Ajutor !schimb de fisiere fara net

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajutor !schimb de fisiere fara net

As dori si eu un pic de ajutor ..am 2 pc-uri neconectate la net ..si as dori sa fac un schimb de fisiere intre ele ... ce program as putea folosi ( din my network places nu merge )

Pai in primu rand verifica sa fie cablu daca nu fa tu un cablu hai sa iti zic si combinatiile de culori: Prima mufa: 1. albportocaliu 2. portocaliu 3. albverde 4.albastru 5.albalbastru 6.verde 7.albmaro 8.maro. Mufa 2: 1.albverde 2.verde 3.albportocaliu 4.albastru 5.albalbastru 6.portocaliu 7.albmaro 8. maro. asta ii cablu. 2 ip urile de ex primu PC sa aiba la IP: 192.168.1.2 la subnet mask acolo lasi cum pune windows u adica 255.255.255.0 la al doilea PC pui IP 192.168.1.4 la subnet lasi 255. ... (ip urile le gasesti in control panel la network connection la local area connection la internet protocol. Dupa ce faci si asta vezi dai click dreapta pe my computer si la computer name sa fie la workgroup la fel numele si la PC 1 si la PC 2. Dupa asta intri in my network place si daca nu iti apare vreun pc ii dai search dupa numele lui (vezi sa il scri exact). Daca mai ai nelamurir te astept cu intrebari

Comment

sau cel mai simplu, daca nu ai luat deja cablurile si nu te pricepi sa le faci e sa cumperi un usb stick si sa le muti simplu si repede. Pretul este de 40 lei pentru unul de 4 Gb.
      sigpic

Comment

PC-urile sunt in aceeasi incapere sau in spatii diferite? Exista posibilitatea de legare in retea prin cablu UTP?
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Ai schema de mufare UTP ata normala cat si crossover. Normal intre 2 pc-uri ai nevoie de mufare crosover, dar sub vista mere si cu mufe normale. Dai IP-uri din aceeasi serie la ambele PC-uri, gen 192.168.1.100 si la celalt 192.168.1.101, ii activezi file sharing si ar trebui sa mearga.
          Attached Files
          sigpic

Comment

nu rezolv nimica cu sticku' de 4 gb...am acasa 1 de un gb si inca unu de 2 gb si m-am chinuit destul de mult. La fel si varianta cu dvd-rw stau jumatate de ora sa il fac si inca jumatate de ora sa ii dau erase
            @ andrei pc-urile sunt in aceeasi camera ( unu e laptopu iar celalalt e sistemul desktop )
            zicea bunul meu prieten andy ca are drum prin orasul meu ..si se opreste si pe la mine sa vedem ce si cum facem

Comment

dupa cum au mai scris si ceilalti mai sus... ori folosesti schema crossover si tragi cablu de la unu la celalalt, daca ai vista poti sa le mufezi normal. Cam astea sunt singurele variante pe care le ai. Daca ai bani de facut investitii ai putea sa iei un switch si sa le legi pe amandoua la internet, sau un router wireless ca tot zici ca ai laptop. Solutii sunt cu duiumul, acum depinde ce vrei mai exact de la bietele calculatoare.
              sigpic

Comment

routeru' il iau luna viitoare..pentru ca voi fi plecat ... unul are vista ( laptopu' ) iar celalalt are xp ( sistemul desktop )
                Deci trebuie cablu crossover

Comment

Multumesc mult baieti....am facut un cablu cross-over...am facut o mica retea dar ma apucase damblaua cand am vazut ca se trimite cam greu ( eram cam grabit ) asa ca i-am sunat pe cei de la net si le-am spus sa schimbe macu' de la placa de retea ( ce-a de la laptop ) . Cand am nevoie de net in partea cealalta ii sun iara )...asta pana saptamana viitoare cand vine routeru'

Aici se poate inchide....multumesc baieti de sfaturi

Comment

vezi ca macul il poti schimba si tu f simplu... cel putin stiu ca la xp se poate... nu trebuie sa suni pe nimeni.
                    sigpic

Comment

Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google