If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei
Câinele moare de drum lung și PROSTUL de grija altuia.
Eu nu vreau sa plec in SPANIA la căpșuni cum ai putea pleca tu instant, in Canada se pleacă cu dosar de emigrare iar procesul este de durată (minim 2-3 ani pentru ca este o tara cu nivel de trai extrem de ridicat si primesc zeci de mii de dosare de pe tot MAPAMONDUL..dar tu nu ai de unde știi astfel de lucruri. )...intereseaza-te înainte de a posta cretinitati, ca nu vorbim de filcor pe 75 de cai. La mine este chestie de timp, mama fiind rezident canadian.
Mirifica Canada...cacofonie plus pleonasm.
Happy New Year
p.s. Este ultima oara cand iti ofer răspuns, simt cum imi scade VERTIGINOS iq-ul cand fac asta.
Acuma vazui mostra de inteligenta cu care mi-a fost raspuns. N-as pleca nici mort in spania/italia/canada/sua si alte "taramuri miraculoase".
Am un serviciu decent, cu un salariu ok. sunt printre aia putini care traiesc ok si chiar cred in tarisoara asta.
Ati vazut cat de usor este ca un om sa isi dea arama pe fata? Nivelul de studii, orasul de resedinta, tarile vazute...toate palesc in fata egocentrismului si infatuarii. Si de aici dispare si dialogul, dispare respectul fata de interlocutori si fata de orice afirmatii ale acestora. Si astea sunt unele din "calitatile" romanilor.
Ce nu isi mai dau seama cate unii care dispretuiesc total si condamna irevocabil tot ce inseamna popor roman: uita ca au bunici sau strabunici care au platit cu sange pe front, uita ca bunica, bunicul, mama lor...sunt tot romani "neam de curve si de hoti".
Toate aspectele urate aratate pe parcursul acestor pagini...da, sunt adevarate...dar in marea asta de mizerie mai vedem cate un roman cu suflet mare, cate unu care blocheaza cu TIR-ul autostrada pentru a proteja locul unui accident, unu care intra in flacari si salveaza o viata sau unul umil dar care trezeste respect si admiratie oriunde se duce.
Am mai vazut si auzit de romani plecati in pribegie in toata lumea, pentru o paine mai alba, pentru educatie, familie...dar cei care s-au integrat cel mai bine printre straini sunt cei care, acolo, declara cu MANDRIE ca sunt romani, recunosc ca la ei in tara sunt probleme si ca incearca sa ajute, macar cu un gand bun, tara in care le sunt ingropati stramosii.
Cei ce pleaca rusinati de originea lor...sunt aceia care, indiferent de clasa sociala, vor fi catalogati mereu drept VENETICI si nu vor avea respectul tarii de adoptie. Poate vor avea bani, casa, masini... dar respect si incredere nu vor primi.
Realitatile urate din Romania de acum...doar orb sa fii sa nu le vezi si sa nu fii constient de ele; diferenta o face modul in care reactionam la aceste lucruri:
-unii aleg sa plece, nu sunt de condamnat, chiar nu mai e cazul sa cerem jertfa suprema pe altarul patriei dar sa plece ca romani onesti, mandri si respectabili. Tot respectul meu pentru astfel de ambasadori.
- unii se "adapteaza", incep sa "se descurce", "daca fura toti eu de ce nu as fura"....isi educa progeniturile in spiritul tupeului, ca asta e la putere acum...isi iau masini bengoase, casa cu turnulete, isi cultiva cefe late, antebrate tatuate...tot ce au vazut ei ca a dat rezultate la "coloratul" care acum 20 de ani era la marginea societati si acum "s-a ajuns".
Banii si averea nu au nimic in comun cu calitatea de OM dar pentru 2 arginti (un lant gros si un benveu) ce nu face omul...
-pe la coada sunt aia care aleg sa tina in viata limba romana, respectul, bunul simt, educatia, civilizatia...sunt cei ce mai stiu sa dea "buna ziua", mai stiu sa arunce gunoiul la cos, cei care mai atrag atentia cuiva care vorbeste urat sau face mizerie...aceia care aduna PET-uri de pe platoul Bucegilor, care parcheaza regulamentar chiar daca e mai departe de intrarea in Mall....mai sunt si prosti din asta care raman aici si incearaca sa faca ceva pentru tara lor.
