If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Dacii nu erau barbari. Dar sa ne punem intrebarea: romanii din care ne tragem, de ce categorie erau? Soldati. In mare parte, apiranti la titlul de cetateni ai Romei, originea lor fiind umila, fara proprietati, riscandu-si viata pentru o posibila dar si putin probabila (ca nu prea ajungeau sa fie lasati la vatra) incadrare in societate.
Parerea mea: era niste romani de rang inferior.
erau soldati,luptatori etc,cum se numeau ei...antrenati probabil pana la extrem pentru asta....erau soldatii celei mai de temut armate a perioadei respective....IMPERIUL roman!
Soldatii romani erau mercenari din diverse zone ale imperiului. Vorbeau fiecare pe limba lui si abia se intelegeau grupurile intre ele. Ca nivel spiritual cu mult sub natia dacilor.
Personal, n-am inteles cum s-a format limba romana daca aia vorbeau fiecare in limba lui?
In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Si cu ce-i face superiori ca erau soldati? E plina marina americana de tampiti asa zisi luptatori, care si-ar omora si mama daca ar primi comanda. Din aia ti-ar place sa te tragi? Vezi ca multi sunt psihopati.
erau soldati,luptatori etc,cum se numeau ei...antrenati probabil pana la extrem pentru asta....erau soldatii celei mai de temut armate a perioadei respective....IMPERIUL roman!
pai limba romana are cuvinte adunate in timp din mai multe limbi...bine ca suntem latini macar si nu suntem slavi ca majoritatea vecinilor nostrii.
eu ma refeream la faptul ca erau niste oameni bine pregatiti care faceau parte din cea mai puternica armata a vremii respective!nu erau niste fiste cine.....de aici reiese faptul ca poate aveau vointa,nu erau putori cum suntem majoritatea romanilor!aia macar erau primii la ceva
Pai in ce ne priveste, au fost primii la fusta fetelor din Dacia.
Oricum, cine a mai fost prin Italia, imi poate da dreptate la ce o sa zic: ce sunt italienii decat niste romani (a se citi urmasii dacilor) cu bani?
Tot niste plangaciosi puturosi.
confirm....italia,spania,un fel de romania putin mai rasarite!nu se compara cu franta,germania,evetia sau tarile nordice....din acest motiv am "boala" pe spania si la fotbal!:-"
@ all daca vreti sa vorbiti de romani/ imperiul roman scrieti asa cum se aude.
daca va referiti la noi si la confratii nostrii scrieri romini cu i din i ca sa intelegem. va rog
erau mercenari intradevar. dar limba romina s a format prin popularea daciei si prin contopirea celor doua popoare.
limba romina este cica cea mai apropiata de latina veche
Am vazut mai demult un reportaj interesant la tv despre Sarmizegetusa,inca se mai petrec lucruri ciudate acolo.M-a dezamagit faptul ca nu se scoate in evidenta originea noastra,a romanilor si multe alte lucruri care tin si de turism(Udreaaa!!!!!!Tuta ce esti!!!!!!).
Sarmizegetusa,un obiectiv atat de interesant si totusi uitat de toti.Macar noi romanii obisnuiti sa nu uitam,ca in baza autoritatilor....le-as zice ceva de origini....
Mi-as dori sa vizitez Sarmizegetusa si Vf.Omul...
@D-Fens: Zgomotul si mizeria maimuteasca noua nu de ginta latina ni se trage, ci mai degraba de prin partile Indiei. Pana nu ne-au cotropit indienii, nu era nici pe departe mizeria si nesimtirea pe care o vedem acum. Cat priveste turismul organizat pe teme de istorie, vorba desenului de pe prima pagina din Catavencu de saptamana trecuta: nu te atinge de cocota unica ;)
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment