Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Este foarte adevarat ce spui, despre identitatea poporului roman si legatura acestuia cu credinta, dar modul cum e interpetat acest lucru, creeaza confuzie, asa ca, va rog sa fiti foarte atenti la nuante, altfel unii se simt jigniti si vom ajunge la o adevarata paruiala in Postul Pastelui.

    Ca sa nu mai editez ultimul post am sa reiau, adaugand.
    ...un subiect sensibil, care daca nu e tratat cu responsabilitate si mai ales in mod ponderat...

    Multumesc pentru intelegere.
    Last edited by IancuMIC; 15 March 2014, 15:51.
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • Ioane, tu ai copii?
      If it ain't broke, don't fix it!

      Comment


      • Ma cutremur cand citesc randurile unor colegi: pline de ura fata de tot ce inseamna tara lor de bastina. Mai nene, nici eu nu-s happy ca-i plina de cocalari din ale caror jeguri nemtesti la mana a cinspea urla manele! Dar pana la a-mi renega originea luand in brate exemplele de perfectia capitalista de pe langa (sau peste) ocean e cale lunga.

        Cezar, Ion, Iancu: legatura cu spiritualitatea este adanc inradacinata la romani (daci), ei fiind printre putinele religii monoteiste stravechi. Cat despre urme ale civilizatiei dacice, ele exista. Cetatile din zonele montane persista si azi. Cultura a lemnului si a apropierii cu natura (repet, idem japonezilor), nu s-au pastrat vestigii spectaculoase asemeni piramidelor egiptene. Asta nu demonstreaza "lipsa" unei culturi. revenind la "closca cu pui de aur", a fost cea mai mare descoperire in aur pana la mormantul lui Tutankhamon.

        Comment


        • @ Niki Intrebarea ta este relevanta pentru subiectul discutat aici?

          Comment


          • Nu, dar te provoc, de-al dracului, la offtopic.
            If it ain't broke, don't fix it!

            Comment


            • @razvanamza - stii ce se intampla cu padurile in ultimul timp? Cultura lemnului si a apropierii de natura a cam disparut si din pacate taranii din sate vai de mama lor le taie , oriin interes propriu ori pentru altii.
              Si apoi vin inundatii si alunecari de pamant si-i vedem plangandu-si de mila ca li se surpa bordeiul si statul nu-i ajuta.
              o/____\o
              (i)
              .........

              Comment


              • @ Costi-bc Satul traditional romanesc a disparut la sfarsitul anilor '70. Locuitorii satelor au ramas "tarani" doar cu numele, iar denumirea de "taran" a ajuns un fel de apostrofare in ziua de azi in Romania.

                Padurile nu trebuie pazite de (sau de catre) tarani. Statul are datoria sa pazeasca padurile (ca oricare alta resursa a Romaniei) si are si institutiile si resursele necesare sa o faca. Totusi, incepand din 1990 statul Roman nu isi mai face datoria asa cum trebuie in foarte multe privinte. Si nu intamplator - ci datorita unor interese (care incalca nu numai morala, dar si legile in vigoare)

                Padurea nu se fura cu 1 topor, o drujba sau 1 caruta. Aici vorbim de tiruri, trenuri, vapoare. Cred ca din satelit, serviciile de informatii straine au fost mai rapid si mai exact informate decat populatia din Romania despre disparitia padurilor din Romania. Numai politicienii si autoritatile din Romania ne vrajesc ca "nu s-a stiut, autoritatile statului sunt timorate/n-au resurse si mijloace... etc"

                Daca maine incepe un prostest care ameninta caderea guvernului/presedintelui sau desfiintarea parlamantului o sa vedem mii de jandarmi si scutieri in actiune. Sa-i fi trimis si cand a "disparut" flota, industria, bancile romanesti, padurile, intreprinderile de armament, etc
                Last edited by ion_R5; 16 March 2014, 02:10. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • ati auzit ce-au spus azi maghiarii?

                  Comment


                  • Mda, am vazut discursuri ponderate, o delimitare fata de actiunile jobbik, ca se doreste o impacare fara sa se ascunda adevarul; pana la urma minoritatile din toata Europa, isi vor respectat si recunoscut dreptul la existenta.
                    Apele sunt agitate de cei de afara, din Ungaria, iar pericolul in acest caz il reprezinta confiscarea de care organizatii radicale si extremiste a unei manifestatii; anul acesta chiar am sesizat o schimbare de discurs a celor din UDMR.
                    Last edited by IancuMIC; 16 March 2014, 10:58.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                    Comment


                    • Actiunile radicalilor maghiari sustinuti de Budapesta, nu sunt ceva care trebuie ignorat - mai ales in contextul international tensionat din regiune (Ucraina, Rusia, Crimeea).

                      Totusi as dori sa nu transformam acest tread intr-o "tribuna" antimaghiara. Isi au ei bubele lor, sunt si foarte multi maghiari de toata isprava si la noi si la ei in tara. Politicul, ca intotdeauna face numai porcarii acolo unde isi baga coada - si nu numai in chestiunile etnice.

                      Multumesc anticipat pentru intelegere!

                      Comment


                      • In clipele astea se vede ce popor de curve suntem, neluand atitudine clara fata de Rusia, in speranta ca ce, vor folosi alifie cand ne vor sodomiza dupa ce trec granita?

                        Sa ne amintim la cat timp a intra Romania in primul razboi mondial, dupa izbucnirea lui.
                        Sa e gandim la ce naiba ne-am mai "aliat" cu rusii, oricum era cuceriti de ei, in 1944. Asa, n-am fost la tratative ca invingatori, dar puteam sa mergem ca invinsi, langa nemti, cu care ne-a placut sa ne aliem.

                        In razboiul NATO-Serbia, am tradat vecinii cu care ne intelegeam bine, permitand avioanelor NATO sa survoleze spatiul aerian propriu, de dragul unor promisiuni. Sarbii nu ne vor uita. Le-am dat macar niste carburant, cand la ei era embargo.
                        Fii de catea suntem, nu poti pune baza in romani, ca popor. Traditionalisti, oportunisti. La mica ciupeala. Iar la final, picam de fazan. Cand NATO isi va cere scuze ca nu ne poate apara, o sa pupam picioarele lui Putin, nu o sa stam drepti.
                        Last edited by mr.K; 16 March 2014, 21:59.

                        Comment


                        • Originally posted by mr.K View Post
                          In clipele astea se vede ce popor de curve suntem, neluand atitudine clara fata de Rusia, in speranta ca ce, vor folosi alifie cand ne vor sodomiza dupa ce trec granita?
                          Hai sa cumpanim lucrurile asa cum trebuie si sa nu mai aruncam cu cuvintele. Relatiile cu o mare putere in general si cu Rusia in special - nu se abordeaza intr-o astfel de maniera. Atat SUA cat si Anglia, Germania, Franta din 1990 incoace ne tot spun sa ne normalizam relatiile cu Rusia la nivel de stat.

                          Abia ia guvernul SUA atitudine fata de Rusia - inca nu are niste masuri (sanctiuni) concrete de pus in aplicare. In Europa, cea mai mare economie - Germania - are cea mai buna relatie politica si economica cu Rusia. Hai sa nu aruncam cu cuvinte anapoda. Romania nu este in pozitia sa facem pe nebunii. Daca invatam sa tratam cu diplomatie si intelepciune situatia, poate vom avea sansa ca ceea ce se intampla la Kiev/Crimeea sa nu se extinda si la Chisinau. Transnistria e "cuiul lui Pepelea", prin care Putin poate oricand sa deschida ostilitatile cu Moldova, ca element de forta in negocierile si impunerea fortei militare in Crimeea si estul Ukrainei.

                          In Moldova lucrurile au luat o anumita turnura, datorita implicarii directe a Germaniei/Angela Merkel. Noi, Romania de unii singuri nu suntem o voce de care Rusia/Putin sa tina cont. Sa ne dam singuri cu stangul in dreptul este cel mai prost lucru pe care l-am putea face.

                          A se vedea pozitia Budapestei, care a dezvoltat relatii politice excelente atat cu Germania cat si cu Rusia/Putin. Cred ca mai avem multe de invatat. Maghiarii stiu sa isi urmareasca propriul interes.

                          Originally posted by mr.K View Post
                          ..Sa ne amintim la cat timp a intra Romania in primul razboi mondial, dupa izbucnirea lui...
                          Hai sa citim istoria. Carol I si cu politicienii din jurul sau cu ceva vreme inainte sa izbucneasca primul razboi mondial semnasera un tratat secret de alianta mutuala cu Casa de Habsburg si Imperiul Austro-Ungar pentru a intervenii militar unii pentru altii in cazul unui conflict armat in care ar fi fost implicata una dintre parti. De asemenea Carol I avea relatii politice si economice foarte stranse cu Germania pentru a avea o contrapondere la influenta Imperiului Rus in Balcani.

                          Cand a inceput primul razboi mondial in 1914, romanii, inclusiv clasa politica romaneasca a vazut-o drept o sansa istorica de a uni Transilvania la Regatul Roman. Carol I, in pofida aliantelor secrete cu Imperiul Austro-Ungar si Germania nu a trecut peste pozitia politicienilor/parlamentului de la Bucuresti, care era totodata si dorinta poporului din regat si din Transilvania.

                          S-au inceput imediat negocierii cu aliatii: Franta, Anglia, Rusia si a cerut garantii pentru recuperarea Transilvaniei in schimbul participarii la efortul de razboi. Fiindca Romania nu era pregatita pentru razboi: dotari, efective instruite - a fost adoptata pentru moment pozitia neutralitatii. Cum frontul german a inaintat rapid in Franta (strategia germana Blitzkrieg) situatia era foarte grava, in 1916 aliatii au cerut Romaniei sa intre in Razboi pentru a contrabalansa situatia dezastroasa a frontului din Franta. Aliatii au spus clar: intrati in razboi acum, sau razboiul va fi pierdut si puteti sa uitati de Transilvania. Romania a hotarat intrarea in razboi in 1916. Franta s-a implicat cel mai mult la dotarea si instruirea armatei Romane - fiind detasati in Romania un corp de inalti ofiteri si cadre pentru instruire si sprijin logistic/strategic pentru frontul romanesc. Desfasurarea razboilui cred ca o stiti.

                          Originally posted by mr.K View Post
                          ...Sa e gandim la ce naiba ne-am mai "aliat" cu rusii, oricum era cuceriti de ei, in 1944. Asa, n-am fost la tratative ca invingatori, dar puteam sa mergem ca invinsi, langa nemti, cu care ne-a placut sa ne aliem...
                          Nu ne-am aliat cu rusii. Pierderea razboiului de catre Germania/Hitler era clarificata dupa luptele de la Stalingrad si spargerea frontului german. Ce s-a intamplat la 23 August 1944 a fost o masura de avarie. Era sa pierdem Transilvania la mustata. Era sa pierdem si jumate din Moldova care a ramas la noi. Nu ne putem juca cu cuvintele cand vorbim de istoria Romaniei. Din pacate avem astazi destul inconstienti in politica romaneasca care se joaca cu destinele tarii si ale poporului.

                          Maghiarii au incercat si ei o insurectie armata, dupa ce au vazut ce s-a intamplat la Bucuresti, insa nemtii isi invatasera lectia - le-au pus maghiarilor pistolul la cap si le-au spus: aparati Ungaria/Budapesta impreuna cu noi sau muriti inainte sa calce armata rosie (rusii) aici.

                          Sa nu uita ca atat politicienii romani din afara sferei guvernamentale, cat si Ion Antonescu purtau corespondenta/negocieri cu aliatii (Anglia, SUA) pentru o eventuala pace separata cu aliatii pentru iesirea din razboi. Discret, aliatii aratau directia URSS - negociati cu ei. (ca doar SUA si Anglia negociasera la Yalta - insa noi nu stiam ce se stabilise acolo)

                          Originally posted by mr.K View Post
                          ... In razboiul NATO-Serbia, am tradat vecinii cu care ne intelegeam bine, permitand avioanelor NATO sa survoleze spatiul aerian propriu, de dragul unor promisiuni. Sarbii nu ne vor uita. Le-am dat macar niste carburant, cand la ei era embargo.
                          Fii de catea suntem, nu poti pune baza in romani, ca popor. Traditionalisti, oportunisti. La mica ciupeala. Iar la final, picam de fazan. Cand NATO isi va cere scuze ca nu ne poate apara, o sa pupam picioarele lui Putin, nu o sa stam drepti.
                          Aici ne putem exprima abia cand se va scrie macar 25% din ceea ce s-a negociat atunci. Fie ne-au amagit ca pe copiii de tzatza, fie ne-au dat ceva. Noi inca nu stim. Astfel de lucruri sunt intotdeauna subiect de negociere. Stai linistit - aliatii NATO stiau de carburantul livrat de noi la sarbi si era cu acordul lor.

                          Cat despre treaba cu Putin - si aici au fost negocieri. Ramane de vazut cum se vor termina lucrurile - daca Moldova va fi extrasa de sub influenta 90% a Rusiei si se va apropia de Europa si Romania, sau daca va urma scenariul Ukraina. Si aici au fost negocieri - in care insa Romania a avut un rol minor. Greii si-au spus conditiile si punctele de vedere (SUA, Germania, Rusia). Cam in 3 - 5 vom vedea ce s-a negociat si ce s-a obtinut.
                          Last edited by ion_R5; 16 March 2014, 22:56. Reason: Automerged Doublepost

                          Comment


                          • Sa ne ferească Dumnezeu de noi conflicte armate in zona!

                            Sa mai descrețim frunțile, cica România a și trimit flotila 9 Mangalia de hidrobiciclete in zona fierbinte ))

                            Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

                            Comment


                            • furci, topoare, cozi de sapa...mai o arbaleta...rezistam cateva ore la un eventual asalt ...cu 5-10 tancuri!
                              Keep walking...

                              Comment


                              • Ion, ce enumeri tu, sunt scuze pentru cum a actionat Romania. Sunt sigur ca vei gasi scuze pentru orice pe lumea asta.
                                Spre desoeebire de sarbi, care nu au negociat cu nimeni, noi suntem doar niste mici tradatori, sortiti sa piarda oricum.
                                Dupa 1945 Ardealul era oricum pierdut, URSS ne-a dar voie sa-l pastram ca oricum eram sub influenta lor si nu-i suportau pe unguri, iar majestatea sa Miaita l-a girat ca prim ministru pe Petru Groza, negociindu-si plecarea cu un tren plin de averi, abdicand.
                                Astia suntem, dar ne e rusine sa recunoastem.
                                Mai patriot a fost Gheorghiu Dej care a murit asasinat ca a pus piciorul in prag, decat majestatea sa, Miaita.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google