Sfaturi Pt Cei Care Vor Sa Mearga Cu Masina In Strainatate
Collapse
X
-
Originally posted by tdan08 View Post
- GRECIA = este interzis folosirea detectoarelor de radar !
- UNGARIA, GERMANIA = pt. cei prinsi bauti la volan autoritatile pot sa retina soferul pt. 24 h !
- ITALIA, SPANIA, GRECIA, ELVETIA = amenda pe loc pt. nepurtarea centurii de siguranta a pasagerilor aflati pe bancheta din spate a masinii; 166 EUR (Grecia), 1300 EUR (Belgia) !
- AUSTRIA = este obligatoriu folosirea scaunelor speciale pt. copii (amenda 5000 EUR) !
- FRANTA, ELVETIA, BELGIA = pt. depasirea cu peste 50 km/h a vitezei legale, autoritatile pot ridica masina in vederea retinerii !
- FRANTA = amenda 15000 EUR daca sunteti prinsi la volan avand permisul suspendat/ retinut !
.....nu-i de gluma cu astia !!!!!!Last edited by crististreulea; 30 June 2010, 23:26.
-
E stimati colegi astea da amenzi...se stie ca omul e ca animalul...il educi doar cu bata...interesant e ca "strainii" care se intorc de la capsuni in tara sunt zmei...iar afara mielusei...de ce?Pentru ca legislatia de la noi e prea blanda...mult prea blanda....si ca sa fiu on topic...inainte de a pleca intr-o tara straina aruncati un ochi si pe site-ul milisterului Afacerilor Externe http://www.mae.ro/ si sa nu se mai creada de bune ceea ce spun cei de la tv...ca sunt cam mincinosi nu stiu daca in acest caz da dar in general vorbesc.sigpic
Comment
-
Originally posted by tifosibt76 View Post- GRECIA = este interzis folosirea detectoarelor de radar !
Cu alte cuvinte, daca te-a prins cu el in geanta, portbagaj, torpedou, etc e de rau.
Alte sfaturi pentru calatorii: aici
Cat priveste atasamentul alaturat, sunt informatii foarte utile, desi unele sunt dedicate acelui interval specificatAttached FilesLogan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
cel mai bine e sa nu ne jucam cu asa ceva. iti poate strica concediul un astfel de incident si cel mai bine e sa nu risti nimic. Asa ca, nu luati nici un detector cu voi, nu beti la volan, respectati toate reglementarile, inclusiv viteza, scaune pentru copii si alte chestii ce sunt de bun-simt, si nu va avea nimeni nimic cu voi. Acuma ca in Singapore ma uit dupa o gagica si iau nuiele de bambus pe spate, asta n-am stiut-o. O sa incerc sa ma duc cu sotia ca sa-mi tina ocupata privirea )
Toate cele bune.Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...
Comment
-
Calatorie La Milano
in august vreau a plec cu loganul la Milano, Italia, as dori cateva idei, sfaturi de la cei care au mai calatorit pe acolo, traseu (prin austria sau slovenia), legislatie, orice fel de informatii care mi-ar fi de folos, multumesc anticipat.
Comment
-
Taicamiu a fost in Italia de Craciun si aia cu microbuzul au luat-o prin Slovenia...
Au slovenii astia niste autostrazi belea de belea mi-a zis taicamiu apoi cand a venit si toata autostrada este monitorizata video..De ce spun asta???
Pt ca respectivii cu microbuzul au avut o remorcuta de bagaje dupa ei,,iar dobitocii au pierdut-o fara sa stie...dupa vreo 30 de km intr-o curba soferul vede in oglinda ca nu o mai are si se intrebau apoi pe unde o fi sarit remorca....Asta era noaptea cand sa intamplat si nestiind pe unde sa o caute au fost la primul post de politie dintr-o comuna(la ei acolo).....Politia de acolo a intrat in sistemul video al autostrazii si au vazut cu exactitate unde a sarit remorca si apoi le-au zis alora ca au pierdut-o la vreo 30 de km mai in urma in localiatea cutare si ca remorca este in curtea unui localnic....
Deci pana si slovenii ne-au intrecut la capitolul autostrazi,,,VAI MAMA NOASTRA!!!
Comment
-
Slovenii ne-au intrecut de mult, si la autostrazi, dar mai grav e ca ne-au intrecut la toate capitolele. Sunt in spatiul schengen, au euro si multe altele.
Referitor la traseu... il recomand pe cel din Slovenia, in defavoarea celui din austria din 2 motive: drumul mai scurt ca numar de kilometri, vigneta mai ieftina (15 euro pe 7 zile). In Ungaria vigneta costa 2550 forinti (aprox 40 de lei) pentru 10 zile. Pentru autostrada din Italia vei plati la automate. La intrare apesi un buton (singurul) si-ti da un tichet cu banda magnetica pe care este inscriptionat (vizibil si electronic) statia, data si ora. Atentie sa nu-l deteriorezi. La orice iesire de pe autostrada sunt bariere, la care introduci tichetul, banii si ti se ridica bariera. Autostrada in Italia este foarte scumpa. Pentru o estimare intra pe www.autostrade.it (sper sa nu fie considerata reclama).
Benzina este in jur de 1,4 euro +- 10% (shell e cel mai ieftin din cate am observat si agip cel mai scump). Vorba cuiva, atentie ca sunt camere (dotate si cu radar) cam din 2 in 2 km. Incercati sa va temperati piciorul drept fiindca va puteti trezi cu o coada formata din 2 motociclisti (i)luminati. Sa va lasati acasa detectoarele de radar si CB-urile, precum si atentie sa dezactivati camerele din GPS. Restul e de bun-simt.
Drum bun si-un concediu minunat.Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...
Comment
-
Ma, eu n-am fost niciodata prin Slovenia asta, si vad ca toata lumea o ridica in slavi. Pentru cei care au de mers in Italia, drumul prin Slovenia e mai scurt decat cel prin Austria, cu 200 km.
@Beso: vigneta de Austria e 8.20 E si e valabila 10 zile, eu zic ca e mai ieftina decat la Sloveni, unde e 15 E pe 7 zile.
Ideia e ca daca alegi drumul prin Austria, "te urci" pe autostrada la Szeged, si "te dai jos" in Italia.
A venit o prietena din Italia, prin Slovenia si a zis ca nu ai doar autostrada, mergi cel putin 200 km pe DN-uri, iesi de pe autostrada, mergi pe DN, intri pe autostrada, iar iesi... pana mea... mie sincer nu mi se pare combinatie...
Aia 200 km economisiti, adica 2 ore, le pierzi prin Slovenia si prin Ungaria, pe DN-uri...Last edited by vitriol; 5 August 2010, 00:49.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
cred ca prietena ta avea gps ul defect,nici pomeneala sa mergi 200 km pe nationale,asta era acum vreo 2 ani cand nu aveau autostrada gata,acum mergi numai pe autostrada toata slovenia,plus e un avantaj ca e benzina mai ieftina decat prin austria.Intradevar slovenia ne-a depasit la absolut toate capitolele,care aveti drum pe acolo,sa iesiti si pe nationale sa vedeti cum sunt satele la ei,au piste de biciclete pana si pe camp,nu au gard la case,au doar gard viu,in curti isi lasa biciclete,masini de tuns iarba fara sa le fure cineva asa cum vedeti prin filme la americani,intradevar am fost si `prin zona mai saraca a sloveniei si casele sunt ca pe la noi numai ca sun de 1000 de ori mai ingrijite,in fata portii nu vezi niciodata balarii(dealtfel nici la unguri,balariile sunt specifice romaniei unde toti asteptam sa ni se dea,sa vina cineva sa ne taie balariile din fata portii),slovenia este o tara cu doar 2 mil del ocuitori au si mare au si munte,la fel si eu,cand am fost prima oara acum cativa ani imi era teama sa intru in slovenia,aveam impresia ca e precum bosnia,dar am ramas foarte surprins sa vad ca si astia au 50 de ani peste noi
Comment
-
Nu are GPS-ul defect, nu are deloc!. Am vorbit acum cu ea si mi-a explicat care a fost treaba. De fapt a mers prin Ungaria pe DN-uri, a vrut sa scurteze si in loc sa mearga pe autostrada pana la Budapesta si apoi sa mearga catre Szeged, a taiat-o direct si a mers inainte catre Szeged.
Chiar vorbeam cu ea, cum ne-am descurcat noi pe vremea cand mergeam prin Europa fara GPS, cand inca nu se auzise de asa ceva? Mergeam dupa harta aia clasica de hartie.
Mie sincer imi trebuie GPS-ul (pe care il iau cu imprumut de la cineva) doar in marile orase cand trebuie sa gasesc o adresa, dar in rest... in impachetez si il tin in bagaje.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
Comment