Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Cezar View Post
    ...si pe aceasta pagina ne confruntam cu aceeasi situatie pe care o vedem in jurul nostru: nu ne acceptam greselile si nu vrem sa acceptam ca suntem si prosti.
    Cand vom sesiza asta, vom creste.
    Tot respectul pentru prostul care recunoaste acest lucru, deja a trecut cel mai mare prag pentru a-si depasi conditia! Si va incepe sa creasca!
    Si tot in acesta pagina nu am vazut nici un prost (exceptand subsemnatul) ci foarte multi destepti in ambele tabere. Oameni cititi, umblati, documentati...care argumenteaza si polemizeaza pana...pana incep ca la cort.
    Nu credeti ca totusi nu e cazul sa fie 2 tabere adverse? Cui foloseste?

Comment

• tabara adversa este aia care a "mirosit" occidentul. Daca e asa grozav acolo, nu stiu ce cauta inapoi aici. Sa-i lasam sa ne povesteasca.

Comment

• Bre Amzo, nu mai cauta si tu raca
        Eu am lucrat afara si am decis ca nu se muleaza pe ce sunt eu. Chiar daca salariul era mult mai bun, s.a.m.d.
        Cum bine zice Cedebel: Sunt prost domnule! Ia sa ma documentez, ca sa fiu mai putin prost. Ca pana a fi destept dureaza ceva timp, decenii si multa multa experienta + acumulare de cunostiinte teoretice.

De fapt, atitudinea aceasta agresiva nu este altceva decat o refulare a incapacitatii noastre de a accepta faptul ca singurii ce sunt de vina pentru starea actuala suntem NOI, nu altii.
        Ex: cati aruncam hartii pe jos?
        Cati ne face ca muncim in timpul zilei, dar o frecam pe facebook?
        Cati mai traim cu parintii cu 25 de ani?
        Cati nu am muncit o singura zi din viata pana la absolvirea facultatii?
        Cati stam cu mana intinsa sa ne dea statul?
        Cati ne facem masinile pe casco, insa abuziv?
        Cati nu ne-am zgariat special masinile ca sa-i facem o modificare, un ciuning ceva?
        Cati ne visam mari zmei, avem pretentii, insa n-am demonstrat nimic?
        Cati nu ne dorim sa parem ca si cocalarii, nu ca printii? - masini scumpe de ghetto - bmw vechi si rapciugit, mercedes raios, ochelari falsi Ray Ban, ceasuri false, pantofi falsi s.a.m.d. Ati vazut vreunul cu un costum fals? Cu o cravata falsa? Cu un palton fals?
        Toti la genere suntem niste brute involuate! Cand acceptam asta, mai pune mana pe carte, mai facem o munca GRATIS!!!!, rezultate vor fi!
        Daca mergem pe premiza "las-o ba ca merge asa" "uite-l domne ca si acela fura, nu doar eu" "Futu-i, sper sa-ti moara capra" "Mi-am luat Harmaniiiiii si sunt smecherrrr!" "Am bmw, chiar daca el costa 500 euro. Am, deci sunt smecher" "Ascult manele, nu muzica clasica" "Nu inteleg opera si nu-mi place. E un rahat", ne mai mirim de ce stam in mocirla? Cand noi am facut-o?
        Cat nu depasim limita de confort, nu vor fi niciodata performante.
        Fix ca in orice sport de performanta! Cand nu mai poti, atunci mai faci, si abia la ceva timp vor aparea rezultatele. Noi visam rezultate pe loc, si nici macar nu suntem buni sportivi.

Inca o intrebare: cati dintre noi nu ne intereseaza pe unde calcam?
        Cati dintre noi am dojenit pana acum vreun posesor de caine care-si lasa rahatul pe astfalt?
        Cati dintre noi am ajutat un batran sa urce o scara in tramvai?
        Cati dintre noi nu ne-am impins ca sa intram in metrou?
        Cati dintre noi nu ne-am urcat in metrou pentru ca era foarte aglomerat si am fi creat disconfort?
        Cati dintre noi ascultam muzica tare, deranjandu-i pe ceilalti?
        Cati dintre noi stam la coada fix in curul celui din fata noastra?
        Cati dintre noi nu ne plangem de pretul benzinei, insa sa moara ma-sa daca am merge cu metroul sau RATB-ul!!! (In tarile civilizate se folosesc bicicletele. Stiu, aici nu sunt drumuri, de aceea nu cumpara nimeni )
        Cati dintre noi mergem cu masinile de pomana, creand doar costuri, fara urma de productie!
        Cati dintre noi stam pe banii parintilor?
        Cati dintre noi mergem la facultate privata, insa nu ne-o platim singuri, ci parintii?
        Cati dintre noi nu scoatem o fata la suc, insa ii cerem mamei bani?
        Cati dintre noi ne mai aducem aminte de parinti, le facem o vizita pe saptamana si ii intretinem asa cum ei ne-au suportat multi ani?
        Cati dintre noi raportam o problema cand o vedem?
        Catin dintre noi opresc o lupta atunci cand o vad?
        Cati dintre noi isi cumpara mai multa mancare decat folosesc?
        Cati dintre noi au mentalitatea "domne, da' ma respect si eu, imi fac un moft 2 3"
        Cati dintre noi nu merg la teatru ca-i prea scump, insa merg la film? (biletul e mai ieftin la teatru)
        Cati dintre noi asculta muzica clasica in fundal, ca sa-i mai reprime din agresivitate?
        Cati dintre noi citesc libertatea, can-can, click, wowbiz si altele asemenea?
        Cati dintre noi se uita la Kanal D si emisiunile cu nunti (nora pentru mama si altele asemanatoare)
        Cati dintre noi se uita in ograda ceilulalt si crede ca el poate face mai bine, in loc sa-l felicite?
        Cati dintre noi "n-am avut ocazia, pt ca totul e pa pile"?
        Cati dintre noi au facut munca voluntara?

Dupa ce va raspundeti la asta, va uitati in jur si o sa vedeti ca sunteti fix ACASA!!!
        Last edited by Cezar; 2 March 2014, 14:41. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Cezar, intrebarile pe care le-ai exemplificat mai sus - ca exercitiu de sinceritate personala - pe care orice om normal la cap trebuie sa si-l faca din cand in cand, este foarte OK. Din pacate tu nu ai oferit exercitiul pana la capat, adica sa dai si raspunsurile la respectivele intrebari - daca doresti sa fii un exemplu pe acest forum.

Altfel te pui exact in pozitia multinationalelor venite sa "investeasca" in Romania - fiindca aici pot sa fenteze tot ce nu pot fenta la ei in tara - insa tipa de mama focului: "in Romania este o coruptie nemaintalnita, trebuie sa dai spaga, etc, etc" - uitand sa spuna ca ei sunt cei care dau spaga si doresc sa "se rezolve" totul "mai lejer" pentru ei.

Iar la chestia cu oameni cu "costume false, cravate false", etc - cred ca ar trebui sa ne punem mai degraba problema - cati mai suntem cu bun simt, 7 ani de acasa, respect fata de cei din jur - modestie si sinceritate/moralitate chiar - fiindca cuvintele astea aproape ca nu le-am mai auzit de ani buni. Principala hiba in societate sunt oamenii falsi, oamenii hahaiti, oamenii hliziti, zambetele si comportamentele teatrale - false. Costumele false/cravatele false sunt chiar ultima problema din societate. Sa observam cauzele, nu efectele.

Bunicii mei aveau niste vorbe, dintre care enumar: "La (persoana X) verbul a avea l-a mancat pe verbul a fi"; "Sa te fereasca Dumnezeu de neamul prost ajuns". Lipsa educatiei si a moralitatii sunt marile probleme ale societatii.
          Last edited by ion_R5; 2 March 2014, 14:56. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Nu-mi doresc sa fiu un exemplu pentru nimeni.
            Acele intrebari nu sunt menite ca eu sa raspund la ele, ci ca fiecare sa-si raspunda personal, astfel dandu-si seama unde e problema cu adevarat.

Bun simt? 7 ani de acasa? Cand ne uitam la can-can? cand stam cu femeia de serviciu ca mama lucreaza pe 1500 lei ca secretara si accepta ocazional avansurile sefului, iar tatal lucreaza pe 4500 lei si are o relatie cu secretara?

Cum bine ai zis: lipsa educatiei si a moralitatii sunt marile probleme. Insa cum le eliminam? Nu facand ce am propus eu mai sus?

PS: legat de costume si cravate false ai inteles totul gresit. Te rog reciteste. Ms.

