As vrea sa'l vad si eu pe "bunul samaritean", ala care se va lasa pe el deoparte si va face tot ce ii sta in putinta pentru cei din jurul lui...
Romania....incotro?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
"In scopul modernizarii a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local, premierul, care nu mai vrea ca nicio sareta sau caruta sa isi rupa rotile prin santurile drumurilor europene, a hotarat sa aloce catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vreo patru miliarde de euro.
Sub pretextul modernizarii satului romanesc, in programul lansat de Guvern este prevazuta finantarea de la bugetul de stat a proiectelor ramase restante pe masura 322. Hazul abia de aici incepe. Desi banii, cele patru miliarde, nu exista, lucrarile de modernizare si reabilitare vor incepe. Contractele statului cu firmele vor fi incheiate, insa plata va veni abia... din 2013!"
Recenzie: Pe scurt, spaga se va lua inainte de alegerile din 2012 si indiferent de vor iesi unii/nu vor mai iesi castigatori la acele alegeri, sa plateasca cine va veni la guvernare. Asta e cea mai pe fata magarie pe care am auzit-o. Ganditi-va ca astea 4 miliarde de euro nu vor fi singurele datorii pe care le va lasa guvernul in 2012, vor mai fi datorii catre Bechtel, catre furnizorii de medicamente, catre FMI etc. Adica vreo 30-40 de miliarde de euro. (aici intra si cele 14 milairde pe care le vor imprumuta in 2011). Iar datoria totala a Romaniei (stat+populatie) va trece de 100 de miliarde de euro.
Si cand ma gandesc ca denuntau guvernul Tariceanu ca le-a lasat pe cap datorii de aproximativ 2 miliarde de euro...................Last edited by mr.K; 25 November 2010, 10:58.
Comment
-
Un iesean are toate sansele sa ajunga in Cartea Recordurilor in ceea ce priveste vorbitul la telefon: in mai putin de o luna a reusit sa vorbeasca de 8,6 miliarde lei vechi • Cum este posibil acest lucru? O intrebare la care pana si oamenii legii raspund destul de greu • Barbatul a achizitionat 26 aparate telefonice de la RCS & RDS si a vorbit in toata lumea • Mai mult, a folosit si serviciile Antarctica Global Satellite, un operator de telefonie extrem de scump • A fost trimis in judecata pentru ca a inselat doua firme de telefonie, Vodafone si RCS & RDS • In fata anchetatorilor nu a recunoscut nimic, sustinand ca nu-si explica de ce a ajuns la un cost atat de mare.
Mare ti-e gradina, Doamne!
Comment
-
In ultima perioada s-a dezbatut problema salariului pe economie, iar patronatul s-a facut luntre si punte pentru ca acel salariu de mizerie sa ramana fix asa cum e.
Am si eu o intrebare pentru mediul asa zisilor oameni de afaceri, in traducere trepadusi si smecheri care stiu doar sa asupreasca salariatii, oferind pilde despre munca pe care ei insesi nu le-ar respecta in vecii vecilor:
Aveti nevoie de ambulanta,de politie ? Nu-i asa ?, ei trebuie sa fie pe drumuri zi si noapte, pe canicula sau pe ger, pe viscol si pe furtuna, sa va scoata dintre fiarele contorsionate ale bolizilor pe care ii fugariti cu peste 120/ora avand detectorul de radar tuflit pe parbriz la vedere. Dar va intereseaza faptul ca matrozul chior le-a diminuat salariile si asa mizerabile cu aproape 50%. Nu toata lumea suporta razbunarea matrozului si a piticului adulterin. Numai ei bugetarii, daca e sa-i numim asa pe toti cei ce sunt platiti de la bugetul de stat, daca e sa comparam medicul sau asistenta de pe ambulanta care rupe nametii pe drumurile judetului in miez de noapte, cu toarasa invatatoare care preda patru ore pe zi, si alea de la 8.00 la 12.00,daca e sa comparam pompierul, politistul, jandarmul cu domnul profisiur universitar care primeste o caciula de bani fara ca macar sa se prezinte la ore trimitand in locul sau asistentii, doctoranzii sau pur si simplu cesioneaza orele ce le sunt alocate unor cadre mai slab cotate pe sume modice ori chiar pe gratis. Dar nici asa nu este deajuns. Se doreste ca ei, cei ce ne stau la dispozitie la orice ora din zi si din noapte sa munceasca 12 ore/zi si 6 zile/saptamana, iar patronii sa se lafaie si sa petreaca sarbatorile de iarna in locuri dintre cele mai exotice delectandu-se pe insulele exotice cu bai in lapte de nuca de cocos. Superbe vacante de lux condimentate cu plimbari cu barca si cu vizite in Chicken Island, Bamboo Island, Hong Island si Ko Phi Phi. Pentru ce salariu ati bate in miez de noapte drumurile introienite ale judetului intr-o ambulanta harbuita pentru a salva o batrana sau un copil aflat in ghearele mortii domnilor imbuibati cu averi facute din furtisaguri ori cu salarii nesimtite pe care nu le meritati ?
