Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Unul din putinele lucruri bune din actuala guvernare a fost reducerea numarului de asistati sociali, care de fapt sunt niste someri voluntari.
    Dar asta nu ajunge, in campanie se laudau ca vor dezvolta in mediul rural centre de prelucrare a legumelor/fructelor, firme de stat sub tutela CJ. Stiti cate fructe si legume se pierd pe bani putini catre samsari?
    Iar noi, orasenii platim cat nu face un kg de cirese sau unul de rosii.

De exemplu, in acest moment, 1 kg de cirese calitatea I se livreaza din livada cu 2 lei. Ar putea ajunge in piata, printr-i firma de stat cum erau CLF-urile inainte, cu 2,5 lei sa zicem.
    Dar Directiile agricole stiu sa construiasca doar sedii de exmplu si sa piarda finantari din fonduri externe.
    Vai de mama lor de angajati pe pile politice, cu salarii mari si motivatii minuscule.

Comment

• Bun asa. Pe de o parte te plangi ca-s prea multi bugetari pe partea cealalata vrei firma de STAT sa faca comert cu cirese. Dar deh, la agricultura si politica se pricep toti.
      Last edited by Cristi_LCD; 24 June 2011, 10:25.
      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Eu ma plang de angajatii inutili de la Directia agricola.

Firma de STAT n-are nimic rau. Hrana populatie din orase se asigura inainte de '89 din ferme agricole soi zootehnice existente langa fiecare oras, ferme unde lucrau (nu primeau ajutor social) cei care locuiau in comunele respective.

Stii cine detine firma Renault care ti-a produs masina? Iete statul francez in cea mai mare parte.

Ce dreaqu v-ati luat dupa Base si toti angajatii la stat trebuie innecati?

Oameni buni, statul e cel mai mare iangajator in orice tara, Suedia are un aparat de protectie sociala cu FOARTE MULTI angajati care au grija de populatia imbatranita si fara sprijin.

Revenind la fermele alea, te asigur ca daca ar fi private, ciresele alea n-ar mai ajunge la 2.5 lei in piata ci la 5.
        Doar statul isi permite sa practice preturi de dumping si numai statul isi poate permite sa cultive sute de hectare cu pomi si sa aiba rabdare 7-8 ani sa intre pe rod livezile.

Daca nu te pricepi la agricultura poti invata, nu-i greu. Eu am plantat o livada de ciresi pe niste pamant mostenit, chiar de m-am nascut la oras.
        Vad ca esti din Braila, in afara de pescuit, transporturi navale si agricultura stiu ca nu mai e nimic industrie pe acolo. Ce ar fi rau in agricultura, ca asigura hrana ieftina pentru populatie?

Comment

• La noi mentalitatea de om slab a fost implementata incet si sigur de pe vremea comunismului, a fost prostita populatia dar si speriata . Vechile CAP-uri erai facute exact pentru a scoate cat mai mult din agricultura, ce-i drept cu forta . Leziunile primite in vremurile alea au facut ca la revolutie sa fie aproape toata agricultura abandonata incet dat sigur, toti indreptandu-se spre orase, ca la sat nu mai e viata, toti se vedeau contabili, ingineri, calculatoristi sau cine stie ce, orice altceva decat la munca de jos, care bineinteles ca se poate face usor, dar este prost vazuta tot de catre noi ...
          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Ei bine, contabilii, inginerii, calculatoristii mananca legume turcesti, spaniole, italienesti de le sar capacele.
            Sanatate curata!

Comment

• Oricum raman la parerea mea fundamentala, ne-o facem cu mana noastra din cauza mentalitatii pe care o avem din gena de roman, fiecare sa faca ceva usor sa castige, daca se poate sa investeasca 100 lei si sa scoata peste noapte 500 lei ... e vorba de gandirea pe care o avem, las ca merge asa ... si uite d-aia mancam pui frantuzesti, rosii turcesti, pere turcesti, apropo ati vazut unele pere din carrefour ? deci se vede clar dupa cum e crescuta ca-i modificata genetic, crescuta normal ca rotunjime dar in sus are gatul parca a fost injectata ... daca alea sunt alimente sanatoase ...

Comment

• >>>

1. Nu va speriati ... nu vine sfarsitu lumii ... suntem cu 50 de ani in urma ) tarilor civilizate
                2. Intradevar ... romanii au o mentalitate un pic defecta ... desi sunt de alta nationalitate totusi ma consider roman si imi e sila de 3 saptamani incoace de tara in care traiesc ... in care vinovatului i se dau drepturi iar tu ca nevinovat trebuie sa apelezi la pile-relatii sa iti intri in drept si umbli ca disperatu cu birocratia.
                3. Noile simboluri ale romaniei sunt : Inghetata si porumbelu .... adica cine nu suge, zboara. Trist Trist
                Nu degeaba Romania e chestia care tio da rest cand cumperi europa )
                Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.

Comment

• Mi-e teama ca noi nu suntem nici macar in urma tarilor civilizate, asta pentru ca noi nu suntem pe aceeasi directie cu celelalte tari ... ne indreptam cu siguranta intr-alta parte decat cea corect si buna ... asta mi se pare cel mai aberant, sa prevezi sfarsitul lumii ... un lucru sunt sigur ca nu depinde de noi cand vine cu adevarat sfarsitul lumii, ca ne sufocam noi cu efectul de sera si cu poluarea asta este altceva, dar sfarsitul intregii lumi va veni intr-o zi pe care cu siguranta nu o va putea sti nimeni , suntem exact ca o lume in medalionul de la gatul unei pisici ... vezi man in black

Comment

• A trecut si BAC-ul si rezultatele au fost aproape de realitatea ascunsa sub pres ani de zile.

De duminica se discuta în continuu despre bacalaureat. Se caută vinovati. Li se plange de mila celor picati de ai senzatia ca daca ar fi luat bacalaureatul ar fi schimbat lumea. Pana în toamna.
                    Greu de crezut. Cu sau fara bacalaureat, cei mai multi (dacă nu toti) cei picati la BAC acum, ar fi ajuns sa ingroase randurile somerilor sau pe cele ale trantorilor pe care dimineata la 9 ii vezi prin parcuri sau la scara blocului, cu cate o tigara si o doza de bere în mana (cumparataedin banii parintilor, normal, parinti care fac tot posibilul sa le fie bine, ca-s stresati copilasii cand li se termina pachetul de tigari).
                    Last edited by mr.K; 6 July 2011, 10:26.

Comment

• Sincer, am o mare satisfactie cu aceste rezultate de la bacalaureat. In sfarsit a iesit la iveala mizeria care era ascunsa sub pres de ani de zile.

Este a doua mare bucurie a mea dupa criza care i-a curatat pe asa zisii afaceristi din imobiliare care visau ca preturile vor creste la nesfarsit.

Incet, incet se misca lucrurile si la noi catre normalitate. Nu mai e dracul chiar asa de negru.
                      Logan GPL 1.4

Comment

• e coada la cofee-shop-uri de cand amaratii de copii au picat bac-ul ...
                        discotecile is pline ochi , dar nu vezi unu cu o carte in mana niciodata. macar s-o transporte pana undeva sa-i invete titlul . pot sa faca si mama pregatirii cu cei mai buni profesori , daca nu le sta capul la invatatura ...
                        o/____\o
                        (i)
                        .........

Comment

• Bacu' de anu' asta a fost mizeria absoluta...eu sunt de acord sa te caute la buzunare si sa lasi la intrare molecularu', pda-u' si cutare, dar nu sunt de acord sa te lase in pu@a goala, sa vada daca n-ai sticku' in cur...ferice de manelistii de la "paza" care au pipait pokemoancele...
                          Keyboard error or no keyboard present.
                          Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

• Se pare ca din ce in ce mai mult Rromania incepe sa se manelizeze si sa isi arate adevarata fata
                            Urcarea e grea...dar panorama e fantastica!

Comment

• Oriunde in lume, inclusin in Romania e nevoie ca 99% din populatie sa fie pristi/neinstruiti. Ce da natura la inteligenta, trebuie distrus ca nu cumva gloata sa aiba cerinte mai tarziu. Sa se multumeasca exact cu cat primeste de la clasa stapanitoare.
                              Stiu oameni in varsta care si acum cred in anchetele OTV, stiu tineri pentru care Taraf TV e postul pus pe tasta 1 la telecomanda si n-au alt obiectiv in viata decat sa suga vlaga din parinti, atat cat mai pot aia sa munceasca.

Comment

• Gălăţeanul Andrei Velea (31 ani) a avut neobişnuita idee de a-şi trece în declaraţia de venit depusă la Fisc, la rubrica «persoane aflate în întreţinere», întregul aparat de stat. Velea a specificat acolo că are în întreţinere „Guvernul, Parlamentul,...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google