acolo.Acolo este saracie nu in Romania.Noi inca stam bine,dar nu stim !
              Maine noapte benzina si motorina va fi calculata la un curs INEXISTENT de 4,73 ron pentru un euro !Azi euro este 4,46 !

...
              Identitatea ne-am pierdut-o demult!Suntem catalogati drept "gipsy" in toata Europa.Asta este identitatea reala a Romanilor,nu este nici o greseala !Daca vrem sa se schimbe ceva trebuie sa luptam !
              Maine se incheie anul:La Multi Ani tuturor!
              Nu cred ca munca place cuiva - este o necesitate. La alte popoare - cum sunt nemtii, japonezii - exista o educatie pt. munca, ordine si disciplina. Noi nu suntem nici nemti si nici japonezi. Si nu mai e foarte mult de munca in Romania - fiindca industrie nu mai avem, agricultura nici atat.

Nu noi am pus pe butuci economia ci cei care au pus mana pe putere dupa 1989 - la buna intelegere cu Moskwa, Washington, Bonn si Paris.

Asta cu "Se construiesc hyper market-uri la greu" - e cea mai tare. Le construiesc niste straini in Romania - transformata in piata de debuseu pt. marfuri de slaba calitate. Nu sunt hypermareturile nici ale statului roman si nici ale unor afaceristi romani. Sunt investitii private straine.

Asta cu cursul arbitrar se jongleza ca la taraba - ca sa aiba guvernul de unde sa mai ajusteze bugetul. Usor usor vine scadenta la imprumuturile externe si guvernantii nu prea au pe unde sa scoata camasa. In plus 2014 e an electoral - iar milioane aruncate anapoda. Campaniile electorale ar trebui interzise prin lege: imorale, jug greu financiar de dus pentru popor si evaziune fiscala imensa.

Identitate are poporul, atat cat are fiecare individ. Din pacate foarte multi se simt "rusinati" de faptul ca sunt romani. Iar cresterea ca popor o sa o avem abia atunci cand cei cocotati pe jilturile Romaniei - vor actiona in interesul Romaniei si al poporului Roman. Deocamdata avem doar tradatori vanduti strainilor

Comment

• cred ca nimeni nu o putea spune mai bine ca el.

Comment

• Toti vorbim de actiune ,solidaritate , patriotism si-o facem degeaba, deocamdata !

Sper ca pe viitor, sa organizam impreuna actiuni de protest,daca acest guvern nu va fi in stare sa-si tina promisiunile facute si va continua sa ne calce pe "bataturi'....Atunci se va vedea cati dintre noi sunt cu adevarat solidari,patrioti si le pasa ce se intampla in aceasta tara !
                  "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

• Originally posted by MihaiiahiM View Post
                    Da, sunt cei ce vad toate lucrurile astea si nu incearca sa faca nimic, ba din contra vor sa plece din tara asta si se mira de ce nu ii primesc.

Eu nu vreau sa plec, raman aici in tara asta si incerc sa schimb ceva. Tu vrei sa pleci?

Hai fratilor sa facem ceva. Hai sa organizam duminica seara o intalnire a loganistilor in Piata Victoriei, sa ii sprijinim pe cei ce se opun celor care vor sa vanda tara pe bucati. Hai sa facem ceva. Orice. Veniti cu idei.
                    Am venit si eu cu propunerea de mai sus si am luat o gramada de suturi.
                    sigpic

Comment

• @ Adonis - de protestat nu e neaparat greu. Problema e cum aduci oameni corecti si priceputi la conducerea tarii? La esalonul politic sunt deja intelegeri facuta cu cancelariile occidentale - si ei isi sustin/protejeaza slugile bine infipte aici.

Ajungi la conducere si ti se pun din afara atatea conditii - ca pleci singur din prima zi. Romania nu mai este nici suverana si nici independenta. In 1989 a fost un adevarat razboi - si noi atunci am pierdut razboiul. URSS/KGB sunt o forta si atunci cu fost la intelegere cu USA/CIA, cu Parisul si Bonn-ul ca sa termine regimul din Romania. Si au reusit. Ion Iliescu a fost candidatul acceptat atat de est cat si de vest.

Comment

• Sa intelegem ca nu se mai poate face nimic? Hai sa fim seriosi!
                        sigpic

Comment

• @MihaiiahiM;1544908] Grosul s-a vandut. Au mai ramas de pradat/vandut bogatiile din subsol si terenul agricol.

Proteste in sine nu duc la o schimbare de regim, nici macar de guvern. Cand se intampla asa ceva, deja sunt servicii secrete autohtone si/sau straine implicate.

Si principala problema este pe cine pui sa guverneze. Ca protestatul in sine nu schimba lucrurile, daca schimbi un guvern vandut cu unul la fel de vandut.

Comment

• Proteste nu schimba nimic, dar ii pun pe gânduri.

Punem pe cel care promite (prin contract si fisa postului) ca nu va vinde aurul, gazele...
                            Pe de alta parte presedintele, premierul..., toti de la conducere vor trebui sa respecte cele promise (asa cum se respecta caietul de sarcini la o licitatie si contractul de dupa), iar promisiunile electorale sa fie trecute in fisa postului si contractul de guvernare.

Nu se poate face asa ceva?
                            sigpic

Comment

• Daca va uitati la atent, premisele secolului 21 seamana cu o intoarcere in secolul 19 - in privinta impartirii zonelor de influenta: balcaniul iesit de sub influenta imperiului otoman (in sec 19) este disputat de puterile occidentale si Moskwa. Turcia are aspiratii hegemonice fata de vecini - iar tari precum Marea Britanie si SUA ii incurajeaza tacit...

@ MihaiiahiM Aurul este cerut sa fie predat(pradat) din afara tarii - am avut o postare pe acest thread despre intalnirea Merkel-Ponta - despre care presa nu a spus prea multe.

In privinta rezervelor de aur ale Romaniei - ar trebui schimbat in primul rand Isarescu - care a expediat din Romania avioane intregi cu aur. Sunt mai complexe lucrurile. Noi nu suntem Islanda, care are o populatie cat orasul Ploiesti + comunele din jur.
                              Last edited by ion_R5; 31 December 2013, 01:16. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Islanda e un exemplu bun doar din punct de vedere social, altminteri, la noi nu e posibil din motive geopolitice. Sa nu uitam ce s-a intamplat cu guvernul polonez, acum ceva ani.

@Mihai: Genul de sintagme "sa facem ceva, sa schimbam ceva" sunt simple utopii ce nu valoreaza nici cat un scuipat in ocean, pentru ca lumea functioneaza altfel.
                                Cum bine zicea un mare clasic: "Daca puterea votului chiar putea schimba ceva, nu am fi fost lasati sa votam niciodata"

Schimbarile se petrec intr-un ritm mai lent decat timpul se condenseaza in vietile indivizilor, iar micile puncte de cotitura in istoria globala (razboaie, schimbari de regim, noi oranduiri), ce sunt apucate de unii pe ici pe colo, sunt simple chestiuni de hazard, adica, e ca si cum te-ai duce un weekend la mare si prinzi vant pe plaja, atata tot.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google