Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @mr.K poate gresesc dar barometrul meu in ce priveste nivelul de trai al romanilor este parcarea supermarketurilor. Eu stau aproape de Kaufland si Real, e omor frate in parcari si tot timpul e coada la case ( e drept ca nu-s toate deschise). Mai am prostul obicei de a ma uita in caruciorul altuia cand ies la cumparaturi si continutul lor este destul de consistent si diversificat. Repet, poate gresesc, dar nu am vazut inca nici un om mort de foame pentru ca nu a avut bani.
    Aaa ca nu mai avem bani de plin, de concedii, de tzoale, de bere la cutie (asta beam eu inainte de criza ), de luat masa in oras...
    Last edited by vasile78; 18 May 2011, 11:46.

Comment

• Nu gresesti.
      Dar multi cheltuie overdraftul de pe card.
      Si alt aspect: noi vedem la supermarketuri oamenii care isi permit sisunt nevoieti sa faca niste achizitii de hrana acolo. Ca alta sursa nu e.

Gandeste-te la procentul covarsitor (mediu rural+patura saraca din orase mari si mici) care nu dau pe la supermarketuri decat o data pe an sau chiar deloc.

Mergi mult cu munca prin comune/sate. In judetul Galati sunt comune bogate (am facut armata acolo si cunosc judetul), dar saracia e prezenta si acolo. Gandeste-te la niste judete ca Vaslui, Dolj, Gorj, Mehedinti (fara suparare pentru cei amintiti, e doar statistica, saracia e de fapt in toate judetele) cum sta treaba in mediul rural.
      Last edited by mr.K; 18 May 2011, 11:53.

Comment

• Ai o definitie pentru saracie? Unul care sta cu chirie se considera sarac fata de un posesor de locuinta, unul care sta la bloc se considera sarac fata de unul cu vila, unul care nu are masina il considera bogat pe cel ce are si exemplele pot continua. Bunica mea (Dumnezeu s-o ierte) avea o pensie de urmas mizera, lua mai putin decat un asistat social din comuna (undeva pe langa Barlad) si totusi nu s-a plans niciodata de saracie, avea doua locuri de casa pentru care strangea tot anul bani ca sa le are si le-a prasit pana a murit, femeia aia nu s-a plans niciodata de saracie pentru ca nu avea timp...

Comment

• Sarac te consideri si cand nu ai bani de Lamborghini ci doar de Porsche.

La mine apare scris asa: "Omnia mea mecum porto" inseamna literar: tot ce am port cu mine. Deci nu am vise de Lamborghini in mod imperios.

Pentru mine saracie inseamna cand nu poti asigura familiei tale mancare, haine, caldura. Vad tot mai multi parinti care nu isi pot permite o jucarie ieftina pentru un copilas de 5 ani.

Copilul meu e la gradinita si vad parinti facand sacrificii pentru ca micutii lor sa fie in rand cu ceilalti.

Vorbesc de oameni care MUNCESC.
          Vorbesc de oameni care vor sa munceasca.

PS: bunicile mele au trait si muncit toata viata, la fel ca bunica ta.

Comment

• Si daca vrei sa muncesti, nu prea ti se da ocazia. Daca gemeau locurile libere in munca, intelegeam...
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Am "google-it" semnatura ta de cum am vazut-o prima oara, e o deviza aproape imposibil de insusit in zilele noastre, cand ne dorim si cerem tot mai multe si mai des.
              Am un respect deosebit pentru oamenii care muncesc si este trista situatia de a nu-ti permite o jucarie pentru copil, insa lupta de a-ti tine copilul in rand cu ceilalti este pierduta din start atunci cand esti un simplu angajat. Tin minte ca eram soim al patriei in gradinita, toti eram imbracati la fel iar in pauze mancam toti cateva felii de paine unse cu ceva si eventual un mar, singurul diferit era copilul unui mahar din oras care manca in fiecare pauza cate o pulpa prajita... bineinteles ca nu s-a pus niciodata problema sa am si eu acelasi pachet.

Comment

• Acum toti copiii de la gradinita juniroului meu au acelasi meniu, pe categorii de varsta. nu exista uniforme.
                La scoala la liceele de elita din Iasi sunt uniforme, am vazut ca si in alte orase. Diferentierea se face altfel: cu ce anume vine copilul la scoala: tramvai, Logan, S-Klasse. V-aduceti aminte de bancul cu EBA la Bruxelles si cu banii de tramvai trimis de tatsu ca sa-si cumpere unul?

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
                  Si daca vrei sa muncesti, nu prea ti se da ocazia. Daca gemeau locurile libere in munca, intelegeam...
                  discutabil...cunosc oameni care au refuzat zeci de job-uri pt ca nu se "coboara" la un salariu de 5-600 de euro, dar au picat la interviuri pentru salariu de 400 de euro. pe langa astia, sunt multi care n-ar misca un pai pt mai putin de 15 milioane net, dar cand ii intrebi ce stiu ei sa faca de banii aia...pauza mare, frate, lapsus total, amnezie...
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Pai iti dai seama dupa rata de somaj...si creste

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
                      Monarhia?
                      Da-mi voie sa iti explic care ar fi pe scurt treaba daca am avea monarhie: ai plati de 2 ori cheltuielile publice, pentru 2 structuri: presedintie+guvern+parlament pe de o parte si monarhie pe de alta parte.
                      Mr K...Ai troznit-o aici
                      Formele moderne de guvernamant sunt:
                      1. monarhia constitutionala
                      2. republica parlamentara
                      3. republica prezidentiala
                      In monarhia constitutionala seful statului este "onorific" sa zicem, monarhul. Are un rol de echilibru, iar seful executiv, de facto, este seful guvernului.

Asadar, e un nonsens a exista monarh si presedinte...
                      Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

• @77sky Ai dreptate in ce spui. Eu m-am exprimat gresit si incomplet.

Eu ma refeream strict la finantare, nu la cine conduce tara.
                        Tara e condusa de premier in Marea Britanie, ca putere executiva si de Parlament ca putere legislativa.

Onorofic, asa cum bine zici, seful statul e monarhul.

Guvernul+parlamentul cheltuie bani publici pentru a functiona.

Monarhia, ei bine are proprietati. Multe. Care genereaza venituri. venituri scutite de impozite.

Acum sa nu uitam ca aceste proprietati ale monarhiei britanice nu au fost cumparate cu un credit Prima Casa. Pur si simplu monarhia le-a obtinut in decursul timpului prin simpla trecere in patrimoniul ei.
                        Cum zicea si Ludovic al XIV-lea: Statul sunt EU!

Seful onorific al statului in Marea Britanie are aceasta meserie: sa fie sef onorific. Atat. Pentru PIB-ul tarii nu misca un deget. Receptii, vizite de lucru si imagine cat cuprinde pentru a ridica moralul supusilor/sclavilor moderni.
                        Last edited by mr.K; 19 May 2011, 09:25.

Comment

• Cert este ca suntem sclavi moderni. Cu aparente libertati si contributii cat se poate. Ne bucuram cand ne cade firimitura.
                          Credem ca suntem liberi, insa nu.
                          In monarhie nu prea e balacareala, insa in republici e o...totala. Mita, bani deturnati, subventii pt cei cu obraz finutz. Contracte cu statul...fabuloase. Sistemul sanitar urla, se inchid spitale (desi avem deficit pe cap de vita contribuitoare, comparativ cu CE), insa cumparam aparatura a dreak' de scumpa ce zace prafuita prin cotloane...
                          Exemplele pot continua.
                          Cel mai important este sa nu ne pierdem speranta si, implicit, capacitatea de vita contribuitoare (scuzati exprezia)
                          Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

• Iar aduceti vorba de sclavie, manipulare si teorii conspirative, repet si eu ce am spus multe pagini in urma. Mergeti frate in varf de munte, mancati fructe de padure, vanati cu arcul, locuiti in pesteri etc daca nu va place sa fiti manipulati si condusi de altii! Masele au nevoie de un conducator, de reguli si legi (uneori absurde), chiar e nevoie si de manipulare pentru a mentine un echilibru intr-o societate. Ne suparam ca suntem manipulati, ce ne supara de fapt este ca nu manipulam noi...

Comment

• Problema nu e manipularea ci ignoranta

Comment

• Sa revenim la oile noastre (nicio aluzie, MrK )). Am vazut un reportaj la protv in seara asta cum ca ultimii cai salbatici ai Europei sunt in Delta Dunarii....pana aici totul frumos, problema este ca Delta Dunarii se afla pe teritoriul unei tari oribile, numita Romania, unde cetatenii acestei tari au inceput sa captureze acesti cai (o comoara naturala- fara exagerare) si sa ii trimita la abatoare...vor ajuge salam in italia, 5 euro kg parca! Sunt oripilat

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google