Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Se dadeau bani si pe vremea lui Ceausescu, in special anii de sfarsit ai regimului. Reminescenta e de acolo, atat ca acum, lucrurile au "evoluat" intr-un capitalism balcanic, unic in lume. )))))))
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

    Comment


    • Capitalismul balcanic despre care vorbesti si comportamentul romanilor a ajuns sa fie studiat si in facultati ca fiind unic in lume...serios.

      Comment


      • Si filmul Mihai Viteazul al marelui regizor Sergiu Nicolaescu e studiat la mari universitati din afara. Pacat ca nu l-au vazut foarte multi romani. E acolo o scena extraordinara - cand dupa o lupta pierduta Mihai fuge sa scape cu viata, plin de noroi - si ajunge intr-un sat de romani.

        Capitalismul balcanic despre care vorbiti e o mafie, care are legaturi stranse cu mafiile din zona la nivel mai mare. Dupa 1990 mafia asta a crescut precum Fat Frumos, care crestea intr-un an, cati altii in 4 - asta in timp ce politia era "timorata". Si fenomenul asta isi are oarecum samanta tot de pe vremea lui Ceausescu, cand militia inchidea ochii la tot felul de furaciuni - si bineinteles ca isi lua partea --- ca dupa lovitura de stat din 89 sa se ajunga la furtul din conducta cu "antemergator" masina politiei. Iar darul ajungea pana la baronii locali si chiar prin parlament. Cred ca am spus tot. Ce vreti sa cereti poporului, cand lupul e pus sef la stana?

        Sa-si faca "organele" treaba si sa vedeti cum se aseaza lucrurile in fagasul normal.

        Comment


        • Originally posted by ion_R5 View Post
          A fost prezentat si la stiri - invatatoarea respectiva este dintr-o scoala particulara, cu plata. Nu trebuie confundat sistemul cu niste snapani care au "privatizat" smecheria.
          Tocmai că este dintr-o şcoală la stat, nicidecum particulară !
          Dar dintr-o şcoală de fiţe după cum zicea şi bărbat-su !


          Inspectoratul Scolar Bucuresti incepe ancheta in cazul invatatoarei de la scoala Maria Rosetti din Bucuresti, care ar fi cerut bani parintilor pentru cadouri.

          Comment


          • Cu atat mai grav. Te umfla rasu de magaria astora, auzi "trebuie cercetat, analizat". Sa-i de-a una peste ochi si peste urechi cu smartphone-ul ala pe care ruleaza inregistrarea... Bai e jenant. Nu trebuie cercetata la inspectorat. Trebuie data in judecata pentru solicitare de fonduri necuvenite, pe penal - sa faca parnaie vreo 3 - 4 luni macar, si cand aia sa zica merci daca va primii 1 floare de la elevi.

            Aia a fost cea mai tare: "daca nu dati bani, copii sunt saraci cu sufletul"... Pai sa dea ea bani in locul copiilor, sa fie ea cu sufletul mare.

            Comment


            • Hahahah...da pe naiba. Trebuie intrat dna-ul pe fir sa ii sperie puțin. )

              Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

              Comment


              • La multi ani la toti Ionii si Ioanele de ziua onomastica!

                Multa sanatate si bucurii! Si suntem multi romani cu numele Sfantului Ion - sa ne tina Dumnezeu si sa ne pastram credinta vie!

                Comment


                • Gheorghe, Ion si Maria, cei mai multi din Romania )

                  La multi ani Ioane.
                  Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                  Comment


                  • Originally posted by ion_R5 View Post
                    La multi ani la toti Ionii si Ioanele de ziua onomastica!

                    Multa sanatate si bucurii! Si suntem multi romani cu numele Sfantului Ion - sa ne tina Dumnezeu si sa ne pastram credinta vie!
                    Substantivele proprii (nume de persoane) au numai singular, deci Ion si Ioana. Sunt si substantive proprii (ex. nume de munti) care au numai plural, cum sunt Bucegi, Carpati... .
                    sigpic

                    Comment


                    • Originally posted by ion_R5 View Post
                      La multi ani la toti Ionii si Ioanele de ziua onomastica!

                      Multa sanatate si bucurii! Si suntem multi romani cu numele Sfantului Ion - sa ne tina Dumnezeu si sa ne pastram credinta vie!
                      Si free Gigi!
                      Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

                      Comment


                      • Oare sa ajunga coleg cu Bombonel?
                        sigpic

                        Comment


                        • La Mulţi Ani celor care îşi aniversează astăzi onomastica !

                          Comment


                          • Am vazut astazi pe un film-reportaj despre Rosia Montana - cred ca realizat de o televiziune maghiara - difuzat pe Nasu' TV. Din pacate televiziunile de la noi nu au mediatizat suficient acest subiect. (nu ma refer la talk-shouri in care se bate apa in piua - cu reportaje cu demersurile disperate ale oamenilor de acolo - atat romani cat si maghiari - cat si vizitele parlamentarilor europeni si actiunile marsave ale Gold Corporation - respectiv dezastrul ecologic care ar ramane daca s-ar face exploatarea propusa cu forta de catre ei)

                            Comment


                            • Da' reportajul asta l-ai vazut?
                              Şoferi cu tupeu există peste tot. Astăzi vorbim însă despre cei din Galaţi. Acolo, trotuarele din faţa campusurilor studenţeşti s-au transformat în garaje pe...
                              If it ain't broke, don't fix it!

                              Comment


                              • Ei sunt bine merci, au un job de rahat cu toate ca ei cred ca e super si comenteaza plugusorul si ce frumos e pe Transalpina. Aici se traieste FIX ca in evul mediu si sunt indulgent. Doar un om care nu a iesit din tara (si nici ala) sau unul cu retard mintal nu poate constientiza asta.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google