Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mare "minune" ar fi sa revina PSD-ul la putere Inca se traieste bine in Romania...

Comment

• Nu conteaza cine vine la putere, politica e un vechi truc de praf in ochii profanilor.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Pai probabil va reveni ca USL. Apoi se vor certa cu PNL-ul. Si impreuna cu PC si eventual UDMR vor conduce tara cu putin ajutor de la niste PDL-isti reintorsi la partidul "mama".

Comment

• O confesiune despre colaborarea preşedintelui T. Băsescu cu Securitatea:
          "Am fost legătura superioară a ofiţerului special Traian Băsescu"
          Acasă ● Investigatii
          "Am fost legătura superioară a ofiţerului special Traian Băsescu"

Călătorind cu treburi prin judeţele patriei, am avut prilejul să-i cunosc pe doi dintre ofiţerii structurii speciale de informaţii care l-au avut în legătură operativă secretă, cu "aprobare de partid", pe cetăţeanul Traian Băsescu.

Am ţinut să fac această ultimă precizare fiindcă membrii Partidului Comunist nu puteau fi recrutaţi ca informatori, dar puteau primi sarcină politică "să sprijine organele securităţii statului pentru apărarea cuceririlor revoluţionare ale poporului muncitor, împotriva uneltirilor cercurilor imperialiste şi ale agenturilor acestora".

Cu vădită curioziate, i-am întrebat dacă au mai avut prilejul să-şi întâlnească preţiosul colaborator după ce ni l-am ales preşedinte. Unul mi-a răspuns afirmativ, celălalt s-a eschivat cu o grimasă plină de subînţelesuri. Cum a fost revederea? L-am întrebat pe fostul combatant al contrainformaţiilor externe, cel care mi-a confirmat că s-a văzut cu preşedintele, pe la începutul primului său mandat. Cam inconfortabilă, a fost răspunsul. De cum am fost faţă în faţă, Traian Băsescu şi-a intrat în rolul şi poziţia anterioare faţă de mine şi m-am simţit foarte jenat. Chiar l-am făcut atent: "Ce dracu', acum sunteţi preşedintele României, eu nu mai sunt ce-am fost şi nu m-aţi chemat la o întâlnire, ca pe vremuri".

Altceva, însă, m-a pus pe gânduri. Ambii ofiţeri mi-au spus că ei nu l-au votat pe Traian Băsescu. Şi nu l-au votat fiindcă ştiau ce-i poate pielea. Nu au dorit să aducă în discuţie prea multe fapte din trecutul colaborării sale, mult mai complexe decât s-ar crede, cu Securitatea. Au ţinut, în schimb, să-mi recomande portretizarea vitriolantă pe care Valentin Nicolau, fost director general al Televiziunii Române, i-a făcut-o preşedintelui. Am căutat-o şi am găsit cea mai profundă şi expresivă "fişă de evaluare caracterială şi comportamentală" a cetăţeanului-preşedinte.

"Traian Băsescu nu a fost niciodată un personaj dedublat, nu a fost dr. Jekyll şi mr. Hyde ai politicii româneşti. A fost, simplu, farsorul cel mai seducător, pentru că întruchipează deopotrivă mitocănia şi şmecheria periferiei. Te minte cu neruşinare, făcându-te între timp la buzunar, fără să i se mişte vreun muşchi pe faţă. Devine expresiv ca un cioclu doar când anunţă o nouă tragedie pentru români sau când, asemenea unui clovn hâd, îl apucă hăhăitul spasmodic la auzul propriei glume grosolane. După ce ai avut de-a face cu el, eşti mai sărac şi mai umilit. Cum periferia domină numeric centrul, plus trădarea intelectualilor care au validat mişeleşte „un pseudo-Cezar care de fapt e însuşi Mamona", s-a creat premisa recunoaşterii populare într-o democraţie de tip Vacanţa Mare. La suprafaţă - manelismul politic Traian Băsescu cu şpriţ şi dansuri din buric, dedesubt - bani mulţi şi putere ameţitoare.

