Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Agricultura de subzistenta ?
    Am fost la un amarat din asta care traieste din agricultura... o ruda.
    Se plangea ca nu are decat 600 milioane cash in casa ca a mers prost in toamna.
    In garaj erau un dci85 si un 16v noi la 0 km cu prelata pe ele. Acumc isi ia MCV nou cu banu jos.
    Este unul din aia mici care face agricultura in curtea lui...un pic mai mare ce i drept.
    Subzistenta nu ?

P.S. stii cate taxe si impozite plateste pentru afacerea lui ? ZERO

Ca sa fii bogat trebuie sa produci. E ca si cum am avea o suma de bani si zicem hai sa traim din aia si sa nu facem nimic toata ziua. Asta e Romania cu bogatiile ei.
    Oricum statul este impotent sa le exploateze asa ca mai bine vine altu si stam si noi cu ciocu deschis la firimituri poate pica ceva.
    Problema Romaniei este alta. Cand ai 1.6 milioane bugetari, 4 mil pensionari, si doar 5 milioane salariati care produc si muncesc...cum mama dreq sa faci ceva ? 1 munceste 2 stau in spinarea lui.
    Nu uita ca faci parte din aia care muncesc...din aia care intretine parzitii.
    Last edited by alessandro; 8 February 2014, 09:21.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
      Hai sa nu mai "contrapunem" pe unii impotriva altora. Si taranii si orasenii tot romani sunt - iar generalizarile de genul "taranii nu platesc taxe" nu reprezinta o realitate. Cu siguranta isi platesc impozitele la casa, masina, terenuri. ................

....................
      Sigur platesc?
      Un vecin de la tara nu platise impozitul la o autoutilitara de 10 ani, de cand o cumparase. Mai avea si 2 tractoare, terenuri, casa, venituri la negru. Apropo, era printre primii care depuneau dosarul pentru subventia la incalzire, rechiite gratis pentru copii.
      Timp in care, un orasean cu salar mic, care nu se oate sustrage de la plata taxelor pe salar, nu beneficiaza de nimic, decat de toanele angajatorului si de jecmaneaza furnizorului de apa/caldura, daca nu are bani de centrala de apartament.
      In tara asta, taxe platesc salariatii si de beneficiat, beneficiaza toata lumea de asigurari de sanatate, iluminat, drumuri, invatamant gratuit etc.

Comment

• foarte corect!cunosc multi care "se descurca"| fara sa plateasca nimic.unii vand graunte,carne de vitel,porci si alte produse agricole dar nu platesc nimic.sa vezi taranul cum in 3 ani si-a facut vila , Ford Tranzit si Hyundai Tucson si rade de mine ca-s fraier si ma cocosez cu taxele la stat.eu platesc pana si iesirea in E85 ,cate 387 euro pe an la CNADNR ,ca vezi doamne am firma la drum.
        Last edited by margelatu; 8 February 2014, 10:13.
        Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Mai sunt si "taranii" din piete care vand la taraba produse indigene: banane, portocale, mandarine.
          Pai aia de ce nu au casa de marcat, taxe si impozite de plata? Platesc taraba si atat. O au inchiriata pe viata.

Apropo, de la tiganii cu florarii ati primit vreodata bon fiscal? Eu nu. Nu-i deranjeaza nimeni, probabil cotizeaza la primarie cu spaga.

Pai daca stau si ma gandesc ce as face si eu cu banii platiti pe impozite intr-un an, cred ca ar fi o lista lunga cu lucruri realizabile. Dar nu pot ocoli bugetul, sa aiba unii d eunde primi ajutoare de incalzire pentru vila construita din venituri la negru.

Asteptam noi cresteri de impozite pe salarii, ca-s singurele pe care statul le colecteaza si le poate controla.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
            Hai sa nu mai "contrapunem" pe unii impotriva altora. Si taranii si orasenii tot romani sunt - iar generalizarile de genul "taranii nu platesc taxe" nu reprezinta o realitate. Cu siguranta isi platesc impozitele la casa, masina, terenuri. Cat despre agricultura de subzistenta pe care o fac ei - ce impozite ai vrea sa le pui? Stai linistit ca o sa vina altii sa le cumpere pamantul, fiindca - in afara de cateva zone unde se fac bani frumosi din zarzavat si legumicultura - agricultura nu e o afacere. Cei cu terenuri peste 20 - 50 ha deja sunt la alta categorie.

