Romania....incotro?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pe zi ce trece raman uimit de ce se intampla in Romanica.In fiecare zi apare cate unul cu functie de conducere care e cercetat pentru spaga.Cred ca aproape 90% din angajatii care lucreaza in institutiile statului sunt corupti.Faza e ca romanii nu mai au putere sa iasa si sa faca ceva ,nu doar sa strige jos iar pe urma sa plece acasa ca e frig si ca oricum nu ii baga nimeni in seama.
    Welcome to the Club, We Have Jackets !

    Comment


    • Si nu e buna tactica? Guvernul are pregatit cate un scandal pe zi pentru a acoperi tensiunile sociale. Televiziunile s-au ingramadit sa prezinte mita de 1 milion de euro sau cat a fost, mai inainte fusese Bercea Localu', si urmeaza altele.
      Circ, pentru a uita poporul de paine. Care paine apropo, s-a scumpit si se va mai scumpi ca urmare a cresterii pretului gazelor.
      Nu voi vedea nici cand va fi cald populatia Romaniei in strada, ca in Egipt, ca e mai comod cu telecomanda in mana.
      Toti spun:nu-s sindicalist, nu lucrez ca firma de stat. Ok, la firma privata oricum sunt abuzuri si acum, in viitor vor fi abuzuri LEGALE, daca ne complacem.
      Cand populatia va intra in palatul parlamentului si in palatul Victoria, atunci vor fi bagati in seama.

      Comment


      • Trebuie aprobare de la primarie ca sa faci miting sau revolutie.Altfel te amendeaza si vine si te executa silit ca nu ai platit amenda.Romanul vrea sa se faca revolutie dar sa nu o faca el.Sa o faca altii si sa se televizeze pe protv sau antene.
        Welcome to the Club, We Have Jackets !

        Comment


        • Revolutiile nu se fac de unele singure. Nici un individ nu decide sa se alature altui individ si tot asa pana se aduna o masa. Trebuie aprobare nu de la primarie ci de la forte superioare care sa-si doreasca schimbarea regimului. La noi nu e cazul, portocalii fac tot ce li s-a cerut de aia "superiori si externi".

          Singurul moment cand populatia poate face ceva, teoretic, e la alegeri. Dar o sa va rog sa va ganditi cum va puteti imparti daca nu simpatizati unul din partidele coalitiei USL. Sa nu castige altii, din ricoseu. Niste fraieri (USL), care s-au unit ca sa doboare un partid deja mult coborat in sondaje (PDL). Si care pun in dificultate propriul electorat, impunandu-i sa voteze implicit si candidatii celuilalat partid. PSD e diferit de PNL ca doctrina, ca abordare a problemelor tarii, ca orice. Oricum asta nu ar conta, ca nu se tine cont de doctrina in guvernare. Mai rau e ca au elemente negative, ambele partide.
          Stiati ca Dan Pasat, pdl-istul cercetat a fost membru PNL pana in 2008, si prefect de Giurgiu?
          Daca elemente din PDL se vor intoarce in PSD/PNL dupa alegeri, cum s-a mai intamplat?

          Pentru o analiza simplista si sumara a politicii romanesti, puteti viziona Poker, in regia lui Sergiu Nicolaescu. Adevarul e mai nasol ca ala prezentat acolo, dar oricum face un pic de lumina pentru romanticii alegatori ai Romaniei.

          Una scurta despre ce inseamna politica:

          Guvernul a aprobat un memorandum prezentat miercuri in sedinta de Guvern de catre ministrul Sanatatii, Cseke Attila, privind construirea a sase spitale de urgenta.

          Acestea vor fi construite in orasele Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Timisoara si Targu Mures.


          Partea amuzanta e: la Iasi e aproape gata un nou Spital de Urgente, caruia i-a fost schimbata destinatia in Institut de oncologie, iar vechiul Spital de Urgente a fost comasat cu un alt spital.

          Se vede treaba ca au nevoie de comisioane ce vor rezulta din constructia acestor noi spitale.
          Last edited by mr.K; 3 March 2011, 12:00. Reason: Automerged Doublepost

          Comment


          • Sunt niste chestiuni ce s-au precipitat si nu mai e nevoie de o dezbatere laborioasa: efectiv pot fi vazute de oricine DACA vrea!
            Ideea e ca asistam la niste fenomene ce nu pot fi puse pe carca "guvernantilor" gen Basescu, Boc, etc. Dezavantajul e ca, contextul de la noi, agraveaza aceste vremuri.
            Ne indreptam cu ultimii pasi spre o schimbare de sistem ( nu ma refer maine ci la un viitor apropiat) SAU spre disparitie. Daca in ultimul mileniu, am fost exact ca niste oi, acum am atins pragul paroxismului....si pentru ca totul e guvernat de niste legi Universale, a merge pe un fagas FARA sa iei in calcul o eventuala reconsiderare, inseamna sfarsitul. Cam asta e nivelul de acum: Ori alegem sfarsitul ori o noua ordine. Ar exista si o a treia varianta dar nu e locul potrivit pentru asemenea discutii.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • Daca nu mai sunt combinate si banci de vandut... ce vrei sa faca si ei? Mi-e scarba de opozitie cand vine si face pe lupul moralist, se dau drept salvatorii poporului! PSD-ul e flamand, are datorii acumulate la furnizorii de servicii pentru sediile de partid, abia asteapta sa puna iar mana pe ciolan, vai si amar, macar sa vanda astia tot ce a mai ramas ... daca a mai ramas.
              Eu sincer nu mai am pe cine vota si nu o sa mai merg la vot.

              Comment


              • Exista reguli/legi:
                Cetateni, nu furati!
                Cetateni, nu mintiti!

                Dar,
                Cetateni, ganditi!, nu scrie nicaieri.


                Va avea cine vota, chiar daca unii nu se vor duce la vot.

                Comment


                • La om se presupune ca rationamentul este nativ, adica omului nu ii trebuie un impuls extern sau o conditie pentru a gandi...

                  Comment


                  • In schimb ni se dau implusuri pentru a nu gandi.

                    Votati, ca gandim noi pentru voi.

                    Comment


                    • Maselor li se poate acorda libertatea gândirii, pentru că ele nu gândesc.

                      G. Orwell
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                      Comment


                      • In Romania cred ca se vede cel mai bine ca actualul mod de organizare sociala este un faliment din toate punctele de vedere si reprezinta doar restrangerea libertatilor esentiale ale omului prin coercitie, pentru plata tuturor furturilor/legilor nedrepte facute de puternicii zilei in interesul lor sau al celor care ii conduc.

                        Am inceput sa apreciez mai mult un dictator decat asa zisii democrati !
                        La noi a murit orice forma de nationalism nu mai avem nici o identitate nu ne mai pasa de nici un reper toti ne calca in picioare si nu avem curajul sa facem nimic , ne multumim sa ne revoltam pe internet (de parca da cineva 2 bani) si ca putem merge in diverse supermarketuri sa ne cumparam orice rahat vandut la suprapret iar acesta este castigul "democratiei" si "europenizarii" noastre .

                        Ca si o concluzie - indraznesc sa cred ca nu ne-a ajuns cutitul la os (se stie ca doar atunci reactioneaza si romanul), dar nu pot sa imi imaginez cand va fi acel moment si in ce conditii , pentru ca ne-au antrenat bine toti hotii de dupa '90 si se pare ca inca suportam multe mizerii fara sa cracnim.

                        Comment


                        • Suntem antrenati de secole sa suportam. In 1907 inca faceam rascoale de foame si traiam cu botnita pe fata la cules in viile boierilor, in 1947 la colectivizare se pierdea si bruma de agoniseala a taranului roman de cand isi dobandise o bucatica de pamant .

                          Cititi "Descult" de Zaharia Stancu (am citit-o acum 20 si ceva de ani si mi-au ramas intiparite toate aspectele vietii de simplu taran) . Mai degraba decat sa vedeti "The Social Network". Care e o pierdere de vreme.

                          Comment


                          • Eu zic ca suntem antrenati sa fim imbecili, in general. Incepand cu gradinita si terminand cu o lucrare de Doctorat.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • Oricum ar fi, ne laudam in intreaga lume ca poporul roman are capacitati intelectuale superioare altor popoare. O fi asa, dar nu am avut prea multe oportunitati sa ni le manifestam.

                              Nu exista domeniu in care un neamt sa nu fie piatra de hotar, de la muzica la avioane cu reactie. Putini romani au razbatut in galeria asta. Asta tine de mediul in care traim, putem fi superinteligenti, daca nu ti se recunosc meritele, daca nu ai proiecte la care sa lucrezi, conditii, finantare, te plafonezi.
                              Un cercetator in Romania castiga mai putin ca un sofer.
                              Nu mai bine te angajezi ca sofer? Pentru asta e de ajuns sa ai studii minime si o scoala de soferi plus un examen de trecut. Ce doctorate si alte trasnai, lucrari publicate.............?

                              Comment


                              • Cu Master ajungi vanzator de corporatie..maxim.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google