Iar cand pleaca peste hotare...sunt romani si le arata tuturor ca nu suntem toti hoti si cersetori.
voi mai pleca si eu peste hotare, dar numai in vacanta. @PCH, ti se pare un lucru asa spectaculos sa ai pasaport? Sau crezi ca in Canada curge lapte si miere? Tot prin munca te vei realiza si acolo. Nu ma deranjeaza faptul ca pleci, apreciez macar curajul de a pleca atat de departe. Ma deranjeaza faptul ca nici nu ai plecat inca, si deja consideri Romania o tara de scursuri, lumea a 3-a, etc. Nu uita ca si acolo, peste ocean, tot Roman ramai. poti sa schimbi locul in care locuiesti, dar nu poti sa-ti schimbi originile.
Asemenea romanilor sunt multe popoare in Lumea Noua, dar locuitorii de drept nu ii vor considera niciodata "real canadians" sau "real americans". Vor fi pentru ei cum sunt maghiarii pentru noi: o alta samanta "amestecata" printre nativi.
Am vazut astazi pe un film-reportaj despre Rosia Montana - cred ca realizat de o televiziune maghiara - difuzat pe Nasu' TV. Din pacate televiziunile de la noi nu au mediatizat suficient acest subiect. (nu ma refer la talk-shouri in care se bate apa in piua - cu reportaje cu demersurile disperate ale oamenilor de acolo - atat romani cat si maghiari - cat si vizitele parlamentarilor europeni si actiunile marsave ale Gold Corporation - respectiv dezastrul ecologic care ar ramane daca s-ar face exploatarea propusa cu forta de catre ei)
Eminescu a aparat cauza nationala, asa cum nu a aparat-o nimeni in vremea lui - si a platit cu viata pentru asta. Asa cum Ceausescu a platit cu viata in 1989 pentru ca adusese Romania la un nivel de independenta economica, industriala si financiara care a deranjat. Cat despre lovitura de stat din 1989, scenariul extern nu se limita la "razbunarea contra Ceausestilor" ci mergea pana la dezmembrarea Romaniei - ceea ce arata ca respectivii din afara aveau un dinte si impotriva Romaniei si a poporului Roman. Iar destructurarea economiei Romanesti s-a produs.
Fiindca unii ignora si rad cand aud de Mihai Eminescu - un exemplu concret: Eminescu a impiedicat infintarea mitropoliei catolice la Bucuresti, demascand prin articolele din Timpul pe agentul austro-ungar trimis la Bucuresti sub acoperirea unui episcop catolic trimis de Vatican si Viena. In urma articolelor si scrisorii deschise adresate regelui Carol I, episcopul a fost retras de catre Vatican.
Am eu impresia ca-l respecti cam mult pe Ceausescu.
Tot ce a facut ala, asa cum zici tu, pentru tara, a facut pe spinarea poporului privat de lucruri elementare ce tin de viata moderna: mancare, caldura, apa calda. Nici drojdie nu era prin magazine, dar fabrici ce bere erau cu duzina, in toata tara.
Te rog io, nu-l mai amesteca pe jegul ala de om in discutii pe aici, sau muta-te in Koreea de Nord si preaslaveste pe acolo conducatori care fac ceva pentru tara.
@ Mr.K De facut - adica munca depusa - este a poporului roman. Intradevar au fost anumite ambitii personale ale lui Nicolae Ceausescu. Insa se mai pierde din vedere un lucru fundamental - Ceausescu nu era de unul singur la conducerea statului. Statul este un mecanism intreg, un sistem - si au fost foarte multi oameni capabili la conducere. S-au facut si multe greseli, dar s-a construit foarte mult pt. tara.
Mai trebuie spus ca desprinderea de Moskwa a fost inceputa pe vremea lui Gheorghiu Dej si ca deja tara intrase pe un anumit fagas in momentul in care Ceausescu a preluat puterea. (dupa aia, profitand de momentul '68 - care a fost un gest extrem - cu sustinere externa deosebita din partea SUA si a Chinei - Ceausescu si-a arogat exclusiv politica de independenta fata de Moskwa)
Insa problema majora a noastra acum - este ceea ce s-a intamplat dupa 1989. Daca incepand cu 1990 ar fi venit un presedinte si un guvern cu o politica de deschidere spre exterior, inteligenta, similara cu China, in care sa se pastreze intreprinderile viabile si sa se creeze zone de investitii straine, cu participare obligatorie din partea statului Roman si cu drept de veto; cu stabilizare monetara; cu eliminarea bisnitei; cu dezvoltarea infrastructrii si modernizarea industriei existente - atunci Ceausescu ar fi aparut foarte mic astazi.
