Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu achita nimic pentru drumuri producatorii de carburanti, esti indus in eroare. Taxa aia de drumuri se chema fond special al drumurilor publice si s-a platit pana in 31.12.2002. Asa ca, in pretul ala al carburantul aveti ca taxe: acciza si TVA. Ambele fara destinatie speciala. Sa nu ne plangem toptusi de ceva ce nu exista, dar ne amintim vag ca a fost candva. Asa a mai fost in pretul carburantului si centul la litru. COncret, pentru acoperira datoriilor istorice ale Rompetrol, dupa privatizare, la pompa toti plateam un cent pentru fiecare litru alimentat. Si Patriciu a scapat de datoriile alea pe banii nostri. Vad ca nu se plange nimeni de alea. Nu pare mult, dar la fiecare 50 de litri alimentati plateam jumatate de dolar aiurea.

@Cristi_LCD
    M-am interesat privind modul actual de finantare al drumurilor publice (nationale, judetene, comunale). Dupa ce s-a scos taxa de drumuri in 2003, intre 2003-2004 s-a alocat o bucatica din accize, ca tocmai disparuse fondul special al drumirilor publice din carburanti. In iulie 2002 s-a introdus rovinieta etapapizat, numai pentru atovehiculele de marfa. Abia in 2005 rovinieta a fost introdusa si la autoturisme.

In momentul asta cei 100 de mil de euro maxim adunati din roviniete intr-un an ajung pebtru deszapeziri si niste gropi astupate. Asta pe drumurile nationale. Din bugetul de stat se transfera sume pentru a tine in viata cat de cat activitatea de intretinere si reparatii pe drumurile nationale si pe judetene (mai mult deszapezirea). Investitiile mari sunt finantate tot de la bugetul de stat, castiga cine trebuie.
    Deci sumele din rovinieta sunt cam kk-maka. O autostrada care costa mult si in mod normal (la noi exorbitant) nu o poti face din 100 de mil se euro pe an, presupunand ca nu ai mai deszapezi, acoperi gropi, executa marcaje pe drumuri etc.
    Astept sa ma contrazici.
    Last edited by mr.K; 27 October 2010, 10:40. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Si MOTIUNEA A PICAT asta e ;)
      laureate 1.5l, albastru marin

Comment

• Manipulare prin mass media...inca se mai voteaza in Parlament (ora 17.57)
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• nu stiu de la tv a picat oricum
          laureate 1.5l, albastru marin

Comment

• Un mare FAS motiunea asta !!!!! Atat timp cat echilibrul de forte a fost stricat datorita curvelor politice care au demisionat dintr-un partid sau altul si si-au facut propriul partid in parlament, fara sa fie votati de nimeni, era normal ca nu avea nicio sansa motiunea . Ar mai fi si ungurii care au rol de arbitru .... sunt cand cu unii cand cu altii in functie de ciolan.
            In concluzie : o clasa politica EXPIRATA - fostii comunisti acum cu alta fatada !!!!!

Comment

• Sunt curios, daca erau lasati sa voteze si membrii PDL, care era rezultatul?
              If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• o singura fraza am pentru domnul ponta si pentru partidul pe care il "conduce"(iliescu)....click aici

Comment

• Stati cu gandul prea mult in batalia politica...
                  PCH este anti-PSD, asa, din convingere, din fanatism, din diverse motive.
                  Alti sunt anti PDL/PNL si altele asemeni.
                  Parca am fi la un meci de fotbal.

Hua s.a.m.d.

Comment

• sunt anti psd din motive clare,transparente!si ma bucur ca au luat IAR teapa!! imi place de tine,esti un fel de mircea badea pe forumul asta!fara suparare...in alte tari oamenii mai si muncesc,nu stau in piete cu plancarde in mana pentru 40 roni!
                    Last edited by PCH; 28 October 2010, 10:44.

Comment

• Lasa bre ca in alte tari ies cu milioanele. Vezi Franta. Lumea ar trebui sa stie sa-si ceara drepturile.

Comment

• Din pacate,un alt aspect ingrijorator in tara noastra,este proasta informare pe care o face un individ,sub aspectul tarii sale in aceasta decada de timp.Stateam de vorba cu un parinte ieri la o scoala generala din orasul nostru,dar ,eram total diferiti in opinie...Eu spuneam ca trebuie sa si returnam acesti bani de la FMI,el spunea ca nu am dreptate...Eu spuneam ca in viitor e posibil sa primesca pensia cu intarziere marisoara de timp,el era contra,ca el a cotizat atatia ani la fondul de pensii si nu are cum sa se intample asa ceva...El spunea ca la patron e mai bine,ca toti dau bonuri de masa,eu ii spuneam ca foarte putini mai fac asta....Pana la urma am renuntat la discutie....

Comment

• in franta se face greva frate!putem spune acelasi lucru si de ceea ce se petrece la noi???aia au blocat tara pentru modificarea varstei de pensionare!sa nu comparam ce se petrece acolo cu ce e aici,si cu modul de abordare al problemelor!crezi ca au primit si francezii cate 10 euro sa iasa in strada asa cum se intampla aici?

Comment

• Originally posted by cris_iasi View Post
                            ....
                            Astept sa ma contrazici.
                            Eu?
                            Da te contrazic (cred ). Se pare ca din accize cam 70% se varsa direct la bugetul UE. nu la bugetul national. Vamesul care mi-a povestit chestia mi-a spus la betie si nu mai stiu daca am inteles prea bine .
                            Referitor la taxa pe care o achita producatorii de carburanti nu te contrazic inca. Astept sa vorbesc cu persoanele "din sistem".

@PCH sa stii ca majoritatea celor care au participat la miting au fost sindicalisti reali. Neplatiti.
                            Last edited by Cristi_LCD; 28 October 2010, 12:06.
                            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Ce-a fost aici nu se poate numi greva. Aici nu vor fi miscari ample nici daca mai taie inca 25% din salarii. Masurile de austeritate nu se iau ele asa simplu...mai intai se analizeaza cu niste consilieri mai ales pe probleme de psihologia maselor.

In alta ordine de idei: Ce sa mai vorbim de a muncii?...Unde? La provincie e jale, per ansamblu, cererea de locuri de munca este cu mult mai mare decat oferta...daca ar fi fost invers, da, eram de acord ca lumea nu vrea sa munceasca. Ca mentalitatea e cum e, ca romanii se lasa terfeliti, aia da. Intr-u totul de acord.

Comment

• corect,daca eram uniti tara trebuia blocata,daca tot vor sa faca greva....pai la revedere ratb,metrou,cfr,tarom,TOT,scoli,totul blocat!problema este alta,noi injuram guvernul,pe boc,pe basescu dar nu stiu daca stiti,psd are sedinta astazi cu trimisii fmi in romania,ati vazut modul de abordare al problemelor????cum sa vina ma aia in tara sa decida ei tot???ce nevoie mai am de presedinte,de guvern,de opozitie,asa de marionete?pai ma duc la tandarica daca vreau sa vad marionete!)....cica au propus marirea salariilor si fmi a spus ca nu este o idee buna!sa inteleg ca suntem condusi PE FATA de FMI!sa injuram frate FMI!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google