Inca o intrebare: Cine accepta spaga? Ne-a invatat cineva sa acceptam spaga? Sau doar ne place, o facem de mult timp si deja ne-a intrat in sange?
            Last edited by Cezar; 2 March 2014, 15:30. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Cezar, sunt 2 lucruri diferite - dar care impreuna conduc la degradarea societatii atat la nivel de ansamblu cat si la nivel de individ:

1. Lipsa unei educatii bazate pe valori morale autentice - si aici responsabilitatea este a parintilor si bunicilor (in general se merge pe ideea: "lasa-l sa fie infipt, tupeist... etc, ca sa se descurce bine in societate... sa fie carcotas, sa dea din gura, etc"... "ca daca-i linistit la locul lui si isi vede de treaba lui, o sa ajunga prost in viata")

2. Promovarea pe aproape toate canalele mediatice si sociale a falselor valori, promovarea cu insistenta (atat mediatic, cat si ierarhic) a unor oameni care "au reusit" - transmitand catre societate si indivizi "ce inseamna succesul in viata si modul in care il poti obtine".

Ca o concluzie - familia este celula de baza a societatii - si trebuie educat copilul in familie si educat sa inteleaga importanta familiei. Ce vedem la televizor de 20 de ani? Barbati la 45 - 50 de ani care isi abandoneaza familia si se cupleaza cu femei de 25 - 30 de ani - fiind prezentati drept oameni "bine situati in societate, care au reusit"
              Last edited by ion_R5; 2 March 2014, 15:37.

Comment

• "mintim poporul cu televizor"
                Nene Cezar, apreciez intrebarile alea. Ce ai zice daca ti-as spune ca in general am facut doar "fapte bune", inclusiv urcat batranii in tramvai, si tot nu s-a schimbat nimic? Dupa 2 ore la 'can-can" si "wow-biz" bizonul va uita orice....

Masina de serviciu o folosesc strict in interes de serviciu. Am cunoscuti apropiati care merg la mare cu masina de servici, "uitand" sa puna benzina. Am prieteni apropiati care, din pacate, scuipa samanta sau am bmw. Degeaba ii dojenesti, se uita stramb si data viitoare fac la fel. Daca nu se schimba TOTI e degeaba. Cu 1 ghiocel nu se face primavara.

Asa ca nu ma mai contra cand glumesc cu PCH intrebandu-l cand are avion. Disperarea lui de a pleca e deja hilara.

Comment

• Romania se va civiliza peste mult mult timp! probabil va dura intre 100 si 1000 de ani!
                  Keep walking...

Comment

• Se spune că vremea din aceste zile relevă starea lăuntrică şi bunătatea sufletească a fiecărei persoane; voi v-ati ales aceasta zi?

Babele de Martie.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Originally posted by ion_R5 View Post
                      Cezar, sunt 2 lucruri diferite - dar care impreuna conduc la degradarea societatii atat la nivel de ansamblu cat si la nivel de individ:

1. Lipsa unei educatii bazate pe valori morale autentice - si aici responsabilitatea este a parintilor si bunicilor (in general se merge pe ideea: "lasa-l sa fie infipt, tupeist... etc, ca sa se descurce bine in societate... sa fie carcotas, sa dea din gura, etc"... "ca daca-i linistit la locul lui si isi vede de treaba lui, o sa ajunga prost in viata")

2. Promovarea pe aproape toate canalele mediatice si sociale a falselor valori, promovarea cu insistenta (atat mediatic, cat si ierarhic) a unor oameni care "au reusit" - transmitand catre societate si indivizi "ce inseamna succesul in viata si modul in care il poti obtine".

Ca o concluzie - familia este celula de baza a societatii - si trebuie educat copilul in familie si educat sa inteleaga importanta familiei. Ce vedem la televizor de 20 de ani? Barbati la 45 - 50 de ani care isi abandoneaza familia si se cupleaza cu femei de 25 - 30 de ani - fiind prezentati drept oameni "bine situati in societate, care au reusit"
                      Corect.
                      Si cum facem sa o ducem mai bine?
                      Nu daca ridicam primii hartia aruncata de vecinul pe strada?
                      Nu daca inchidem televizorul? (eu de ex am renuntat la cablu!)
                      Nu daca ne facem treaba bine la serviciu si lasam barfele?
                      Nu daca mai citim o carte?

Oamenii care acum ne "conduc" sunt rupti dintre noi si sunt oglinda noastra!
                      Atata timp cat toata lumea da spaga la doctori, ca doar saracii au salarii mici, furtul va exista!
                      Atata timp cat toata lumea plateste parcangii, aia vor exista!
                      Atata timp cat toata lumea ocoleste legea, probleme vor exista.
                      Si atata timp cat avem impresia ca "suntem descurcareti BOSS", nu ne vom ridica din propriul rahat.
                      Si sa nu uit, trebuie sa acceptam ca suntem PROSTI!!!

