Originally posted by darksid3
View Post
Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Daca avea si baba un c@i se ducea si ea la razboi....mor cand vad limitatii, cei ce INDRAZNESC, au NESIMTIREA sa compare, sa aduca in discutie o tara precum USA, Canada, Germania, sistemul nord american cu...cu....romania!! MOR.
Romania e cumva tara aia in care au murit ARSI 6-7 nou nascuti intr-o maternitate? E cumva tara in care doi oameni de valoare si-au pierdut recent viata din cauza si din simplul fapt ca au avut ghinionul sa se nasca si sa traiasca aici?? Cumva tara in care autoritatile sunt indiferente si au durere in cot cand vine vorba de CETATEAN, idiotul ala care isi plateste taxele si impozitele? E cumva tara aia in care faci 9 ore din capitala pana la granita cu vestul?? Aia in care spitalele sunt infecte si bisericile cu nemiluita? Aia in care salariile sunt mizere? "Ardioar" focu'....incepand de la guvern!Last edited by PCH; 24 January 2014, 22:39.
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View PostMa intreb ce ai fi zis de americani, daca la ei pe aeroport te amprentau, te bagau la interviu, si te puneau sa dai declaratii despre scopul si durata vizitei...
Si da, Romania este tara in care unii viseaza sa plece in Canada, in America, dar se pare ca aia nu primesc valori, nu vad valoarea romanilor care doresc sa ajunga acolo.
Ies de pe forum ca deja ma enervez, ma apuca toti nervii când vad romani care, din emigrarea in Canada, si-au facut un ideal, un tel in viata. Pacat, mare pacat.Last edited by MihaiiahiM; 24 January 2014, 22:50.sigpic
Comment
-
Originally posted by PCH View PostDaca avea si baba un c@i se ducea si ea la razboi....mor cand vad limitatii, cei ce INDRAZNESC, au NESIMTIREA sa compare, sa aduca in discutie o tara precum USA, Canada, Germania, sistemul nord american cu...cu....romania!! MOR.
Romania e cumva tara aia in care au murit ARSI 6-7 nou nascuti intr-o maternitate? E cumva tara in care doi oameni de valoare si-au pierdut recent viata din cauza si din simplul fapt ca au avut ghinionul sa se nasca si sa traiasca aici?? Cumva tara in care autoritatile sunt indiferente si au durere in cot cand vine vorba de CETATEAN, idiotul ala care isi plateste taxele si impozitele?
Comment
-
Originally posted by PCH View PostAia in care spitalele sunt infecte si bisericile cu nemiluita? Aia in care salariile sunt mizere? "Ardioar" focu'....incepand de la guvern!
Dupa ce ne-au inchis scoli, spitale, unitati militare, sectii de politie, primarii de la sate, oficii postale si administratii fiscale - acum le stau in gat bisericile - ca sunt "prea numeroase"... In occident le-au inchis demult si le-au inlocuit la inceput cu biserici sectare si mai apoi cu carciumi si cluburi. (nu enumerez o intreaga industrie si economie care a fost inchisa/distrusa la comanda - vorbim acum de institutii ale statului)
Blestemele sa le adresezi dusmanilor tarii si mai apoi slugilor lor care ocupa jilturile puterii acestei tari.
Si in afara de carcoteala, blesteme si ura - sa iti amintesti sa spui si o rugaciune la Bunul Dumnezeu sa ne tina ca tara si popor, dupa mila Lui, ca de stradaniile noastre vom pieri curand.Last edited by ion_R5; 25 January 2014, 01:16.
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View Post
Ma intreb ce ai fi zis de americani, daca la ei pe aeroport te amprentau, te bagau la interviu, si te puneau sa dai declaratii despre scopul si durata vizitei...
Oamenii sunt profesionisti, vorbesc frumos, zambesc. Isi fac treaba si atat.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Si asta e tot America? dar latura asta nu o vede nimeni. Si totusi, acolo sunt oameni care ar da orice sa plece de acolo, asta pentru linistea lor si a familiilor lor. http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=181433 Am intrebat si eu asa..., dar prevad ca nu va raspunde nimeni si o va da in diverse.Last edited by MihaiiahiM; 25 January 2014, 09:22.sigpic
Comment
-
Originally posted by ion_R5 View Post
Dupa ce ne-au inchis scoli, spitale, unitati militare, sectii de politie, primarii de la sate, oficii postale si administratii fiscale - acum le stau in gat bisericile - ca sunt "prea numeroase"...
Nu prea cred...biserici se construiesc si inca cum.
Nu pot sa merg in Bucuresti o statie de Eatb fara sa vad o biserica. Nu sunt sfinti in cer cate biserici fac astia.
Daca de stradaniile noastre pierim curand, daca nu suntem in stare sa facem nimic, cine suntem noi sa cerem ajutor divinitatii sa ne tina ca popor ? Doamne ajuta ne ca noi nu putem ?
Nu cred ca este cuvenit sa ne rugam la Dumnezeu, pentru ceva...stie el mai bine ce trebuie sa faca cu cei drepti, cinstiti si fara de pacat...romanii nu au de ce sa isi faca griji...oare ?
Comment
-
In orice tara exista scursuri. Problema este cand scursurile incep sa se inmulteasca si sa primeasca drepturi, nu sa munceasca pt drepturi.
Pana acum am fost in America de 6 ori: o data de placere, de 5 ori cu treaba. Mereu m-am simtit bine acolo.
Ce este socant diferit: toata lumea munceste si toata lumea respecta regulile.
Apoi, sa ne uitam la noi in batatura si sa vedem daca e la fel.
Munca, rezultatele, educatia, sistemul sanitar si respectarea regulilor duc la populatia pe care o vedem azi.
Ce se intampla la noi?
Oamenii se prefac ca muncesc.
Rezultate sula, pt ca se facea ca se intampla ca nu s-a putut pentru ca era altcineva de vina.
Educatie sula
Sanatate moca pt toata lumea, inclusiv pt cel ce nu lucreaza.
O natie de "descurcareti" ce prefera sa fure 2 lei, insa sa nu lucreze pt 4.
Astia suntem si avem nevoie de reset.
Cat despre traditiile romanesti, ele continua: cum se faceau manastiri? Cum se fac acum?
Ce facea plebea? Ce face acum?
Suntem cam la fel de cateva sute de ani,
Sigur, wikipedia zice altceva: ca voda in sus, cel mare in jos, cel viteaz deasupra!
Schimbarea va fi atunci cand tu, eu, vecinul si capra lui vor pune pana pe gunoiul din fata lui, chiar daca nu l-a facut el.
Shimbarea vine atunci cand nu te intereseaza de vecinul, ci de propria familie.
Schimbarea vine atunci cand pe tv nu se vor mai cauta cocalarisme si altele asemenea.
Pana atunci, ne scaldam in propria fosa septica si se minunam de ce mirosim a harat. Apoi ne minunam si mai tare de ce ne bazaie mustele.
Ma mai deranjeaza un alt lucru: zicem ca suntem credinciosi.
Ex: da Doamne sa castig la loto
Da Doamne sa-i moara copilul
Ajuta-ma doamne sa muncesc mai putin
O natie de fatarnici, lingai in cur fara motiv (asa, ca in viitor "sa fie bine ca sa nu fie rau"), vanzatori de mortar facut prost, insa vandut sub forma de miere s.a.m.d.
Astia suntem si pana cand nu ne luam boasele in mana si ne asumam repercusiunile actiunilor noastre, vom qda mereu vina pe vecinul.
Spor la frecat duda, pupat icoane in timp ce pui un acatist ca sa moara colegul si lins picioarele sefului ca sa nu-ti vada incompetenta!
Culca-te romane si ramai dracului culcat, ca pamantul asta nu te vrea!
Comment
-
Ma gandeam zilele astea la haosul din jurul accidentului aviatic recent, la lipsa totala de organizare a celor care puteau si nu au facut mare lucru.
