Originally posted by MihaiiahiM
View Post
Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
-
Corect. Trebuie doar putina munca, si se face totul.
Si totul incepe de la nivel mic, prin munca fiecaruia. Daca noi ne-am face singuri curatenie, ar mai fi nevoie de contracte paguboase cu firmele smecherilor?
Daca noi am ajuta unul cazut in strada si nu doar pe cel ce cerseste, n-am mai elimina din banii negrii?
Daca toti n-am mai da spaga pt ca "asa e normal" oare nu se duc dracului scarbele?
Daca toti am visa la ceva maret, insa sa muncim pana ne cad cohonesurile, oare n-am fi mai productivi? Dar visam lucruri marete, insa muncim putin, iar apoi vrem rezultate.
Daca toti n-am mai posta pe facebook ce rahat facem in fiecare zi, ce masina avem, ce haina ne-am luat, in asa fel incat sa-i dovedim vecinului ce mari oameni suntem nu prin prisma muncii, ci prin prisma lucrurilor avute, oare nu s-ar mai duce dracului toate tampeniile astea de ne fac dobitoci?
Schimbarea vine din fiecare, iar daca toti ne apucam sa schimbam un lucru marunt, atunci sigur va fi mai bine ulterior!
In loc sa radem de ala ca n-are nu stiu ce masina, hai sa radem de el ca a facut o facultate la id la 19 ani, si in rest a frecat duda.
Hai sa radem ca-i needucat si cocalar sfeclit.
Hai sa nu ne mai facem icoane din tot ce inseamna prostanac devenit bogat peste noapte.
Hai sa radem de tot ce-i prost, superficial si murdar.
Hai sa lucram ce stim, bine, pana cand iese bine si nu "merge si asa, da-o dreacu".
Comment
-
daca ar disparea televiziunea cu ale ei "vedete" si "basisme", am evolua 100 de ani in cateva luni. Cezar, suntem trasi in jos in mod intentionat. E valabil la toate popoarele, dar al nostru e mult mai inglodat decat altele. De aceea se resimte asa de puternic "capra vecinului" . Este si la americani, dar mai ponderat. ei sunt ceva mai constienti de lipsa sistemelor sociale daca pierd serviciul. Daca n-am mai fi popor de asistati, ar fi la fel si aici. Si vezi ca daca n-ai servici nici aici nu se uita nimeni la tine in spital.
Comment
-
@ Cezar - ma bucur ca postezi pe threadul deschis de mine. (in fine, acum vreo cateva luni chiar tu ai inchis acest thread si altele deschise de mine)
Dar sincer ma bucur ca postezi aici si ca o faci cat de cat in limita bunului simt.
E foarte corect ce spui - fiecare trebuie sa aiba constiinta, atat la serviciu - in activitatea pe care o desfasoara, cat si in timpul liber, acasa, in familie, in propria gospodarie, sau in societate, respectand natura si oamenii din jur. Insa fara o conducere responsabila a tarii si institutii ale statului care sa respecte si sa impuna legi in interesul Romaniei si al poporului Roman - nu avem cu sa ajungem prea departe. Ne vom trezi ca suntem indivizi intr-o tara care nu mai e a noastra (ceea ce partial s-a intamplat deja)
Comment
-
Ioane, imi pare rau de tine. Sincer. Ai de capul meu....
Sent from my GT-I9300 using Forum Runner
Oare ce simte familia Aurei Ion, care știe că îngerul lor plecat să se antreneze pentru a salva viețile altora, a murit cu lacrimile înghețate pe obraji într-o țară în care valoarea unui om este înțeleasă doar după moarte?!
Comment
-
PCH, asa-i ca tu vezi Romania doar prin Antena3? Accidente aviatice se petrec peste tot in lume. In popor s-ar spune ca n-au avut noroc. Daca lua foc avionul ala imediat dupa prabusire (cum se intampla adesea la vioanea mici, vechi, cu motoare clasice - elice) nu-i salva smurdul nici daca picau la ei in curte! Hai sa lasam deoparte antenismele si sa privim dincolo: ni se scot ochii cu diverse incidente, accidente, pitipoanece, etc, iar la Parlament aia fac ce vor. Este un val aruncat pe ochii nostri. In orice tara civilizata in maxim 2-3 zile uitau complet de eveniment, eventual era prezentat sporadic, la stiri. La noi de o saptamana si ceva se fac emisiuni peste emisiuni in care diversi nenici isi dau cu parerea. De altfel, singura parere care conteaza va fi cea a copilotului, care pana acum n-a declarat nimic! @PCH, tu in loc sa arunci cu noroi mai bine ai face ceva sa schimbi, atat cat poti, cate ceva. Vorba lui Cezar, incepi cu putin: mai strangi un gunoi, mai "uiti" sa dai spaga (eu n-am dat niciodata in viata mea), ceri bon si factura la magazin....
De cate ori trebuie scris ca Americanii si alte popoare marete s-au civilizat "cu forta"! La noi nu se mai vrea, fiindca este un interes global ca poparele sa-si piarda puterea asupra tarii lor, sa functioneze doar "smecheria". Este valabil si in alte tari, doar ca deseori cand mergi in vizita intai vezi partile bune. Cat despre Canada, inca nu iti inteleg ambitia. Daca tot ai pofta de munca si dor de cariera, sunt destule multinationale care ti-ar oferi cele visate si aici. Numai sa nu te astepti sa-ti cada bani din cer, va trebui sa muncesti!
Te-as fi crezut ca nu se poate daca nu "pateam" personal sa reusesc personal asa ceva. Nu-i salariul de mii de euro la care viseaza unii, dar la nivel de Romania este peste medie, si iti ajunge pentru un trai linistit si decent. N-o sa-mi iau Passat cu banii jos, dar nici nu imi doresc.Last edited by razvanamza; 28 January 2014, 09:49.
Comment
-
Razvan, eu nu am in televizor antena 1, 3 sau 7. Le-as da foc. Faptul ca presa de rahat de aici nu are subiecte si este penibilă si obsedanta repetitiv nu are legatura cu delăsarea si neputință autoritatilor. Tu nu vezi padurea din cauza pomilor. Astia in caz de cutremur, atac terorist, etc sunt inexistenți. Ca cetățean in această țară esti la voia sorții, inclusiv cu munții de zăpadă formați pe drumuri. Platesc impozite la stat, si nu puțin, pentru ce? In tara asta nu merge niciun domeniu. Nu avem nimic la care sa excelam, NIMIC. Si cu emigrarea in altă țară, este strict alegerea mea, nu ma limitez la tara, iar aici pe lângă faptul ca ma simt in pericol si la voia sorții, plafonat, doresc sa duc o viață normală intr-o țară normală, in care sistemul medical este sistem medical, caile ferate sunt cai ferate, autostrazile sunt autostrazi iar deszăpezirea este deszapezire. Nu plec pentru bani, doar un limitat ar face asta. Am dat pe un câine 2000 de lei, acum 2-3 luni, nu banul este problema, prefer sa fiu lucrator comercial in vest decat avocat sau doctor aici.....nu vreau sa mai dau bani lui Ritzi, Dragnea, Ponta. Ca o sa fie Canada, unde am rude si prieteni, inclusiv mama rezident canadian, ca o sa fie USA sau Germania, o sa fie....e chestie de timp si asta e ultima precizare cu privire la viata mea personala. Daca ție/voua vi se pare normal ce se întâmplă in Romârlania, este strict problema voastră.
Sent from my GT-I9300 using Forum RunnerLast edited by PCH; 28 January 2014, 10:25.
Comment
-
Corect. Si mai excelam la datul cu coduri de avertizare. NINGE, stati in case ca noi nu suntem in stare sa gestionam situatia, ne doare in DOS de voi. Dar e bine si aici...in USA e 3 dolari galonul de benzina, aici e 2 dolari litrul.....fi-mi-ar scarba.
Cum e posibil intr-o tara din UE sa nu ai UN SINGUR UTILAJ de deszapezire? Astia pun o lama in fata basculantei si gata, ei deszapezesc. Nu stiu cati dintre voi stiu ca in Serbia a venit cod rosu de ninsoare cu 2 zile inainte sa ajunga aici. Aia nu au avut nici macar un drum inchis. La noi s-au inchis o groaza, cu toate ca se stia ce vine :| Vorbim de SERBIA, nu de Germania, sarbii nu sunt influentati de vest, nu vor sa fie DECIMATI de diavolul vestic? Te apuca o colica renala, te-ai dus naiba....Last edited by PCH; 28 January 2014, 11:14.
Comment
-
Stai sa ne lamurim, cod rosu la vecini e codul portocaliu de la noi.
Cat despre lama in fata basculantei, asta a fost politica guvernului, sa nu deszapezeasca CNADNR, ci firmele aservite guvernului, care n-au bani de autofreze, ci muta basculantele de la carat pietris la deszapezire, sa iasa banu'.
Comment
-
Daca zapada e mica, gen cativa cm freza nu face mare lucru, iar basculante cu plug dezapezesc si in alte tari, nu au camioane care fac doar asta. Eventual au caroserie inlocuibila in spate, pot duce containere sau mai stiu eu ce.
Hai sa nu ne victizam mai mult decat e cazul.Last edited by einstein1984; 28 January 2014, 12:12.Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
Originally posted by CeDeBe-L View Post
Are prea mult tv in el si putina carte.
Cu munca si bici se rezolva.
Comment
-
CNADNR-ul are freze de zapada, doar ca sunt putine. Si cei de la Consiliile judetene au autofreze, prin directiile de drumuri judetene.
Autofrezele astea sunt vechi, dar isi fac treaba. Cred ca au mai mult de 30 de ani. Nu s-a mai bagat un leut amarat in dotare, si cand troienele sunt mari, un UNIMOG cu autofreza nu face fata, ca e subdimensionat.
Marii asfaltatori/datatori de zapada la o parte, ca-s aceeasi, nu baga bani in utilaje scumpe cu o singura functie, ei doar incaseaza bani buni.
Comment
Comment