Insa "Constructia Romaniei dupa 1990" - a avut drept fundament: lovitura de stat din decembrie 1989, caracterizata prin:
1. TRADARE (de la cei din cercul lui Ceausescu si pana la capii serviciilor secrete MI si MApN)
2. CRIMA (de la Milea, Ceausesti si pana la sute de tineri morti nevinovati intr-o regie care sa legitimeze lovitura de stat - prezentata poporului drept revolutie)
3. FURT (chiar in zilele lui decembrie 1989 intrau in conturile Romaniei milioane de dolari care erau deturnate - furate de-a dreptul ca sa nu mai ajunga in visteria statului Roman. Mai apoi s-a trecut la sustragerea banilor din banci (Bancorex, etc) prin acordarea de credite anumitor persoane, credite ce nu au fost niciodata inapoiate, apoi s-a trecut la distrugerea sectorului comercial, industrial, bancar, flotei comerciale, si stoparea investitiilor aflate in derulare - care au produs stagnare si pierderi economice extraordinar de mari - inclusiv investitii in derulare in afara granitelor tarii, facute pe cheltuiala statului Roman care au fost abandonate si din care nu s-a mai recuperat nimic)
Unde sunt Ion Iliescu, Petre Roman (impreuna cu mentorul sau Silviu Brucan), Traian Basescu (ministrul Transporturilor), Mugur Isarescu, Emil Constantinescu, Ciorbea, Radu Vasile ? --- sa ne spuna lozinca aia cu "greaua mostenire a regimului Ceausescu, industria - o gramada de fier vechi"
Mr.K - crezi ca datoriile acumulate de Romania dupa 1990, se vor putea achita din taxe si impozite? Sau ca se vor achita in timp ce poporul huzureste, traieste in belsug, caldura, abundenta? Nu prea cred... Ba uite ca suntem fortati sa ne cedam bogatiile naturale ale tarii...
Crezi ca 80% dintre romanii care au emigrat dupa 1990, au facut-o fiindca nivelul lor de inteligenta si de pregatire profesionala era mult peste ce era Romania in 1989 - sau pentru ca dupa 1990 lipseau locurile de munca care sa le asigure minimul trai zilnic?
LE: la elementele loviturii de stat din 1989 trebuie adaugat si:
4. Amestecul nemijlocit a agentilor straini care au dirijat lovitura de stat din 1989 si care mai apoi s-au implicat in destructurarea economiei/societatii romanesti
Last edited by ion_R5; 15 January 2014, 23:35.
Reason: Automerged Doublepost
Lasa-l D-zeu pe Ceausescu in pace....Nu zic ca astia de ne conduc acum sunt cu mult mai buni decat el, majoritatea sunt tradatori,hoti,mincinosi,frustrati etc ....dar imi aduc aminte cum am fost batut de militie timp de 3 h in 1987 cand am adus de la fabrica de paine din slatina ,unde lucrau ambi parinti ai mei, 10 paini in liceu pentru colegii mei care mureau de foame ......
M-au batut pentru c-am fost turnat de paznicul internatului care a zis ca fac trafic cu paine calda !....Nu iti mai zic ce chinuri au tras parinti mei sa scape de militie fara sa faca puscarie....asa ca probabil tu ai fost unul dintre cei care atunci te-ai bucurat de privilegiile ''oamenilor de partid'' ,de aceia, se explica de ce aperi cu atata inversunare pe ''tovarasul'' sus numit si nomenclatura comunista care ,ca si acum, guvernau fara sa le pese de suferintele poporului roman.
"Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."
@ Adonis33 Nu il apar pe Ceausescu. Ceausescu cu toate rele lui a fost un patriot - ceea ce nu se poate spune despre conducatorii Romaniei de dupa 1989.
Paznicul de la internat nu era "un cetatean care a reclamat ceva suspect" - ci un informator al militiei, care raporta periodic ceea ce considera el ca sa fie apreciat acolo la militie. Nu te-a batut si nu te-a reclamat Ceausescu. Este vorba despre un abuz. Stai linistit ca aceeasi militieni care te-au batut pe tine, protejau contra cost tigancile care vindeau pe linga piete seminte si guma de mestecat.