Incercati sa ganditi pozitiv. Problema Romaniei nu sta in "taranul care nu-si plateste taxele" (asa cum nu sta nici in pensionari, profesori, medici - si alte vrajeli de genul asta cu care vor unii sa ne manipuleze). Asta se si doreste - sa ne fixam atentia pe "gainarii" - asta in timp ce la nivel mare Romania e pradata de toate bogatiile.

Iar cea mai mare bogatie a unei tari este calitatea de om a locuitorilor ei. Aici ar trebui sa avem cea mai mare grija - fiindca deja s-a pierdut foarte mult, dar inca sunt sanse de redresare.
            Mai, nea Ion, nu te supara dar cu economia esti la pamant. Ia du-te intr-un spital si vezi daca ai loc de ei, mai ales toamna-primavara. La bugetele asigurarilor sociale si de sanatate nu contribuie cu un leu, in schimb, cocoseaza spitalele. In alta ordine de idei, sper sa nu fiu prost inteles, isi dau copii la scoala ? Eu zic ca da. Invatamantul tot pe platitorii de taxe ii pune la plata. Le fura unu' porcu' din cotet, cheama politia, le arde sura, cheama pompierii. Tot institutii sustinute din taxele "celorlalti".
            Crede-ma, am si eu rude la tara si stiu ce zic. toti is rumeni in obraji nu galben hepatic ca noi, astia de ne spetim si pentru ei cu impozitele, taxele si alte accize.
            Daca eu, la fabrica mea produc o chestie, pe chestia aia platesc tva pe materii prime, platesc energie, angajati, etc., ma chinui sa recuperez tva-ul la incasare ...
            Taranii, cum spuneam si mai sus, subventii la motorina, subventii apia, ajutoare de la stat daca le-a fost lene sa-si asigure culturile ca bani au sigur, p**a taxe cand vin si ne vand in piata si mai spui sa nu ne luam de ei ?!?!?
            sigpic
            Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

Comment

• Iar iarna urla la televiziuni ca ISU nu a trimis angajatii sa le dea zapada din fata casei, sa poata merge la birt sa dea un rom pe gat.

Am si eu o rude la tara, si stiu cum sta treaba, majoritatea taranilor nu se mai pot numi oameni gospodari, iar in unele zone, tot satul e plin de lepre.

Comment

• Originally posted by mr.k View Post
                sigur platesc?
                Un vecin de la tara nu platise impozitul la o autoutilitara de 10 ani, de cand o cumparase. Mai avea si 2 tractoare, terenuri, casa, venituri la negru. Apropo, era printre primii care depuneau dosarul pentru subventia la incalzire, rechiite gratis pentru copii.
                timp in care, un orasean cu salar mic...
                Originally posted by margelatu View Post
                foarte corect!cunosc multi care "se descurca"| fara sa plateasca nimic.unii vand graunte,carne de vitel,porci si alte produse agricole dar nu platesc nimic.sa vezi taranul cum in 3 ani si-a facut vila , ford tranzit si hyundai tucson si rade de mine ca-s fraier si ma cocosez cu taxele la stat...
                Originally posted by ady_p View Post
                mai, nea ion, nu te supara dar cu economia esti la pamant. Ia du-te intr-un spital si vezi daca ai loc de ei, mai ales toamna-primavara. La bugetele asigurarilor sociale si de sanatate nu contribuie cu un leu, in schimb, cocoseaza spitalele. In alta ordine de idei, sper sa nu fiu prost inteles, isi dau copii la scoala ? Eu zic ca da. Invatamantul tot pe platitorii de taxe ii pune la plata. Le fura unu' porcu' din cotet, cheama politia, le arde sura, cheama pompierii. Tot institutii sustinute din taxele "celorlalti".
                Crede-ma, am si eu rude la tara si stiu ce zic. Toti is rumeni in obraji nu galben hepatic ca noi, astia de ne spetim si pentru ei cu impozitele, taxele si alte accize...
                In mare parte aveti dreptate. Pe de alta parte, ceea ce ati scris seamana foarte tare cu o zicala din popor - aia cu "sa moara si capra vecinului"

Lucrurile astea s-ar rezolva de la sine, daca ar exista 3 lucruri foarte simple:

1. omul sa aiba constiinta
                2. sa existe o descentralizare administrativ-fiscal-financiara corecta
                3. omul sa aiba patriotism

Al patrulea element este mult mai greu de realizat - si anume: STATUL sa nu mai fure (fiindca cetateanul daca vede ca insusi statul e cel care fura - atunci e extrem de dificil sa il convingi pe individ ca el trebuie sa fie corect). Iar STATUL fura de la infiintare - adica de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza - ca a infiintat Curtea de Conturi, tocmai pentru a limita si evita ca statul sa fure.
                Last edited by ion_R5; 9 February 2014, 18:18. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Eu cred ca n-am zis nimic de genul "sa moara si capra vecinului" ci mai degraba sa plateasca si vecinul impozitul pe laptele de la capra lui.

Comment

• E corect ca toata lumea sa plateasca impozit, dar statul sa il gestioneze cum trebuie. Omul se sustrage de la plata impozitelor si pentru ca stie ca acei bani se pierd prin buzunarele alesilor.
                    sigpic

Comment

• Oamenii se sustrag de la plata impozitelor pentru a nu scoate niste bani din buzunar. Laudabil ca se gandesc la ei, mai putin laudabil ca au pretentii de la stat fara a-i durea capul cu ce resurse sa faca statul ce vor ei, daca nimeni nu ar plati vreun leu la buget.
                      Spuneam de ala de la tara cu autoutilitara pentru care nu a platit impozit 10 ani. Pai pretentii sa aiba drumul deszapezit avea.

La sate, impozitele sunt platite cred de maxim 50% dintre cetateni, bugetul primariei se realizeaza pe transferuri de la bugetul de stat, prin consiliile judetene.
                      Adica, satenii traiesc pe spinarea orasenilor, din TVA, accize, impozit pe salar/venit/profit, platite preponderent de cei de din orase.
                      Asta, ca sa fie clara treaba.
                      Last edited by mr.K; 9 February 2014, 18:36.

Comment

• corect, mr. k. Numai ca avnd si eu niscai terenuri, nu-i asa "roz". impozit pe pamant exista, iar fara impozit platit, nu poti lucra pamantul si sa iei banii de la APIA. ca fara banii aia, nu poti face nimic. Daca dai pamantul in arenda, iei praful de pe toba. daca il muncesti tu, fara vreo 50Ha si tractorul tau iarasi n-ai facut nimic. nu-i chiar asa cum vedeti voi. la mine e un caz particular: terenul e pe numele bunicii, care nu vrea in ruptul capului sa-l bage la APIA. asadar este in arenda, de unde primesti 1/3 din productie (gar sau porumb sau, uneori, bani). iar castigul nu-i "spectaculos".

Comment

• nu-i chiar asa cum vedeti voi.
                          Si eu am pamant. Destul de mult. Si arabil, si livada, si plantat cu vita de vie.
                          Doar ca APIA da bani aia de undeva, nu crezi? Ca-s de la UE, ca-s de la bugetul de stat, cineva contribuie pentru acei bani. Macar impozitul ala pe terenuri, cat e, sa fie platit.
                          Ca impozit pe venitul agricol, e mai greu de colectat.

Comment

• ehee, primaria te poate executa silit daca nu platesti o vreme prea indelungata. dar se rezolva cu un pachet de tigari/o tuica....livada am si eu dar fara intretinere ca la carte n-am vazut o pruna

Comment

• Primaria face tot ce poate pentru a nu supara votantii. Aici e cercul vicios, din 4 in 4 ani ai nevoie de toate panaramele din comuna sa te voteze, cum sa ii superi nedandu-le ajutoare, executandu-i... Blasfemie! Ca primar, iti dai craca de sub picioare.

Daca CJ-ul i-ar taia din fondurile pentru salarii ai alte cheltuieli, punandu-l sa colecteze veniturile din taxe si impozite locale, sa vezi atunci ce harnic ar fi primarul. Asta, daca ar mai vrea cineva sa fie primar, ca daca e de munca la adunat bani si nu la cheltuit, la ce sa te mai bagi la primarie? Pentru salarul de cacao?.
                              Last edited by mr.K; 10 February 2014, 10:43.

Comment

• pentru Mandria de a fi Primar!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google