Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Se pare ca pana la Paste, nu mai avem traditii .
    Urmeaza un lung sir de slujbe saptamanale la biserica, ocazie cu care se colecteaza bani pentru catedrala aia de la Bucuresti, sa moara toti americanii cu zgarie nori cu tot.

    Comment


    • Originally posted by razvanamza View Post
      @Cezar, ai mai comis o greseala: 2000 de ani au egiptenii si romanii. vatra de locuire intracarpatica sare lejer de 10.000 de ani, tablitele de la Tartaria (dar nu acelea sunt singurele) fiind datate cam 5500 IH. (7500 de ani). Pelasgii (stramosi comuni ai grecilor si dacilor) foloseau mesajul scris cam cu 1000 de ani inaintea sumerienilor. Referindu-ne strict la "identitate", dacii de pe columna lui Traian erau imbracati in strai popular "romanesc", ramas aproape neschimbat. Badea Cartan a socat italienii cand a fost la Columna lui Traian, ziarele vremii prezentand titluri precum "Un Dac a coborat de pe columna". Cat de sugestiva trebuie sa mai fie istoria noastra ca sa aveti mandria de a fi romani?

      Ampt, noi in razboaiele mondiale am pierdut inclusiv teritorii. Nemtii au scapat chiar "ieftin", la cate rele au comis. Meritau sa fie dezmembrati definitiv, fiind anexati tarilor din jur.
      Paote am facut, nu zic, insa acele tablii au apromativ "nu se stie exact" ani. 5500 ani avea acel schelet, si nu tabliile. Scrie asta inclusiv pe wikipedia. deci, la un prim search pe google, problema s-a rezolvat.

      Legat de "vatra intracarpatica" - regiunea aceasta a fost locuita mai mult ca sigur cu mult timp inainte de 10.000 ihr, insa nu vad cu ce este relevant acest lucru... Asta inseamna ca ce? Cumva au facut ceva asemanator grecilor? Sau ceva asemanator egiptenilor?
      Prin sec VI abia au inceput cultivarea mai serioasa, aveau niste ustensile de te umfla rasul.
      Per total, tot inapoiati erau, fara suparare.

      PS: egiptenii macinau grau in mileniul X!!!! Ca dinastie au inceput sa se formeze cu vreo 3500 ani i.Hr. Deci de unde 2000? Inca din mileniul VI au inceput sa foloseasca unelte de metal!!!!sa tabaceasca piei!!!!! Si sa construiasca cladiri imense!!!! Ce faceau ckeilalti atunci? Se frecau la oua si se minunau la ploaie!!!

      Comment


      • Cu cateva sute de ani inaintea lui Hristos, romanii aveau republica si dictatori...dacii in continuare au ramas la zgariatu lutului cu batul.

        Sent from my GT-I9105P using Forum Runner

        Comment


        • ÃŽn contextul evenimentelor din Ucraina şi mai ales a referendumului anunţat pentru peninsula Crimeea de Duminică, va fi foarte interesant de observat ce se va întâmpla mâine în Transilvania!

          Probabil că la ora aceasta SRI-ul este deja în alertă maxima, temerea pentru un 15 Martie deosebit de violent fiind destul de mare.
          Interesele ruşilor în a muta un pic atenţia opiniei publice de la subiectul Ucraina sunt mai mult decât evidente, iar prietenia Putin - Orban (vezi şi ultima întâlnire dintre cei doi lideri, dar mai ales şi tratatele economice semnate de cele două ţări) poate să pună presiune pe secuime, ziua de mâine constituind un prilej foarte bun pentru ruşi de a arăta, indirect, că probleme ale minorităţilor sunt şi în alte părţi din Europa, mai mult chiar în ţări membre NATO!

          Ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Tg-Mureş a fost doar un test pentru a vedea capacitatea noastră de reacţie la nivel de intervenţie în stradă, dar mai ales la nivel politic! Cu alte cuvinte, mâine s-ar putea să ni se arate din nou pisica!

          Comment


          • La discursul din 17 decembrie Ceausescu v-a spus ca agenti ai serviciilor secrete de la Budapesta cauta dezmambrarea teritoriului Romaniei....nu l-ati crezut.

            Comment


            • @alessandro: Ce are una cu alta?

              Comment


              • Originally posted by mr.K View Post
                Se pare ca pana la Paste, nu mai avem traditii .
                Urmeaza un lung sir de slujbe saptamanale la biserica, ocazie cu care se colecteaza bani pentru catedrala aia de la Bucuresti, sa moara toti americanii cu zgarie nori cu tot.
                Asta e un exemplu - cum o idee lansata anapoda, devine "folclor" si "stampila". O porcarie.

                Daca ai credinta in Dumnezeu - mergi si te roaga lui Dumnezeu, participa Duminica la slujba - nu iti cere nimeni sa dai obligat nici un ban. Nu mai propagati astfel de mizerii, nu mai aruncati cu noroi.

                Comment


                • Istorie, istorie, istorie...ce faceau unii cand altii faceau altele...
                  Privind istoria mai lung...si mai chioras vedem ca nu prea sunt nici unii mai breji: fiecare popor a avut suis-urile si coboras-urile lui, fiecare a avut bune si rele, toti au diverse bube-n cap. Iar din istoria multpomenita se distinge un singur lucru: omul insista sa nu invete nimic, repetand mereu aceleasi retete de...dat in bara.
                  Pe parcursul istoriei singurele lucruri care au evoluat au fost doar ARMELE cu care omul a continuat sa-si dea in cap cu aceeasi dezinvoltura. dar deviem de la subiect.
                  La subiect se remarca o mare "calitate" a unei parti din acest popor: tin cu tot dinadinsul sa isi puna ***** in cap. in loc sa se spele cumva pe cap ei insista sa isi fluture palaria pe canicula. Nici variantele cu indesatul palariei pe ochi sau turnarea de parfum nu sunt mai stralucite (in caz ca le propunea cineva).
                  Sunt pline carciumile/strazile/pietele de cetateni care spun ca e naspa/mizerie/furaciune/rahat....dar sunt extrem de putini cei care incearca sa schimbe cumva, cat de putin, situatia.

                  Comment


                  • Armele au rolul lor in istorie si daca am avea 200 de F16 si 5000 de Leopard II, m-ar durea undeva de Putin cu Rusia lui acum.
                    Primul lucru pe care l-am facut dupa revolutie, am cedat rachetele intercontinentale de provenienta ruseasca, Turciei. Apoi am subfinantat armata an de an. Echipamentul e de acum 30-40 de ani.
                    Nu ajunge sa te rogi la Dumnezeu sa te apere de Rusia, mai trebuie si arme. Iar NATO le are departe, nu la Deveselu.
                    Last edited by mr.K; 14 March 2014, 22:28.

                    Comment


                    • Credinta e un factor important in dezvoltatrea unei persoane ca OM. Biserica insa a fost si este o institutie de stat, cea de acum fiind oglinda fidela a statului: a mai mare adunatura de golani pusi pe capatuiala. Trist dar adevarat in prea multe cazuri. Si-au uitat rolul de PARINTI si PASTORI.
                      Daca revin putin la unele tari "cu apa calda" se vede ca biserica lor se implica, si se implica pozitiv in viata oamenilor si a natiei lor. Americanii sunt bisericosi rau, le falfaie steagul la orice casa, isi apreciaza obiceiurile, identitatea si credinta.
                      Iete asa apare un popor cu credinta, mandru si unit. Si prin asta sunt puternici rau.

                      Reteta noastra e sa ne batem joc de ingredientele de mai sus si dupa aia ne miram de ce rahat scoatem din cuptor. Halal.
                      Last edited by CeDeBe-L; 14 March 2014, 22:45.

                      Comment


                      • Referitor la "realitatea" - e strict asa cum o percepe fiecare. Ce ne facem cu "copile, daca nu stai potolit, vine si te mananca bau-bau"? Hai sa nu vedem o problema doar acolo unde ne convine sa o vedem, iar in alta parte nu mai vedem nimic. Daca sunt probleme, sunt destule si in familie (acolo unde mai e familie - fiindca de ani buni familia "nu mai e la moda") si sunt probleme si in societate. Cu siguranta sunt probleme si in sanul bisericii, dar nu in masura in care noi ca indivizi sa il respingem pe Dumnezeu din suflet.
                        Last edited by IancuMIC; 15 March 2014, 13:43.

                        Comment


                        • Nenea, dar tu traiesti in tara asta doar pentru biserica si pentru calusari?

                          Despre probleme sociale, cotidiene, nu spui nimic, tu nu te lovesti de ele? Totul e normal pentru tine?
                          Last edited by IancuMIC; 15 March 2014, 13:32. Reason: Foloseste mesageria pentru acest tip de recomandare.

                          Comment


                          • Ati vazut catedrala asta noua din Fagaras ? O imensitate cu turle poleite in aur pentru care se fac presiuni si cereri de fonduri la primarie in conditiile in care Fagarasul e un oras pe cale de disparitie. Someri, batrani, pensionari...nici un viitor.

                            Daca cineva imi demonstreaza ca asa ceva se construieste din voia lui Dumnezeu sau din si pentru credinta, eu promit sa fac naveta zilnic acolo sa ma rog.
                            Ok...de acord sa mergem la biserica...da nu la o biserica construita cu pentru si din mijloace dubioase.

                            Sau cum deosebim bisericile construite din voia lui Dumnezeu si care nu.
                            Sau daca e biserica o luam de buna si gata, chit ca a fost construita cu bani luati de la gura batranilor care nu au azile si copiilor care nu au curent in scoli.

                            Cine crede in Dumnezeu, crede de oriunde, si nu are nevoie de nici o intermediere umana pentru asta.

                            Sent from my GT-I9105P using Forum Runner
                            Last edited by alessandro; 15 March 2014, 15:03.

                            Comment


                            • Va rog sa incetati cu discutiile pro/contra bisericilor, un subiect sensibil care naste polemici si controverse inutile si care n-are nicio legatura cu subiectul topicului; dupa cum stiti, un topic pe o tema oarecum asemanatoare a derapat si in mod inevitabil, a fost inchis.

                              Reveniti la subiect.
                              Last edited by IancuMIC; 15 March 2014, 15:11.
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • @ IancuMic - multumesc pentru moderare, e foarte bine ceea ce faci - temperezi spiritele si mai cureti mesajele care merg spre o alta directie fata de subiect.

                                Cat despre biserica si credinta crestin-ortodoxa, ea tine de identitatea si traditia poporului Roman, care insa in vremurile moderne tinde sa se piarda.

                                Biserica are un rol important in mentinerea credintei in popor. Nu cladirea (maretia constructiei) in sine este importanta - nu ar trebui sa cadem in eroarea pe care apusul a facut-o - au mers catre importanta esteticii materiale si au pierdut din spiritualitate.

                                Eu am mers la un moment dat la o biserica provizorie - un "cort" cu ceva intarituri de scandura si un acoperis ceva mai inchegat ca sa nu ploua inauntru - si rugaciunea acolo avea valoarea pe care preotul impreuna cu credinciosii o realizau, dar mai inainte de toate prin lucrarea Sfantului Duh.

                                Ceea ce a scris Alessandro - se mai intampla si asta din pacate uneori - biserici care nu sunt construite dintr-o necesitate spirituala a comunitatii credinciosilor din zona - ci mai mult dintr-o ambitie personala a unui preot.

                                Din pacate, in loc sa exprimam pareri diferite, mai ajungem sa ne "certam" intre noi. Nu ar trebui sa ajungem la asa ceva. Si Doamne fereste sa ajungem sa gandim toti la fel.

                                Toti facem parte din Creatia lui Dumnezeu, suntem Chip si Asemanare, insa fiecare dotati cu cugete si caractere diferite. Asa ne-a lasat Dumnezeu.
                                Last edited by ion_R5; 15 March 2014, 15:33.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google