P.S.: nu lucrez nici in invatamant, nici in sanatate , dar cunosc sistemul. asa ca pot fi obiectiv.
PPS 1: pana cand salariul minim nu va fi fixat prin lege la un nivel decent, neanderthalianul patron roman nu va oferi o letcaie in plus.
Comment
-
Pai sumele "economisite" in urma taierilor s-au dus pe contracte derulate spre binele pusculitei partidului aflat la guvernare.
E ca si cum intr-o familie ii "tai" copilului 25% din bugetul de jucarii dar parintii se duc la club in fiecare seara. Pe total, iese ceva "economie", nu?
Si Base ne indemna sa muncim mai mult. Oare de ce? Vrea sa taie 50% la anu'?Last edited by mr.K; 28 November 2010, 17:00.
Comment
-
daca nu se'ndura vreunu' sa-i impuste pe toti, in fiecare zi cate unu'-doi. pun pariu ca dupa 10-15 executii n-ar mai fi picior de parlamentar/ministru/prefect/primar manjit in romania...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Din ce am vazut la tv zilele astea am inteles ca vor sa modifice codul muncii care zic ei (guvernu) e mult prea permisiv cu grevistii. Adica astia fac greva cand le ploua lor ,iar daca greva e nefondata iar istanta spune asta, sa se aplice sanctiuni in randul grevistilor si celor care au planuit o astfel de miscare sociala....spunea un parlamentar pdl ist care nu i am retinut numele, nu-mi incarc memoria cu prostii.
Comment
-
Cand ar intra TOATA tara in greva (sector privat+sector public) sunt curios pe cine ar mai sanctiona. Dar romanii n-au sange in instalatie, asa ca grecii. Noi vrem sa privim greva la TV, stand pe fotoliu cu o bere in mana. Si sa chibitam.
Repet ceva, ce vad ca lumea nu intelege: nu cedati la presiuni si amenintari cand vi se zice ca veti fi dati afara daca mergeti la mitinguri. Oricum, daca se pune problema disponibilizarilor, tot veti fi dati afara.
Comment
-
mai mult, codul muncii actual interzice pedepsirea faptului ca ai participat la greva. poti sa-i dai in judecata, sunt obligati sa te reangajeze, iti platesc si compensatii. of course ca la prima ocazie, zbori, dar daca e sa zbori oricum, macar sa pleci cu circ...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
am inteles ca vor sa dea o lege prin care angajatorul sa poate da afara angajatii fara prea multe explicatii... dupa ce ca oricum patronii fac ce vor, astia ii pupa si mai mult in fund...
Daca as putea maine as pleca din tara asta...
Sunt curios daca un viitor partid ajuns la guvernare o sa le ceara explicatii pentru faptele precedente si daca macar 1 o sa ajunga la puscarie... Pe strada apusului sunt 2 randuri de borduri una peste alta sa mai buna dreacu inca unul... sa fie impar...sigpic
Comment
Comment