If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Sincer am cam observat treaba cu foile...oare sa mearga mai bine cu coli mai groase?Imprimanta o folosesc acum destul de rar,insa acum are tendinta sa traga toate colile odata.O sa incerc cum ai zis.In rest merge brici...de trei ani si ceva
Multumesc!
Si eu am tot Lexmark si daca este sa ma intrebi pe mine sunt imprimante foarte bune pana sa ajungi sa schimbi cartusul. A mea este un Z35 pe ca re nu o mai folosesc de aprox 3 ani deoarece de la atata reincarcat mi s-au ars cartusele si nu merita sa dau 150 de lei pe ele, pret cu care imi pot lua o alta imprimanta de care momentan nu am nevoie. Pana mai acum 6luni/1 an de zile as fi spus ca cele mai bune imprimante sunt Canon, insa in ultimul timp au intrat si ei in "lumea buna" a celor care indirect sau direct incearca sa elimine posibilitatea reincarcarii, obligandu-te sa cumperi cartuse de fiecare data. Sfatul meu la achizitionarea unei imprimante: feritiva de cele care au chip pe cartus si de cele care au capul de redare built-in, pe saniuta si nu pe cartus deoarece daca se infunda capul ala reparatia face cat imprimanta de noua. Lexmark au cam ramas singurii care ofera cartuse in volum mare, fara chip, cu cap de redare pe cartus care iti da posibilitatea sa le reincarci pana le distrugi; singurul inconvenient fiind pretul ridicat al unui cartus nou (poate cele mai scumpe). Revenind la subiect,da, calitatea foii este "suspectul" nr 1 atunci cand vine vorba de prins mai multe foi. Iti recomand coli de la Xerox de mai buna calitate; sunt mai scumpe dar "stai in fata" cum se zice.
Am un Lexmark Z605 din 2004. Tiparesc saptamanal in medie intre 80 si 150 de pagini la aceasta imprimanta. Sunt la al doilea cartus (de data aceasta nr. 16, mai mare decat cel original, 17), pe care l-am cumparat in 2007. Primul cartus (negru, cel original al imprimantei) l-am umplut de peste 40-50 de ori acasa, cu o seringa de 10 ml (operatiuni pentru care am consumat cam cinci-sase butelii de cerneala din plastic, de 100 ml fiecare -- cunoscatorii stiu despre ce vorbesc...). S-a defectat prin uscarea iremediabila a duzelor, datorita faptului ca nu l-am folosit toata vara lui 2007. Probabil ca altfel mai putea fi incarcat.
Acesta "nou" (din toamna lui 2007) are o capacitate de incarcare mai mare, probabil dubla (eu pun cam 15-18 ml la o incarcare), si il incarc la doua-trei-patru saptamani, dupa caz. Sunt deja la a treia butelie de cerneala de 100 ml pe care o folosesc (pe ultima am dat 13,5 RON).
In ceea ce priveste cartusul color, acesta este cel original, pe care il incarc tot acasa, numai ca este ceva mai complicat, adica a trebuit sa ii desfac capacul ca sa il pot incarca. Dezavantajul este ca refill-ul pentru color nu pastreaza culorile originale -- rosul este un roz-moviu-carmin inchis etc.
Nu utilizez imprimanta decat pentru tiparit in cantitati mici -- maxim 30-40 de pagini pe sarcina deoarece tipareste cam lent si ma enerveaza. Am folosit in paralel in primii unu-doi ani dupa ce am achiztionat Lexmarkul un HP (nu mai tin minte de care, era tot cu jet si facea un taraboi monstruos cand tiparea; in plus, reumplerea era greu de facut si ma murdaream cumplit, ca era un dispozitiv ciudat unde se fixa cartusul...), o multifunctionala Canon (parca MP160, care avea cipuri la cartuse care faceau aproape imposibila reumplerea; si oricum la a treia umplere se ardeau nu stiu ce circuite si nu se mai putea reumple).
In paralel de vreo 3 ani mai utilizez doua multifunctionale laser HP (3392 si 3050 -- asta de 2 ani) si de curand un XEROX laser color. Evident ca tot ce face Lexamrkul acestea fac si mai repede si mai bine. Dar la Lexmark nu pot renunta ca este mica si, a mea cel putin, extrem de fiabila...
eu am un samsung cu laser. problema e ca nu stiu cum sa vad cat cartus mai are, ca pe ecran nu mai arata. inainte aveam un lexmark Z610 si acolo cand dadeam 'print' imi arata cata cerneala mai am, si stiam cum sta treaba. 2 ani a stat pe dreapta, cartusele uscandu-si in interior. doar praful isi mai facea simtita prezenta pe ea. hp-ul il am de vreo 6-8 luni, si acuma daca printez ceva scrie slab, trebuie sa te uiti atent sa vezi ce scrie...parca nu e intensitatea cum ar trebui, dar am umblat si nu am gasit pe nicaieri vreo setare legata de intensitate. de printat nu am printat mai mult de 50 pagini, si stau si ma intreb daca nu cumva era gol cartusul cand am cumparat imprimanta. de umplut am auzit ca nu se poate umple, si un cartus nou ma costa cam cat imprimanta ....stie cineva cum pot sa vad cat praf mai am in cartus?
stiam ca, cartusele venite odata cu imprimanta sunt pe un sfert sau jumatate incarcate. sunt 3-4 optiuni de printare draft, normal, best quality. pe draft o scoate mai repede si consuma mai putin praf/cerneala rezulta si o calitate mai slaba(sters) iar pe best se pot scoate poze dar consuma mult praf/cerneala. aveti grija ce fel de hartie folositi. nu folositi cartoane pentru ca asa se strica rola de tragere a hartiei.
le gasesti in optiunile/setarile imprimantei. cand alegi optiunea de printare (print) ai in dreapta properties (ale imprimantei) de acolo trebuie sa fie pe unde o optiune print quality (difera denumirea de la o imprimanta la alta)
Depinde de fiecare imprimanta ce softuri si drivere au, eu am avut de a face cu 4 tipuri de imprimante cu toner si la niciuna nu arata starea cartusului din driver / proprietati. Informatia asta o aflam din printer cand ii dadeam sa listeze pagina cu setarile ei. Toate imprimantele trebuie sa poata lista o astfel de pagina fara sa depinda de vre-un calculator. Incearca sa o listezi din meniu / din diferite combinatii de butoane apasate simultan cu "power on".
Last edited by mikebike72; 11 January 2009, 17:47.
Nu ca azi l-am reincarcat.
Unu nou cred ca e scump si m-a prins si intr-o perioada naspa,nu prea am craitari
Poate pot sa-l curat cumva sau nu stiu...sa ma mai folosesc si eu de el.
Faza e ca cel color merge brici si el a fost utilizat mai putin(risc sa se usuce)
Am o imprimanta Hp f 380 merge foarte bine dar acuma cartusul color s-a terminat dar cel negru l-am incarcat de mai multe ori si nu mai pot scoate nici macar cu negru ,cartusul colorul nu il folosesc darcand s-a terminat imi cere sa incarc cel color normal nu ar trebui sa mearga si fara cel color?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment