Acvariile Loganistilor - sfaturi, idei

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Ai vandut acvariul pana la urma?Eu nu as renunta la el.Eu am avut 2 acvarii dar la unul am renuntat din cauza ca nu aveam timp plus ca mai am 2 perusi si o pisica,deci,sti foarte bine ce inseamna sa te ocupi de fiecare.
    Attached Files
    Toţi cei care folosesc strada poartă în memorie imaginea unui accident de drum impresionant.

    Comment


    • #47
      inca nu l-am vandut; momentan mai dau din pesti sa raman cu 2 perechi de discusi..ca au inceput sa depuna...si au nevoie de spatiu
      "Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decat stiu" (Socrate)

      Comment


      • #48
        La ce pret ajunge un discus luat de mic? La noi se da cu 50 ron.Ma bate gandul sa fac un schimb,sa dau carasii si sa iau discusi.Eu mai am in acvariu scalari maturi care traiesc mai bine cu discusi.
        Toţi cei care folosesc strada poartă în memorie imaginea unui accident de drum impresionant.

        Comment


        • #49
          pe aici avem un crescator...erau 25-35 ron bucata anul trecut...eu am dat scalarii deja...am numai discusi..acum trebuie sa mai dau 2 discusi care nu au format pereche..
          "Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decat stiu" (Socrate)

          Comment


          • #50
            super acvarii aveti. De curand am achizitionat si eu unul si am inceput sa-l setez, parca asa se zice, cu ciclul azotului..asa am citit pe internet si vreau sa fac intocmai sa n-am surprize cand o sa-i bag pesti. Vreau sa pun si vreo 2 plante dar am inteles ca trebuie sa-i pun instalatie de CO2. Asta se gaseste in comert? Cam cat costa? pe forumuri am citit ca trebuie s-o faci singur..bomba cu CO2 ii zice parca, cu drojdie si nu stiu mai ce..

            Comment


            • #51
              ...zahar.E si tu la 2 plante vrei sistem co2.Lasa pe mai tarziu asta,intai vezi daca te pasioneaza pentru ca sunt destui care cred ca acvariul o sa ramana la fel ca in prima zi.Este bine ca te documentezi ca sa sti ce te asteapta.
              Toţi cei care folosesc strada poartă în memorie imaginea unui accident de drum impresionant.

              Comment


              • #52
                mersi pt sfat.

                Comment


                • #53
                  pentru cine are papagali
                  Attached Files
                  "Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decat stiu" (Socrate)

                  Comment


                  • #54
                    am si eu o intrebare pentru cei care se pricep in acvaristica: am un acvariu de 120 l de vreo 2 luni! in prima luna totul bine si frumos dar de o luna apa se tulbura foarte tare si foarte des! azi are 3 zile de cand am facut schimbare totala a apei si este f tulbura avand o tenta verzuie! am pus in apa Ph/Kh minus, easy balance iar ieri la sfaturile celor de la Pet shop Carreforur am adaugat Crystal Water si Aqua Safe! stie cineva ce ra putea fi?
                    mentionez ca nu am carasi sau alte specii de pesti mai "murdare"!
                    sigpicUn logan cometa BT 20 LEA

                    Comment


                    • #55
                      lucian,problema ta sta in felul urmator:nu ai spus cam ce instalatii ai la acel acvariu,co2,daca e plantat sau nu,daca ai in el doar lemn,piatra sau ai "plasticarii",etc....Schimbatul total al apei este o greseala dupa parerea mea.Tenta verzuie inseamna probabil alge,apa tulbure este un dezechilibru de nitrati ,nitriti si bacterii de descompunere.In general setup-ul(adica pregatirea unui acvariu nou,mai bine zis ciclarea) este bine sa fie facut in mod natural si nu prin adaos de substante gen denitrol ,bacterii de pe la JBL sau alte cele.Era bine daca mai intai ciclai acvariul,adica il lasai fara pesti ,dar cu apa vreo 2-3 saptamani adaugand chiar un pic de mancare in fiecare zi pt a se forma un mediu acolo(ciclare),eventual in functie de instalatia de filtrare sa iei niste culturi de bacterii(un burete sau bile,sau ...)deja folosite de la cineva si apoi adaugi pestii.Acuma la "supita" aia de pesti si substante cred ca e indicat sa resetezi acvariul ,sa ai rabdare sa se faca ciclarea data asta si ai mesaj privat cu adresa unui site unde cu siguranta vei primi-gasi raspuns si ajutor la toate problemele tale.Ape limpezi!

                      Comment


                      • #56
                        De cateva luni m-a luat dorul de copilarie si mai ales de perioada cand am recuperat de prin boxa blocului un bol pe care l-am denumit acvariu si pe care l-am populat dupa pofta inimii cu pesti achizitionati din targul saptamanal, fiind bine-nteles conditionat de "banii de pachetel" pe care ii strangeam in decursul unei saptamani, fara a tine cont de compatibilitati. Am adaugat acvariului o lampa (veioza) pe care parintii o utilizau ca lumina de veghe pentru a lor copilas care intre timp crescuse. Tot prin boxa am gasit si ceva nisip care a devenit repede substrat pentru putinele plante pe care le-am achizitionat ulterior. La setarea acelui acvariu nu am tinut cont de conditionare, filtrare, aditie de CO2 sau fertilizanti si cu toate acestea m-am bucurat cativa ani de acel acvariu, pana cand am descoperit gustul comertului cu plante, pesti si alte accesorii legate de acvaristica. Asa m-am trezit ca mai ramasesem cu o pereche de xipho intr-un borcan pe care am reusit sa-i vand bine-nteles dupa indelungi negocieri.
                        Din luna ianuarie a acestui an am pornit un nou acvariu care momentan este mijlocul meu de relaxare dupa programul de munca.
                        Attached Files
                        MiNnRuZ

                        Comment


                        • #57
                          Am identificat 2 neoni.....mai ai si altceva?
                          Buturuga e home made sau e din comert? Daca e home made cum ai facut-o? La mine metoda clasica n-a functionat....a putrezit intr-o saptamana....

                          Comment


                          • #58
                            Ce bine ca avem priceputi la acvarii printre noi ! De cateva saptamani m-am pricopsit cu un bol,o buruiana de plastic in el,ceva pietris si un simpatic pestisor albastru,care din cate am inteles trebuie sa stea musai singur.Donatorul mi-a dat si un borcanas cu niste bilute cam de 1mm,rosii,maro si verzi,cu un miros ingrozitor,si cred ca nici pestisorul nu le agreeaza,ia cate una in gura si o scuipa repede,dar cred ca pana le urma o mananca,ca ar fi murit de foame.As ruga colegii care se pricep sa ma indrume ce mancare si cum trebuie sa procedez sa ii fie cat mai bine pestisorului,cred ca BETA se numeste.Ii schimb apa cam o data pe saptamana,dar la 2 zile face niste bulbuci deasupra,si folosesc apa plata Dorna.Va multumesc anticipat !
                            Attached Files
                            LOGAN--> <--TOYOTA

                            Comment


                            • #59
                              Foarte tare faza cu apa plata dorna , lasand gluma, poti sa ii cumperi pt test ceva sortimente in cantitai mai mici, pe la o piata sau un petshop gasesti sigur, apoi vezi ce prefera. Daca vrei ceva sigur "purici de balta" hrana uscata cu acelasi miros (nu il va deranja).

                              Pe mine sa nu ma provocati ca dau drumul la poze cu pirahna criminal, a mancat pestii conlocatari dintr-un acvariu de 100+ litri ... iar uratania are vreo 30cm lungime lat ca palma unui adult iar hrana preferat este pieptul de pui dezosat (crud)
                              Logan PH2 1.4 MPI ABS+AFU+GPL ProiectoareEchilibru perfect.

                              Comment


                              • #60
                                Baga niste poze te rog!De 30 cm inca nu am vazut.Mai bine papa el ca tine!Glumeam....

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google