@ PCH Cum s-au implicat agentii straini? Pai i-am avut in fruntea tarii:
- Ion Iliescu - cu studii facute la Moskwa, racolat acolo de serviciile sovietice (presedinte CFSN, apoi presedinte al Romaniei),
- Nicolae Militaru - agent GRU, ministru al apararii - cel care in zilele loviturii de stat a coordonat mai multe rafuieli impotriva unor cadre din armata si securitate care l-au urmarit si deconspirat ca agent GRU.
- Laszlo Tokes - agent dublu - atat pt. Securitate cat si pt. serviciile secrete maghiare
- Silviu Brucan - cu legaturi la mai multe servicii: CIA, MI6, KGB --- era asa de "dizident", ca in 1989 a calatorit la Washington, Londra si Moskwa pt. stabilirea modului de coordonare a loviturii de stat din decembrie 1989
- Mircea Dinescu - plecat impreuna cu securistul care il seconda in Marea Britanie la o bursa, de unde s-a intors "dizident" - cu protectie din partea Olandei
- Sergiu Nicolaescu - agent al serviciilor secrete germane
- Doina Cornea - si ea agent de influenta a serviciilor secrete din occident
si lista este foarte foarte lunga (Noica, Plesu, Neculai Constantin Munteanu, Hurezeanu, etc)
Si trebuie spus foarte clar - cei de mai sus si cei asemenea lor in nici un caz nu au actionat si nu actioneaza in interesul Romaniei, ci pentru interese straine - care divizeaza tara si poporul Roman.
Cat despre agenti operativi ai KGB - vezi cazurile de prin Dolj si Olt, unde armata nu a ascultat ordinele venite de la Bucuresti dupa 22 Decembrie si a deschis focul asupra convoiului de autoturisme Lada cu agentii KGB care operau in teren - si veneau de la Timisoara spre Bucuresti.
Nu ti se pare interesant faptul ca incepand din 22 decembrie 1989 incoace nu s-a discutat niciodata in media cu exemple clare - despre spionajul strainilor in Romania si s-a discutat numai despre "Securitate". In cadrul unui interviu, un fost ambasador al SUA la Bucuresti a declarat ca incepand cu 1990 in Romania a avut loc o activitate de spionaj de o intensitate fara precedent.
Toata lumea stie chestiile astea, nu a fost revolutie, a fost "ordin de afara"...e clar ca in acea perioada s-a vrut caderea comunismului care a disparut din mai toate tarile din Europa centrala si de est. Lumea asta este impartita intre vest si Rusia. Aceleasi manevre au avut loc si in alte tari, vezi Ucraina, Georgia, etc. Asta e natura, e firesc ca cel mare/bogat sa asupreasca pe cel mic. Noi am fost, suntem si vom fi mici. Din fericire avem o oare care libertate de miscare si ne putem face un rost pe alte plaiuri, lucru aproape imposibil in acea perioada de trista amintire
Auzi, tu de ce nu ai un nick de genul Ion_Dacia 1300 si faci referire la o masina complet neromaneasca, Renault R5? Unde sunt identitatea si traditia auto romaneasca?
In alta ordine de idei, evenimentele din decembrie 89 intra in definitia unei lovituri de stat, nu a unei revolutii (care are lideri clari, stabiliti de la inceput nu aparuti pe drum etc etc)
Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Einstein1984, taicamiu a avut prima masina o Dacia 1100, pe care a vandut-o cand aveam 4 ani in 1977 - atat imi mai amintesc, o zi de toamna cand a venit un nene, a scos masina din garaj si a plecat cu ea.
Renault Super5 a fost prima mea masina - o masina foarte buna.
Eu am crescut cu o Lada 1200, cumparata de taica-miu in 1979 cand eram in clasa I. O masina foarte robusta, care nu avea nici una din slabiciunile/problemele Daciei 1300 de aceeasi generatie sau de generatie mai noua.
Cat despre "lideri", in 1987 Gorbaciov a facut o vizita in Romania si am fost scosi si noi elevii in Ploiesti pe bulevard, cu garoafe in mana sa aclamam coloana oficiala. Imi amintesc ca s-a auzit atunci un zvon: "Vine Gorbaciov sa il inlocuiasca pe Ceausescu cu unul care a fost coleg de scoala la Moscova". Numele Ion Iliescu l-am auzit abia la "revolutie" - insa probabil in anumite cercuri era cunoscut numele Ion Iliescu. Oricum, faptul ca Iliescu fusese scos din structura de varf a conducerii PCR este un semnal clar ca el fusese deconspirat ca agent de influenta sovietic.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment