Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pai nu mai bine "baietii destepti" cheltuie banii si iese ARMATA cu tancul si lopeti la deszapezit? ))

Intre timp in anul 2347 http://www.youtube.com/watch?v=lUds1pWKMjs

Comment

• Freza se poate pune si pe un incarcator frontal, insa nici alea nu se cumpara, aici ai dreptate mrK.
      Baterii de pluguri avem si noi, dar si alea canadiene erau basculante si cinsterne. Insa e de precizat ca aia curatau dupa ce a nins, nu in viscol cum asteapta unii sa se intample la noi.
      Last edited by einstein1984; 28 January 2014, 12:36.
      Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Freza se poate pune si pe un incarcator frontal, insa nici alea nu se cumpara,
        Asta face treaba buna in Suedia.
        Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.

Vad doar niste truck-uri de marime medie, cu lama. Noi suntem mai dotati ca aia, daca pun lama la o basculanta MAN. Bruma aia de zapada o dadea armata la noi in 5 minute, cu lopetile.
        Daca in Canada e anul 2347, in Norvegia e 3475. (vezi poza)
        Attached Files
        Last edited by mr.K; 28 January 2014, 13:00.

Comment

• Pe mine m-a distrat altceva: era un taran care spune ca nu s-a putu deplasa la magazin sa-si ia paine. Pai un om gospodar, la tara, are faina, branza, carne la borcan, fasole, cartofi si ceva de baut.
          Poate sta si 2 luni izolat, doar sa poata da apa si hrana la animale si sa nu aiba nevoie de ingrijiri medicale.
          Dar taranul roman modern a ajuns asa fudul, ca depinde de o bucata de paine de la magazin si de niste pulpe de pui congelate, tot de la magazin. Nu mai au multi gaini, vaci, porci, doar telefoane mobile, LED-uri si parabolice, precum si o gura mare cu care sa se planga ca ninge afara si e viscol, iar autoritatile n-au sunat la Dumnezeu sa opreasca fenomenele meteo.

Imi cer scuze fata de cei cu adevarat sinistrati, cu zapada cat casa, cu fantana inaccesbila, fara curent...

Comment

• Mai au si malai, mai faci o mamaliga.... De ce or sta la tara daca tot nu au de nici unele pe acolo si mai raman si inzapeziti?

Comment

• Citeam aici:
              http://www.************/masini-noi/o...ostie-11968637
              Iarăşi este peste puterea mea de înţelegere cum de oamenii nu au lemne de foc în miez de iarnă, cum de nu au de-ale gurii în cămară, ce-au păzit tot anul de acum se plâng că n-au o pâine, dacă nu le-o aduce Armata cu TAB-ul prin zăpadă? An de an vedem aceleaşi poveşti lacrimogene, an de an ne enervăm pe Guvern că nu face destul pentru cetăţenii săi, indiferent de cât de mic este IQ-ul acestora din urmă. Hai să întoarcem un pic foaia şi să ne uităm – nu cumva ne-am obişnuit să facă alţii pentru noi ceea ce ar fi trebuit să facem noi înşine de la bun început? Bun, e valabil şi pentru autorităţi, care nu instalează parazăpezi din timp, dar tare mi-e că exact cei care le fură de pe câmp în doar două nopţi urlă apoi ca din gură de şarpe că nu mai pot ieşi din sat... Iar dacă sunteţi de părere că doar la noi se închid drumurile pe viscol, trebuie să ştiţi că şi în Canada se închid, pentru 5-10 cm de zăpadă, cât timp e viscol. Dacă tot am dat mai sus video-ul celebru cu deszăpezirea...
              N-o să discut oportunitatea ridicării nivelului de avertizare la „cod roşu”, o să-mi pun totuşi întrebarea: de ce nu ştiu românii să reacţioneze cum se cuvine atunci când autorităţile îi avertizează din timp (în cazul de faţă, cu peste 48 de ore înainte) că urmează să vină un viscol puternic? De ce nu ştiu gravidele să plece spre oraş înainte să vină zăpada peste sat, dacă tot se anunţă peste tot că vine urgia? De ce nu-şi pun românii roţi de iarnă dacă ştiu că au un drum de făcut prin oraş, şi de ce nu-şi iau cu ei cele necesare în caz de deplasare în afara oraşului, ca să nu îngheţe în maşini câteva ore mai încolo? De ce e musai să plece la drum dacă vizibilitatea este zero iar deszăpezirea pe viscol, imposibilă?
              Dacă stai la sat şi urmează să naşti, e atât de greu să fugi la oraş înainte să vină urgia?
              Traditii romanesti.
              Last edited by mr.K; 28 January 2014, 13:20.

Comment

• @mrk, alea sunt utilaje (la numar, cate are romania pe 3 judete) ce merg pe 401, zona din oras. Acolo nu apuca sa se depuna strat de zapada (poate doar cand e viscol), arunca cu material atiderapant inainte. In restul tarii nu stiu ce utilaje au.
                Last edited by PCH; 28 January 2014, 13:22.

Comment

• La noi, de gura populatiei, s-a consumat in prostie antiderapantul si sarea, preventiv, cand erau 10 grade afara. Iar acum, cica stocurile sunt pe sfarsite, la minele de sare e greu de ajuns....

Comment

• Nu-i bai, recitam o poezie de Eminescu si uitam de tot

Comment

• Eu spun ca asta se potriveste poporului roman si conducatorilor sai:

Catelus cu parul cret,
                      Fura rata din cotet.
                      El se jura ca nu fura
                      Si l-am prins cu rata-n gura

Si cu ou-n buzunar,
                      Hai la Sfatul Popular.

Nu ma duc c-am fost o data
                      Si-am cazut cu nasu'-n balta.

Comment

• Mai intreb si eu, daca an de an ai zapada cat casa, ai 75 de ani si nu are cine sa te ajute, de ce te prinde iarna in fiecare an tot acolo? Trebuie sa vina televiziunea si armata sa dea zapada prin curte?

Comment

• Corect! De ce dracu' nu pleaca in Miami, in Hawaii sau in Tenerife, unde e cald si bine? Sta ca prostu' acasa si asteapta sa vina zapada...
                          sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Eh, io ma gandeam la Buzau city, unde ajungi mai repede la magazin sa iei o paine, ajunge si ambulanta etc. Copii oamenilor alora unde sunt, de ce nu-si ingrijesc ei batranii?
                            Dar asa e in ro, nu fac eu nimic pentru mine ca sa-mi fie bine, tre sa faca statu'! Traditie romaneasca.

Comment

• La 75 de ani bunicul meu avea cal si caruta, 2 vaci si alte oratanii prin curte, cand se treiera cara graul acasa cate 1 tona pe caruta si nu se mai plangea ca vine zapada. La 80 de ani abia l-am adus la Bucuresti pentru ca se imbolnavise, nu a rezistat 5 luni si a murit ca l-am luat din mediul lui, altfel acum imi dadea telefon sa vada daca nu cumva ne-am introienit noi aici la Bucuresti, ca acolo oricum e lumea paralizata, ce daca-i zapada? In orase oamenii de 75 de ani fac infarct daca dau 3 lopeti de zapada.
                              Aia au intre 30 si 60 de ani si majoritatea stau la carciuma asteptand armata (poate pe aia rosie?) sa le dea o paine si sa le curete drumul spre casa.
                              Se stie foarte bine ca sudul si estul tarii e partea cea mai saraca din cauza oamenilor puturosi, de la subcarpati in jos si de la axa Buzau-Piatra Neamt la est gasim cei mai puturosi oameni ai tarii, aia cum de nu se plang nene in Bucovina sau Maramures ca le intra zapada in casa, aa, aia sunt "prosti" si dau la lopata...
                              Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Sau se plang si aia dar televiziunile de la bucuresti ajung mai greu acolo, asa ca se opresc la Buzau si filmeaza nemultumitul satului de acolo.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google