@amzo: daca ai facut ce zici ca ai facut, ai respectul meu.
                      Last edited by Cezar; 2 March 2014, 23:22. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                        ....
                        Nu daca ridicam primii hartia aruncata de vecinul pe strada?
                        .......
                        Oamenii care acum ne "conduc" sunt rupti dintre noi si sunt oglinda noastra!
                        Atata timp cat toata lumea da spaga la doctori, ca doar saracii au salarii mici, furtul va exista!
                        ......Si sa nu uit, trebuie sa acceptam ca suntem PROSTI!!! ...
                        Lucrurile sunt mult mai profunde. Oamenii care ne conduc sunt atenti selectati si trebuie sa raspunda la un singur criteriu: sa faca ce li se spune - in primul rand. Furaciunile pe care le fac ei sunt "colaterale". Important este sa respecte "foaia de parcurs". Crezi ca Iliescu, Constantinescu, Basescu, etc - ar fi rezistat in functie mai mult de 3 luni daca nu se angrenau in mecanismul de executanti al cerintelor venite de mai sus? Oamenii care ne conduc nu sunt oglinda noastra, ci sunt oglinda celor care le-au facilitat accesul la parghiile de jefuire a Romaniei. Incepand cu 1990, "viitorul Romaniei" s-a intors la perioada fanariota. Daca aveti o privire analita - veti constata ca si la nivel global - situatia se intoarce la secolul 19, sigur - pe alte premise si cu marii actori ai istoriei usor repozitionati.

Asta cu aruncatul hartiei pe jos - e si asta un aspect - insa nu e centrul problemelor grave din Romania - sa nu fim naivi. Conducerea actuala a tarii e de 1000 de ori mai decuplata de popor, fata de cum a fost regimul Ceausescu.

Crezi ca ar functiona o situatie in care sa avem 2 Romanii: una a "conducatorilor" [slugile vandute carora li se da acces la jilturile inalte ale acestei tari] - si alta a unui popor de inalta constiinta, care sa isi faca treaba super-disciplinat si care se multumeste cu putin (material, respectiv foarte deschis spre spiritual) si care sa faca tara sa straluceasca de simplitate si curatenie - in ciuda slugilor strainilor care fura si distrug tot in aceasta tara? Eu cred ca astfel de situatie e mult mai utopica decat filosofia comunista.

Asta cu "trebuie sa acceptam ca suntem PROSTI!!! " e o idee pe care vad ca o promovezi, insa fara sa o fundamentezi. Argumenteaza te rog aceasta idee. (suntem prosti pentru ca suntem romani [chestiune de natie/rasa], suntem prosti pentru ca suntem needucati [carente din familie; carente ale sistemlui de invatamant/ale societatii] - etc - vino cu argumente)
                        Last edited by ion_R5; 3 March 2014, 00:17.

Comment

• Nu comentez celelalte aspecte pt ca le vedem diferit si nu vad rostul unei polemici non constrcutive.
                          Legat de aspectul prostiei atat spun: cati ne vedem destepti si actionam in acea directie?
                          Cati ne vedem cu probleme si incercam sa le rezolvam?
                          Si cati nu ne vedem cu probleme, insa vrem ca problemele sa fie rezolvate de altii, ele fiind cauzate (in mintea noastra) de acei altii?

Legat de hartie: toleranta pt lucruri mici creza toleranta pt lucruri si mai mari.

Centrul problemei este poporul! Nu conducatorii lui peste pusi de x. Nu cumva se voteaza? Nu cumva ne uitam la antena 1 cum se porcaiesc si ne place? Apoi comentam ca se porcaiesc?
                          Repet: problema este in popor!
                          Pana cand nu vom fi constienti ca trebuie sa muncim mai serios, sa ne platim darile, sa nu"ne mai descurcam", sa nu "mai facem combinatii" nu vom face nimic. Vom da vina pe cei pe care tot noi ii votam! Si de ce ii votam? Pt ca sunt fix clonele noastre
                          Last edited by Cezar; 3 March 2014, 00:45.

Comment

• cezar, am facut mult mai multe. m-am mai calmat cu facutul, ca paream "dubios" deja.

Comment

• http://www.ziare.com/social/romani/r...omania-1275940
                              http://stirileprotv.ro/campanii/pari...pe-hartie.html

Ce parere aveti? si asta face parte din identitatea noastra? Nu ne respectam trecutul (parintii ) si viitorul(copiii) , ce pretentie sa avem in a ne respecta identitatea si traditiile?

Comment

• viitorul : http://romaniateiubesc.stirileprotv....-pensiile.html

si unii isi fac probleme cum va supravietui vestul ???
                                o/____\o
                                (i)
                                .........

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google