Nu este asta foarte grav!
De ceva timp "miroase" a cutremur. Cutremur serios. Tinand cont de felul cum a fost "respectata" legislatia in vigoare in domeniul constructiilor, dupa revolutie ridicate (am citit despre multe cazuri...), de felul cum sunt "organizate" asa-zisele structuri care sunt menite sa apere populatia, prevad o catastrofa...Ei nu au putut ajunge in timp util la cateva persoane, daramite in situatia dramatica a unor situatii de calamitate naturala...
Pana in Martie trecut, timp de vreun 1 an si jumatate am cautat teren pentru construirea unei case. Foarte aproape de Buzau. Ramai uimit de cate situatii juridice f. complicate, dezastruoase, sunt in aceste comune (ex.: pe 1500mp ai bunicii mele a mai fost impropietarit un vecin, de catre primarie. Solutia? Sa dam in judecata Pr. Pe banii nostrii, timpul nostru...) Vorbind cu persoane din Cadastru m-au sfatuit sa stau deoparte, in anumite cazuri. Mi-au explicat de ce s-a ajuns in acea situatie...
Anul trecut am gasit un teren. Nu parea nimic suspect, desi eram foarte circumspect, stiam exact ce urmaream, aveam un fel de lista de indeplinit, creata in cautarile de teren...
In ultima faza am ajuns la Primarie, unde sunt sfatuit sa vorbesc cu d-na X. Am stat de vorba, prieteneste si tot prieteneste, cu fermitate, mi se spune ca nu este absolut nici o problema cu acest teren...Am intrebat-o: d-voastra ati cumpara acest teren? R.: Da!
Dupa ceva timp incep sa aud povestile de la vecini (vorbisem si cu ei inainte!). Incepea sa ma doara capul....Dupa ce dadusem banii (teren foarte cochet, f aproape de Buzau-5km pana in centru!), descoper problema: lipsa posibilitatii de bransament electric (desi, cand il vazusem era intreaga retea, cu traf. amplasat!!!). De luni de zile ma chinui sa adun "povestile", sa inteleg ce s-a intamplat: real, juridic, cadastral si sa ma gandesc la o solutie.
Am ajuns din nou la P, am fiert pe coridoare asteptand persoanele cu pricina...(dupa ce depusesem o cerere pentru problema Y, obtinand un raspuns pentru papagali...)
Sunt in acelasi timp f diplomat dar si ferm, incercand sa ajungem la o solutie, la a stabili un plan de lucru, nemainteresandu=ne ce e in istorie...
Acolo...atitudinea d-nei X foarte diferita de cea in care ma convingea sa cumpar... Desi cunostea detaliile tehnice, juridice, cu greu am reusit sa extrag esenta. Multe cuvinte pentru doua idei...
Stateam ca boul, invoit de la servici si analizam activitatea de acolo.
Lucrez intr-o companie privata, capital strain, un ritm de multe ori nebunesc, intens, nu ai timp de povesti. Cand suni un coleg, in cateva cuvinte iti expui problema si va ganditi la o solutie. Nu ai timp de taclale! Clienti carora nu le poti da peste nas, traiesti din banii lor!
Insa, in primarile de comuna, parca este o cu totul alta notiune a timpului.
Faceam comparatie intre cele doua tablouri si imi dadeam seama de ce merge prost in Ro. Suntem invatati sa ni se dea. Stam cu mainile incrucisate, cersim, nu ne punem capul la contributie! Jumatate din populatia Ro locuieste la sate. Multi primari nu au nici o capacitate de organizare, nu stiu cum sa adune datele problemei, sa-si puna capul la contributie, sa gandeasca o solutie, sa aiba viziunea de ansamblu, gandirea de perspectiva, vizionara. Canci!
De unde altfel, daca multi sunt slabi, in primul rand ca pregatire?!? Stiu cazuri in Buzau de Pr de comuna: electrocarist, tehnician veterinar, etc! Sa-i vezi cum vorbesc...Of! Nu am nimic cu meseria respectiva, insa un om care nu are calitatile de mai sus...nu are cum sa fie bun carmaci!
Cel mai tare nu m-a deranjat problema (sunt invatat sa caut solutiile...) cat Atitudinea.
Venisem pentru a expune problema, Real, pentru a solicita o mana de ajutor functionarilor din Pr in rezolvarea problemei. Vorbim de bransament nu pentru terenul meu, ci pentru un cartier de cca 60 de loturi-case... Intindeam mana pentru a colobora! Reactia a fost una de iritare, agasare! Eu, cel care voi contribui la Pr (sau casele deja construite, care platesc deja impozit).
Citesc zilnic topicul asta...ma minunez, multi parca traiesc pe alta Planeta!
De doua zile sunt intors pe dos, de felul cum poate merge "treaba" in Ro!
Atitudinea in Romania...Last edited by 77sky; 25 January 2014, 12:02.Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
Originally posted by 77sky View PostDe unde altfel, daca multi sunt slabi, in primul rand ca pregatire?!? Stiu cazuri in Buzau de Pr de comuna: electrocarist, tehnician veterinar, etc! Sa-i vezi cum vorbesc...Of! Nu am nimic cu meseria respectiva, insa un om care nu are calitatile de mai sus...nu are cum sa fie bun carmaci!
Cel mai tare nu m-a deranjat problema (sunt invatat sa caut solutiile...) cat Atitudinea..Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit
Comment
-
Astea sunt vremurile pe care le traim - ne-am intors in istorie si traim iar vremuri fanariote.
Ceea ce ne apare: balbaiala, prostie, aiureala, dezordine, nepasare - are in spate un plan diabolic de jupuire si destructurare a Romaniei si a poporului Roman.
Nu-i o intamplare ca vedem numai incompetenti si javre ajuns in functii de conducere - este modul perfid de aducere a Romaniei in situatia de a pierde tot, in aceasta increngatura politico-mafiota cu ite complicate care duc spre grupuri de interese din afara tarii.
Comment
-
@ Cezar, 77sky: sunteti 2 romani (asta e, prin nastere) care sunteti asa cum ati vrea sa fie si altii. Asta inseamna ca exista si romani ok, oameni seriosi, muncitori, demni de respect pana la urma. Si mai sunt cativa colegi asemenea voua pe forumul asta...si mai sunt asemenea oameni (cativa) la mine in bloc, cativa in cartier, cativa in oras.
Ei, uite ca astia sunt oamenii pe care eu prefer sa ii respect, ei ma respecta la randul lor si pe care eu prefer sa ii cataloghez ca ROMANI. Daca restul e o mare tiganie, acest lucru ma doare, ca traim in aceasta mizerie fizica dar mai ales morala.
Acum ce facem daca e mizerie? O solutie ar fi sa lasam mizeria in urma si sa plecam pe unde e mai curat, in "tari cu apa calda".
Sau...sa ne apucam sa facem curat, nu? Sunt sigur ca intelegeti sensul figurat al celor ce le spun.
Cum sa facem? Pai fiecare cum si cu ce poate:
-scrisul corect romaneste pe forum, la obiect, respectul si politetea fata de colegi...e un semn de curatenie,
-impresiile despre lucrurile bune de "afara" si impartasirea lor aici ca si modele de urmat...tot semn de curatare e.
-parerile despre munca, seriozitate, civilizatie, respect...curatenie inseamna.
-parcarea pe spatiul delimitat (nu pe 3 locuri), ingrijirea masinii (sa nu curga uleiu' si namolu), aruncarea gunoiului la cos, adunatul pet-urilor de pe munte (spunea cineva)...si mai sunt zeci-sute de exemple de gesturi mici care inseamna ....curatenie.
Cine vrea si poate, se implica prin gesturi de o mai mare anvergura, fundatii, programe, se implica in educatie, sanatate, etc.
Pentru oameni de acest fel eu nu as vrea sa plec de aici, ci vreau sa raman sa facem, impreuna, curatenie. Si sa mirosim frumos.
Comment
Comment