Permisul Pentru Scuter: O Idee Buna Sau Rea?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cel mai bine e cu piste de biciclete ... e super misto pe una (propria exeprienta ... mers pe cea de la Mioveni la Colibasi ) dar unde sa faca lumea ia comuna pista de biciclete ? ar costa cam mult... Cu carnet pt biciclisti ar fi greu si cam exagerat , cel mai bine fara canet d biciclisti dar daca il prinde p ala beat p mijlocu strazii cu bicicleta amenda si una mare sa ii vedeti dupaia daca mai merge vreunu beat cu bicicleta.
    Cei cu scutere ar trebui sa aiba carnet chear daca unii biciclisti ii intrec )

Comment

eu zic ca ar trebui sa aiba toti carnet pe scuter ca sunt multi care habar n-au de circulatie
      laureate 1.5l, albastru marin

Comment

sunt putine orasele mari care-si permit sa aiba banda speciala pentru biciclisti. nu zic din cauza fondurilor [desi...], ci pentru ca si-asa din cele 2 benzi de circulatie pe sens deja existente [i.e. in Timisoara] banda 1 e pe post de parcare laterala si masinile misuna care pe unde apuca, pe langa axul drumului. asa ca, cum o dai, tot in strada ajungi cu rotile.

Comment

parerea mea este ca din moment ce conduci pe drumurile publice orice fel de mijloc de transport automat ti-ar trebui permis. m-am saturat de pustii care nu au nici buletin si se plimba cu scuterele si toate prostiile de nici nu poti trece pe langa ei, iar in privinta biciclistilor care merg in stare de ebrietate (aviz politistilor) luati flexul din dotare si faceti-le monociclu...
          sigpic

Comment

Da scuteristii merita batuti (unii) care merg pe centru drumului aproape de contrasens ... cand te vad nu fac nimic adica sa se dea putin mai in dreapta ... sau mai sunt unii care merg fix in spatele tau la distanta f mica pui o frana si ii vezi ca te depasesc numai ca ei pe capota fata , scuteru in spate ...

Comment

DA, tot ce poate circula pe drumurile publice (cu discutii pentru biciclisti, avand in vedere ca nu avem piste special amenajate...) trebuie sa aiba: echipament obligatoriu de protectie, permis, asigurare RCA si sa nu-si poata lua permisul pentru mopede (si alte chestii pe doua roti) fara sa aiba permis de conducere cat. B cel putin doi ani, ca sa inteleaga ce trebuie sa suportam cand un tembel cu o chestie pe doua roti sare - dintre doua masini parcate - in mijlocul drumului cu limita de viteza de 70 km/h.
              The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

Comment

DA sint pentru introducere permisului pentru toti participanti la trafic dar sa nu uitam ca si printre soferi si printre motociclisti sant oameni cu cei 7 ani de acasa si multi fara ......
                sigpic

Comment

De o vreme vad mereu ca politia ii opreste pe astia cu scuterele si ii pureca la acte un lucru foarte bun,ar trebui sa poata sa conduca numai de la 18 ani si sa introduca cat mai repede permis pentru mopede dar sa fie mai usor de luat ca la masina si sa coste putin scolarizarea si practica pe moped!

Comment

Sunt de acord cu introducerea permisului pt scuter,sunt destui care nici nu au buletin dar merg cu scuterul si nu au nici cea mai mica idee despre legislatie.Bineinteles sunt si oameni in varsta care sunt pe dinafara.
                    sigpic
                    https://www.facebook.com/ornamentegradinacraiova/
                    http://www.loganclub.ro/forum/my_rid...0.html?t=32360

Comment

In anul 1981, mi-am luat primul meu permis, pentru motoreta. Am dat examen la sala identic cu cel pentru masini, mers printre jaloane si apoi cu militianul de la circulatie (curajos om), pe locul din spate prin oras. Examen serios. Daca te prindea fara permis, pe un rahat de motoreta (sub 68 cc. si fara pedale), era infractiune si erai pasibil de o condamnare la locul de munca! Ulterior s-a introdus obligativitatea purtarii castii de protectie pentru toti motoristii, iar motoarele erau inmatriculate, cu nr. de circulatie si cu verificare tehnica anuala.
                      Acum este o adevarata debandada, se urca toti nestiutorii pe scutere, fara sa aiba habar de regulile de circulatie, fara casca, cu motoare fara verificare tehnica si care produc accidente de circulatie in numar tot mai mare.
                      Masura de introducere a permiselor pentru scuteristi este necesara si foarte buna, dar era suficient un examen fara scoala.
                      Intalniri LC SB sambata ora 17 Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO)

Comment

Sunt pentru permise, am vazut atitia copii pe scutere, chiar si sub 16 ani. Nu zic ca si noi posesorii de auto nu le acordam atita atentie pe cit ar trebui.

Comment

Sunt pentru, fara doar si poate, cei cu scutere nu-i intereseaza de trafic, iti taie calea, te depaseste cum vrea, etc....EXAMEN
                          sigpic
                          Maică, ce mafioți de treabă !!!

Comment

Originally posted by ReBe View Post
                            Pana la urma, ar trebui sa aiba si pietonii ceva instruire. Cica ar fi obligatorie educatia rutiera in scoli... Ce vrajeala. Daca s-ar face aia, n-ar mai fi atat de necesar sa aiba scuteristii si biciclistii o alta instruire... Si spun asta pt ca am realizat ce pieton-problema eram inainte de a fi la volan...
                            Pai eu zic sa se faca direct scoala de soferi in Liceu rebe... obligatiile pietonului nu au nici o treaba cu cele ale soferului in afara de culorile comune ale semaforului. Ca pieton nu trebuie sa stii sa dai prioritate in sensul giratoriu... nu trebuie sa stii semnele de circulatie... Cum ar fi sa ramai repetent ca nu poti trece de materia respectiva

Si ca fapt divers... i-as pune pe toti sa faca scoala pentru categoria A. As baga scuterele in acelasi regim cu Motocicletele si mai mult de atat as face autentificare la RAR mai amanuntita. Am 3 prieteni care au inscrise scuterele la primarie pe 50cc si au motoare de 150cc. Am mers si eu cu unul si fuge de rupe... Sa nu mai zic ca cea mai mare parte din ei nu poarta casca... nu stau la semafor, se strecoara printre masini si daca ii atingi tot tu esti vinovat ( din punctul lor de vedere).
                            Si ca sa fiu mai concret... uitati-va la comportamentul motociclistilor si la cel al scuteristilor. Motociclistii sunt respectosi, circula regulamentar (sau nu), se vede ca au facut o scoala... pe cand astia pe scutere zici ca sunt in jungla... isi fac propriile reguli. In mare parte chair daca nu in totalitate vina este a Politiei Romana... Amenda pentru casca este de 50 de roni... cam putin... ia sa fie amenda 200 roni... sa vezi atunci ce poarta toti casca si pe cele mai mari calduri.
                            Mai sunt foarte multi care nu au numere pe el... si un amic de-al meu si-a luat amenda ca avea numarul de la masina in geam...
                            Concluzia: Cred ca prima oara ar trebui facuta o scoala la Politia Romana... sa ii instruiasca pe nenicii militieni si dupa aia sa ii ia pe toti la rand... fara exceptie... sa ii puna sa dea examen.

Off-topic: (ca deja m-a luat valul anti-politie) culmea culmilor... intersectia de la Lujerului.... dirjata de 2 femei politist... am zis ca o iau razna... se descurcau mai rau decat cu sofatul noroc ca erau bune bune si mai scapau de injuraturi....

Originally posted by dealexx View Post
                            Sunt pentru permise, am vazut atitia copii pe scutere, chiar si sub 16 ani. Nu zic ca si noi posesorii de auto nu le acordam atita atentie pe cit ar trebui.
                            ce atentie? trebuie sa mearga in spatele tau si nu pe langa tine... sau pe trotuar... nu au pista speciala... trebuie sa le acorzi ( din punct de vedere legal) aceeasi atentie ca si celorlalti conducatori auto! nimic mai mult, nimic mai putin... ca vrei tu sa fi un bun cetatean si un sofer exemplar... asta e partea a doua... numai ca unii din ei deja considera asta ca o regula si nu e bine. Si eu ii las si am un mare respect si admiratie... foarte mare... pentru posesorii de motociclete...
                            Last edited by sinx; 31 May 2009, 20:09. Reason: Automerged Doublepost
                            sigpic

Comment

Daca dupa examen ar deveni ceva mai constienti de TRAFIC, de CIRCULATIE, DA, examen...

Comment

sunt pentru permis,toata lumea trebuie sa fie responsabila cind circula pe drumurile publice

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google