Fiind un rău viguros, Traian Băsescu a fost revelatorul trădărilor, meschinăriilor şi neputinţelor româneşti. Răscolind murdăria din subsolurile societăţii, a favorizat aducerea la suprafaţă a mizeriilor şi a făcut purulente bubele ascunse. Pare a fi şi singurul beneficiu care va rămâne după el. Preşedintele-jucător a fost şi rămâne doar un preşedinte-impostor pus pe harţă şi jaf şi care din joacă a falimentat o ţară, a flămânzit un popor. A jucat destinul ţării la ruleta istoriei personale, mizând totul pe blond. Crimele sale sunt cu premeditare, chiar dacă lasă să se-nţeleagă că ştie ce spune, dar habar n-are ce face. Disipează vinovăţia democratizând eroarea şi proasta guvernare, cu scopul de a arunca propria culpă în cârca unei conduceri colective reprezentate de Guvern şi de Parlament, la modul general, de clasa politică manipulată de moguli.

După modelul preşedintelui, guvernarea a prefăcut minciuna, nedreptatea şi jaful în principii călăuzitoare. Devenit captiv camarilei lui Traian Băsescu, statul român şi-a modificat personalitatea şi comportamentul după chipul strâmb al stăpânului. Vedem un Cotroceni în permanent delir, la Palatul Victoria, un Gâgă întors cu cheia, iar pe intelectualii de serviciu ai puterii cum se chinuie să-şi ridice propriile statui la televiziunea publică. Spectacol sinistru al unei puteri monstruoase şi caraghioase în acelaşi timp. Totodată, cei care nu s-au lăsat mânjiţi cu portocaliu nu reuşesc decât să supravieţuiască. Aşa a ajuns pesimistul să spună „Mai rău nu se poate!", iar optimistul să-i răspundă „Ba se poate!"

Până de curând n-am putut să-mi explic ce i-a împins pe români, în urmă cu un veac şi jumătate, să aducă şi să accepte un domn străin. Experienţa trăită în epoca Băsescu mă face să cred că atunci, ca şi acum, au fost suficiente motive. Doar că acum, altfel decât atunci, domnitorii nu se mai importă. Este suficientă binecuvântarea ce-o primeşte cel care se-nchină in directia din care bate vantul, pentru a ajunge vătaf peste feuda românească.

Băsescu e o pacoste pentru România, s-au lămurit cei mai mulţi.Problema e cine vine după? Are cine să-l înlocuiască, există un lider credibil şi capabil de a guverna altfel? ÃŽn pofida faptului că Traian Băsescu a coborât standardul de preşedinte atât de jos, încât cetăţeanul s-ar mulţumi cu oricine numai să se vadă scăpat de pacostea hăhăitoare, nici un nume-alternativă nu stârneşte cu adevărat entuziasmul. Asta îi dă posibilitatea lui Traian Băsescu să-şi pregătească succesorul în care se va reîncarna. Cu banii strânşi din furăciuni, cu serviciile Serviciilor şi sprijinul retelelor criminalitatii transnationale, românii vor fi determinaţi să aleagă iarăşi răul cel mai mic, bucurându-se că trăiesc în democraţie, proslăvind economia de piaţă. Abia după alegeri vor constata că „răul cel mai mic" creşte uluitor de repede."

O primă reflecţie, care s-a impus de la sine: ce destin tragic i-a fost dat poporului pe care îl conduce, dacă ţinem seama cât de rapid şi exponenţial s-a autoclonat Traian Băsescu în maimuţele clasei politice româneşti.

A doua reflecţie, absolut necesară: cum putea să se manifeste un astfel de caracter şi personalitate în ipostaza de colaborator al Securităţii? Câte ceva s-a mai aflat şi se ştie că vocaţia sa spre delaţiune nu avea egal în Compania Navrom, iar dorinţa de a face rău, de a provoca şi înscena crea mari îngrijorări şi rezerve ofiţerilor care l-au avut în legatură. Sursa "Piratul" a fost foarte prolifică.

A treia reflecţie, corolar al anterioarelor: ce putea să facă un astfel de personaj malefic, ştiindu-se sub o puternică protecţie secretă a Securităţii?

Găsim răspunsul în prezentul nostru şi în mărturia ofiţerului care s-a simţit îndatorat să-i spună lui Băsescu să se comporte ca un preşedinte, nu ca un informator.

Cum a fost verificat candidatul la preşedinţia României, Traian Băsescu, sub aspectul colaborării cu Securitatea?

La 19 noiembrie 2004, Gheorghe Onişoru, preşedintele Colegiului CNSAS, s-a deplasat la Arhivele Ministerului Apărării Naţionale din Piteşti, unde a studiat, în original, documentul "U.M. 02510 Mangalia, Serviciul 1 Jurnal pntru reteaua informativa 1972-1980" . Din pagina 65, poziţia 3990 a extras următoarele date:

Numele si prenumele: BASESCU TRAIAN

Categoria: colaborator

Denumirea U.M. sau ofiterul care a efectuat recrutarea: Lt.col. TUDOR GHEORHE

Semnatura de primire a copertilor doarului de colaborator sau numarul adresei de expediere: Borderou nr.001744/ 09.11.73

Data incetarii legaturii: 27.09.76

Data clasarii la arhiva/ predarii la alta unitate: Transferat la Inspectoratul Judetean Constanta – Securitate, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976

ÃŽn etapa următoare, CNSAS a solicitat Serviciului Român de Informaţii Dosarul Fond Retea privind pe Basescu Traian.

Generalul Sorin-Marius Brateanu, şeful Secretariatului General al SRI (unitatea deţinătoare a arhivelor Securităţii), l-a convocat la "un drink" pe Gheorghe Onişoru şi i-a dat spre studiu dosarul de colaborator al numitului Băsescu Traian, după care, de comun acord, au încheiat şi semnat actul de clasificarea dosarului ca fiind de interes pentru securitatea naţională. Apoi, generalul a semnat şi a trimis la CNSAS adresa prin care comunica: "Basescu Traian nu este cunoscut in evidentele S.R.I.".

Dar în alte evidenţe? ÃŽn ianuarie 1990, când s-a percheziţionat seiful şefului Centrului de Informaţii Externe, s-a găsit şi o adresă a ministrului Apărării Naţionale în care se specifica: "[...] Urmare a incetarii misiunii pentru care fost detasat [...] dispuneti restituirea dosarului maiorului [rez.] Basescu Traian".

Povestea acestui dosar este cu adevărat complicată. Piese grele din el au traversat Atlanticul şi au fost puse în mişcare, ori de câte ori, constrâns de obligaţii anterioare, "Piratul" avea cap compasul deviat de anomaliile magnetice est-siberiene.

Stan Leuca
          Accesari: 8087
          Publicat Joi, 12 mai 2011

Aici aveti..............SURSA
          Un Logan----YNG-----
          Numai bine.

Comment

• Nu vreau sa tin cu marinerul dar nu am vazut nici un filmulet cu el alaturi de Ceausescu, cu Ilescu am vazut mai multe, si nu a mai facut nimeni tam-tam. Articolul de mai sus l-am citit pe sarite, am inceput sa nu mai citesc articole sau sa urmaresc emisiuni TV comandate de asa zisii viitori salvatori ai romanilor. Nu mai citesc presa pe net decat can-can-uri, nu ma mai uit la Realitatea si Antene... M-am saturat ca cineva sa-mi spuna sau sa i-mi induca ideea ca traiesc prost si o sa ajung sa traiesc si mai prost!

Comment

• Salut.
              Vasile........nici cu marinerul nu mi-e rusine..............a facut destul rau in ultimii ani.........nici ceilalti[Iliescu si alti comunisti]....nu sunt mai breji.........dar se da mult prea corect si cinstit dar sincer.......eu unu nu il cred.
              Vorba lu' taica-mio.........doar monarhia poate ne va mai salva............
              Daca nici asta nu ne salveaza.......atunci cine????????!!!!!!!1

Numai bine.
              Un Logan----YNG-----
              Numai bine.

Comment

• Originally posted by vasile78 View Post
                Nu vreau sa tin cu marinerul dar nu am vazut nici un filmulet cu el alaturi de Ceausescu, cu Ilescu am vazut mai multe, si nu a mai facut nimeni tam-tam. Articolul de mai sus l-am citit pe sarite, am inceput sa nu mai citesc articole sau sa urmaresc emisiuni TV comandate de asa zisii viitori salvatori ai romanilor. Nu mai citesc presa pe net decat can-can-uri, nu ma mai uit la Realitatea si Antene... M-am saturat ca cineva sa-mi spuna sau sa i-mi induca ideea ca traiesc prost si o sa ajung sa traiesc si mai prost!
                Cele mai adevarate vorbe. In sfarsit incepem sa ne dam seama cine ne manipuleaza.

Comment

• Salut.
                  Despre monarhie e aici un articol.
                  Numai bine.
                  Un Logan----YNG-----
                  Numai bine.

Comment

• mari minuni nu pote sa faca nici monarhia.eu unul nu sunt de acord cu monarhia.daca toti romanii si-ar face treaba constiincios,cinstit si ce mai vreti voi,alta ar fi situatia in tara asta.multi nu fac decat sa se planga si asteapta sa pice ceva de undeva.
                    Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Originally posted by Augustin-Yng View Post
                      Salut.
                      Vasile........nici cu marinerul nu mi-e rusine..............a facut destul rau in ultimii ani.........nici ceilalti[Iliescu si alti comunisti]....nu sunt mai breji.........dar se da mult prea corect si cinstit dar sincer.......eu unu nu il cred.
                      Vorba lu' taica-mio.........doar monarhia poate ne va mai salva............
                      Daca nici asta nu ne salveaza.......atunci cine????????!!!!!!!1

Numai bine.
                      Monarhia?
                      Da-mi voie sa iti explic care ar fi pe scurt treaba daca am avea monarhie: ai plati de 2 ori cheltuielile publice, pentru 2 structuri: presedintie+guvern+parlament pe de o parte si monarhie pe de alta parte.

Ti se pare ca nu dai destui bani acum impozite si vrei o majorare sa sustii niste funduri regale zbarcite pe scaune ?

Eu unul ma crucesc atunci cand vad tampitii aia de britanici cum o pupa in fund pe regina, pe Charles si pe mostenitori.
                      In afara ca s-au NASCUT, aia ce calitati au, mama zmeilor si a lui Iliescu, de au atatea drepturi si privilegii?
                      REGINA e scutita de impozite, domeniile coroanei produc venituri si prostii saliveaza, cand o vad pe Kate la nunta, care apropo, e doar o fatuca normala si in curs de ofilire. O fi o frumusete la britanici.

Daca am fi monarhie, tot niste paduchiosi ne-ar vedea celelalte puteri, pe noi ca popor. Cate tari inca nu ne-au dat drept de munca pe teritoriul lor, inca? Chiar de suntem mandri si prosti membri NATO si UE?
                      Last edited by mr.K; 15 May 2011, 08:30.

Comment

• Salut.
                        Posibil sa fie cum spui tu.........nu am trait in monarhie sa stiu cum e............dar si in democratie/a [care e prost inteleasa de multi dintre noi] de la noi...........nu se intrevede inca o schimbare.
                        Oricum avem cele mai mari/multe taxe din Europa........asata cu acel salariu mare din Romania..........[a se citi.......guvernanti.......si alti care ..........stau degeaba acolo unde sunt pusi sa rezolve problemele existente.
                        Salvarea noastra in ce ar consta?
                        -Monarhie?.........Nu.......
                        -Alt guvern?.[boc]......Nu......
                        -Alt Guvern din afara tari?.....[aia poate nu mai fura atat de mult].........
                        -Extraterestri?..........Astia sigur ne vor lua pentru experimente........[Romani sunt descurcareti ]
                        -Alte idei............?
                        Numai bine.

ps:Romania nu va mai fi bine.................Poate dupa Apocalipsa............Sau e o vorba.............Romania e frumoasa..........dar ........pacat ca-i locuita de romani...........
                        Un Logan----YNG-----
                        Numai bine.

Comment

• Zici :Romania e frumoasa..........
                          Eu nu o vad asa frumoasa si argumentez:

-avem iesire la mare: stim cu totii cum arata plaja noastra, putem pune hoteluri de 7 stele la mare, plaja in sine nu se compara cu detinatii de top

-avem munti: de fapt sunt niste dealuri de 2000 de metri care au brazi, iar in curand nu vor mai avea niici copaci, la cum se depadureste. Muntii in Europa sunt Alpii.

-avem obiective turistice: ce ? manastiri ortodoxe? Pai pe turistii straini ii cam doare-n paispe de ortodoxia noastra, ca ei sunt catolici, anglicani, protestanti etc.
                          Pe ei ii intereseaza Casa Poporului si castelul Bran.
                          -avem statiuni de tratament: corect, dar n-avem vreo 10 miliarde de euro sa le facem functionale si la un anumit nivel de lux, daca vrem ca nemtii sa plateasca 2-3 mii de euro pentru 10 zile de tratament acolo.
                          -avem popor primitor: pe naiba, suntem rai, jefuim turistii inca de cand se urca in taxi carandu-le o suma ca pentru cursa-Bucuresti-Paris, la hotel suntem nepoliticosi daca nu vedem ca au de gand sa cheltuie o suma imensa, ii primim cu gropi in sosele, cu imagini hidoase cu o populatie saracita de prin satele tarii, cu scandaluri politice la TV.
                          -invstitii in turism: atat facem: telegondole. unde? pai unde NU SUNT TURISTI daca se poate. Ca aia inaugurata de Lenunta Udrea. Sa se dea babele din sat cu ea.

Eu unul cred ca e un mit mostenit asta cu "avem o tara frumoasa". A zis unul o prostie diplomatica odata si noi ne rapotam la zicala asta inca 1000 de ani. O fi fost tara mai ingrijita inainte de '89 poate, acum astia nu apuca nici sa varuiasca ce construise Ceasca, departe de a fi un nostalgic, eu traind prea putin sub comunisti, dar destul cat sa nu imi placa.

In Romania va fi mai bine cand ni se va permite si noua sa "colonizam" niste tari mult mai sarace ca noi, sa le vindem produsele noastre(cand vom produce ceva).
                          Asta numai dupa ce sug tarile vestice tot ce au de luat de la noi. Adica dupa inca multi ani.

O completare, sa nu omit ceva:

Sau la mare e asa: hotelurile sunt multe inca ale statului date in conecesiune smecherilor, plaja e a statului dar e adminstrata de Apele Romane care nu o au in patrimoniu. Hotelierii nu fac nici un efort sa fie ingrijita, ca nu e a lor. Hotelurile sunt doar varuite in general inainte de sezon, ca nu se stie cat vor mai sta pe mana actualilor smecheri, ca vin alti pesti mai mari.

-pensiuni: pai aici mananci in general carne congelata de nu te vezi, de unde naiba mancare eco? Cati mai cress porci, poate o gaina doua de decor si o vaca sa aiba ce multe fraierii care merg la tara sa ia aer curat, cica?

Eu am un mesaj pentru Europa:

"Faceti-ne sclavii vostri dar dati-ne sa mancam!", (Dostoievski i Fratii Karamazov - Marele Inchizitor)
                          Last edited by mr.K; 15 May 2011, 11:59. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Salut.
                            Da........din pacate ....ai mare dreptate.........
                            Numai bine.
                            ps:deci incotro se indreapta Romania?
                            Unde o conduc cei de sus.........adica in JOS
                            Un Logan----YNG-----
                            Numai bine.

Comment

• Ba e bine oameni buni, e din ce in ce mai bine! In afara de criza, care de altfel a fost globala eu am cunoscut numai inbunatatiri in nivelul de trai. !!!Nu sunt afiliat politic si nici nu impart ideologia vreunui partid!!!
                              Last edited by vasile78; 15 May 2011, 20:05.

Comment

• E din ce in ce mai rau. Sa ma explic.
                                Guvernele folosesc strategii de genul:

- Strategia „in degradeu”

Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata in mod progresiv, in ’’degradeu”, pe o durata de 10-20 ani. In acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1990 pana in 2010, . Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate in mod brutal.

-Strategia actiunii cu date diferite.

O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarare nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinand acordul publicului in prezent, pentru aplicarea in viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decat al unuia apropiat. In primul rand, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine maine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. In fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit.

Toate bune, dar nu stiu UNDE.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google